|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||
|
ciepłe kluchy
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIII
Cytat:
|
|
|
#2312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Akurat temat jest mi bliski, bo wszystko wygląda na to, że będę się zajmowała produkcją kosmetyków. Patrzę na sprawę z punktu widzenia konsumenta, ale i z tej drugiej strony - wiem, że za cenę kremu pustego w składniki, naprawdę da się zrobić coś lepszego, bez strat finansowych. I tak widzę cały ten problem odrzucania "komercyjnych kremów" na rzecz "naturalności" - bo jest rozdźwięk pomiędzy tym, za co myślimy że płacimy, a rzeczywistością. Nic przecież nie stoi na przeszkodzie połączenia tych dwóch nurtów. Znakomity krem da się zrobić. |
|
|
|
|
#2313 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do różnic pomiędzy Naked a Too Faced to tak, Naked się bardziej osypują. Co do zestawienia Nude Tude i Too Faced to: w NT cienie są dużo mniejsze, jakościowo TF to moim zdaniem wychodzi lepiej, są trochę bardziej masełkowate i mniej suche (choć oczywiście NT nie są suche, tylko w porównaniu to wychodzi). Akurat mam zarówno trzy Naked i Nude Tude a do Too Faced robiłam już 5 podejść by ją kupić, wymacałam ją na wszystkie strony, babka w Sephorze zrobiła mi nią makijaż nawet (i nadal jej nie kupiłam). Tak więc jakościowo plasuje się to moim zdaniem tak Too Faced > Naked > Nude Tude. |
|
|
|
|
#2314 | |||
|
Kociara
|
Cytat:
ad. 1 Dla mnie też, nie maluję się w stylu make up no make up (choć to na pewno podoba mi się bardziej niż widoczne konturowanie). Na co dzień noszę mocniej zaznaczone oko i/lub usta oraz brwi. Nie majstruję tylko przy twarzy (jedynie krem bb/HM i korektor pod oczy), bo mi osobiście się to nie podoba #powtórzonemilionowy raz Jeśli róż, brązer, rozświetlacz i pudry konturujące to tak jak np. u Lisy Eldrige - ona ma do tego rękę i to mi się zawsze podoba Po prostu na co dzień widzę, że sporo dziewczyn ma niedokładnie roztarte (albo nałożone w złym miejscu) rudawe plamy, bo teraz jest moda na "nie wyjdę z domu bez brązera/konturowania". ad. 2 zluzuj trochę. Nie powiedziałam, ze blondynki wyglądają wulgarnie w czarnym tuszu. W ogóle nie ja zaczęłam temat tuszu u blondynek. Podałam za przykład moją przyjaciółkę, które rzęsy i brwi ma prawie przezroczyste, ale wiem, że to rzadkość. ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
kurczaki, też nie wiem, po prostu ja z nich często coś wynoszę przyzwyczaiłam się Ok, koniec tematu - na dzień i tak używam kremu, więc może za parę lat nie będzie tragedii. Cytat:
dzięki! bardzo pomocna opinia No to czas zbierać na Too Faced ![]() |
|||
|
|
|
#2315 |
|
Wtajemniczenie
|
♡ Ulubieńcy lutego ♡ Red Lipstick Monster ♡: http://youtu.be/M5QbPp7xzKE
|
#2316 | |
|
now or never
|
Cytat:
|
|
#2317 | ||
|
niepolubiecie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2318 |
|
now or never
|
ulubieńcy czarszka https://www.youtube.com/watch?v=TRqTbmBl0I0
|
#2319 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem o co chodzi ale ostatnimi czasy ona jakoś dziwnie się zachowuje wg mnie..
|
|
#2321 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2322 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2323 |
|
Raczkowanie
|
Krakowianki we wtorek w Pigmencie odżywka L4L za 47 zł :P
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hp...67&oe=558A5871
|
#2324 |
|
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;50472051]Nie tylko twoje. Wyłączyłam w połowie, te zapowietrzanie się, maniera z jaką gadała, wszystko wydawało się strasznie sztuczne[/QUOTE]
Czyli nie jestem sama w takim odbiorze. Leżę z gorączka i nie mam co oglądać
|
|
|
|
#2325 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;50472051]Nie tylko twoje. Wyłączyłam w połowie, te zapowietrzanie się, maniera z jaką gadała, wszystko wydawało się strasznie sztuczne[/QUOTE] Widząc Twój avek mam przed oczami zawsze <3 -> ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Pytanie za sto czipsów - kto ogląda jeszcze małą Hanię? https://www.youtube.com/watch?v=Wx-5fp_B2fI Bardzo fajny pomysł na kopytka u Piotrka z Kocham Gotować ![]() https://www.youtube.com/watch?v=cAH0xKhEGlg
a person who belives in the social, political and economic equality of the sexes" (HD!) BLOG Chow mein z orzechowym kurczakiem na ostro Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2015-03-01 o 13:52 |
|
|
|
|
#2327 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zdrówka. Miałam dzisiaj spędzić wolny czas na oglądaniu filmikow, ale w subach nuda, więc wezmę się za książkę. A jak czymś się zajmuję to oczywiście jest zalew na yt Munkaa, mam nadzieję, że to pozytywne skojarzenie ![]() Wizaz znowy szwankuje, cytowanie dziwnie działa Edytowane przez 05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d Czas edycji: 2015-03-01 o 13:57 |
|
|
|
|
#2328 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2329 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pewnie ulegnę Cytat:
|
||
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;50472232]
Munkaa, mam nadzieję, że to pozytywne skojarzenie ![]() [/QUOTE] Najbardziej pozytywne z pozytywnych!
|
|
|
|
#2331 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A dla mnie Rita Ora wygląda zdecydowanie lepiej niż dziewczyna na drugim zdjęciu. Wyraziście i z charakterem, druga dziewczyna trochę się 'zlewa' i wygląda nijako. Może faktycznie brwi bym tak nie akcentowała, natomiast reszta wygląda super. Ale co kto lubi oczywiście
Edytowane przez Ace_ Czas edycji: 2015-03-01 o 14:02 |
|
|
|
|
#2332 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
Bogusia("stwierdziłam że fajnie by było, gdyby pojawiło się kilka krótszych filmików" - prawie 16 minut ) no i Rozmarzona obiecała dac po weekendzie filmik o ćwiczeniach (ja czekam z niecierpliwością) Edytowane przez 201605301111 Czas edycji: 2015-03-01 o 14:07 |
|||
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej chyba lubię to u Gwen
|
|
|
|
|
#2334 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wywaliłam Piotrka z subów jakiś czas temu, ale teraz całkiem spoko mi się go oglądało,trochę znormalniał chyba ![]() nie ma za co
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Była tu ostatnio dyskusja o tej tajemniczej tafli, jaką dają niektóre rozświetlacze - w sumie tak jak kiedyś Mary Lou na mojej buzi wyglądał właśnie jak tafla, tak nowy egzemplarz słabo. ALE po wielu użyciach mogę śmiało powiedzieć, że efekt wyzej wspomniany daje rozświetlacz MUR - mam tylko Peach Lights i jest trochę za różowy, myślę o tym złotym, tylko nie wiem, czy nie będzie mocno żółty
![]() Zastanawiam się, czy taki efekt da też rozświetlacz z zestawów Sleek.
a person who belives in the social, political and economic equality of the sexes" (HD!) BLOG Chow mein z orzechowym kurczakiem na ostro Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2015-03-01 o 14:26 |
|
|
|
#2337 |
|
Zadomowienie
|
Ale czasami nasilenie tej "dziwaczności" wydaje się jakby większe.
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a person who belives in the social, political and economic equality of the sexes" (HD!) BLOG Chow mein z orzechowym kurczakiem na ostro Edytowane przez Munkaa Czas edycji: 2015-03-01 o 14:25 |
|
|
|
|
#2339 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast swoją paletę Iconic3 posłałam w świat, nie moje klimaty jednak, za ciepłe tony. Ogólnie nie mogę znaleźć cieni dla siebie - chciałabym coś z jasnymi, zimnymi różami, szarościami, może być coś z granatu. Żadnych brązów i miedzi. Kojarzycie coś? Edytowane przez carpaibex Czas edycji: 2015-03-01 o 14:30 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:07.

napisałam co sądzę, nie mam ochoty ani nikomu doradzać w tej kwestii, ani toczyć kilometrowych dyskusji na ten temat, stąd lakoniczne wypowiedzi. 

)
Może napiszę maila do Maxi, ona ma obie 
Jeśli róż, brązer, rozświetlacz i pudry konturujące to tak jak np. u Lisy Eldrige - ona ma do tego rękę i to mi się zawsze podoba 

nie wiem o co chodzi ale ostatnimi czasy ona jakoś dziwnie się zachowuje wg mnie..