|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Agunineczka... pokroilam ziemniaki,selera,pietrusz ke i merchewke jak frytki,odrobina oliwy z odrobina soli natki pietruszki,pieprzu ziolowego i to do piekarnika na 200st... i tak do upieczenia... seler za bardzo selerowy wiec na przyszlosc odpuszcze,marchewka i pietruszka slodkawa tylko delikatnie zajezdzaly swoim naturalnym zapachem. Slyszalam,ze mozna tez buraki ta zrobic,ale nie mialam pod reka,poza tym Mloda nie za bardzo chciala uwierzyc na poczatku,ze marchewka to po prostu pomaranczowa frytka,pietruszke jadla rowno jak ziemniaki,a do selera zazyczyla sobie keczupu. Mezus selerem plul wiec ja zjadlam. Generalnie polecam...
A co do sikania,to tez co chwila biegam a wcale duzo tego siku nie ma...ale wytrzymac nie idzie... ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Kurka, sasiedzi dalej imprezuja... godzine temu byli sasiedzii zz dolu interweniowac wczesniej byla,policja,a tam dalej dudni i krzycza... a ze wiekszosc facetow tam jest,to troche slychac... juz nie wiem czy teraz my mamy na policje dzwonic...normanie rece opadaja |
|
|
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzwoń po policję, nie cackaj się! Jest niedziela wieczór! |
|
|
|
|
#3663 |
|
Zadomowienie
|
Jest po 3, a ja nie mogę spać.
Masakra.
|
#3664 |
|
Zadomowienie
|
A ja obudzilam sie na siku... wyjrzalam przez okno,bo mialam wrazenie,ze jakos za jasno jest... a tu policja,kilka osob i sobie pomyslalam,ze ta imprezownie obok spisuja... a za chwile przyjechali panowie i w worku sasiada wyniesli z dolu... nic przyjemnego sie tam raczej nie stalo,bo sasiad pil i nawet wczoraj mowilam,ze znow sie cieplej zrobilo i kursy do sklepu sie czesciej pojawialy... Facet mlodszy od moich rodzicow,corka studentka...ehhh...
A impreza obok ciagle trwa,tylko sa zdecydowanie ciszej-my na szczescie sypialnie mamy z drugiej strony i Hania tez pokoj ma tak,ze tylko delikatnie dudnienie basow slychac... |
|
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
|
Współczuje sąsiadów. Znam typ imprezowiczów których nic nie obchodzi oprócz ich własnej zabawy.
|
#3666 | |||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć poniedziałkowo
![]() W środę byłam na wizycie, miałam USG i cóż, okazuje się, że będę miała dziewczynę Waży 400g. W środę idę do innego lekarza na połówkowe.Wczoraj byłam na zakupach "dziecięcych". Kupiliśmy już fotelik, łóżeczko, farby do pokoju i inne pier.doły. Cytat:
Po stokroć wolałabym wynajmować mieszkanie, a potem wziąć kredyt Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie martw się. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale cóż poradzę, butów i kosmetyków nigdy nie mam za dużo ![]() Cytat:
Nie wiem co lubisz, ale mogę polecić to co ja oglądam/oglądałam. Moim najulubieńszym serialem ever jest Dr House wszystkie odcinki znam na pamięć praktycznie, oglądałam każdy sezon po kilka razy Tej miłości nie zmieni nic ![]() Moje ulubione ostatnio: - Hart of Dixie - lekki i przyjemny, - Devious Maids - serial twórców Desperate Housewives, w podobnym też klimacie, - The Good Wife - porządny serial, - Reign - trochę historyczny, ale z naciąganiem faktów wiadomo ![]() - American Horror Story - trzeba mieć mocne nerwy, - House of Cards - polecam. A razem z Tż oglądam: - Game of Thrones - nie ma lepszego serialu, nie ma - Chicago Fire i powiązany z nim Chicago PD - Suits, - White Collar (skończony) - The Walking Dead - kocham zombie, - Arrow, Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. - lubimy komiky Marvela, - Vikings, - Ray Donovan, - Borgia, - Braking Bad - jeden z najlepszych serialów ever - True Blood - jeśli lubisz krwiste opowieści o wampirach itp to serial wymiata - I jeśli nie oglądałaś to oczywiście Dexter Komediowe: - The Big Bang Theory - Sheldon jest moją wielką miłością, jestem Geekiem, nic nie poradzę ,- Cougar Town - początkowe sezony fajne, - The Millers - śmiechowy. I jeszcze może: Pretty Little Liars, Betrayal, Revenge, The Killing. Nie, wcale nie oglądam zbyt dużo seriali ![]() Cytat:
Cytat:
Pamiętam jak nie mogłam doczekać się poniedziałków ![]() Cytat:
|
|
#3667 |
|
Zadomowienie
|
Meidmoiselle, gratuluje dziewczynki
|
|
|
|
#3668 |
|
Raczkowanie
|
Witam się poniedziałkowo,
Ostatnio bawiłam się w licytowanie i wylicytowałam sobie pake ubrań dla dziewczynki Jakie było moje zdziwienie jak weszłam na poczte dzisiaj, ale co tam same słodkie sukieneczki i rampersiki, body, czapeczki. Juz się nie mogę doczekać kiedy paczka przyjdzie
|
#3669 |
|
Konto usunięte
|
Gratuluję Dziewczynek!
U mnie Gucio sobie ostatnio boksował dość mocno, teraz jest spokojniej, ale z tą regularnością ruchów też jest różnie. Najczęściej czuję go rano albo wieczorem, tuż przed zaśnięciem. Wczoraj miałam okropny dzień. Bardzo chciało mi się płakać, pokłóciłam się z Tż i ogólnie do d.... Na szczęście dzisiaj humor lepszy. |
|
|
|
#3670 |
|
Zadomowienie
|
Sarrai, trzymam kciuki!
Mademoiselle, gratuluję dziewczynki! W końcu jakiś wysyp dziewczyn!
25. 06. 2011-" "to love and to cherish 'till the death will do us a part" happiness is on the way. Edytowane przez mcdulka Czas edycji: 2015-03-02 o 08:42 |
|
|
|
#3671 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz dziś mam wizytę
odliczam godziny
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Dziś dzień wizyt widzę trzymajcie kciuki żeby mój alien pokazał co tam ma
|
#3673 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za ciebie i prosze abyś trzymała za mnie
|
|
#3674 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
Ja też wczoraj miałam kiepski dzień, dzisiaj jest już lepiej śniadanie zjedzone ,posprzątane w miare a teraz siedzę przed tv .Moje dziecie z tych co chyba mało śpi daje o sobie znać od dawna U mnie na obiad garnek bigosu Gratuluje kolejnej damy Trzymam kciuki za udane wizyty
Edytowane przez onagory Czas edycji: 2015-03-02 o 10:08 |
|
|
|
#3675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj to chyba jakieś ciśnienie nie takie było bo i mój tż zdychał. Mnie tak głowa bolała okropnie cały dzień, jakby mi przeziębienie wracało. Ale dziś jest lepiej. W moim przypadku sprawdza się powiedzenie o katarze, że leczony trwa 7dni, nieleczony tydzień. Właśnie mnie opuścił. Taki wysyp dziewczyn, jest nadzieja dla mnie w czwartek
|
|
#3676 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry.
Cytat:
Gratuluję udanej wizyty i poznania płci. Widzę, że mamy podobny gust do seriali.
|
|
#3677 |
|
Raczkowanie
|
Witam z rana. Ja już po śniadaniu i wyprawie do biedronki i na pocztę.Jak coś to w biedronce są body po 2 szt z długim rękawem po 25zł za komplet z Disneya.Kupiłam i wyglądają całkiem porządnie.Do tego są jakieś kocyki i inne ciuszki ale gorąco było strasznie i nie dałam rady dalej tam stać.
Gratuluję dziewczynek i trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyW wekeend znowu dużo zajęć i tylko podczytywałam was. |
|
|
|
#3678 |
|
Rozeznanie
|
Mademoiselle, gratuluję córci!
Ja mam dzisiaj wolne, bo trochę mnie gardło drapie, ale jest już znacznie lepiej niż wczoraj ![]() Zrobiłam naleśniki z serem i uprałam dywan, żeby zabić ciszę w domu. Prysznic, balsam i oliwka, rozmowa z mamą. Czuję się świetnie na wolnym mimo gardła. Mój mąż sugeruje, żebym wcześniej poszła na zwolnienie, a nie tak jak założyłam do końca kwietnia... Rozpoczął się marzec, także zobaczę jak będzie wyglądało moje samopoczucie i chęci... A potem zdecyduję. |
|
|
|
#3679 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
U mnie nadal kiepsko Wszystko mnie dobija i doprowadza do łez W nocy spać nie mogłam, po prostu masakra. A żeby było weselej, dopadła mnie ANGINA !!!! I oczywiście wylądowałam na antybiotyku Moje gardło to jeden, wielki, ropny nalot Dobra, już nie marudzę i uciekam do łóżka - czekać na ruchy i konać z bólu gardła Nie piszę, ale czytam - WYBACZCIE (wrócę do żywych to i do Was wrócę
|
|
#3680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3681 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję dziewczynki i zakupów ![]() Cytat:
oby były dziś same dobre informacje! ![]() Cytat:
jak w końcu dowiemy sie kto u mnie w brzuszku mieszka to też wskoczę do biedry po bodziaki ![]() Cytat:
|
|
|
#3682 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję udanych wizyt i dziewczynek ;-)
Ja jutro mam wizytę i tez juz się nie mogę doczekać aż zobaczę synka :-D Miałam dzisiaj w planie wyrwać się z domu i odwiedzić fryzjera i lumpka ale póki co pogoda nie sprzyja bo bez przerwy leje :-( Może kolo 13-14 się przejasni to się rusze z domu
|
|
|
|
#3683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I widzę, ze te stany depresyjne to nie tylko u mnie.Mam takie momenty, ze wszystko widzę w czarnych kolorach i mam wrażenie, ze się zaplacze na śmierć . Dużo zdrowka! Najlepiej przespij te cholerna angine!
|
|
#3684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3685 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam w poniedziałek
ewelina1988_20, niezalogowana, martynka2812, sagarmathaa, gda, Sarrai, MarudexuS i la_gata trzymam mocno kciuki za Wasze wizyty Oby ujawniły nam się kolejne maluszki ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
28.10 - II kreseczki 05.12 - 2 serduszka 20.01 - Córeczki 28.01 - Pierwsze ruchy Nasze 1860g i 1810g szczęścia Edytowane przez fuertka88 Czas edycji: 2015-03-02 o 11:49 |
||
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja już po wizycie, nie poszłam do pracy tylko wróciłam do domu ![]() Niestety obawy moje okazały się niebezpodstawne ![]() Lekarka dała mi skierowanie na kolejne usg 13 lutego, jeśli tempo wzrostu się utrzyma to ląduje na patalogii ciąży ![]() Jutro idę na nfz bo akurat mam wizytę, od poprzedniego usg minęło 3 tygodnie więc pewnie lekarz będzie chciał powtórzyć i pewnie jeśli dalej będzie nie tak to mnie wyślą do szpitala ![]() Byle do jutra... szczerze mówiąc nie mogę się dziś pozbierać ![]() Choć wiem, że nie powinnam się martwić...
|
#3687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3688 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
Ja dziś już po wizycie, niestety dziecko się pupą odwróciło i nie było widać płci ale to najmniej ważne w sumie, oby zdrowe było ![]() Mam niby 18t3d, ale z usg wynika 20t2d lekarka mi powiedziała, że dziecko właśnie 2 tygodnie za duże, ale to nie oznacza że urodzę szybciej, tylko urodzę olbrzyma ![]() Od początku ciąży przytyłam 2,5 kg ![]() Następna wizyta 24.03, Fuertko dopiszesz? ![]() Cytat:
To się nie bierze znikąd - życie
|
|
|
|
|
#3689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sikorka Będzie wszystko dobrze, my mamy różny wzrost to i dzieci są różne Koleżanka mi w sobotę opowiadała, że leżała 2 mies. na patologii bo jej synek też był za mały względem wieku ciąży, ale okazało sie, że wszystko było ok, tylko mały taka kruszynka po prostu. Podobno do teraz jest najniższy wśród rówieśników, ale rozwija sie normalnie. Także głowa do góry Cytat:
super, że wszystko dobrze! ![]() masz w sobie małego wstydziocha
|
|
|
#3690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale największy problem jest tu, że do pewnego etapu było ok, teraz w 3 tygodnie urósł tylko o 1 tydzień i to jest problem bo w dłuższej perspektywie czasowej byłoby ok, tu jest zbyt krótki czas... Staram się jednak nie myśleć bo muszę się jakoś trzymać ![]() Dziękuje;*
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

Waży 400g. W środę idę do innego lekarza na połówkowe.
I to na tyle malutka, że znów - drugi raz wylądowałam w 21 tygodniu. Martwię się strasznie...najpierw poród miał być 28 czerwca, później 3-4 lipca a teraz 12
W sumie to nie wiem kiedy rodzę...

Gratuluję udanej wizyty i poznania płci.
oby były dziś same dobre informacje!
ale to najmniej ważne w sumie, oby zdrowe było