|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Kolorowych snów.
|
#3392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3393 |
|
Rozeznanie
|
Ale mam ostatnio roboty... Znajomym wypisuje aplikacje o prace teraz inni dostali list ze maja zwolnić mieszkanie w ciagu 2 miesięcy a nie stać ich na wynajem nowego i wypisałam im aplikacje o m socjalne powinni dostać bo maja 3 dzieci i jutro idziemy do urzędu spróbować cos zdziałać. Czasami mam dość ale lubię pomagać. Tylko denerwuje mnie ze niektórzy sa tu dłużej niż ja a języka nadal zero:/ rozumiem starszych ludzi ale tych młodych juz nie bo po 8 latach powinni juz sami sobie sprawy załatwiać a tu nic tylko proszą o pomoc...
Mam nadzieje ze jak to załatwię to do porodu bede mieć spokój
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Tez tak mysle ze mbiejsze zlo wziasc, a ze dzidzia bedzie miala obnizobe napiecie miesniowe to nic pewnego
|
|
#3395 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
wpadłam tylko napisać że córka zgotowała mi prawdziwe popołudnie bo nie spała od 13 do 21.30 myślałam że pójdzie na drzemkę przynajmniej na 30 min ale nie Także padam na twarz i idę spac bo w nocy pewnie pobudka![]() Dziś są urodziny mojego męża i idziemy coś zjeść razem z teściami.
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#3396 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana.dziś znowu parę spraw do załatwienia na mieście to od rana pobudka i na wysokie obroty.
Pisałyście o wyglądzie w ciąży,ja mimo że będę mieć synka nie czuje się jakaś super piękna,ale zawsze mogłoby być gorzej więc nie narzekam. Fakt że czuję się coraz grubsza no ale tego się nie uniknie,na skórę ani włosy narzekać nie mogę.Zafarbowanie włosów bardzo podniosło moją samoocene jednak niz chodzenie w już wielkimi odrostami . a maly zaczął już coraz mocniej kopać że często czuć go nie tylko w środku ale jak rękę przyłożę więc mam nadzieje że farbowanie mu nie zaszkodziło.udanego dnia życzę
|
|
|
|
#3397 |
|
Raczkowanie
|
Ja duzej roznicy nie widze poza tym, ze sie czuje jak bania
paznokcie na poczatku mialam slabsze ale treaz sie unormowalo, w ogole ciaza jakos u mnie przebiega prawie bezobjawowo.
|
|
|
|
#3398 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
Ja nie wiem, kto u mnie pomieszkuje.... Ale włosy mam okropne, co by wskazywało na dziewczynkę, mam niezła cerę, co raczej na chłopca, włosy na nogach rosną mi jak głupie, co znowu przemawia za chłopcem, ale pierwszy kopniak był po prawej stroni, co wskazuje na dziewczynkę.... Jedzeniowe tez trudno stwierdzić, bo potrafię zjeść kabanosa i zagryźć Michałkiem ![]() Pisaliście wcześniej o muzyce, my z mężem oboje słuchamy cięższych gatunków, ja dodatkowo gram na gitarze (mam nadzieje,ze Maluszek lubi te dźwięki,bo gram mu czasem w ciąży, ale trochę spokojniej ) i zobaczcie co upolowalam na Allegro za złotówkę
|
#3399 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Moja mała tak się wczoraj poznym wieczorem rozszalała, że nie moglam zasnać (nigdy wiecej słodkiego chai latte na noc!). Miałam wczoraj spotkanie z wynajętą położną. Jestem zachwycona. Czuję się w końcu uspokojona. Ponad godzinę z nią rozmawiałam. Jestem wstępnia umówiona na znieczulenie do porodu, gaz rozweselający i będziemy probować uniknąć nacinania krocza. Pokazała mi specjalne techniki masażu oraz punkty do uciskania, które mają zahamować mdlosci. Pokazała mi sale porodowe i sale poporodowe. Caly szpital bardziej przypoimna hotel- zdecydowanie ładniej niż w Leśnej Górze .---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
|
|
#3400 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i jaka cena Jezu dziewczyny... my z tż mamy post jeśli chodzi o sprawy łóżkowe ze wzgl. na to łożysko przodujące... niby teraz się podniosło no ale mamy nie szaleć.. i mi się śnią jakieś sny erotiko i to żeby było lepiej mężuś tam nie występuje ![]() tylko ciiiiiiii bo jak się tż dowie, to mu przykro będzie. |
||||
|
|
|
#3401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj właśnie pisalam, że przez abstynencje, sny erotyczne się pojawiają nawet dziś MASAKRA!!!!!! ;-)
|
|
|
#3402 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Podobno takie przekonanie panowało, ale mam znajomych, którzy właśnie byli przekonani o jego słuszności, i mają dzieci rok po roku ![]() Cytat:
Ogólnie czuję się bardzo seksownie, poza tym staram się o siebie dbać tak jak przed ciążą i mam nadzieję, że po urodzeniu dziecka tez uda mi się znaleźć codziennie chwilkę dla siebie. Włosy nie przetłuszczają mi się bardziej, więc o nie dbam jak dotychczas, natomiast codziennie robię make-up, mam pomalowane paznokcie i staram się ładnie ubrać, nawet jak nigdzie nie wychodzę. Super się czuję w tym stanie
|
||
|
|
|
#3403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Czyli to chyba trochę mity, albo jestem wyjątkiem. Albo moja dziewczynka gdzieś skrzętnie ukrywa siusiaka i ujawni go przy porodzie, bo na 2gim juz usg nie ma nic między nózkami
|
|
#3404 |
|
Rozeznanie
|
Witam w piątek
Dziś o dziwo się wyspałam a rogal to miód na moje plecy |
|
|
|
#3405 |
|
Rozeznanie
|
JA już po prysznicu, balsamowani i naoliwieniu
Kolejny dzień wolny, przecudownie wprost Dzisiaj idziemy pod wieczór na spokojny, akustyczny koncert, wokal plus gitara do Hybryd Uwielbiam urlopy. Nie chcę wracać do pracy!!!
|
|
|
|
#3406 |
|
Rozeznanie
|
Zaraz trzeba sie zbierać do urzędu :/ dobrze ze pogoda dopisała i jak narazie swieci piękne słonko
Dzidzia od rana daje znac o sobie wiec odrazu samopoczucie lepsze
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się czuję brzydsza niż w ciąży z synkiem... Podejrzewam, że to też wina braku żelaza - włosy mi się osłabiły. Poza tym nadal karmię, więc to obciążenie. Plusem jest, że mam tylko 1,5 kg na plusie, więc czuję się dość szczupło. Cera w miarę, bywało gorzej
Ale z synkiem miałam idealną. Za to moje zawsze super mocne paznokcie się zaczęły rozdwajać! Kupiłam jakieś odżywki, a tam formaldehyd :/ Wywaliłam je.A tak to dbam o siebie jak zawsze - make up, paznokcie, codziennie włosy. Noszę więcej sukienek, bo mnie nie uciskają Tylko czasu na to mało, bo trzeba się zajmować moim słodkim, mega absorbującym 2,5 latkiem ![]() A w pierwszej ciąży też planowałam szybko drugie, ale rzeczywistość rozwiała te plany
|
|
|
|
#3408 | |
|
Rozeznanie
|
Zastanawiam się nad kolejną ciążą "przy dobrych wiatrach". Gdyby np. udało mi się zajść w kolejną ciążę np. 8-9 miesięcy po porodzie, w trakcie urlopu macierzyńskiego, wówczas mogłabym nawet nie wracać do pracy czy brać urlopu wychowawczego, tylko zostać na zwolnieniu... do rozwiązania, a potem znowu urlop macierzyński, a na koniec wychowawczy. Rozwiązanie idealne, ale rzeczywistość to zweryfikuje...
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz pójdzie do przedszkola, więc liczę na to, że będzie łatwiej te kilka godzin dziennie z tylko jednym dzieckiem. |
|
|
|
|
#3410 |
|
Zadomowienie
|
Truskawka, widzę jesteś z tych planujących, ja podobnie. Ja już sobie układam jak tu stworzyć sprzyjające warunki na trzecie dziecko :p
|
#3411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3412 |
|
Rozeznanie
|
Ja też bym chciała 2 dzieciątko, a Tż się zgrywa.
Stwierdził że on ma już za dużo problemów z Frankiem, bo nie chce kopac, i nie chce współpracować na usg Ale Mój zacny Małż,chciał Dorotke, wiec musimy działać ;-)
|
|
#3413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie zobaczyłam foto bodziaka, no ekstra. Myślę, że mam Ci do pokazania coś, co Cię rozczuli :p właśnie coś rockowego mój synek dostał od ciotki, która słucha takiej mocnej muzy. Tylko foto mam na drugim kompie więc muszę się do niego dokopać! Ale na bank wkrótce wstawię
|
|
#3416 | |
|
Zadomowienie
|
Ja Stosuje ja jako bazę pod lakier, jedna warstwa
w ogóle polecam lakiery GR, większość dostępnych ma formaldehyd i kamfore, a te GR nie ![]() Cytat:
|
|
#3417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zamówiłam na próbę GR, fiolecik
|
|
|
|
|
#3418 |
|
Zadomowienie
|
Ja też chciała bym mieć w miarę szybko drugiego bobasa ale jak to w praktyce wyjdzie to nie wiem
|
|
|
|
#3419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jak raz się udało to myślę, że 2 raz też się uda :-D A może po ciąży moje jajniki i hormony się unormują?? Czasem ciąża pomaga ;-)
|
|
|
#3420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

tydzien temu polowkowe mialam i to dlatego. Jedynie bylo zmierzenie szyjki ma 36mm i badanie na fotelu.
myślałam że pójdzie na drzemkę przynajmniej na 30 min ale nie
Także padam na twarz i idę spac bo w nocy pewnie pobudka

i najchętniej całą ciażę przechodziłabym w zimowej kurtce, zakrywajacej brzuch.. ;/