Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIII - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-01, 00:05   #2281
Adamantium01
Karo

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIII

Cytat:
Napisane przez ilciadzaga Pokaż wiadomość
Każda jedna a ja pierwsza :P
Czarnych brwi nigdy sobie nie zrobie tak samo jak brazowych rzes.. chyba że tak ciemny brąz że jak czarny.

A tu Katosu
• Prezentacja nowości: Zoeva Rose Golden, Inglot, podkład NARS || KATOSU •: http://youtu.be/KcunbKnf9zg
a cóż to za jakość? 360p???

jestem blondynką i nigdy nie malowałam sobie rzęs na brązowo, bo źle bym się czuła, od zawsze czarne i mam to w nosie czy ktoś to uważa za naturalne czy nie

Adamantium01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 00:09   #2282
201607131114
Konto usunięte

Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIII

Cytat:
Napisane przez loczek88 Pokaż wiadomość
szukałam i nie znalazłam...z tego co zanalizowałam manualnie, paletka The balm idzie w ciepłe czerwienie, chocolate bar w stalowe szarości. Chodzi mi o podtony.

...natomiast sama zaczęłam chorować na jakąś paletkę...mam "jedynie" Sleeka Shangri-la i przebąkuje sobie o Naked/Too faced/MakeUpRevolution..no nie wiem nie wiem. One są stacjonarnie w Stanach/Anglii zapewne taniej?...

Stacjonarnie w USA Naked i Too Faced wychodzą trochę taniej niż u nas (jak trafisz w Sephora na -20% to różnicy nie ma). Naked to coś około $50 a TooFaced $49, więc nie jest dużo taniej.

Edytowane przez 201607131114
Czas edycji: 2015-03-01 o 00:11
201607131114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 00:17   #2283
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adamantium01 Pokaż wiadomość
jestem blondynką i nigdy nie malowałam sobie rzęs na brązowo, bo źle bym się czuła, od zawsze czarne i mam to w nosie czy ktoś to uważa za naturalne czy nie
Adu, dziwoku Ty
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 00:25   #2284
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:

Odpalalam kilka razy.. nie wiem czy to kwestia yt.. to Katosu coś nie poszło.
Odpalilam teraz i jakość już jest.
Dla mnie choćby ktoś byl rudy, siwy, czarny, blond, brąz... rzęsy tylko i wylącznie czarne. Nie potrafię się przekonać do brązu i granatu. A jeśli ktoś używa i lubi to chwała mu za to.

Edytowane przez ilciadzaga
Czas edycji: 2015-03-01 o 00:28
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 00:29   #2285
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez whip Pokaż wiadomość
Serio myślisz że dziewczyny nakładają bronzer, róż i rozświetlacz po to żeby tego nie było widać?
To może blondynki nie powinny malować rzęs na czarno bo przecież od razu widać że są pomalowane.

Mi się makijaże Salix nie podobają dlatego że ja lubię dobrze roztarte cienie i ładne przejścia koloru. Coś takiego np zupełnie nie jest w moim guście: http://2.bp.blogspot.com/-JmYDkHtH8W...0/IMG_2213.jpg
Mi sie wydaje ze to kwestia gustu. Ja np nie lubie gdy od razu widac ze mam roz na policzkach czy rozswietlacz. Uzywam je tak zeby wygladalo to jak najbardziej naturalnie. Natomiast sa tez dziewczyny, ktore lubia jak od razu widac ze maja roz, rozswietlacz i bronzer.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 00:30   #2286
Adamantium01
Karo

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Adu, dziwoku Ty

Stary 2015-03-01, 00:34   #2287
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
Blondynki maluja chyba rzesy na brazowo?
Chyba wszystkie blondyny jakie znam uzywaja czarnych tuszy. Moim zdaniem wygladaja w nich b. fajnie.

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
Wg mnie lepiej blondynka wyglada w brazowych brwiach i brazowym tuszu. Wyglada to bardziej naturalnie i mniej ...? groznie? Ale oczywiscie jak kto woli.

Rita wyglada bardzo fajnie (ale brwi moglybybyc ciut jasniejsze). Czarne rzesy wygladaja bardziej z charakterem. Ta druga dziewczyna wyglada nijako.

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Cytat:
Adu, dziwoku Ty
Co ja przeczytalam Chyba czas isc spac...
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 00:35   #2288
panterarozyczka
Zadomowienie

Cytat:

Zawsze na poczatku po wrzuceniu filmiku u każdego jest niska jakość, youtube musi chwile przetworzyć.
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 00:40   #2289
roseplum
niepolubiecie

to czy blondynce pasują ciemne czy jasne oprawy oczu zależy od typu urody i naturalnego poziomu kontrastu. jeżeli ktoś ma kontrastowy typ urody (czyli duża róznica pomiedzy nasyceniem koloru lub temperatury włosów, cery, oczu i ich opraw) i naturalne blond włosy będzie wyglądał w czarnym tuszu ok. Jeżeli jest mała różnica pomiędzy nasyceniem opraw oczu, włosów i cery będzie to wyglądało słabo i sztucznie. tak samo jeśli ktoś jest ciemnowłosy, z dużym kontrastem i przefarbuje na blond powinien celować w jasne odcienie, pasujące temperaturą (chłód, ciepło, neutral), wtedy też będzie ok, za to niedobrana temperatura da efekt odwrotny od zamierzonego. Chociaż jest to na pewno kwestią gustu i znajdą się wyjątki.

Edytowane przez roseplum
Czas edycji: 2015-03-01 o 00:43
roseplum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 00:44   #2290
Adamantium01
Karo

Cytat:
Napisane przez panterarozyczka Pokaż wiadomość
Zawsze na poczatku po wrzuceniu filmiku u każdego jest niska jakość, youtube musi chwile przetworzyć.
zawsze odpalałam niedługo po wrzuceniu i było hd, więc się zdziwiłam

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

Cytat:
Napisane przez roseplum Pokaż wiadomość
to czy blondynce pasują ciemne czy jasne oprawy oczu zależy od typu urody i naturalnego poziomu kontrastu. jeżeli ktoś ma kontrastowy typ urody i naturalne blond włosy będzie wyglądał w czarnym tuszu ok. Jeżeli jest mała różnica pomiędzy nasyceniem opraw oczu, włosów i cery będzie to wyglądało słabo i sztucznie. tak samo jeśli ktoś jest ciemnowłosy, z dużym kontrastem i przefarbuje na blond powinien celować w jasne odcienie, pasujące temperaturą (chłód, ciepło, neutral), wtedy też będzie ok, za to niedobrana temperatura da efekt odwrotny od zamierzonego. Chociaż jest to na pewno kwestią gustu i znajdą się wyjątki.
zadziwiają mnie blond wariacje niektórych, którym w ciemnych zdecydowanie lepiej, np. A. Radwańska, czy choćby Kim Kardashian

Stary 2015-03-01, 00:49   #2291
roseplum
niepolubiecie

Cytat:

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

zawsze mnie zadziwiają blond wariacje niektórych, którym w ciemnych zdecydowanie lepiej, np. A. Radwańska, czy choćby Kim Kardashian
niestety czasami chęć odmiany jest silniejsza. Sama to znam. Kim nie ma dużego kontrastu przez ciemną karnację, więc jak go sobie zwiększa to włosy są od czapy. Chociaż z drugiej strony dużą rolę w odbiorze odgrywa jednak gust. dla jednych Ditta von Teese będzie sztuczna i przemalowana, dla innych. no i nie widzimy zazwyczaj tych kobiet na żywo i we wszystkich potencjalnych odcieniach. Czasem sporo zmieniają detale. Jeśli ktoś ma skrajną temperaturę cery nawet odcień czerni robi róznicę, a co dopiero blondy.
Stary 2015-03-01, 00:51   #2292
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:

zadziwiają mnie blond wariacje niektórych, którym w ciemnych zdecydowanie lepiej, np. A. Radwańska, czy choćby Kim Kardashian
A teraz Nicole Sherzinger się wyblondziła. Moim zdaniem wygląda starzej.
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 01:16   #2293
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
haha, jajajamajka, po Twej akceptacji spać mogę spokojnie.
Ale, przepraszam, o co Ci chodzi? :P

Cytat:
Mój podbródek nigdy nie był spiczasty...nawet 10kg temu. A szkoda, nie wyglądałabym jak książycowa bułko-foka.

Obejrzałam jeszcze raz pod kątem bułko-foki. Nie dostrzegłam.
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 01:20   #2294
Arrianna
Zakorzenienie

Dziewczyny, widzę że od jakiegoś czasu wiele z was pisze o odżywce L4L i mam pytanie - czy ktoś z was też się spotkał ze zjawiskiem "suchych oczu" po tej odżywce? Pomijam fakt, że kiedy jej używałam zrobił mi się różowy pasek na powiece (na szczęście już prawie całkiem zszedł i na pewno nie był tak widoczny jak u np. Katosu) ale musiałam odstawić tą odżywkę bo czułam po prostu taki dziwny dyskomfort. Zastanawiam się czy ktoś jeszcze miał takie skutki uboczne bo faktycznie efekty po tej odżywce były super ale chyba nie zaryzykuje powrotu do niej
A i jestem blondynką i też używam czarnego tuszu :P Pamiętam, że w jakimś filmiku makijażowym Mary Greenwell powiedziała, że ona się nie cacka z brązowymi tuszami i zawsze używa czarnych - wzięłam to sobie do serca
Arrianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 01:24   #2295
pesstka90
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo miło mi się oglądało ten filmik. Widać, że faktycznie jest bardzo szczęśliwa tak życiowo. Takie ciepełko bije jak opowiada, że jest jej tak dobrze gdzie jest i z kim jest. fajne to

pesstka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 01:44   #2296
PannaMadzia
Raczkowanie

Hej dziewczyny , wprawdzie to nie będzie wpis na temat juciuberek ale chciałam polecić książke, którą aktualnie "przerabiam", jest to facefitness autorstwa Patrycji Kondrackiej powiem Wam, że jak przerobię wszystkie ćwiczenia na każdą partię mięsni twarzy to czuję się jakbym wróciła z siłowni czuję jakby zakwasy i drżenie tych mięsni. ale czuję sie po tych ćwiczeniach super, ćwiczę dopiero kilka dni, ale mam wrażenie że cera jest gładsza. wiadomo, że zmarszczek jako tako nie mam (26 lat mam), ale głównie chodzi mi o prewencje i dbanie o jędrność
Stary 2015-03-01, 02:49   #2297
Neonka_
Raczkowanie

9
Cytat:
Napisane przez Arrianna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, widzę że od jakiegoś czasu wiele z was pisze o odżywce L4L i mam pytanie - czy ktoś z was też się spotkał ze zjawiskiem "suchych oczu" po tej odżywce? Pomijam fakt, że kiedy jej używałam zrobił mi się różowy pasek na powiece (na szczęście już prawie całkiem zszedł i na pewno nie był tak widoczny jak u np. Katosu) ale musiałam odstawić tą odżywkę bo czułam po prostu taki dziwny dyskomfort. Zastanawiam się czy ktoś jeszcze miał takie skutki uboczne bo faktycznie efekty po tej odżywce były super ale chyba nie zaryzykuje powrotu do niej
A i jestem blondynką i też używam czarnego tuszu :P Pamiętam, że w jakimś filmiku makijażowym Mary Greenwell powiedziała, że ona się nie cacka z brązowymi tuszami i zawsze używa czarnych - wzięłam to sobie do serca
Pewnie wyjdę na zrzęde ale ta odżywka zawiera bimatoprost, ktorego stosowanie może powodować skutki uboczne. Przeklejam z innego portalu: Działania niepożądane
Bardzo często: nadmierny wzrost rzęs (do 45% chorych w pierwszym roku), przekrwienie spojówek (do 44% chorych w pierwszym roku), świąd (do 14% chorych w pierwszym roku). Często: powierzchniowe punktowe zapalenie rogówki, nadżerka rogówki, uczucie pieczenia w oku, podrażnienie oczu, alergiczne zapalenie spojówek, zapalenie brzegów powiek, pogorszenie ostrości widzenia, astenopia, obrzęk spojówki, uczucie obecności ciała obcego, uczucie suchości oka, ból oka, światłowstręt, łzawienie, wydzielina z oka, zaburzenia wzroku, wzmożona hiperpigmentacja tęczówki, ściemnienie rzęs, ból głowy, nadciśnienie tętnicze, zaczerwienienie powiek, świąd powiek, hiperpigmentacja skóry wokół oczodołu, nieprawidłowe wyniki testów czynnościowych wątroby.

Dzisiaj przyszły mi moje pierwsze pędzle zoevy z tej nowej serii i sama nie wiem. Wszędzie czytałam na blogach ze są zrobione z dużą precyzją itd. A u mnie brak było jednej osłonki, a w niektórych pędzlach odstają włoski. Pędzel do podkładu nie różni się wiele od mojego starego z sunshade minerals. Chyba liczyłam na zbyt wiele

Wysłano z tel.
Neonka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 02:52   #2298
Arrianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neonka_ Pokaż wiadomość
9

Pewnie wyjdę na zrzęde ale ta odżywka zawiera bimatoprost, ktorego stosowanie może powodować skutki uboczne. Przeklejam z innego portalu: Działania niepożądane
Bardzo często: nadmierny wzrost rzęs (do 45% chorych w pierwszym roku), przekrwienie spojówek (do 44% chorych w pierwszym roku), świąd (do 14% chorych w pierwszym roku). Często: powierzchniowe punktowe zapalenie rogówki, nadżerka rogówki, uczucie pieczenia w oku, podrażnienie oczu, alergiczne zapalenie spojówek, zapalenie brzegów powiek, pogorszenie ostrości widzenia, astenopia, obrzęk spojówki, uczucie obecności ciała obcego, uczucie suchości oka, ból oka, światłowstręt, łzawienie, wydzielina z oka, zaburzenia wzroku, wzmożona hiperpigmentacja tęczówki, ściemnienie rzęs, ból głowy, nadciśnienie tętnicze, zaczerwienienie powiek, świąd powiek, hiperpigmentacja skóry wokół oczodołu, nieprawidłowe wyniki testów czynnościowych wątroby.

Dzisiaj przyszły mi moje pierwsze pędzle zoevy z tej nowej serii i sama nie wiem. Wszędzie czytałam na blogach ze są zrobione z dużą precyzją itd. A u mnie brak było jednej osłonki, a w niektórych pędzlach odstają włoski. Pędzel do podkładu nie różni się wiele od mojego starego z sunshade minerals. Chyba liczyłam na zbyt wiele

Wysłano z tel.
Wiedziałam że ma bimatoprost ale myślałam, że stężenie tam jest na tyle małe że mi nie zrobi wielkiego kuku ale widać odstawiłam w dobrym momencie W końcu oczki nie włoski - nie odrosną :P

Edytowane przez Arrianna
Czas edycji: 2015-03-01 o 02:56
Arrianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 03:01   #2299
Neonka_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Arrianna Pokaż wiadomość
Wiedziałam że ma bimatoprost ale myślałam, że stężenie tam jest na tyle małe że mi nie zrobi wielkiego kuku ale widać odstawiłam w dobrym momencie W końcu oczki nie włoski - nie odrosną :P
Myślę że jeśli stężenie jest na tyle duże ze powoduje wzrost rzęs to może również powodować skutki niepożądane. Pewnie nie jest tego tyle co w lekach na jaskre ale mimo wszystko...

Wysłano z tel.
Neonka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 03:27   #2300
roseplum
niepolubiecie

stężenie bimatoprostu w takich odżywkach stosowane zgodnie z przeznaczeniem na linię rzęs pedzelkiem nie ma szans wywołać czegokolwiek ogólnoustrojowego (vide np. nadciśnienie tętnicze czy bóle głowy).

Cytat:
Myślę że jeśli stężenie jest na tyle duże ze powoduje wzrost rzęs to może również powodować skutki niepożądane. Pewnie nie jest tego tyle co w lekach na jaskre ale mimo wszystko...
leków na jaskrę nie aplikuje się na linię rzęs, a do oka, stąd lepszy efekt przy dużo niższych stężeniach. Nie da się porównać bezpieczeństwa, czestotliwości skutków ubocznych tej samej substancji w innym stężeniu, wprowadzanej do oka i nakładanej pędzelkiem na linię rzęs. Larum na forach przesadzone, ale ryzykować i tak imo nie warto. A jak już się ryzykuje to się odstawia przy jakimkolwiek skutku ubocznym, ale nie czeka co się stanie dalej...

z drugiej strony jest to oczywiście kwestia induwidualna, bo ryzyko jest nieporównywanie mniejsze niż przy wielu zabiegach medycyny estetycznej choćby.

w kwestii masła shea krótko - to, co zawiera masło shea to jedno, a to w jakiej postaci, stężeniu i jaką ma szansę zdziałać cokolwiek to drugie. Co innego np. kilkunasto w porywach do kilkudziesięciu procent masła shea w składzie tego co nakłada się pod oczy. Wtedy to świetny pomysł. W innym przypadku niewiele zmienia czym natłuścimy skórę pod oczami. Odczucie wynika z róznic tego jak się rózne tłuszcze wchłaniają i zachowują na skórze.

Ta cała dezinformacja to cena, którą płacimy za możliwość kupowania naturalnych surowców, biochemię urody itd. wiele mitów, uproszczeń, przekręceń. Tak jak to, że kolagen w kremie pod oczy nie wbuduje się w strukturę skóry nie oznacza, że bez sensu stosować coś takiego na powierzchnię naskórka.

Edytowane przez roseplum
Czas edycji: 2015-03-01 o 03:49
Stary 2015-03-01, 09:45   #2301
Ciemna163
Kociara

Cytat:
szukałam i nie znalazłam...z tego co zanalizowałam manualnie, paletka The balm idzie w ciepłe czerwienie, chocolate bar w stalowe szarości. Chodzi mi o podtony.
...natomiast sama zaczęłam chorować na jakąś paletkę...mam "jedynie" Sleeka Shangri-la i przebąkuje sobie o Naked/Too faced/MakeUpRevolution..no nie wiem nie wiem. One są stacjonarnie w Stanach/Anglii zapewne taniej?...

no tak, podtony to widać jasno po fotkach, mi chodziło bardziej o porównanie jakości. Too Facet podobno się nie osypują (co lubią robić paletki Naked), a jak przy nich wypada Nude Tude w tej kwestii? Może napiszę maila do Maxi, ona ma obie paletki.

Cytat:
Napisane przez whip Pokaż wiadomość
Serio myślisz że dziewczyny nakładają bronzer, róż i rozświetlacz po to żeby tego nie było widać?
To może blondynki nie powinny malować rzęs na czarno bo przecież od razu widać że są pomalowane.

Mi się makijaże Salix nie podobają dlatego że ja lubię dobrze roztarte cienie i ładne przejścia koloru. Coś takiego np zupełnie nie jest w moim guście: http://2.bp.blogspot.com/-JmYDkHtH8W...0/IMG_2213.jpg
Myślę, że wiele z nich liczy na naturalny efekt i nie zdaje sobie sprawy, że to widać. Może też ja to widzę, bo zwracam na to uwagę i jestem trochę skrzywiona przez YT A co do rzęs blondynek , to zgadzam się z Roseplum - to zależy od kontrastu. Moja przyjaciółka jest biała jak papier i maluje rzęsy na brązowo, w czarnych wygląda wulgarnie, wyjątek robi przy imprezowym smokey. Ale tak na prawdę mało jest aż tak jasnych blondynek (jasnych ogólnie, nie tylko na głowie).

Cóż, Tobie nie pasuja makijaże Salix, mi nie pasuje kiedy makijaż (poza okiem i ustami) widać na twarzy. Mało komu wychodzi to naprawdę naturalnie i ma do tego rękę.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:

w kwestii masła shea krótko - to, co zawiera masło shea to jedno, a to w jakiej postaci, stężeniu i jaką ma szansę zdziałać cokolwiek to drugie. Co innego np. kilkunasto w porywach do kilkudziesięciu procent masła shea w składzie tego co nakłada się pod oczy. Wtedy to świetny pomysł. W innym przypadku niewiele zmienia czym natłuścimy skórę pod oczami. Odczucie wynika z róznic tego jak się rózne tłuszcze wchłaniają i zachowują na skórze.

No a konkretnie co zawiera i jaką ma szansę zadziałać? Sorki, ale dalej niczego się nie dowiedziałam

Edytowane przez Ciemna163
Czas edycji: 2015-03-01 o 09:24
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 10:00   #2302
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie lepiej blondynka wyglada w brazowych brwiach i brazowym tuszu. Wyglada to bardziej naturalnie i mniej ...? groznie? Ale oczywiscie jak kto woli.

Nie wyszłabym z domu w brązowych rzęsach. Prędzej nie malowałabym się wcale.

I ogólnie denerwuje mnie stwierdzenie typu: naturalny makijaż, naturalny efekt i inne takie bla bla bla. Nie po to robi się makijaż, siedzi przed tym lustrem i macha tym pędzelkiem żeby "tego nie było widać". No śmieszne to dla mnie, maluje się po to żeby to było widać.

Cytat:

Kim K to nic !!! Widziałaś youtuberkę The Persian Babe ?

Edytowane przez carpaibex
Czas edycji: 2015-03-01 o 10:02
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 10:04   #2303
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:

Ta cała dezinformacja to cena, którą płacimy za możliwość kupowania naturalnych surowców, biochemię urody itd. wiele mitów, uproszczeń, przekręceń. Tak jak to, że kolagen w kremie pod oczy nie wbuduje się w strukturę skóry nie oznacza, że bez sensu stosować coś takiego na powierzchnię naskórka.
Roseplum - to, co nie podoba mi się w Twojej shea/olejowej argumentacji od samego początku, to rzucanie luźnych myśli i operowanie ogólnikami. O ile pamiętam, napisałaś że nie spodobało Ci się, pani Bogumiła S. wybrałaby oleje zamiast kremów. Postawiłaś wielokropek, i wypowiedź owiała się aurą tajemnicy

Ja sprawę widzę tak - pani Bogumiła (która reprezentuje tutaj statystyczną użytkowniczkę kosmetyków) przetestowała na sobie dziesiątki kremów reklamowanych jako skóro-cuda. Co ciekawe, kremy te reklamowane są posiadaniem w składzie naturalnych składników typu oleje, kwas hialuronowy, algi, ekstrakty roślinne. Efekty kiepskie. Potem "pani Bogumiła" nakłada na twarz czysty olejek, który nie dosyć, że kosztuje frakcję tego, co płaciła za reklamowane tym składnikiem kremy, to jeszcze skóra w końcu zaczyna się cieszyć. Według mnie, 90% gotowych kremów dostępnych na rynku nie jest warta swojej ceny ze względu na jakość składników, z których jest skomponowana (śladowe ilości składnik aktywnych pod koniec składu, umieszczone na tanich wypełniaczach-"chmurach").

I tu przechodzę do rzeczy w końcu - to nie krem - jako idea - jest gorszy od naturalnych olejów. Ale to, co pod postacią kremu jest nam sprzedawane.
Nie znalazłam jeszcze produktu, który pod względem chemicznym byłby bardziej wartościowy od tego, co robi ze skórą mieszanka czystych olejków i kwasu hialuronowego. I masła shea

Edit: p. BOGUSŁAWA, oczywiście!

Edytowane przez MostlyAhhhs
Czas edycji: 2015-03-01 o 10:22
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 10:21   #2304
paczusia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
[COLOR=Silver]

I ogólnie denerwuje mnie stwierdzenie typu: naturalny makijaż, naturalny efekt i inne takie bla bla bla. Nie po to robi się makijaż, siedzi przed tym lustrem i macha tym pędzelkiem żeby "tego nie było widać". No śmieszne to dla mnie, maluje się po to żeby to było widać.
AMEN SIOSTRO !

paczusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 10:24   #2305
whip
psy-chopatka

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość

Myślę, że wiele z nich liczy na naturalny efekt i nie zdaje sobie sprawy, że to widać. Może też ja to widzę, bo zwracam na to uwagę i jestem trochę skrzywiona przez YT A co do rzęs blondynek , to zgadzam się z Roseplum - to zależy od kontrastu. Moja przyjaciółka jest biała jak papier i maluje rzęsy na brązowo, w czarnych wygląda wulgarnie, wyjątek robi przy imprezowym smokey. Ale tak na prawdę mało jest aż tak jasnych blondynek (jasnych ogólnie, nie tylko na głowie).

Cóż, Tobie nie pasuja makijaże Salix, mi nie pasuje kiedy makijaż (poza okiem i ustami) widać na twarzy. Mało komu wychodzi to naprawdę naturalnie i ma do tego rękę.
Dla mnie makijaż naturalny nie znaczy to samo co niewidoczny.
Ja nakładam róż, brozner, rozświetlacz tak żeby wyglądało to ładnie, naturalnie, żeby pasowało kolorystycznie ale nie łudzę się że nikt nie widzi tego że efekt jest uzyskany za pomocą kosmetyków.
Zauważy to każda przeciętnie rozgarnięta osoba a co dopiero ktoś kto ogląda YT urodowy.
Właściwie to bym nawet nie skomentowała twojego posta bo różne są gusta gdybyś nie dodała że to takie idiotyczne wg ciebie.
Co do tuszy, nie znam żadnej blondynki która stosuje brązowy tusz, ja mam mało kontrastująca urodę i tez używam czarnego. Po za tym, do niedawna przedłużałam sobie rzęsy (czarne) taka jestem wulgarna .
Stary 2015-03-01, 10:31   #2306
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
maluje się po to żeby to było widać.

Ja też Uwielbiam delikatne, naturalne makijaże, ale jednak gdzieś tam w głębi serca należę do obozu 'Lubimy mocne, widoczne konturowanie' (oczywiście wszystko łądnie roztarte i bez przesadyzmu - konturowanie Kim K. nie jest dla mnie w ogóle przesadą, lubię to, jak wygląda jej makijaż w większości przypadków, choć wiem, że warstw niemało. Ale też wiem, że świetnie wygląda bez niczego na twarzy - może dlatego.
https://instagram.com/p/zoK3IJOS9t/?modal=true no dobra, mina słaba
Stary 2015-03-01, 10:43   #2307
carpaibex
Zakorzenienie

Makijaż Kim Kardashian to dla mnie mistrzostwo świata, ale zdaję sobie sprawę, że nie jest to efekt tworzony przez nią i na pewno nie w 10 min.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 11:13   #2308
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Makijaż Kim Kardashian to dla mnie mistrzostwo świata, ale zdaję sobie sprawę, że nie jest to efekt tworzony przez nią i na pewno nie w 10 min.
No na sesje raczej ją malują, na wielkie wyjścia także, ale kilka razy widziałam w reality, jak się sama smaruje i nie było źle
https://www.youtube.com/watch?v=ILT8LUWrTO8 jest filmik, na którym ziomeczek ją maluje, ale to już 4 lata temu było - teraz widać nawet na galach różnych, ze ten jej makijaż poszedł jednak w inną stronę.

Edytowane przez Munkaa
Czas edycji: 2015-03-01 o 11:15
Stary 2015-03-01, 11:27   #2309
Adamantium01
Karo

Cytat:
Napisane przez ilciadzaga Pokaż wiadomość
A teraz Nicole Sherzinger się wyblondziła. Moim zdaniem wygląda starzej.
o nie

Stary 2015-03-01, 11:36   #2310
roseplum
niepolubiecie

ciemna - nie wiem skąd założenie, że z moich wypowiedzi zawsze trzeba się czegoś konstruktywnego dowiedzieć. napisałam co sądzę, nie mam ochoty ani nikomu doradzać w tej kwestii, ani toczyć kilometrowych dyskusji na ten temat, stąd lakoniczne wypowiedzi.

Mostly - argemnt z Pani Bogusławy dla mnie wyjątkowo nietrafiony, bo sama nie raz wspominała, że stać ją na różne kosmetyki od niedawna i w kluczowym dla skóry okresie stosowała zwykły krem i nie interesowała się składami. Poza tym używa wielu kosmetyków marek selektywnych z których przynajmniej te, których składy ja znam faktycznie szału nie robią. Nie traktuj (Ty i nie tylko Ty) mojej lakoniczności personalnie, jako "nie będę dyskutować z Mostly czy da się skuteczniej zapobiegać, czy kosmetyki działają". Zwyczajnie jestem już zmęczona ogromem internetowych kilometrowych dyskusji tego typu.

Edytowane przez roseplum
Czas edycji: 2015-03-01 o 11:39
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości