Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-01, 22:16   #3661
gkatarzynka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Agunineczka... pokroilam ziemniaki,selera,pietrusz ke i merchewke jak frytki,odrobina oliwy z odrobina soli natki pietruszki,pieprzu ziolowego i to do piekarnika na 200st... i tak do upieczenia... seler za bardzo selerowy wiec na przyszlosc odpuszcze,marchewka i pietruszka slodkawa tylko delikatnie zajezdzaly swoim naturalnym zapachem. Slyszalam,ze mozna tez buraki ta zrobic,ale nie mialam pod reka,poza tym Mloda nie za bardzo chciala uwierzyc na poczatku,ze marchewka to po prostu pomaranczowa frytka,pietruszke jadla rowno jak ziemniaki,a do selera zazyczyla sobie keczupu. Mezus selerem plul wiec ja zjadlam. Generalnie polecam...

A co do sikania,to tez co chwila biegam a wcale duzo tego siku nie ma...ale wytrzymac nie idzie...

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Kurka, sasiedzi dalej imprezuja... godzine temu byli sasiedzii zz dolu interweniowac wczesniej byla,policja,a tam dalej dudni i krzycza... a ze wiekszosc facetow tam jest,to troche slychac... juz nie wiem czy teraz my mamy na policje dzwonic...normanie rece opadaja
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-01, 23:01   #3662
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Agunineczka... pokroilam ziemniaki,selera,pietrusz ke i merchewke jak frytki,odrobina oliwy z odrobina soli natki pietruszki,pieprzu ziolowego i to do piekarnika na 200st... i tak do upieczenia... seler za bardzo selerowy wiec na przyszlosc odpuszcze,marchewka i pietruszka slodkawa tylko delikatnie zajezdzaly swoim naturalnym zapachem. Slyszalam,ze mozna tez buraki ta zrobic,ale nie mialam pod reka,poza tym Mloda nie za bardzo chciala uwierzyc na poczatku,ze marchewka to po prostu pomaranczowa frytka,pietruszke jadla rowno jak ziemniaki,a do selera zazyczyla sobie keczupu. Mezus selerem plul wiec ja zjadlam. Generalnie polecam...

A co do sikania,to tez co chwila biegam a wcale duzo tego siku nie ma...ale wytrzymac nie idzie...

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Kurka, sasiedzi dalej imprezuja... godzine temu byli sasiedzii zz dolu interweniowac wczesniej byla,policja,a tam dalej dudni i krzycza... a ze wiekszosc facetow tam jest,to troche slychac... juz nie wiem czy teraz my mamy na policje dzwonic...normanie rece opadaja
Polecam jeszcze buraki i dynię - pycha! Ja posypuję zawsze jeszcze tymiankiem takie warzywne fryty

Dzwoń po policję, nie cackaj się! Jest niedziela wieczór!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 03:04   #3663
Aviskowa
Zadomowienie

Jest po 3, a ja nie mogę spać. szczerze mówiąc nawet nie kleją mi się oczy do spania.
Masakra.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 03:29   #3664
gkatarzynka
Zadomowienie

A ja obudzilam sie na siku... wyjrzalam przez okno,bo mialam wrazenie,ze jakos za jasno jest... a tu policja,kilka osob i sobie pomyslalam,ze ta imprezownie obok spisuja... a za chwile przyjechali panowie i w worku sasiada wyniesli z dolu... nic przyjemnego sie tam raczej nie stalo,bo sasiad pil i nawet wczoraj mowilam,ze znow sie cieplej zrobilo i kursy do sklepu sie czesciej pojawialy... Facet mlodszy od moich rodzicow,corka studentka...ehhh...
A impreza obok ciagle trwa,tylko sa zdecydowanie ciszej-my na szczescie sypialnie mamy z drugiej strony i Hania tez pokoj ma tak,ze tylko delikatnie dudnienie basow slychac...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 04:11   #3665
Aviskowa
Zadomowienie

Współczuje sąsiadów. Znam typ imprezowiczów których nic nie obchodzi oprócz ich własnej zabawy.

Stary 2015-03-02, 07:47   #3666
mademoiselle betti
Wtajemniczenie

Cześć poniedziałkowo

W środę byłam na wizycie, miałam USG i cóż, okazuje się, że będę miała dziewczynę Waży 400g. W środę idę do innego lekarza na połówkowe.

Wczoraj byłam na zakupach "dziecięcych". Kupiliśmy już fotelik, łóżeczko, farby do pokoju i inne pier.doły.

Cytat:
Napisane przez Kropek22225 Pokaż wiadomość
Współczuje wam, że musicie wynajmować. Ja mieszkam u moich rodziców w domu, mamy jedno piętro dl siebie. Ale czasem myśle, że wolałabym mieszkać w jednym pokoju w bloku i mieć święty spokój.
Ja mieszkałam ze swoimi rodzicami 4 lata po ślubie i nigdy, powtarzam NIGDY bym do tego nie wróciła Po stokroć wolałabym wynajmować mieszkanie, a potem wziąć kredyt

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
No i po połówkowym wszystko w porządku, chociaż mieliśmy 5(słownie) podejść do usg, bo Maluszek nie dał się pomierzyć. Zaliczyliśmy kilka spacerów, batonika, czekoladę na gorąco i litr wody winogronowej i nic no i nie mamy z tego powodu filmu, bo dr miał nawet problem z pomiarami, ale w końcu się wszystko udało. Łożysko na tylnej ścianie, wszystkie pomiary prawidłowe, waga 412 g on i najważniejsze- synek wojna idzie hehe
W moim otoczeniu praktycznie same dziewczyny, nikomu się chłopak nie urodził w ubiegłym i tym roku

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
Chciałabym zakupić pierwsze śpioszki, w jakie zostanie ubrany mój synek po urodzeniu - czy kupować na ramiączka, z krótkim czy długim rękawkiem? Z długimi nogawkami? Nie mam pojęcia
Ja tam wezmę wszystko i ubiorę w zależności od pogody

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Jestem po usg połówkowym, niby wszystko dobrze ale niestety dzidzia malutka I to na tyle malutka, że znów - drugi raz wylądowałam w 21 tygodniu. Martwię się strasznie...najpierw poród miał być 28 czerwca, później 3-4 lipca a teraz 12 W sumie to nie wiem kiedy rodzę...
Lekarz pocieszył, że wszystkie parametry dają taki sam wynik więc, że teraz dziecko rośnie swoim trybem to po prostu mam się spodziewać, że urodzi się malutki szkrab o wadze ok 2800.
W pon i we wtorek idę do ginekologów zweryfikować to. Fakt, że ja mała jestem (156), mąż też niewysoki ale i tak się martwię

No i muszę się pochwalić, upragniona córa będzie
Tylko by zdrowa była
Dziewczynki są drobniejsze po prostu nie martw się.

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Dziewczyny zjadłam dzisiaj całą paczkę żelek Nie mogłam się powstrzymać
Na zdrowie

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak jesteśmy przy temacie ruchów, to Wy je czujecie cały czas, każdego dnia tak samo? Czy są dni kiedy są ledwo odczuwalne? Ja czuje dopiero od tygodnia ( jestem w 23tc) i jak mała się nie rusza to od razu panikuje
Ja czuję niereguralnie, czasem czuję, czasem nie, ale się nie martwię tym

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
dziś strasznie dziwne mam bóle w pachwinach, takie kłucie. No i też jakieś w podbrzuszu ciągnięcie. Chyba dzidzia sobie wije gniazdko.....
To chyba rozciąganie się i przygotowywanie ciała co?

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Ja dziś w kościele kleknelam w ławce i Maly tak mnie kopnął w pęcherz, ze o mało się nie zesikalam w majtki

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Jestem z siebie dumna. Właśnie skończyłam robić porządki w kolorówce. Uszczupliłam swoje zbiory o połowę.
Zazdroszczę, ja mam problem z nadmiarem w tym temacie ale cóż poradzę, butów i kosmetyków nigdy nie mam za dużo

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Możecie polecić jakieś seriale? Mam ochotę obejrzeć coś ciekawego a nie mam weny do poszukiwań.
O, mój temat, mogę o filmach i serialach gadać i gadać, więc będzie długo...

Nie wiem co lubisz, ale mogę polecić to co ja oglądam/oglądałam.

Moim najulubieńszym serialem ever jest Dr House wszystkie odcinki znam na pamięć praktycznie, oglądałam każdy sezon po kilka razy Tej miłości nie zmieni nic

Moje ulubione ostatnio:
- Hart of Dixie - lekki i przyjemny,
- Devious Maids - serial twórców Desperate Housewives, w podobnym też klimacie,
- The Good Wife - porządny serial,
- Reign - trochę historyczny, ale z naciąganiem faktów wiadomo
- American Horror Story - trzeba mieć mocne nerwy,
- House of Cards - polecam.

A razem z Tż oglądam:
- Game of Thrones - nie ma lepszego serialu, nie ma
- Chicago Fire i powiązany z nim Chicago PD
- Suits,
- White Collar (skończony)
- The Walking Dead - kocham zombie,
- Arrow, Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. - lubimy komiky Marvela,
- Vikings,
- Ray Donovan,
- Borgia,
- Braking Bad - jeden z najlepszych serialów ever
- True Blood - jeśli lubisz krwiste opowieści o wampirach itp to serial wymiata
- I jeśli nie oglądałaś to oczywiście Dexter

Komediowe:
- The Big Bang Theory - Sheldon jest moją wielką miłością, jestem Geekiem, nic nie poradzę ,
- Cougar Town - początkowe sezony fajne,
- The Millers - śmiechowy.

I jeszcze może: Pretty Little Liars, Betrayal, Revenge, The Killing.

Nie, wcale nie oglądam zbyt dużo seriali

Cytat:
Przyjdzie taki dzień, że będziesz wyglądać, czuć się, zachowywać się, chodzić jak ciężarna bo wszystko się uaktywni hhehe. No ja dziś chyba mam ten dzień.
Ja tam wcale na taki dzień nie czekam

Cytat:
A seriale to zależy co lubisz, komedie krótkie czy dłuższe dramaciki. Ja ostatnio oglądam Devious Maids. Humor i fabuła nieco przypomina mi Desperate Housewives. Jeśli nie znasz to prawniczy Suits jest fajny. Ja uwielbiam wszelkie kryminalne CSI. Właśnie czeka na nas kilka sezonów Nowego Yorku. Mam też w poczekalni True Blood i Rodzinę Soprano na dvd. A z krótkich komedii: Two broke girls, Episodes, New Girl
Ci sami twórcy i producenci (m.in. Eva Longoria).

Pamiętam jak nie mogłam doczekać się poniedziałków

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Polecam jeszcze do tego bataty. Są lekko słodkie, pyszne. Zawsze robię z nich frytki 15miesięcznej córce przyjaciółki Za to Tż nimi pluje i jak je widzi to się otrzepuje

Highway to Hell
mademoiselle betti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 08:04   #3667
Harrods
Zadomowienie

Meidmoiselle, gratuluje dziewczynki
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 08:20   #3668
aknaa
Raczkowanie

Witam się poniedziałkowo,
Ostatnio bawiłam się w licytowanie i wylicytowałam sobie pake ubrań dla dziewczynki Jakie było moje zdziwienie jak weszłam na poczte dzisiaj, ale co tam same słodkie sukieneczki i rampersiki, body, czapeczki. Juz się nie mogę doczekać kiedy paczka przyjdzie
Stary 2015-03-02, 08:39   #3669
201608010929
Konto usunięte

Gratuluję Dziewczynek!

U mnie Gucio sobie ostatnio boksował dość mocno, teraz jest spokojniej, ale z tą regularnością ruchów też jest różnie. Najczęściej czuję go rano albo wieczorem, tuż przed zaśnięciem.

Wczoraj miałam okropny dzień. Bardzo chciało mi się płakać, pokłóciłam się z Tż i ogólnie do d.... Na szczęście dzisiaj humor lepszy.
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 08:40   #3670
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Sarrai, trzymam kciuki!
Mademoiselle, gratuluję dziewczynki! W końcu jakiś wysyp dziewczyn!

happiness is on the way.

Edytowane przez mcdulka
Czas edycji: 2015-03-02 o 08:42
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 09:37   #3671
ewelina1988_20
Rozeznanie

Ja juz dziś mam wizytę odliczam godziny
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 09:45   #3672
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dzień dobry!

Dziś dzień wizyt widzę trzymajcie kciuki żeby mój alien pokazał co tam ma
Stary 2015-03-02, 09:47   #3673
ewelina1988_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Trzymam kciuki za ciebie i prosze abyś trzymała za mnie
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 10:06   #3674
onagory
Zadomowienie

Cześć dziewczynki Ja też wczoraj miałam kiepski dzień, dzisiaj jest już lepiej śniadanie zjedzone ,posprzątane w miare a teraz siedzę przed tv .
Moje dziecie z tych co chyba mało śpi daje o sobie znać od dawna praktycznie co się wsłucham w swoje ciało to się wierci ,kopie i rozciąga a niedawno poczytałam że w 22 tyg ma czkawki i chyba takie zjawisko wczoraj odkryłam .
U mnie na obiad garnek bigosu

Gratuluje kolejnej damy na wątku
Trzymam kciuki za udane wizyty

Edytowane przez onagory
Czas edycji: 2015-03-02 o 10:08
onagory jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 10:16   #3675
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onagory Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Ja też wczoraj miałam kiepski dzień, dzisiaj jest już lepiej śniadanie zjedzone ,posprzątane w miare a teraz siedzę przed tv .
Moje dziecie z tych co chyba mało śpi daje o sobie znać od dawna praktycznie co się wsłucham w swoje ciało to się wierci ,kopie i rozciąga a niedawno poczytałam że w 22 tyg ma czkawki i chyba takie zjawisko wczoraj odkryłam .
U mnie na obiad garnek bigosu

Gratuluje kolejnej damy na wątku
Trzymam kciuki za udane wizyty
Już wysprzątane? no no, ja myślę nad wyciągnięciem odkurzacza dopiero

Wczoraj to chyba jakieś ciśnienie nie takie było bo i mój tż zdychał. Mnie tak głowa bolała okropnie cały dzień, jakby mi przeziębienie wracało. Ale dziś jest lepiej.

W moim przypadku sprawdza się powiedzenie o katarze, że leczony trwa 7dni, nieleczony tydzień. Właśnie mnie opuścił.

Taki wysyp dziewczyn, jest nadzieja dla mnie w czwartek

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 10:39   #3676
Aviskowa
Zadomowienie

Dzień Dobry.

Cytat:
Napisane przez mademoiselle betti Pokaż wiadomość
Cześć poniedziałkowo

W środę byłam na wizycie, miałam USG i cóż, okazuje się, że będę miała dziewczynę Waży 400g. W środę idę do innego lekarza na połówkowe.

Wczoraj byłam na zakupach "dziecięcych". Kupiliśmy już fotelik, łóżeczko, farby do pokoju i inne pier.doły.

Ja mieszkałam ze swoimi rodzicami 4 lata po ślubie i nigdy, powtarzam NIGDY bym do tego nie wróciła Po stokroć wolałabym wynajmować mieszkanie, a potem wziąć kredyt

W moim otoczeniu praktycznie same dziewczyny, nikomu się chłopak nie urodził w ubiegłym i tym roku

Ja tam wezmę wszystko i ubiorę w zależności od pogody

Dziewczynki są drobniejsze po prostu nie martw się.

Na zdrowie

Ja czuję niereguralnie, czasem czuję, czasem nie, ale się nie martwię tym

To chyba rozciąganie się i przygotowywanie ciała co?

Zazdroszczę, ja mam problem z nadmiarem w tym temacie ale cóż poradzę, butów i kosmetyków nigdy nie mam za dużo

O, mój temat, mogę o filmach i serialach gadać i gadać, więc będzie długo...

Nie wiem co lubisz, ale mogę polecić to co ja oglądam/oglądałam.

Moim najulubieńszym serialem ever jest Dr House wszystkie odcinki znam na pamięć praktycznie, oglądałam każdy sezon po kilka razy Tej miłości nie zmieni nic

Moje ulubione ostatnio:
- Hart of Dixie - lekki i przyjemny,
- Devious Maids - serial twórców Desperate Housewives, w podobnym też klimacie,
- The Good Wife - porządny serial,
- Reign - trochę historyczny, ale z naciąganiem faktów wiadomo
- American Horror Story - trzeba mieć mocne nerwy,
- House of Cards - polecam.

A razem z Tż oglądam:
- Game of Thrones - nie ma lepszego serialu, nie ma
- Chicago Fire i powiązany z nim Chicago PD
- Suits,
- White Collar (skończony)
- The Walking Dead - kocham zombie,
- Arrow, Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. - lubimy komiky Marvela,
- Vikings,
- Ray Donovan,
- Borgia,
- Braking Bad - jeden z najlepszych serialów ever
- True Blood - jeśli lubisz krwiste opowieści o wampirach itp to serial wymiata
- I jeśli nie oglądałaś to oczywiście Dexter

Komediowe:
- The Big Bang Theory - Sheldon jest moją wielką miłością, jestem Geekiem, nic nie poradzę ,
- Cougar Town - początkowe sezony fajne,
- The Millers - śmiechowy.

I jeszcze może: Pretty Little Liars, Betrayal, Revenge, The Killing.

Gratuluję udanej wizyty i poznania płci.

Widzę, że mamy podobny gust do seriali.

Stary 2015-03-02, 10:44   #3677
aga00100
Raczkowanie

Witam z rana. Ja już po śniadaniu i wyprawie do biedronki i na pocztę.Jak coś to w biedronce są body po 2 szt z długim rękawem po 25zł za komplet z Disneya.Kupiłam i wyglądają całkiem porządnie.Do tego są jakieś kocyki i inne ciuszki ale gorąco było strasznie i nie dałam rady dalej tam stać.

Gratuluję dziewczynek i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ja j jutro ide,już się nie mogę doczekać

W wekeend znowu dużo zajęć i tylko podczytywałam was.
aga00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 10:45   #3678
Truskawka31
Rozeznanie

Mademoiselle, gratuluję córci!

Ja mam dzisiaj wolne, bo trochę mnie gardło drapie, ale jest już znacznie lepiej niż wczoraj
Zrobiłam naleśniki z serem i uprałam dywan, żeby zabić ciszę w domu. Prysznic, balsam i oliwka, rozmowa z mamą. Czuję się świetnie na wolnym mimo gardła.
Mój mąż sugeruje, żebym wcześniej poszła na zwolnienie, a nie tak jak założyłam do końca kwietnia... Rozpoczął się marzec, także zobaczę jak będzie wyglądało moje samopoczucie i chęci... A potem zdecyduję.
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 10:51   #3679
PalinKa_88
Rozeznanie

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

U mnie nadal kiepsko
Wszystko mnie dobija i doprowadza do łez
W nocy spać nie mogłam, po prostu masakra.
A żeby było weselej, dopadła mnie ANGINA !!!!
I oczywiście wylądowałam na antybiotyku Moje gardło to jeden, wielki, ropny nalot A i u lekarki przeboje, bo nie chciała mnie przyjąć

Dobra, już nie marudzę i uciekam do łóżka - czekać na ruchy i konać z bólu gardła
Nie piszę, ale czytam - WYBACZCIE (wrócę do żywych to i do Was wrócę )
Stary 2015-03-02, 10:59   #3680
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość

U mnie nadal kiepsko
I oczywiście wylądowałam na antybiotyku Moje gardło to jeden, wielki, ropny nalot A i u lekarki przeboje, bo nie chciała mnie przyjąć

Dobra, już nie marudzę i uciekam do łóżka - czekać na ruchy i konać z bólu gardła
Zdrowiej szybciutko.

Stary 2015-03-02, 11:04   #3681
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć poniedziałkowo

Gratuluję dziewczynki i zakupów

Cytat:
Napisane przez ewelina1988_20 Pokaż wiadomość
Ja juz dziś mam wizytę odliczam godziny
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

oby były dziś same dobre informacje!

Cytat:
Napisane przez aga00100 Pokaż wiadomość
Witam z rana. Ja już po śniadaniu i wyprawie do biedronki i na pocztę.Jak coś to w biedronce są body po 2 szt z długim rękawem po 25zł za komplet z Disneya.Kupiłam i wyglądają całkiem porządnie.Do tego są jakieś kocyki i inne ciuszki ale gorąco było strasznie i nie dałam rady dalej tam stać.

Gratuluję dziewczynek i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ja j jutro ide,już się nie mogę doczekać

W wekeend znowu dużo zajęć i tylko podczytywałam was.
ooo jutro mam wizytę jak w końcu dowiemy sie kto u mnie w brzuszku mieszka to też wskoczę do biedry po bodziaki

Cytat:

U mnie nadal kiepsko

Kochana zdrówka kuruj się szybciutko
Stary 2015-03-02, 11:12   #3682
Stysia11
Raczkowanie

Gratuluję udanych wizyt i dziewczynek ;-)
Ja jutro mam wizytę i tez juz się nie mogę doczekać aż zobaczę synka :-D
Miałam dzisiaj w planie wyrwać się z domu i odwiedzić fryzjera i lumpka ale póki co pogoda nie sprzyja bo bez przerwy leje :-(
Może kolo 13-14 się przejasni to się rusze z domu
Stysia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 11:17   #3683
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:

U mnie nadal kiepsko

Mnie przy anginie zucie gozdzika przynosiło ulgę.
I widzę, ze te stany depresyjne to nie tylko u mnie.Mam takie momenty, ze wszystko widzę w czarnych kolorach i mam wrażenie, ze się zaplacze na śmierć .
Dużo zdrowka! Najlepiej przespij te cholerna angine!

happiness is on the way.
Stary 2015-03-02, 11:38   #3684
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:

U mnie nadal kiepsko

Zdrówka
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 11:55   #3685
fuertka88
Rozeznanie

Witam w poniedziałek

ewelina1988_20, niezalogowana, martynka2812, sagarmathaa, gda, Sarrai, MarudexuS i la_gata trzymam mocno kciuki za Wasze wizyty Oby ujawniły nam się kolejne maluszki

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Cześć poniedziałkowo

Gratuluję córeczki i udanych zakupów!

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:

U mnie nadal kiepsko

Szybkiego powrotu do zdrowia!
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

Edytowane przez fuertka88
Czas edycji: 2015-03-02 o 11:49
fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 12:08   #3686
Sikorka0204
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja już po wizycie, nie poszłam do pracy tylko wróciłam do domu
Niestety obawy moje okazały się niebezpodstawne
Lekarka dała mi skierowanie na kolejne usg 13 lutego, jeśli tempo wzrostu się utrzyma to ląduje na patalogii ciąży
Jutro idę na nfz bo akurat mam wizytę, od poprzedniego usg minęło 3 tygodnie więc pewnie lekarz będzie chciał powtórzyć i pewnie jeśli dalej będzie nie tak to mnie wyślą do szpitala
Byle do jutra...
szczerze mówiąc nie mogę się dziś pozbierać
Choć wiem, że nie powinnam się martwić...
Stary 2015-03-02, 12:13   #3687
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Dzień dobry
Lekarka dała mi skierowanie na kolejne usg 13 lutego, jeśli tempo wzrostu się utrzyma to ląduje na patalogii ciąży
Jutro idę na nfz bo akurat mam wizytę, od poprzedniego usg minęło 3 tygodnie więc pewnie lekarz będzie chciał powtórzyć i pewnie jeśli dalej będzie nie tak to mnie wyślą do szpitala
Byle do jutra...
Kolezanka przechodziła przez to samo. Pół ciazy na patologii. I okazało się, ze dziecko po prostu malutkie. A oni z mezem baaaardzo wysocy. Wierze, że będzie dobrze

happiness is on the way.
Stary 2015-03-02, 12:51   #3688
niezalogowana
Rozeznanie

Witam
Ja dziś już po wizycie, niestety dziecko się pupą odwróciło i nie było widać płci ale to najmniej ważne w sumie, oby zdrowe było
Mam niby 18t3d, ale z usg wynika 20t2d lekarka mi powiedziała, że dziecko właśnie 2 tygodnie za duże, ale to nie oznacza że urodzę szybciej, tylko urodzę olbrzyma Czyli w sumie tak jak się spodziewałam... oboje jesteśmy wysocy, więc i dziecko większe. Waży 400g
Od początku ciąży przytyłam 2,5 kg
Następna wizyta 24.03, Fuertko dopiszesz?

Cytat:
Dzień dobry
Byle do jutra...
Nie martw się na zapas Jak widzisz rozbieżności mogą być różne, u mnie 2 tygodnie za duże, u Ciebie za małe... my też wszyscy nie jesteśmy jednakowi, dzieci rodzą się od 2,5kg do 5kg nawet To się nie bierze znikąd - życie

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 12:57   #3689
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Byle do jutra...

Sikorka
Będzie wszystko dobrze, my mamy różny wzrost to i dzieci są różne Koleżanka mi w sobotę opowiadała, że leżała 2 mies. na patologii bo jej synek też był za mały względem wieku ciąży, ale okazało sie, że wszystko było ok, tylko mały taka kruszynka po prostu. Podobno do teraz jest najniższy wśród rówieśników, ale rozwija sie normalnie. Także głowa do góry

Cytat:
Witam
Ja dziś już po wizycie, niestety dziecko się pupą odwróciło i nie było widać płci ale to najmniej ważne w sumie, oby zdrowe było
Mam niby 18t3d, ale z usg wynika 20t2d lekarka mi powiedziała, że dziecko właśnie 2 tygodnie za duże, ale to nie oznacza że urodzę szybciej, tylko urodzę olbrzyma Czyli w sumie tak jak się spodziewałam... oboje jesteśmy wysocy, więc i dziecko większe. Waży 400g
Od początku ciąży przytyłam 2,5 kg
Następna wizyta 24.03, Fuertko dopiszesz?

Nie martw się na zapas Jak widzisz rozbieżności mogą być różne, u mnie 2 tygodnie za duże, u Ciebie za małe... my też wszyscy nie jesteśmy jednakowi, dzieci rodzą się od 2,5kg do 5kg nawet To się nie bierze znikąd - życie

super, że wszystko dobrze!
masz w sobie małego wstydziocha
Stary 2015-03-02, 13:13   #3690
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Sikorka
Będzie wszystko dobrze, my mamy różny wzrost to i dzieci są różne Koleżanka mi w sobotę opowiadała, że leżała 2 mies. na patologii bo jej synek też był za mały względem wieku ciąży, ale okazało sie, że wszystko było ok, tylko mały taka kruszynka po prostu. Podobno do teraz jest najniższy wśród rówieśników, ale rozwija sie normalnie. Także głowa do góry
Ja wiem dziewczyny, że dzieciaczki rosną różnie ale ja powinnam mieć 24 tydzień, wychodzi 21 a waży tyle co Twój niezalogowana w 19 tygodniu
Ale największy problem jest tu, że do pewnego etapu było ok, teraz w 3 tygodnie urósł tylko o 1 tydzień i to jest problem bo w dłuższej perspektywie czasowej byłoby ok, tu jest zbyt krótki czas...
Staram się jednak nie myśleć bo muszę się jakoś trzymać
Dziękuje;*

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości