|
|
#841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
Z tego co mówił mój gin to tak. Bo one mają inny składnik aktywny i nie dublują swojego działania a uzupełniają.
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Truskawka - dużo konserwantów zawiera na pewno żywność mocno przetworzona, więc po prostu - gotuj sobie zdrowo, po domowemu i będzie gut
![]() Alergizujące to kakao, cytrusy np. (tutaj może pojawić się np wysypka raczej nie spodziewałabym się bólu brzucha) Warto też zwrócić uwagę na nabiał. (tutaj już może brzuch boleć, kupy mogą być nieciekawe jeśli dziecko nie będzie tolerowało no i wysypka też) Koniec. To taka najprostsza opcja myślę, reszta zależy od dziecka.
Edytowane przez TienShan Czas edycji: 2015-03-01 o 23:20 |
|
|
|
#843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odp
Nadzieja biedaku ty mam nadzieję że przejdzie... Ja kładę się spać dobranoc
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
też idę spać bo ledwo na oczy widzę
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
TienShan dojrzałam właśnie Twoje poparzenie... Pytanie jak Ty to zrobiłaś??
Dziekuje dziewczyny!
|
#847 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja jak tam jestem to się leje ze mnie.. jej wiecznie zimno i najlepsze, że jej dziecko jeszcze grubo w dres ubrane ja piertole i dziwić się, że co dwa tygodnie chory... jak na spacery to rzadko a jak już wyjdzie to organizm aż szoku różnic temperatur dostaję...no i przesadnie wszystko jakby 'sterylizuję' dziecko to się nie może ubrudzić, nic dotknąć i dziwić się, że chory, że uczulenia wiecznia no masakra ![]() Cytat:
fajny wózek super, że tyle dostałaś ![]() My już na szczęście nie wiele do kupienia ufff muszę zrobić zamówienie ze stojakiem do wanienki, koszulami, fridą, podgrzewaczem, szlafrokiem i jakimiś pierdółkami ale jakby teraz miał być maluch to wszystko potrzebne mam Kocyk i podusię do wózka zostawiam na koniec, bo kocyki ogólnie mam ale ubzdurałam sobie komplet i nie odmówię ![]() Łóżeczko turystyczne przed porodem gdzieś kupimy i leżaczek bujaczek też i git będzie ![]() Uff mały się chyba odwrócił, bo w końcu wróciły mocne kopniaki i wierzganie konkretne ale skrobiecie a w weekend miało być spokojnie ![]() Nadzieja bidulko ładnie Cię dopadło
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|||
|
|
|
#848 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ciesz sie na razie chwila na sen :P ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
Ja taka mloda - wrecz nastolatka sobie poradzilam ..Najwazniejsze zeby jak najszybciej wstac po cieciu i wracac powoli do normalnosci ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
Ciekawe co u mnie bedzie. ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
Wszystko kiedys wroci do normy ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Jejku..czy tylko ja nie spie
|
||||||
|
|
|
#849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
.Truskawka co do kolażanki to chyba chciała ci sprawic przykrośc albo jest bezmózgiem .Koleżanka tż z liceum z klasy jest w project runway musze oglądać bo ma ekstra rzeczy w swoim sklepiku .Do lakarza się nie dostałam bo bloczków już nie ma chyba, że przyjde i będe prosić żeby mnie ktoś przyjoł i mam wtedy do wyboru dwóch jeden jest od wypisywania recept a drugi od l4 bo do niczego się nie nadają .
|
||
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam
![]() Iluzja, ja wczoraj mówiłam TŻ, że się doczekać nie mogę, ale boje się, że nie dam sobie rady. ![]() Co do tych zabobonów, szlag mnie trafia -.-' Ja z Młodą chce wyjść na spacer tak samo jak Fistaszek, po tygodniu. Moja kumpela urodziła w listopadzie i Młoda była może ze 3 razy na spacerze -.-' A w domu to mają tak gorąco, że się topie Jak zjem śniadanie, to zrobię zdjęcia ciuszków, które mi siostra dała
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Naszym znajomym urodził się syn tydzień temu i mieli już tabuny gości a dziecka nawet nie przewietrzyli co mnie dziwi bo pogoda super a ludzie też mogą sporo syfu przynieść do domu. Pójdą ponoć za 2 tygodnie bo tak im położna kazała :-P ja tam już bym wyszła w południe
|
#852 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny nie bylo mnie caly weekend i tyle nadrabinia
kurcze moj tz ma dzis na rano i mysle sobie ale dajnie wyspie sie...i co? I od 7 pies wyje u sasiadowPoza tym byli u nas znajomi z 3 miesieczna coreczka i jak ja tak trzymalam na rekach to pierwszy raz pomyslalam ze chcialabym juz tak trzymac swojego ![]() Dostalam tez pierwsze ubranka od sasiadki no i od mamy tylko mamusia chyba nie bardzo ogarnia ktore rzeczybsandla chlopca i mam spiochy z kolnierzykami No i dzis moze wybierzemy sie do ikei po komode i przewijak a jutromusg stresuje sie bo ostatnie mialam w grudniu ![]() A teraz ide was poczytac
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() ja się witam jeszcze z łóżka, ale idę coś wszamać bo strasznie głodne jesteśmy
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, głupie pytanie.
Pijecie kawę?
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasem pije. Ale muszs miec chec..
|
#856 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez pije ale dostalam taka dla kobiet w ciazy i karmiacych
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, ale miałam sen. Niedość że mam problemy ze spaniem to jak już znane to śnią mi się takie rzeczy że głowa mała. Na ten przykład dziś śniło mi się ze zaczęłam krwawic ale tak obficie:-/
Boże czy wy też macie problem ze spaniem?:-(
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
No bo ja pije taką, że na łyżeczce mam dosłownie odrobinę kawy, tak 1/4 łyżeczki i pół na pół z mlekiem i sobie ryje w bani, że robię coś źle. -.-'
Myszka Też mam podobnie, na każda zmianę pozycji się budzę, bo to dla mnie wyczyn powoli -.-' I ciężko mi się w nocy oddycha.
Edytowane przez Baset Czas edycji: 2015-03-02 o 09:15 |
|
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Pije w gościach ;-) bo generalnie nie mam potrzeby codziennie. Gdybym miała to pilabym mimo ciąży codziennie jedną.
---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wypijam 1 dziennie, bo inaczej chodzę po ścianach.
Dzień dobry, Padłam wczoraj po 2 i to tak niespodziewanie że byłam w szoku jak się na siku obudziłam. Do rana tez przespałam, ale na prawym boku, na lewym nie szło generalnie chyba w końcu tabletki pomogły... O 10.50 wizyta...A mamy piękne słońce dzisiaj i bezchmurne niebo ❤ uploadfromtaptalk1425284234272.jpg
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Czasami tak. Ja jestem nisko cisnieniowcem i jak mówiłam lekarzowi mówiłam ze często mnie głowa boli to powiedział że mogę 2 jak nie 3 (dokładnie nie pamiętam) na dzień kawy wypić.
|
#862 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Ja kawę piję, bezkofeinową, z ekspresu Nespresso pychota;pSwędzi mnie wszystko ;( szlag. Robiłam dwa tyg. temu badania i wszystko było dobrze, muszę powtórzyć, bo mnie już od msc - 1,5 swędzi.
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baset lekarze w szpitalu mowili ze np przy niskim ciśnieniu 1 jest wskazana. Wiec 1 Ci nie zaszkodzi
|
|
#864 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuje Kochane ![]() Thien wiem, robię to źle, to nie kawa :P Nadzieja, pożycz pogodę u mnie od rana leje...Crumble może faktycznie powtórz. ![]() Kupujecie fridę czy katarek? Tak mi się teraz to pytanie przypomniało... ![]() Aha, pytanie. Bo wczoraj od bratowej usłyszałam taką rzecz, że w łóżeczku nie powinno być ochraniaczy i żadnych zabawek, w sensie jednego pluszaka gdzieś w kącie łóżeczka... Serio?
Edytowane przez Baset Czas edycji: 2015-03-02 o 09:22 |
||||
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Mam jedno i drugie, wolę katarek ;-)
|
#866 |
|
Rozeznanie
|
Hej
A ja dzisiaj wstałam o 5 i was czytałam, ale już nic nie pisałam, bo poszłam dalej spać. Teraz jem śniadanie, a w ogóle to jestem wykończona wczorajszym zapoznaniem rodziców...W ogóle podsumowując całą imprezę stwierdzilismy z tz, że to cud, że się nie pokłócili. Normalnie takie dyskusje szły- każdy ma inne zdanie. Teściowa najbardziej walczyła o swoje racje. W ogóle myślałam, że na pierwszym spotkaniu będę sie powstrzymywali a tu dupa...Generalnie dużo stresu-na szczęście obiad mi się udał- zrobiłam w końcu DeVolaille no i chyba wszystkim smakowało. Co do zabobonów, jakbym miała wyjść z Alą dopiero po chrzcie to byśmy przesiedziały pół roku w domu...Masakra. Co do sutków to piszecie, że wam sie powiększają, że sa już jak talerze, a moje mam wrażenie nawet nie są wielkości spodków od filiżanek i żył też jakos mało mi wyszło. Od jakiegoś czasu przestały też rosnąć.Mam nadzieję, że to nie jest wyznacznik tego czy będę miała mleka czy nie. |
|
|
|
#867 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupuje katarek
![]() A jeszcze zapomnialam sienpochwalic ze tz zabral mnie wczoraj na wycieczke do szyndzielni i jechalismy kolejka ale fajnie bylo tak we dwoje caly dzien bez kompa tv i innych cudowo
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
Weron to chyba nie planujesz następnego spotkania rodzico:p
Widzialyscie ze na kwietniowkach powoli zaczyna sie cos dziac? Wiecie ze jak tam sie pierwsza dzidzia urodzi to bedzie znaczylo ze my tez zaraz zaczniemy sie rozpakowywac?
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Weron oczywiście, że nie
![]() Może rodzice się jeszcze dogadaja a jeśli nie to cóż... Oby jak najrzadziej była konieczność spotkań...
|
#870 | |
|
Rozeznanie
|
Co do zrytych snów ja miałam taki: Wymiotowałam i zwymiotowałam Alę i byłam w ogromnym szoku. Poszłam z nią do lekarza i zapytałam, czy mogą mi ją włożyć z powrotem do brzucha, bo jeszcze nie mam poprane
To chyba jakas aluzja żebym zaczęła prać.---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

mam nadzieję że przejdzie...
ja jak tam jestem to się leje ze mnie.. jej wiecznie zimno i najlepsze, że jej dziecko jeszcze grubo w dres ubrane
fajny wózek 

sobie poradzilam ..
głównie w pozycji stojącej. Też tak macie?
.
.