Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)! - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-27, 17:27   #751
Marei
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
I zrobiłam tą panna cottę, wyszło mi tak:

Ummm... wygląda pysznie!

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
siostra mi znalazła https://www.facebook.com/Stylisheve/...160930/?type=1
to coś zdecydowanie dla mnie
Fajne. Ja się czasami budzę leżąc bardziej na brzuchu niż na boku. czasami czuję, że mały tam ma ciasno i się martwię, czy wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Oo niee.. kołdry to ja nie oddam Nawet w upały musze mieć kołdrę po samą brodę
Miałam to samo, w ciąży minęło, choć kołdra MUSI być. Jak byłam na kilkudniowym szkoleniu, ze względu na pogodę do przykrycia było samo prześcieradło... nie mogłam się wyspać :/

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Kurcze, to co u mnie się tak rypie
U mnie też wizaz nie działał :/

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Byliśmy na ocenie zastawki trójdzielnej dzidziola i serducho jest zdrowe!
Super Kejti!!!!!

Cytat:
Ja mam zaraz mały nalot gości arty: bo moje dziecię starsze ma dzisiaj 6 urodziny

jedno ciasto kupiłam, drugie zrobiłam do tego ciastka i niech spadają : nie mam ochoty na gości
Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
huraaa!!! nie mam cukrzycy mam piękny cukier, moge wpier*alać
Nooo to gratulacje!!!!

Cytat:
Zaraziłyście mnie.. jak sobie myślę, że mam jechać jutro do szkoły, to tak mi się nic nie chceeeeee, że bym tylko leżała ala:
Ja się jutro na 10 umówiłam z trenerem na siłowni, cały czas się na to cieszyłam, a teraz mam takieeeego lenia! Powodzenia jutro w szkole
Stary 2015-02-27, 17:42   #752
poldzik
Zadomowienie

mi tez cos dzisiaj wizaz nie dzialal.

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Ja mam ochotę wrócić do łóżka Zaszyć się pod kocem.
ja tez. caly dzien o tym mysle, a tu jeszcze do 20 w pracy... ale nie mam duzo roboty dzisiaj.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
przerażające, bo od razu sobie wyobrażam siebie i tż w takiej sytuacji...a raczej sobie nie wyobrażam życia bez niego
tez tak mam... tym bardziej mnie to przeraza teraz, jak dziecko w drodze.

Cytat:
Napisane przez Moschina Pokaż wiadomość
Gratuluję Udanej wizyty
Jeśli Twój ginekolog mówi że Twoje +4 to dużo ciekawe co by powiedział na moje +8 w 25 tyg.
no wlasnie, ja mam +6 w 24 tygodniu i wcale mi sie nie wydaje, zeby to bylo duzo... troche dziwny ten gin....

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość

Co do kp to powiem szczerze, ze jakby sie w szpitalu okazało, ze coś jest u mnie nie tak, to na pewno nie byłoby mi z tym dobrze, nie żebym była od razu złą matką, ale jednak zalezy mi na karmieniu piersią, ze względu na wygodę również. Bo mimo przywiązania to dla mnie było to wygodne, jakbym miała ciagle robić mm, pilnować odpowiedniej temperatury, wyparzać butelki itp to jakoś mnie to zniechęca. Oczywiście jeżeli bym nie miała wyjścia to nie ma o czym mówić. Ale jeżeli pojawiłyby się problemy to wiem na pewno, ze będę o laktację walczyć.

Może i tak, a może w ciąży za sprawa hormonów wszystko się zmienia?

Moja mam ma cyce jak donice i zadnej z nas trzech nie udało jej się karmić piersią, robił jej się zastój, zapalenie i leciała jedynie krew. A wiadomo, że 30 i 40 lat temu to też byłoby jej najkorzystniej karmić z piersi, ale nie mogła. Ja nie miałam większych problemów a moja siostra to juz w ogóle by dwóch naraz mogła wykarmić, taka nieduża, niepozorna z małymi cyckami na codzień, a w pokarm obfitowała

Ze stresem i karmieniem to się robi takie błędne koło. Wiadomo, ze stres hamuje laktację, ale jak mamy mniej mleka to zaczynamy się denerwować, ze się dziecko nie naje itd a jak się denerwujemy to mleka będzie mniej i tak w kółko. Mi by było ciężko tak sobie wytłumaczyć, ze mam sie zrelaksować, a wiem, ze to by było potrzebne. Bo to tak jak ktoś się boi np ciemności i nagle w ciemnym pomieszczeniu ma sobie wmówic, ze się nie boi
tez bardzo chce karmic piersia. podobno od wielosci piersi nie zalezy nic a nic.
moja mama mnie nie dala rady karmic a mojego brata tak ale tylko kilka miesiecy. ja bym chciala uniknac mm. zobaczymy jak bedzie.

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Bo pomyślą, ze chcesz ich otruć
no wlasnie!
ale wlasnie do mnie ta kumpela dzwonila, ze ja rozlozyla grypa i dla mojego dobra lepiej, zebysmy przelozyly na przyszla sobote. fakt. biedna lezy, smarka i kaszle.
szkoda, bo juz chcialam lozeczko
ale problem slodyczowy odlozony

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Nie no aż tak to nie mam jeszcze Zresztą ja przy każdej zmianie pozycji się budzę
ja tez. w ogole we wszystkich pozycjach mi niewygodnie ostatnio

Cytat:
Wy dzisiaj w wisielczych humorach, a mój chyba najlepszy od początku ciąży!!!

Byliśmy na ocenie zastawki trójdzielnej dzidziola i serducho jest zdrowe!

Boże, tyle się zamartwiałam o to, a dziś jestem najszczęśliwsza na świecie

I witam wszystkie
super!!!
my w poniedzialek na echo serca.

Cytat:
Ja mam zaraz mały nalot gości bo moje dziecię starsze ma dzisiaj 6 urodziny

jedno ciasto kupiłam, drugie zrobiłam do tego ciastka i niech spadają nie mam ochoty na gości
to najlepszego!!!

a mnie wlasnie wzial napad glodu, zjadlam gruszke co mialam w torebce i nie starczylo, wyskoczylam do sklepu po paczke 100g nerkowcow i dopiero teraz czuje sie usatysfakcjonowana mniam.
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 17:44   #753
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Mysle ze Kejti nie tyle chodziło o tłuszczyk z cycków tylko o to ze na USG wyszło jej mało gruczołów, a gruczoły chyba mogą cos mieć do tego bo tam wlasnie powstaje mleko

A zdolność kobiety do wytwarzania pokarmu jest w dużym stopniu regulowana przez hormony i to duża ilośc hormonów - wiec jak dla mnie mówienie ze kp zaczyna sie w głowie to taki marketing troche czasem cos nie styknie albo jest poślizg w wyrzucie hormonu i dupa albo dziecko nie chce ssać a to jednak ssanie pobudza produkcje pokarmu
Niestety psychika, a dokładnie stres mogą namieszać w poziomach hormonów.

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
może, no ale usg to tylko badanie, z jakąś tam granicą błędu i moim zdaniem nie ma co sobie tym wynikiem głowy zaprzątać jeszcze przed rozpoczęciem karmienia. Nawet jeśli lekarz wykonujący badanie stwierdziłby, ze przy takiej budowie piersi mogą być problemy z kp, to jeden lekarz jeszcze nie jest żadną wyrocznią. Tak ja sobie to tłumaczę. Ja mam np tzw wklęsłe brodawki i to też jest problem w karmieniu piersią, ale to nie wyrok, można próbować, pracować nad tym etc.
Co do usg, to jeśli robi je doświadczony lekarz, to nie jest to duża granica błędu. Natomiast zależy, co miał na myśli mówiąc, że mało gruczołów, czy mało w stosunku do tkanki tłuszczowej... czy powiedział, że będą problemy, czy że być mogą...
Zgadzam się jednak z Irmusia, że zamiast myśleć o problemach, skup się Kejti na pozytywnym myśleniu. Głowa do góry!!!
Stary 2015-02-27, 18:13   #754
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
dziękujemy

mycha - ale, że gdzie ten opis porodu czytałaś

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

aaaa mąż odebrał wyniki cukier mam OK leci mi trochę hemoglobina ale to już "ten czas"
za wyniki

A czytałam na tym wątku co ostatnio ktoś wklejał linka "Podzielcie się mamuśki swoimi wrażeniami z porodu" czy jakoś tak
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 18:55   #755
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość

Industria, pokaż ciuchy
wkleje jutro dzisiaj zapomniałam zrobić zdjęcia a teraz już świetło takie beznadziejne....

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość

Brawo! trzeba to uczcić czymś pysznym i kalorycznym ;-)

A ja skończyłam piec placki. Dwa serniki, stefanka kakaowo-kokosową i tiramisu. Królową ciast to ja nie jestem, ale jestem z siebie dumna :-D A dodatkowo posprzątałam cały dom, tylko trzeba podłogi pozmywać jeszcze ;-)
haha, od razu po wyjściu z laboratorium pocisłam do biedry po rogalika, twixa i frugo
a dla uczczenie świetnego cukru mama mi piecze szarlotke na jutro

ale pyszności napiekłaś, nie wiem jak wytrzymam do jutra do tej szarlotki

Cytat:

aaaa mąż odebrał wyniki cukier mam OK leci mi trochę hemoglobina ale to już "ten czas"
noo i super ze cukier ok
a dlaczego piszesz że już czas na hemoglobine? bo mi też poleciała hemoglobina i hematokryt więc sie zastanawiam czy to jakaś prawidłowość czy ty w poprzedniej ciąży tak miałaś

wróciłam z wuefu i jestem martwa.... marze o łóżku....
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 19:15   #756
kejtiCe
Zakorzenienie

Dziewczyny, dziękujemy bardzo

A co do tego kp, to oczywiście zachowuję pozytywne myślenie, bo chciałabym wykarmić mojego syna z cycka
Nie przejmuję się tym wynikiem, wiem o tym od dawna, po prostu w tym momencie zainteresowało mnie to
Będziemy pracować nad laktacją i zobaczymy jak to wyjdzie.. Nie będzie szło - trudno, podamy mm.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-27, 19:43   #757
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dobry wieczór!
KejtiCe - super, gratuluję

Wy tu znowu o jedzeniu i przepisach a ja prawie cały dzień nic nie jadłam dopiero teraz trochę nadrobilam, bo w pracy (od 8 do 18) miałam czas na 1 mini ciastko. Ale mimo wszystko był to cudowny dzień teraz za to leżę na kanapie i zszedł ze mnie cały stres i napięcie, adrenalina juz opadła i czuje się jak balon z którego spuszczono powietrze ale trudno, najważniejsze że wszystko się udało
Jutro bym chciała w końcu posegregowac ciuszki dziecięce ale nie wiem jak będzie z czasem... rano idę na badania krwi (ale bez glukozy), potem jazda próbna samochodem który myślimy kupić we wrześniu, potem lunch ze znajomymi, zakupy itd...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-27, 19:58   #758
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

mi też już hemoglobina spada. Ostatnio była na granicy, a do wizyty u gin jeszcze 3 tyg, więc jest "szansa", że już będzie na minusie Ale żelaza nie dostałam ostatnio, bo gin chyba zapomniała mi przepisać, takie mam wrażenie. No ale nic to, może jakoś bardzo nie spadnie do 19-go
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 06:58   #759
masija
Zakorzenienie

kejti
Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość

Nie ma szans. Przed chwilą Tz-et dzwonił, że właściciel nie wyraził zgody.

To ja Cię pobiję, bo karmiłam 2 lata i 9 miesięcy.
:/ to nie za fajnie.
I co dalej tż zamierza zrobić? Odchodzi do tej nowej pracy?

Wow, prawie 3 lata. Podziwiam Cię
Ja się teraz (egoistycznie) zastanawiam czy dam radę karmić dłużej niż pół roku bo tak myślę, że aaa, niewygodnie, cały czas trzeba się pilnować, etc.

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
huraaa!!! nie mam cukrzycy mam piękny cukier, moge wpier*alać
Noo!! To to najważniejsze
Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Dobry wieczór!
KejtiCe - super, gratuluję

Wy tu znowu o jedzeniu i przepisach a ja prawie cały dzień nic nie jadłam dopiero teraz trochę nadrobilam, bo w pracy (od 8 do 18) miałam czas na 1 mini ciastko. Ale mimo wszystko był to cudowny dzień teraz za to leżę na kanapie i zszedł ze mnie cały stres i napięcie, adrenalina juz opadła i czuje się jak balon z którego spuszczono powietrze ale trudno, najważniejsze że wszystko się udało
Jutro bym chciała w końcu posegregowac ciuszki dziecięce ale nie wiem jak będzie z czasem... rano idę na badania krwi (ale bez glukozy), potem jazda próbna samochodem który myślimy kupić we wrześniu, potem lunch ze znajomymi, zakupy itd...
To co Ty tak szalejesz? Oszczędzaj się
I jedz!!!

Dziewczyny też już Was tak plecy bolą podczas spania?
Ostatni tydzień to jest jakaś tragedia:/

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 07:30   #760
Marei
Zakorzenienie

Masija mnie bolą plecy jak leżę za długo na boku na kanapie oglądając tv
Od lat regularnie ćwiczę kręgosłup. Tylko killa ćwiczeń co dwa dni, zależy od chęci nie wiem czy krowa i kot z jogi są bezpieczne w ciąży, ale je ćwiczę, plus przechylam sie w nich lekko w przod i w tyl. Teraz ćwiczenia na brzuchu mi odpadają, ale jestbjeszcze jedno, które zawsze można robić. Stoisz prosto, ręce wzdłuż ciała cały czas i robisz krążenia do tyłu ramionami. Mi one bardzo pomagają.

Przedwczoraj zmarł właściciel domu, który mieszkał pod nami na parterze, więc mieliśmy z tz smutny wieczór, siedzieliśmy po cichu u siebie, żeby rodzinie nie przeszkadzać w pożegnaniu. Z tego smutku się nie wyspałam, bo niby już był chory, ale to zawsze smutna wiadomość. A wczoraj urwałam się godzinę wcześniej z pracy i akurat musiałam trafić moment jak go wynosili. Chociaż w ciąży chciałam sobie takich widoków oszczędzić.

Idę niedługo na siłownię, zobaczymy, co powie trener. W domu ćwiczyłam z ciężarkami i piłką, ale skoro i tak płacę za karnet, to przynajmniej skorzystam
Stary 2015-02-28, 07:37   #761
tassia
Zakorzenienie

Hejho

Nie piszcie mi o tym ze hm mama ma duże spodnie bo ja w żadne nie zmiescilam swoich UD i się tylko dołuje

Jedziemy z dzieckiem na pobieranie krwi wiec trzymajcie kciuki

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-28, 07:44   #762
Marei
Zakorzenienie

Tassia to spróbuj w CA. Ja już drugie mam, u nas kosztują 39euro. Są elastyczne i fajnie się je nosi.
Stary 2015-02-28, 07:55   #763
TinaNeko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Tassia to spróbuj w CA. Ja już drugie mam, u nas kosztują 39euro. Są elastyczne i fajnie się je nosi.
Ja tam zadnych ciuchów nie kupuje bo we wszystko sie mieszcze z przed ciazy jest mi wygodnie :P ja mam 27 tc i +9
TinaNeko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 08:00   #764
Marei
Zakorzenienie

Mam wszystkie stare jeansy taliowane, więc w żadnych się nie dopnę już od dawna
Stary 2015-02-28, 08:19   #765
k a j a
Zakorzenienie

Heeej

Witam się w pracy -.-

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-28, 09:07   #766
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Masija mnie bolą plecy jak leżę za długo na boku na kanapie oglądając tv
Od lat regularnie ćwiczę kręgosłup. Tylko killa ćwiczeń co dwa dni, zależy od chęci nie wiem czy krowa i kot z jogi są bezpieczne w ciąży, ale je ćwiczę, plus przechylam sie w nich lekko w przod i w tyl. Teraz ćwiczenia na brzuchu mi odpadają, ale jestbjeszcze jedno, które zawsze można robić. Stoisz prosto, ręce wzdłuż ciała cały czas i robisz krążenia do tyłu ramionami. Mi one bardzo pomagają.

Przedwczoraj zmarł właściciel domu, który mieszkał pod nami na parterze, więc mieliśmy z tz smutny wieczór, siedzieliśmy po cichu u siebie, żeby rodzinie nie przeszkadzać w pożegnaniu. Z tego smutku się nie wyspałam, bo niby już był chory, ale to zawsze smutna wiadomość. A wczoraj urwałam się godzinę wcześniej z pracy i akurat musiałam trafić moment jak go wynosili. Chociaż w ciąży chciałam sobie takich widoków oszczędzić.

Idę niedługo na siłownię, zobaczymy, co powie trener. W domu ćwiczyłam z ciężarkami i piłką, ale skoro i tak płacę za karnet, to przynajmniej skorzystam
O, dzięki. Muszę poczytać o tych ćwiczeniach
Ogólnie w ciągu dnia mnie nic nie boli. Natomiast w nocy, bardzo. Góra, dół, środek, po bokach. Do tego bolący brzuch. Wstaję rano i jest w miarę ok. Materac też mamy bardzo fajny.
No nic, spróbuję tych ćwiczeń

A co do sytuacji to współczuję.. Jesteś taka, że mocno przeżywasz takie widoki czy zapominasz szybko?
Bo jeżeli pamiętasz to współczuję.. sama tak mam, że nie mogę wymazać z pamięci złych obrazów i strasznie się męczę przez to :/
Cytat:
U mnie nie ma CA ciążowego
Nawet w KappAhl'u nie ma chociaż nie lubię tego sklepu bo jest drogo

Co do spodni to ja nie mam. Śmigam w legginsach robiących za spodnie.
Miałam dać znać jak bym zamawiała te legginsy http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-z-...089162897.html
Są ok. Nogawka nie za długa, panel jest spory więc będą też na późniejszą ciążę

Stary 2015-02-28, 09:09   #767
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie w ciągu dnia mnie nic nie boli. Natomiast w nocy, bardzo. Góra, dół, środek, po bokach. Do tego bolący brzuch. Wstaję rano i jest w miarę ok. Materac też mamy bardzo fajny.

A co do sytuacji to współczuję.. Jesteś taka, że mocno przeżywasz takie widoki czy zapominasz szybko?
Bo jeżeli pamiętasz to współczuję.. sama tak mam, że nie mogę wymazać z pamięci złych obrazów i strasznie się męczę przez to :/

Miałam dać znać jak bym zamawiała te legginsy http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-z-...089162897.html
A to takie rurki-rurki ? spodobały mi się te pudrowe i miętowe... takie na wiosnę

Lena
Stary 2015-02-28, 09:13   #768
poldzik
Zadomowienie

dziendobry

co do spodni ja chodze w nieciazowych legginsach z zary takich z szeroka guma i wysokim stanem (wzielam rozmiar wieksze niz normalnie i sa dobre na razie) i w dresowych "dzinsach" wr.up firmy freddy - sa z bardzo niskim stanem i nie dusza brzucha a maja taka silikonowa tasme i nie zjezdzaja.
mam jeszcze jedne moje spodnie (materialowe o kroju dzinsow z mango) ktore wczesniej mi byly troche za duze teraz sa ok chociaz przez ostatnie tygodnie zaczely mnie w dol brzucha jednak cisnac i chyba odloze do pudla...
ciazowki mam jedne, dostalam uzywane, takie szerokie typu bojowki z hm, na razie sa mi troche duze (rozmiar jak zwyklych spodni przed ciaza) ale na wiosne jak jeszcze troche przytyje to powinny byc ok.
normalnych rajstop juz dawno nie moge nosic wiec kupilam kilka par ciazowych, nosze tez ponczochy samonosne jak nie jest za zimno no i na to rozne kiecki (raczej dzianinowe elastyczne obcisle niz typowo ciazowe).

ja karnet na silowni zablokowalam bo ostatnio przez bol w biodrze i w kolanie i tak chodzilam w kratke. musze sie zmotywowac do cwiczen w domu... na razie duzo chodze - na piechote do pracy mam 3,5 km w jedna strone, chodze prawie codziennie w ta i z powrotem.
Stary 2015-02-28, 09:15   #769
k a j a
Zakorzenienie

Ja musze kupić zwykłe czarne leginsy.. Mam szare, brązowe i w norweskie wzory A czarne mam te ciązowe z h&m ale jeszcze trochę i chyba wykituje z nimi jak dalej będą tak zwisać.. :/
I mam jeszcze czerwone i charbowe treginsy, myślę że będą ok, ale ja w tkaich kolorowych to tylko wiosną/latem chodzę

Rajty ciazowe to dla mnie okropna porażka

Lena
Stary 2015-02-28, 09:29   #770
poldzik
Zadomowienie

Cytat:

Rajty ciazowe to dla mnie okropna porażka
ooo dlaczego? pewnie, seksowne one nie sa ale mi wygodnie w nich i cieplo
Stary 2015-02-28, 09:40   #771
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
Miałam gatty i one strasznie mnie gryzyły.. I ten nabrzusznik mi na początku się rolował z brzucha a teraz jakos tak.. niewygodnie.. Dałam za nie dwa razy wiecej jak normalne, a mnie wkurzają bardzooo.. ten pas brzuszny..

Lena
Stary 2015-02-28, 10:19   #772
poldzik
Zadomowienie

ooo ja kupilam na zalando "noppies " i sa super wygodne.

ale tu cisza dzisiaj wszystkie sie weekenduja a ja w pracy siedze i nawet jest troche roboty...
Stary 2015-02-28, 10:21   #773
k a j a
Zakorzenienie

No nie dziwne, jak taka pięęęękna pogoda dziś ! Przynajmniej u mnie

Lena
Stary 2015-02-28, 10:21   #774
masija
Zakorzenienie

Cytat:
A to takie rurki-rurki ? spodobały mi się te pudrowe i miętowe... takie na wiosnę
Taaak, rurki
Ja nie potrafię w innych chodzić niż rurki
Też mi się podobają ale boję się, że będą prześwitywać i tyłek będzie widać a tego nie zniese
Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
Ja kupiłam w grudniu jakieś niefirmowe, tanie a bardzo fajne.
Tzn. ja nigdy nie lubiłam rajstop, zawsze mnie ten pas obciskał no ale.. w zimie coś trzeba pod kieckę zakładać
Teraz sobie kupię pończochy.

kaja mówisz, że te z hm'u są takie badziewne? Dobrze, że nie kupiłam

Ale u mnie pachnie rosołem w domu, mmm
A wczoraj dostaliśmy od rodziców całe wielkie 2 karpie.
Dobrze, że wypatroszone
Teraz tylko muszę je wyfiletować i będę robiła w tygodniu

A co do ćwiczeń i chodzenia to Wam zazdroszczę.
Nie dość, że jak dojdę do sklepu to jestem zmęczona, boli mnie brzuch i mam skurcze to jeszcze położna mi powiedziała, żebym ograniczała nawet spacery jak tak mam.. A jak już to bardzo krótkie, powoli i z kimś.. Moja kondycja po ciąży będzie fantastyczna:/

Stary 2015-02-28, 10:25   #775
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Taaak, rurki
Ja nie potrafię w innych chodzić niż rurki
Też mi się podobają ale boję się, że będą prześwitywać i tyłek będzie widać a tego nie zniese

Ja kupiłam w grudniu jakieś niefirmowe, tanie a bardzo fajne.
Tzn. ja nigdy nie lubiłam rajstop, zawsze mnie ten pas obciskał no ale.. w zimie coś trzeba pod kieckę zakładać
Teraz sobie kupię pończochy.

kaja mówisz, że te z hm'u są takie badziewne? Dobrze, że nie kupiłam

Ale u mnie pachnie rosołem w domu, mmm
A wczoraj dostaliśmy od rodziców całe wielkie 2 karpie.
Dobrze, że wypatroszone
Teraz tylko muszę je wyfiletować i będę robiła w tygodniu

A co do ćwiczeń i chodzenia to Wam zazdroszczę.
Nie dość, że jak dojdę do sklepu to jestem zmęczona, boli mnie brzuch i mam skurcze to jeszcze położna mi powiedziała, żebym ograniczała nawet spacery jak tak mam.. A jak już to bardzo krótkie, powoli i z kimś.. Moja kondycja po ciąży będzie fantastyczna:/
No własnie trochę się obawiam że mogę wyglądać jakbym zapomniała gaci w tych pudrowych

Nieee ja miałam rajtki z gatty, a z h&m spodnie

Lena
Stary 2015-02-28, 10:36   #776
Millygirl
Zadomowienie

Bry
Ja od rana sprzątam a nie się weekenduję ubzduralam sobie że przydalobysię wypucowac kuchnie, nie wiem dlaczego

Kurcze, szkoda ze moja siostra i mama chca wykorzystac ten allegrowy kupon za 50 zl ... musze zamowic zwierzom żwirek, wybrałabym dzieciakowy termometr,przescieradla i by bylo w sam raz na moje zakupy
z nowych kuponow pewnie bedzie tylko 10 albo 20 zl

Co do spodni...ja te z hm tez kupilam wieksze i tez dziwnie leza. Ale w normalnych juz chodzic nie moge z uwagi na brzuch, a legginsow juz mialam dosc legginsy mam w normalnym rozmiarze, nieciazowe z Calzedonii i sa spoko caly czas ciazowe jakies tez mam ale sie rolowaly i nie noszę.

Przylaczam sie do zazdrosci o cwiczenia ja mam zakaz od mojego lekarza...
mi brakuje biegania biegalam co prawda amatorsko ale pomagalo mi to na wszystko, zwlaszcza na kregoslup. Nawet nie chce wiedziec jaka bede miala forme po ciazy ale do biegania na pewno postaram sie wrocic
Stary 2015-02-28, 10:43   #777
k a j a
Zakorzenienie

Chyba zamówię prześcieradełka te dwa, w zygzaki szare i granatowe
http://allegro.pl/jaskowo-przesciera...102911757.html

Lena
Stary 2015-02-28, 11:19   #778
masija
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie trochę się obawiam że mogę wyglądać jakbym zapomniała gaci w tych pudrowych

Nieee ja miałam rajtki z gatty, a z h&m spodnie
No, no chodziło mi o spodnie

Cytat:
Chyba zamówię prześcieradełka te dwa, w zygzaki szare i granatowe
http://allegro.pl/jaskowo-przesciera...102911757.html
Fajne!

Milly ja też intensywny dzień mam
Tym bardziej, że tż'ta nie ma i wszystko na mojej głowie

A co do biegania to ja też bym chciała wrócić. Przed ciążą biegałam

Stary 2015-02-28, 11:21   #779
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
No, no chodziło mi o spodnie

Fajne!

Milly ja też intensywny dzień mam
Tym bardziej, że tż'ta nie ma i wszystko na mojej głowie

A co do biegania to ja też bym chciała wrócić. Przed ciążą biegałam
Aaa No dla mnie kiepskei sąaa.. Tzn. jakbym wzięła swój normalny rozmiar to moze i byłoby ok.. A tak.. Rozmiar większe, a do tego mega się rozciągają..

Ja tez biegałam przed ciążą Ale mało, mój rekord biegu to 6km

Lena
Stary 2015-02-28, 11:33   #780
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:

Fajne się wydają. Na wiosnę sobie kupię :-D

Co do sportów, ja przed ciążą nie biegałam, nie jeździłam rowerem, nie chodzilam na siłownię, nie uprawiałam jogi ani niczego innego... W ciąży tym bardziej tego nie robię. Czuję się dziwnie wśród Was ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości