|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosowo-plotkowy zakątek początkujących włosomaniaczek cz.IV
Mi tak samo xd
|
#812 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#813 |
|
Zadomowienie
|
Chyba trzeba to zmienić
![]() [1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;50472183]A ja akurrat systematyczna w tym jestem-2x w tygodniu płukanka kawowo-herbaciana Nie przyciemnia(dzisiaj siostra stwierdziła, że na niektórych pasmach mam ciemny blond), ale kofeina jest.[/QUOTE]Podziwiam i wezmę za przykład, że jednak można Tylko szkoda, że Twoja nie działa jak chcesz Ja wdrożę rumiankową
|
#814 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj moim włosom zafundowałam maskę złożoną z: końcówka kallos silk ( w końcu zacznę kolejnego kallosa color
), olej z migdałów, olej rycynowy, miesznka agafi z ogórecznikiem, mleczko nawilżające yves rocher z migdałem. Trzymałam ok godziny, potem umyłam skalp planeta organica cedrowy a na długości balsamem mrs potters z melisą, potem nałożyłam na ok 15 minut balsam planeta organica cedrowy. Włosy prezentują się tak:są bardzo miękkie, sypkie, dociążone ale co ciekawe bardzo mocno się rozprostowały no i pachną cudownie
|
|
|
|
#815 |
|
Raczkowanie
|
Hiihhi dopiero teraz widzę jakie mam plamy po ombre jak juz ciemniejszy kolor sie wypłukał
|
|
|
|
#816 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No właśnie szkoda, nie ukrywam, że liczyłam na to, że regularne stosowanie przyciemni mi kolor(ja nie chcę być blondynką Jednak ta płukanka daje moim cebulkom kofeinowego kopa co odnotowuję na plus, ponieważ przyspiesza wzrost, wzmacnia(mniej wypadają) i mam głowę calutką w masie antenek-teraz bejbiki są dla mnie naprawdę uciążliwe, ponieważ mam ich mnóstwo i żyją własnym życiem. Muszę zrobić aktualkę moim włosom-na ostatniej moje włosy naprawdę były jasne i rudawe, ciekawe jak jest teraz ![]() Cytat:
![]() Ja to bym chciała, aby moje włosy czasem dały się pofalować po warkoczu-takie luźne fale strasznie mi się podobają, ale na moich nie wytrzymają nigdy, nieważne czy po warkoczu, czy lokówce
|
||
|
|
|
#817 |
|
Zadomowienie
|
A czy jest może tu jakaś Wizażanka, która stosuje hennę na ciemny blond w celu lekkiego rozjaśnienia? Mogłybyście mi powiedzieć co o tym sądzicie?
Mam dość farb chemicznych. Mam teraz na głowie chyba wszystkie kolory, gdzieniegdzie plamy po pasemkach, utlenione końce, kolor się wypłukuje... Nic ciekawego... Zastanawiam się właśnie nad henną, żeby chociaż trochę uatrakcyjnić moje odrosty (tradycyjny polski "mysi blond"). Nie chcę już farbować chemicznym shitem, bo chcę w końcu wrócić do naturalnych włosów... Będę się cieszyć, jak dotrwam z odrostami do linii szczęki. Wtedy mogłabym ściąć wszystko to, co farbowane ![]() Chyba, że ktoś ma jakieś pozytywne doświadczenia związane z szamponetkami to też chętnie posłucham
|
|
|
|
#818 |
|
Raczkowanie
|
Dla porównania znalazłam zdjęcie z lipca 2014, takie zniszczone rozjaśnianiem już były, nie układały się w ogóle, nie kręciły a po prostownicy po jakimś czasie robił się puch
Edytowane przez FleurDeCerisier Czas edycji: 2015-03-01 o 23:39 |
|
|
|
#819 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#820 |
|
Zadomowienie
|
Kupię dzisiaj i zobaczę
Nie łudzę się, że się coś rozjaśni, ale mogłoby chociaż zmienić lekko ton. Zależy mi na tym, żeby nie palić już tych włosów farbami i żeby nie męczyć się z nieestetycznymi odrostami przez pół roku. Pomyślałam, że szamponetkami nie zmienię trwale koloru odrostów.---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- FleurDeCerisier faktycznie widać różnicę Zero skrętu i napuszone włosy. Teraz jest lepiej
|
|
|
|
#821 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was, jestem tu nowa i od parunastu tygodni mam zaczątki włosomaniactwa. Wszystko zaczęło się tak na prawdę w kwietniu 2014 kiedy fryzjerka poprzypalała mi włosy trwałą robioną na rozjaśniane wcześniej włosy - nie znałam się za bardzo, mówiła że tak można, zaufałam. A potem płakałam 3 dni.
Szybko jednak nauczyłam się maskować przypalenia i o włosy dbałam średnio. W grudniu moje włosy zaczęły wyglądać tragicznie - prawie codzienne suszenie i zmienne temperatury zaczęły niszczyć i tak już osłabione trwałą kosmyki, więc od ucha w dół mam tragedię. Zaczęłam stosować różnego rodzaju kosmetyki i mikstury, jedne sprawdziły się lepiej, inne gorzej. Obecnie jestem na etapie - dbam codziennie, nawilżam, odżywiam i robię co mogę by szybko zapuścić i ściąć to, co sprawia, że nadal chce mi się płakać. Ale nie ma tego złego.. ratując wygląd brzydkich kłaczków jednocześnie cały czas pielęgnuję te, które rosną i są naprawdę super Drugim problemem, również związanym z tą trwałą są jej resztki – nie mogę przez nią suszyć włosów bez suszarki i suszarko-lokówki, bo inaczej wyglądam jakbym dopiero wstała z łózka i ze 3 dni się nie czesała. To dość komplikuje mi dbanie o włosy, ponieważ z jednej strony je pielęgnuję, a z drugiej traktuję ciepłym powietrzem co 1-2 dni. Trzecim problemem jest fryzura, którą miałam – dość mocne różnice w długości poszczególnych pasm, dodatkowo traktowane nożyczkami tak jak brzytwą, więc wszędzie mam odstające pojedyncze włoski, które są zdecydowanie krótsze niż reszta. Chciałabym zapuścić włosy do jednej długości, aby móc potem już spokojnie zapuszczać włosy piękne i równe. Czwartym problemem jest również coś co ma związek z trwałą – grzywka, która praktycznie nie rośnie. Jej końce są popalone, a ściąć ich nie mogę, bo grzywka od kwietnia 2014 nie ruszyła się ani o centymetr (wiem, bo mam fotki grzywki robione dla udokumentowania masakry jaką miałam zaraz po ondulacji). Nie wiem już jak jej pomóc w poroście, pozostaje niewzruszona na wcierki, masaże, Castor Oil czy nawet HairJazz. Obecnie moje włosomaniactwo to prawie codzienne maski, odżywki i wcierki. Mam różnego rodzaju specyfiki, które zajmują już sporą ilość miejsca. Te starsze i średnio mi pomagające używane są jakie pierwsze „O” w sposobie OMO, te lepsze jako drugie „O”. Staram się nie używać typowo drogeryjnych kosmetyków, których reklamy na co dzień widzimy w TV i gazetach. Jestem bardzo początkująca, nie umiem jeszcze dobrze czytać składów a fachowe nazewnictwo sprawia mi problemy. Celem tego wszystkiego są piękne, zdrowe i jak najdłuższe włosy, które będę mogła suszyć „na świeżym powietrzu” i których nie będę musiała układać i stylizować po każdym myciu. Biorąc pod uwagę to, że włosy mam trochę dłuższe niż do ramion, a zniszczenia zaczynają się już przy uchu, czeka mnie BARDZO długa droga do doskonałości
|
|
|
|
#822 |
|
Raczkowanie
|
@Blondyna66 Jaaaka tafla prostych włosów! <3
@FleurDeCerisier Widać duużą zmianę ![]() Co do oleju rycynowego - nie przyciemnia włosów. Może być złudzenie przyciemnienia przez domknięcie łusek włosa. A tak to koloru nie zmieni (wiem, rycynowałam regularnie, blond mój mnie nie opuścił). @Sweet_nuka przed Tobą długa droga, ale cierpliwości i włosiska będą piękne no i pamiętaj - oleje, oleje i jeszcze raz oleje!Mnie moje ostatnio dobijają. Albo przyklap, albo puch. Codzienne mycie mnie przede wszystkim męczy, a nie chcę co 2 dzień ich mordować suchym szamponem, bo skalp wtedy cierpi. Kupiłam se w biedronie sportowe ręczniki z mikrofibry i dają radę. Mam 2 większe i włosy mi i tak wystają Muszę się jeszcze umówić do fryzjera na podcięcie końcówek maszynką - po ostatnim podcięciu nożyczkami rozdwajają mi się w tempie przyśpieszonym :/ Więc zamiast wyrównać po zimie będę musiała podciąć trochę więcej :/ I jak będę pamiętać to pomęczę męża, żeby mi cyknął fotę włosów, bo sama nie umiem :P ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- A jeszcze co do tego wprasowania maski - jakby się komuś nie chciało zaglądać na blog Anwen. Chodzi o to, żeby umyte i już osuszone włosy podzielić na części - ja dzielę na 2. Bierzemy jedną, walimy przyzwoitą porcję odżywki, maski i gładzimy pasmo włosów - od góry do dołu. Ja sobie liczę do 50 i wtedy biorę się za drugą część włosów. Sposób jest szybki, trochę więcej produktu schodzi (właściwie to wchodzi :P), ale faktycznie działa. Tarcie powoduje rozgrzanie włosów - więcej dobrych rzeczy może do nich wejść. Włosiska są wygładzone i dociążone (czasem nawet za bardzo wygładzone :P). Ale jak się robi tak od ucha w dół to jest spoko. Jak komuś się nie chce (tak jak mi ostatnio) się bawić, to wszystko idzie raz dwa, później spłukać i gotowe. |
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#824 |
|
Wtajemniczenie
|
Moniaobcy - pamiętam o olejowaniu
Na razie mam ten CastorOil, ale niebawem wybieram się po inne oleje, bardziej płynne ![]() Czekoladowe serce - ja dodatkowo podgrzewam suszarką, wcieram, podgrzewam, wcieram i potem zostawiam na 30-60 minut. |
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pol godziny i dluzej
|
|
|
|
|
#827 |
|
Rozeznanie
|
Hejoo
Ostatni raz na tym wątku byłam chyba niecały rok temu ale postanowiłam wrócić. W maju zrobiłam sobie keratynowe prostowanie włosów, w celu wyeliminowania puchu, z którym walczę już 2 lata i wciąż nie mogę się go pozbyć. Keratyna po 3 miesiącach się wypłukała, a mój problem nie zniknął ![]() Nie wiem jak mam już walczyć, w domu mam maskę Kallosa oraz tę jajeczną Babuszki Agafii. Najczęściej jednak po myciu używam samej odżywki (żółty garnier lub tej z Alterry) a potem wcieram w końcówki i problematyczne pasma jedwab z Green Pharmacy. Później włosy suszę przed pójściem spać. Parę razy na miesiąc olejuję włosy olejem lnianym. Czy którejś z Was udało się choć odrobinę wyeliminować puszenie ? Macie jakieś sprawdzone sposoby? Byłabym również wdzięczna jakbyście podrzuciły jakieś fajne maski z silikonami
|
|
#829 |
|
Zadomowienie
|
Moja kuzynka miała puch od suszenia. Zawsze po wysuszeniu miała lwią grzywę
![]() Ja dzisiaj maluję włosy szamponetką. Chcę zapuścić naturalki, ale te odrosty mnie dobijają. Będę je tuszować szamponetkami ![]() A może jednak jest ktoś na forum kto ma włosy ciemny blond i stosuje hennę do blondów? |
|
|
|
#830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#832 |
|
Raczkowanie
|
No tak. Gładkie włosy przechodzące po wyjściu na zewnątrz w fruwający puch
![]() ---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- @moniaobcy po ile te ręczniki i jakie duże? |
|
|
|
#833 |
|
Raczkowanie
|
@Sachmet512 za 25zł 2 sztuki TE dokładnie. Nie wiem czy one są 70x140. W domu jeszcze sprawdzę, bo chyba zostawiłam opakowanie. Chłoną jak wariaty. Ja dorwałam jeszcze jakieś resztki w BB, ale może jeszcze da się je znaleźć? No i co jakiś czas dają, tylko pierwszy raz pamiętałam o tym, żeby je kupić i miałam na to pieniądze
|
|
|
|
#834 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, mam kolejne błyskotliwe pytanie
czy któraś z Was stosowała na włosy w ramach oleju taka zwykła oliwke dla dzieci np. Johnsona? Co sądzicie? (oliwki z rossmana baby dream przewijają się przez wątek, ale o innych nie widziałam nigdzie info)
|
|
#835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#836 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzis postanowilam zmienic tok mojego mycia zobaczymy efekty pozniej
najpierw naloze obyle jaka odzywke z olejem ( oczywiscie bez proteinow ) pozniej umyje szamponem a na koniec naloze maske ceramid pomieszana z biowaxem makadamia kokos i zobacze jakie beda po tym bo zawsze robilam na odwrot dzus mam czas bede eksperymentowac
|
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś pod odżywkę isana nawilżająca troszkę BD plus migdał Joanna
zaraz idę zmyć to szamponem timotei z olejkami, ale tylko głowę.Chciałam zmyć odżywka ale nie wiem czy Hergon się nada, Joanna bs za słaba a balsam potters z keratyną puszy mi włosy.
|
#840 |
|
Zadomowienie
|
Chyba spróbuję dzisiaj pofalować włosy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

tp
Nie przyciemnia(dzisiaj siostra stwierdziła, że na niektórych pasmach mam ciemny blond), ale kofeina jest.

Jednak ta płukanka daje moim cebulkom kofeinowego kopa co odnotowuję na plus, ponieważ przyspiesza wzrost, wzmacnia(mniej wypadają) i mam głowę calutką w masie antenek-teraz bejbiki są dla mnie naprawdę uciążliwe, ponieważ mam ich mnóstwo i żyją własnym życiem.