|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
bo slychac jakby w 2gim pokoju byli :/---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3572 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No niestety wiem jak to jest z tymi charakterami. Ale jak już się zdecydowaliśmy i włożyliśmy pieniądze w góre to szkoda to zostawiać. |
|
|
|
|
#3573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żule są męczące też jeśli to są nie "swoje" tylko napływowe. Tu też podam przykłady z bloków ale podejrzewam, że w kamienicach jest to samo. Mieszkałam w bloku gdzie nie było domofonu i żule przyłaziły w zimie spać na klatce, nie dość, że śmierdziało to jeszcze trzeba było między nimi slalomy robić nie raz .. a mój znajomy miał taki problem, że sąsiadka prowadziła melinę i żule przychodziły tam na zakupy, a po zakupach szczęśliwe konsumowały na miejscu i pozostawały tam, gdzie skonsumowały .. tez musiał slalomy robić albo wywalać ich z klatki. Także tego .. fakt, nie jest to problem jedynie kamienic ale zgaduję, że w nich problem jest bardziej nasilony. Ja na szczęście kupując już mieszkanie trafiłam na porządny blok, spokojni sąsiedzi, brak żuli czy innych awanturników. I brak baru pod blokiem ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Chyba tam zadzwonię jak się małe urodzi i zapytam kiedy się wpisać na listę żeby dostać miejsce tak od września 2016
|
|
#3574 |
|
Rozeznanie
|
Chciałabym zakupić pierwsze śpioszki, w jakie zostanie ubrany mój synek po urodzeniu - czy kupować na ramiączka, z krótkim czy długim rękawkiem? Z długimi nogawkami? Nie mam pojęcia
|
|
|
|
#3575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ew. body dlugi rękaw i polspiochy Edytowane przez Sarrai Czas edycji: 2015-02-28 o 11:43 |
|
|
|
|
#3576 |
|
Zadomowienie
|
Przygotuj sobie kilka body z krótkim i dlugim rękawem, półśpiochy i kilka pajacyków i długim rękawem. Ja mam tez rampersy z krótkim rękawem i krótkimi nogawkami. I spodenki.
Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2015-02-28 o 11:49 |
|
|
|
#3577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A na wyjście czapeczka cieniutka w każdym przypadku + skarpetki w przypadku gołych stóp.Czy ktoś (szczególnie doświadczone mamy) może zweryfikować moje myślenie?
|
|
|
|
|
#3578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3579 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam pajacyk z polarku na wyjście bo było zimno a teraz wezmę pajacyk body z długim rękawem i krótkim polspiochy i czapeczkę plus pieluszke tetrowa i cienki kocyk bo tu często jest ciepło ale strasznie wieje wiec kocyk sie przyda. Zobaczę w sumie przed samym wyjazdem do szpitala jak bedzie i w razie czego dołożę jakies ubranko ja biorę po sztuce bo po kilku godz i tak wrócę do domu
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Ja planuje wziac body - dlugi i krotki rekaw. Pajacyk, czapeczke i kocyk. Ew niedrapki i skarpetki
|
|
#3581 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry,
ja niedawno wstałam. Miałam okropną noc. Nie mogłam zasnąć, a później ryczałam jak bóbr (nie wiem z jakiego powodu). A jak usnęłam o 4 to śnił mi si koszmar. Masakra. Jeżeli chodzi o ciuszki dla bąbla do szpital, to będę obserwować pogodę i porozmawiam z mamą. Na tą chwilę nie mam zielonego pojęcia.
|
#3582 |
|
Raczkowanie
|
Laski z Warszawy i okolic
![]() dorwalam przed chwila w pracy babke, ktora prowadzila wozek, nad ktorym sie zastanawiam, wiec podeszlam i zagadalam podpowiedziala, ze kupila na marywilskiej u faceta za 1300 a w internecie są ok. 200 zl drozsze. Bylyscie, ogladalyscie?
|
|
|
|
#3583 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki. Dziś u nas nudy na pudy. Mąż kończy malowanie, ja się nudzę w sumie. Nie mam dziś humoru a raczej mam bojowy nastrój od rana. Mały się od 14 kula w łóżeczku na drzemkę a ja tu sobie umilam czas na kompie aby nie robić hałasu. Na obiad flaki.
Co do ubranek pewnie jakoś lekko będę maluszka ubierała w szpitalu, a raczej będą mi go ubierali bo w moim dają szpitalne ciuszki, przeważnie już sfatygowane ale to nie taki problem dla mnie. Na wyjście coś wcześniej uszykuję mężowi w torebce prezentowej na każdą pogodę w sensie słońce/deszcz. Jakby jakiś kataklizm był to już mąż sam ogarnie co wziąć.
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Wam też się ciągle śnią niemowlaki?
Coś mi się w głowie chyba przekręca, bo prawie co noc mi się śni jakiś dzidziuś i zwykle nie do końca jest jasne czy to mój czy nie mój .. takie jakieś dziwne sny ..
|
#3585 | |
|
Zadomowienie
|
trzeba potem iść za przykładem Fuertki i "machnąć" potem bliźniaczki, żeby chłopaki miały jakiś wybór
![]() Cytat:
a ja mam inne pytanie - na jaki rozmiar kompletujecie wyprawkę? ja zaczęłam od 62/68 ale nie wiem, czy to nie za duże?
|
|
#3586 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo przypuszczam, że my będziemy mieć duże dziecko - ja prawie 1,8m mąż 1,9m
|
|
|
|
|
#3587 |
|
Zadomowienie
|
co do ubranek na poczatek tto jednak warto miec trouche 56 bo widzialam np po mojej Mlodej...urodziila sie z waga 3370 i 56cm a w ubrankach 56 tonela... rzeczywscie szybko z,nich wyrosla,ale jednak kilka sztuk trzeba miec
|
|
|
|
#3588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także wezmę pewnie cienkiego pajaca i założymy na gołe ciałko. Synek rodził się we wrześniu i jego ubierałam w body z krótkim plus pajac. Ale pewnie będę miała też coś lżejszego w zanadrzu, bo takiego noworodka łatwo i przegrzać i wyziębić...Czapeczkę leciutką bawełnianą, ale myślę że to na pierwsze kilka spacerów, jeśli będzie naprawdę ciepło. Myślę, że zainwestuję w rampersy na pierwsze tygodnie. ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
Mąż szybko wracał do domu po większe pajace...
|
||
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jestem po usg połówkowym, niby wszystko dobrze ale niestety dzidzia malutka I to na tyle malutka, że znów - drugi raz wylądowałam w 21 tygodniu. Martwię się strasznie...najpierw poród miał być 28 czerwca, później 3-4 lipca a teraz 12 W sumie to nie wiem kiedy rodzę...Lekarz pocieszył, że wszystkie parametry dają taki sam wynik więc, że teraz dziecko rośnie swoim trybem to po prostu mam się spodziewać, że urodzi się malutki szkrab o wadze ok 2800. W pon i we wtorek idę do ginekologów zweryfikować to. Fakt, że ja mała jestem (156), mąż też niewysoki ale i tak się martwię ![]() No i muszę się pochwalić, upragniona córa będzie ![]() Tylko by zdrowa była
|
#3590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluje na pewno wszystko bedzie ok zobaczysz a urodzisz pewnie początkiem lipca
|
|
#3591 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja na każdej wizycie mam mówione że dzidziuś o 2 tygodnie większy, bo my jesteśmy wysocy, u Ciebie mniejszy, bo jesteście niższego wzrostu- no tak to po prostu jest więc nie martw się, bo nie masz czym Będziesz miała łatwy poród przynajmniej, a ja co- moje dziecko pewnie 65cm i 5kg będzie miało i mnie rozerwie wzdłuż i wszerz oby nie ![]() No i gratuluję upragnionej córci |
|
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teoretycznie miałam dzis zacząć 6msc a teraz serio to nawet nie wiem w którym tygodniu rzeczywiście jestem ![]() Boje się nawet zerknąć na pomiary z przed dwóch tygodni, że jeszcze coś wypatrzę i sobie wkręcę ![]() Tyle pocieszające, że przez te 2 tygodnie waga skoczyła o tyle ile powinna (co nie zmniejsza stresu)...
|
|
#3593 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Mój synek miał 50 cm, takze nawet 56 było za duze. Cytat:
. Bedzie pewnie drobna, a to fajnie . Ważne, ze wszystkie proporcje sa zachowane.---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na poważnie to ja wiedziałam, że dziecko może być małe (u mnie wszyscy są mali) ale jakoś i tak czuje taką niepewność czy wszystko ok. Lekarz robiący ostatnie usg pytał czy przy pierwszym usg (12tydz) była obsuwa -fakt była ale nie taka. Zapytam dla pewności co on o tym myśli będę spokojniejsza Ps. dodam, że nie ustalili mi nigdy konkretnej daty prócz tej z @ a ona była na pewno niepoprawna bo miałam nieregularne cykle i owu była później. Mieli patrzeć na usg no ale każde pokazało co innego...
31/40 Edytowane przez Sikorka0204 Czas edycji: 2015-02-28 o 17:00 |
|
|
|
|
#3595 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet na początku ciąży miałam spiny z mamą, jakieś pretensje, że nie przychodzi do nich za często, że to, że siamto... ale wejście mamy osobne. Tyle że moja mama nie może się pogodzić, że nie tworzymy takiej super kochającej się wielopokoleniowej rodziny <3 życie mamy w planach budowę, ale to zależy, ile uda nam się odłożyć.Cytat:
Moja mała na zwykłym usg była tak ruchliwa, że ciężko było zrobić pomiar serducha, ale w końcu dało radę nie wiedziałam, że tak się może wiercić, sam "doktor" stwierdził, że straszna wiercipięta. Chyba po matce tylko nie wiem, czy to nie przez to, że najpierw położna badała serducho tym swoim aparatem i nie umiała znaleźć (tak się zestresowałam) i przyciskała brzuch tak, że cały dzień potem mnie bolał. Więc może małą też to wkurzyło?Ja moją małą chętnie wydam za jakiegoś przystojnego, miłego dżentelmena Cytat:
Cytat:
dobrze będzie, znajoma też jest niskiego wzrostu, a dzieciaczek 2800 chyba się urodził. Także bez stresu
|
||||
|
|
|
#3596 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tez jej termin przesuwali...najważniejsz e jest zdrowie Maluszka! Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3597 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tam myślę, że lepiej brać pod uwagę najwcześniejszy możliwy termin, ten z okresu liczony bo to do niego będą się lekarze odnosili przy określaniu czy ciąża nie jest przenoszona. No i masz te dwa tygodnie różnicy więc jakbyś "się przenosiła" to albo dziecko Twoje będzie "wiekowo" w 42 tygodniu albo w 40 to obie opcje są już dobre :P Taka moja logika na szybko. No i masz rację - nie wiesz kiedy rodzisz, jak my wszystkie zresztą A jeszcze żeby Cię uspokoić, niedawno czytałam gdzieś, że dzieci rosną nieregularnie w brzuszku, skokowo, więc też się nie stresuj! No i też im ciąża starsza tym te pomiary są mniej dokładne. Chyba w I trym ok 13 tygodnia pomiar jest najbardziej wiarygodny i można się jako tako na nim opierać. Mój synek miał na każdej wizycie inny "wiek" według wzrostu, ale chyba najważniejsze, że trzy składowe mają wskazywać podobny wiek. No mój to zawsze miał głowę "tydzień starszą". Kość udową różnie. Wychodził mi termin raz dwa tygodnie przed TP, raz dwa po. A urodził się dokładnie w terminie wg ostatniej miesiączki.
|
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my 1,7 i 1,9, więc prawie jak Niezalogowana i jej TŻ i też mam 2 tyg za duże dziecko ... w rodzinie TŻ rodzą się kloce 4,5 kilo, u nas też nie okruszki, więc to faktycznie kwestia genów chyba ![]() No i również gratuluję córci i po cichu zazdraszczam ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Oj nie strasz, to już wolę moje sny niemowlakowe
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie pozostaje nic innego jak cieszyć się z córeczki TZ powiedział po badaniu, że właśnie bardziej chciał córę Ale lekarzowi i tak powiem, mam nadzieje, że mnie uspokoi do końca
|
|
#3600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystko będzie dobrze.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.

. Generalnie wszędzie zdarzają się wandale itp. My kupiliśmy mieszkanie w kamienicy po renowacji, na dole mieszkają jakieś żule ale nieszkodliwe, nie robią nic na klatce, gdzieś tam z dala się mijamy.
bo slychac jakby w 2gim pokoju byli :/

W sumie to nie wiem kiedy rodzę...