|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIII
Cytat:
ale to trochę przeszkadza w odbiorze.Za to w filmiku wyglądasz przepięknie! Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1649 wczoraj oglądałam jeden ze starszych vlogów, w którym mówiłaś że masz bardzo dobry humor i japa sama mi się szczerzyła do monitora - do tego przypomniało mi się to zdjęcie, śmiałam się jak głupi do sera. |
||
|
|
|
#2132 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Posłuchałam się przez chwilę i faktycznie... Brzmię jak syntezator mowy Ivona Tak w ogóle... Chyba pora ubezpieczyć oczy - DżejLo ma ubezpieczenie na dupkę, ja sobie zrobię na paczadełka
|
|
|
|
|
#2133 |
|
Wtajemniczenie
|
SPRAY TAN PRANK: http://youtu.be/x54e1jx0vUQ
Oglądacie ich? Niewiele mi trzeba do śmiechu a oni sprawiają że śmieję się w głos
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2135 |
|
Raczkowanie
|
Taka bluzka ze skrzydłami znalazła się na facebook'u na stronie 'niezgodność produktu z opisem'
![]() https://www.facebook.com/niezgodnosc...type=1&theater
|
#2136 |
|
Konto usunięte
|
Ja najpierw uzywalam samego kremu z Bielendy i na poczatku troche bylo czuc na twarzy kwas (ale to naprawde minimalna ilosc), potem przestalo. Skory nie wysusza raczej. Tylko ze krem raczej dziala u mnie profilaktycznie na tradzik, na te wypryski co juz sa lepsze jest effeclar duo i wlasnie jego uzywam punktowo. Choc kremu bielendy ponownie raczej nie kupie, to serum napewno.
|
|
|
|
#2137 |
|
Konto usunięte
|
Jezusicku, brwi Zmalowanej to jakaś masakra
|
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.facebook.com/Facetikuchnia?fref=ts https://www.facebook.com/dychatowkato?fref=ts https://www.facebook.com/TestujemyJedzeniePL?fref=ts |
|
|
|
|
#2139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Salix wybacz szczerość, ale po obejrzeniu Twojego bloga też odnoszę wrażenie, że Twoje są takie same. Tzn. różnią się kolorami, ale kształt ten sam. To samo nie wyblendowane skrzydełko w opcji z kolorową kreską lub bez. Aha, no i czasem pojawia się np. jakiś brokat. Poza tym nuda, że nie wspomnę o tym, że resztę makijażu (kontur, twarz, brwi! - koszmar, usta) traktujesz bardzo po macoszemu. Ostatni to świetny przepis na to, jak maksymalnie zmniejszyć sobie oko. Przez brak roztarcia dobór kolorów też czasem przypomina bazar a'la Bogu. Po przeczytaniu pełnych zachwytu komentarzy na wizażu pomyślałam sobie, że to musi być jakiś szał, weszłam i cóż... Wiem, że są gusta i guściki, ale to jest według mnie słabe. Bardzo. Wiem, że nie jesteś pro, ale argument, że ktoś robi w kółko to samo, w tym momencie jest inwalidą. Tym bardziej, że Maxi, której to wytykasz też w gruncie rzeczy jest samoukiem... I wiesz co? Ja widzę różnicę w tych makijażach. Serio. Może są podobne, może nawet używa tych samych cieni, ale są one potraktowane inaczej. Diabeł tkwi w szczegółach. I dla mnie robi różnicę to, że dany kolor/cień/jego wykończenie jest w wewnętrznym, zewnętrznym kąciku, na środku powieki, na górnej, czy na dolnej. I dziwi mnie, że dla Ciebie, jako osoby która prowadzi bloga makijażowego i jak widać dopiero się uczy stanowi to jedną gładką masę. Nie przepadam za Maxi, nie jestem mega fanką Katosu, ale nie rozumiem takich uwag pod ich adresem od kogoś, kto sam maluje tak, nie inaczej i od osób, które uważają że to są piękne makijaże.
But my dear, this is not Wonderland and you are not Alice... Edytowane przez diorentynka Czas edycji: 2015-02-28 o 00:44 |
|
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.facebook.com/itsemmymade...type=1&theater Emmy made in Japan będzie w Galileo - test kiszonych śledzi...
|
|
|
|
#2141 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2142 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co jest złego w Salixowej twarzy (w jej makijażu )? Mnie się właśnie super podoba, bo wygląda bardzo świeżo. Bez chamskiego konturowania Kim Kardashian, ale też z odpowiednią warstwą wszystkiego. Jest tam też chyba jakiś róż, nie odnoszę wrażenia płaskiej buzi, na którą ktoś tylko nałożył podkład i heja! Widziałam gdzieś ostatnio na jakimś blogu dyskusję na ten temat. Dziewczyna napisała, że nie kuma tej mody na konturowanie i ona używa tylko kryjącego podkładu i wygląda bardzo naturalnie. W komentarzach czytelniczki się zgadzały. Dla mnie twarz z samym ciężkim podkładem to dopiero wygląda nienaturalnie. http://1.bp.blogspot.com/-9qxnHLwADX...0/IMG_2227.jpg Wracając do Salix... A usta? Też nie wiem, co jest z nimi nie tak. Brwi, Twoim zdaniem, za cienkie czy za mało podkreślone? Przeleciałam dwie czy trzy ostatnie strony i dla mnie to nie jest ciągle ten sam schemat makijażu... http://3.bp.blogspot.com/-ahIGn2mmwT...0/IMG_2156.jpg http://3.bp.blogspot.com/-SopPTC3Cwj...0/IMG_1569.jpg http://1.bp.blogspot.com/-NNd8Kk_ZfX...0/IMG_1972.jpg http://4.bp.blogspot.com/-LhLogEqEOA...0/IMG_1954.jpg CO JEST Z TYM WIZAŻEM CIĄGLE?! Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2015-02-28 o 01:05 |
|
|
|
|
#2143 |
|
Konto usunięte
|
Kurczę, oglądam makijaże Salix regularnie i nie widzę ani ciagłego wałkowania tego samego schematu, ani potraktowanej po macoszemu twarzy - widzę makijaż podkreślający urodę, który nie przytłacza a jest ładny i świeży.
---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- O, jajajamajka lepiej to ujęła. |
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie napisałam nic o jej twarzy. Ani słowa. Tylko o makijażach, których nie uważam za dobre. Mam prawo tak to odbierać i o tym pisać, skoro widzę, że Salix po raz kolejny jedzie z taką krytyką wobec osoby, która delikatnie mówiąc potrafi dużo, dużo więcej. O nic mi nie chodzi. Wyraziłam swoje zdanie. Nie o Salix, a o treści jej bloga. Każdy może mieć inne. Podkreślam. To jest moje. Jest blogerką? Jest. Blog jest makijażowy? Jest. Chyba o tym tu piszemy. A to, że udziela się na wizażu, w tym wątku... Rozumiem sentymenty, ale chyba rozumiesz też, że nie będę piała nad tym, czego nie uważam za dobre. Tym bardziej w tym wątku. Do tej pory Salix była po drugiej stronie (tzn. że jeśli ktoś już ją oceniał, to rozpływał się w zachwytach), ale musi być przygotowana na to, że nie wszystkim będzie się podobać jej "twórczość". Jakoś Ilci nie żałujecie szczerych uwag. Nie sądzę więc, bym powinna była powstrzymywać swoje. Brwi są nierówne, według mnie słabo wyregulowane, i ten make-up nie dodaje im uroku. Tyle. Moje zdanie. A to, że ktoś się zgadzał w kwestii konturowania KK, to jego sprawa. Dla Ciebie nie jest to "ten sam schemat makijażu", dla mnie jest. Tyle w temacie.
But my dear, this is not Wonderland and you are not Alice... Edytowane przez diorentynka Czas edycji: 2015-02-28 o 01:01 |
|
|
|
|
#2146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak nie wyraziłaś zdania o Salix tylko o jej blogu, jeśli jej makijaż to jej oko i twarz a jej oko i twarz to ona?
|
|
|
|
|
#2147 |
|
Konto usunięte
|
Ja się w sumie nie dziwię Maxi, z jednej strony. Nie ma idealnej budowy oka, odnalazła najlepszy sposób na jego cieniowanie i na tym jedzie, w sumie to logiczne. Lepsze to, niż szpecenie się eksperymentami, każdy stara się malować powieki najbardziej dopasowaną do nich metodą.
W chat makeup zazwyczaj używa brązów, bo pewnie najbezpieczniejsze. I tak u każdego jej makijaż będzie wyglądał inaczej, nie odwali za kogoś lekcji w poszukiwaniu własnych rozwiązań i stylu. To ma być tylko inspiracja. |
|
|
|
#2148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2149 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oczywiście miałam na myśli"co złego widzisz w makijażu twarzy Salix". ![]() Oczywiście, że masz prawo mieć swoje zdanie, chciałam dopytać, o co konkretnie chodziło, bo może ja czegoś nie zauważam. Emocje w Twoim poście uważam za zbędne, ale dzięki za odpowiedź. ![]() Czyli chodzi o brak mocnego konturowania? |
|
|
|
|
#2150 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyna ma prawo do własnej opinii, nie wszystkim muszą się podobać makijaże Salix, ale zaraz tutaj przyjdzie gwardia i zacznie najeżdżać, jaka Ty to nie jesteś i zaraz naprostują Twój tok myślenia
|
|
|
|
#2151 |
|
Konto usunięte
|
A jak poszukasz, to znajdziesz też negatywne opinie o makijażach Salix, bo takie się już pojawiały na wątku.
Nie pieję z zachwytu nad każdym, bo "och o moja wątkowa koleżanka!", ale nie zrozumiałam za bardzo Twoich zarzutów.
|
|
|
|
#2152 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale nikt jej nie nabija na pal, tylko podpytujemy o konkrety, głownie ze względu na to, że nam się wymieniane mankamenty nie rzuciły w oczy. Wyrażamy swoje zdanie i tyle
|
|
|
|
|
#2153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gwardia, wojsko i wszystko inne. Czy ty widzisz tu jakieś zabijające się obrończynie, bo ja nie. |
|
|
|
|
#2154 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O produktach do ust (które zawsze wyglądają tak samo - jakby miało ich nie być) też nic nie ma. Nie rozumiem tego bloga. Po prostu. I tego ciągłego pojazdu po makijażach dziewczyn, które potrafią dużo więcej od Salix. Ma prawo mieć swoje zdanie, jak każdy, ale jak dzisiaj przeczytałam, że z Katosu słaba wizażystka, bo nie potrafi dobrać koloru włosów do swojej urody, a Maxi to jest odtwórcza i cały czas robi to samo, a potem zestawiłam to z blogiem Salix, to sorry... to będzie brutalne, ale ślepy zauważy przepaść między nimi.
But my dear, this is not Wonderland and you are not Alice... Edytowane przez diorentynka Czas edycji: 2015-02-28 o 01:19 |
|
|
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
A tak z innej beczki.
Podczytuje watek i widze, ze duzo dziewczyn zorientowanych jest w calym zyciu youtubowym, instagramowym i facebookowym. Tak z ciekawosci ile srednio filmow ogladacie na dzien? Bo mnie z subskrybcji zaciekawi 2-3 w tym gotowanie. I to i tak jak maluje paznokcie, czy jak dluzsze to kurze powycieram, czy poprasuje.
|
#2157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zależy ile youtuberow doda filmik w danym dniu. 10-15-20 z subow a czasem oglądam wszystko jak leci |
|
|
|
|
#2158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2159 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja zazwyczaj jutjuba odpalam do sprzątania (i układania w szafie, a to robię często, bo to mnie relaksuje) albo odpalam w tle jak gram w coś. Chociaż ostatnio u mnie duzo ludzi z subów leci, niestety. Instagram inna sprawa, bo przeglądam codziennie (poza tym wieczór bez madzikowego uda i foty po skalpelu to wieczór stracony https://instagram.com/p/zn7ndNCu9P/?modal=true )
Edytowane przez 201605301111 Czas edycji: 2015-02-28 o 01:34 |
|
|
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aktualnie przezywam kryzys subów. A i tak nie ogladam ich od A do Z, tyko przelatuje podgladem. A pamietam poczatki kosmetycznego yt. Z wlepianiem oczu po kilka razy ogladalam te same filmiki.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

ale to trochę przeszkadza w odbiorze.

Co jest złego w Salixowej twarzy (w jej makijażu
Widziałam gdzieś ostatnio na jakimś blogu dyskusję na ten temat. Dziewczyna napisała, że nie kuma tej mody na konturowanie i ona używa tylko kryjącego podkładu i wygląda bardzo naturalnie. W komentarzach czytelniczki się zgadzały. Dla mnie twarz z samym ciężkim podkładem to dopiero wygląda nienaturalnie.