|
|
#991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
Cytat:
pewnie dostanę opierdziel, że wczoraj nie przyjechałam na pogotowie :/ Cytat:
ja tetrę mam od dwóch lat i jest spoko ale fakt, że teraz nie ma takiej jak kiedyś ... :/
|
|
#992 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Fistaszku z 5.10.15 mam, wzielam jak kupowalam pare ciuszkow. A te od rp dobre?
Ola dobrze ze mam suszarnie w piwnicy ![]() Tien no bede prac jak sie pobrudzi ale nieuzywany? Nawet nie wiem jak prac takie polary. To recznik z kapturkiem tez prac?
Edytowane przez mimi_77 Czas edycji: 2015-03-02 o 12:37 |
|
|
|
#994 | |
|
Rozeznanie
|
za imię!! mojemu Tż'owi też sie podoba Wojtek, ale jak będzie chłopiec to imię już dawno wybrane. Gorzej z dziewczynką...![]() Cytat:
Kurcze Wy już wszystko macie poprane a ja nawet wszystkich ciuszków nie mam kupionych!! Ale co do prasowania to chyba poprosze mamę o pomoc, bo w ciązy zrobiłam sie taka ciapa że wszysko rozlewam , rozsypuje, zrzucam, schylać sie muszę 1oo razy dziennie (a krzyż boli) i pewno sobie zrobię przy prasowaniu takie kuku jak Tien!!! Wczoraj sparzyłam sie o kratkę od piekarnika więc do piekarnika też już nie podchodzę!! Ciężko wytrzymać z sobą samą!!! |
|
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wszystko piorę a ręczniki to bez prania w ogóle nie chłoną wody Po prostu sobie nie wyobrażam żeby przykrywać, wycierać dziecko czymś co pewnie płynęło z Chin w syfie, pleśni i bóg jeden wie czym jeszcze Nie wiem kto i jakimi łapami to szył, kto przerzucał w magazynie.... Mnie się nic nie zniszczyło od takiego prania - ustaw delikatny program i będzie gut ![]() A pialuchy ja mam własnie od rp te podwójnie tkane dla syna i są nadal spoko, trochę krzywe ale nic im się nie dzieje prócz tego, że poplamione już :P teraz też zamówiłam
Edytowane przez TienShan Czas edycji: 2015-03-02 o 12:40 |
|
|
|
|
#996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skręcamy stolik ![]() Trzymajcie kciuki abyśmy się nie pozabijali
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#998 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie mam - mam naprawdę garstkę!! Swoje też robi że nie znam płci. Ale sklep na sklepie, dokupić można w sekundę!!! A i tak nie wiadomo jakie duże sie urodzi .....no ale to moje zdanie |
|
|
|
|
#999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szybciej będzie z wyborem dla chłopca. No to mnie nie pocieszyłaś ![]() A wizyta dopiero za 10 dni ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
Ja też nie mam dużo, wręcz mało. Jak czytam że wy tyle pralek to mam wrażenie że ja nie mam nic ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Powodzenia ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- A ręczniki dla dziecka kupujecie jakieś nowe, specjalne czy zwykłe ? Bo o tym z kapturkiem to wiem no ale zwykłe jakieś ?
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
W takim razie tez wypiore
![]() Najlepsze tetry to byly jak moja mama miala dla mnie. Ale wyrzucila niedawno bo sadzila ze nie bede ich chciala, a byly na prawde porzadne z tego co pamietam
|
|
#1001 | |
|
Zadomowienie
|
o nieee ja kocham Wojtka
![]() Cytat:
![]() Nadzieja87 gratuluję wizyty ja się stresuję na jutro ![]() zostawię narazie a może dam komuś jak będzie dziewczynka bo mam 2 kolezanki w ciąży już wytłumaczyłam mamie, że to nie są ubranka dla chłopca i sie śmiała także nie jest źle ![]() a ja dostałam od sąsiadki 3 mega torby z ciuszkami i zostawiłam w sumie 1 bo poniszczone były, ale one są takie słodkie!!
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz nie używamy ich tak jak dawniej, więc no, z takimi też sobie można poradzić ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Szara myszko ja dla syna miałam z kapturkiem i nadal ich używamy
|
|
#1003 |
|
Zadomowienie
|
moje ulubione
i już koniec zaśmiecania wątku
|
#1004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szaramyszka...to też nie znacie płci?? Doskonale Cię rozumiem , ja nawet po 3 bezsennych nocach w dzień nie zasnę i chodzę taka struta!!! a tu wszyscy mówia 'Spi teraz ile możesz bo jak sie urodzi to nie pośpisz!!' Tak , jasne..... Apropo ciuszków to to że mało mam to jedno a drugie że nie wiem co czego i ile. Długi rekaw, krótki?? wiecej na 56, na 62?? Takze mam kilka sztuk i sie dokupi!! Musze jeszcze tylko na pewno kupic jakies sweterki bo nie mam wcale i jeszcze ze 2 pary półspiochów. A ręczniki to ze 2-3 z kapturkiem stykną!! |
|
|
|
|
#1005 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Capriola Widzę, że jesteś z Gdańska, do jakiej szkoły rodzenia idziesz? I wiesz już gdzie będziesz chciała rodzić? ![]() Cytat:
![]() To rób okłady, może trochę ból ustanie. Moja teściowa, jak była w ciąży z moim mężem, to on jej wybił nerkę. Także to musiał być ból dopiero.. mówi, że nie mogła stać. i na usg normalnie ta nerka się przemieszczała w różne strony. Dopiero jak przytyła to jej się osadziła :P Cytat:
Ola za wybór imienia ładne i najważniejsze, że Wam obojgu się podoba.
|
|
|
#1006 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1007 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i dużo ich ![]() ja jak przebrałam torbę ciuszków od mojej koleżanki, to byłam trochę zła, że mi dała takie rzeczy... bo niektóre, to już do wyrzucenia się nadawały.. dziury,plamy, masakra po prostu... i z całej siaty chyba 3 rzeczy wybrałam ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
dla dziewczynki to ja od kilku lat już mam imię, a drugi chłopiec to było kombinowania... miał być Henio po moim dziadku, ale później stwierdziliśmy, że lepiej Franciszek Henryk będzie
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z rozmiarem ciężko trafić bo nigdy niewiadomo jak duże dziecko się urodzi. Koleżanka parę dni temu urodziła dziewczynkę i miała 56 cm
Wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546 Edytowane przez SzaraaMyszka Czas edycji: 2015-03-02 o 13:05 |
|
|
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Ej wyczailam miejscówke gdzie mogę po wypłacie zaszaleć
Juz dzisiaj zaszalalam z koszula do porodu i dresami na po porodzie a miałam nie kupować koszuli! No ale za 5 euro to jak Za darmo
|
#1010 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
rozumiem, ze używki. ale dawac takie coś? trochę wstyd. co do Imienia, miała być Alicja, tz juz zapowiedział, ze nie przewiduje innego imienia dla naszej córki. [ jeszcze jednego nie urodziłam a on o 2 myśli wgl jak mu powiedziałam, ze chce min 3 lata ze staraniami poczekac to się oburzył, ze jak to, ze on sie nie zgadza tak długo itp
|
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś pracowałam w chińskim centrum odzieżowym - przychodziły spleśniałe trampki, paski od spodni, fuj
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Okey dzieki dziewczyny za brutalne uswiadomienie hahaha. Od teraz piore wszystko!
Ale sie pogoda zespula. Rano bylo super, rzesko. A teraz deszcz leje i wiatr jest. Okropnie. Az sie psychicznie gorzej poczulam. Ej a powiedziec lekarzowi ze mam problemy z poruszaniem sie, ze mnie ta noga tak boli i miednica? Czy sie nie osmieszac bo to normalne?
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Mimi ja powiedziałam to mnie obmacal w doktorek nogę kazał unieść itd wiec lepiej powiedzieć moim zdaniem.
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym powiedziała. Jak mnie coś boli to mówię. Wolę by mi powiedział że to normalne niż żeby się nie okazało że jest coś jednak nie tak. Nie jesteś lekarzem więc masz prawo nie wiedzieć i się pytać od tego on jest
|
|
#1018 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zastanawiam się tylko, czy to w żaden sposób nie zaszkodzi dziecku? Jakieś uczulenia itp?Cytat:
Ale chrzcić, żeby dziecku nie było przykro to trochę bez sensu... tzn sama mam podobne podejście ;p ale jak przeczytałam u Ciebie i spojrzałam z dystansu, to bez sensu ;p rytuałów innych religii nie odprawia się raczej... słuchajcie, komunia to nie urodziny, że każdy musi iść.. jak ktoś wychowuje w innej wierze to nie posyła i już... Cytat:
I też nie mam dużo ciuchów ;( a mam wielką pralkę. Więc podzielę na ciemne (kilka sztuk), jasne i kolorowe. Do tego kocyki, pieluchy ... więc ostatecznie trochę będzie prań.
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie muuuli
|
#1020 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi cycki w ogóle nie urosły. Są duże z natury i nic się w nich nie zmieniło. Nie mam też żadnej "siary". Trochę się martwię jak będzie z karmieniem... No zobaczy się. W ogóle moje ciało się minimalnie zmieniło. Brzuszek ledwo co widać, większy miałam jak miałam nadwagę dużą:P Zobaczymy co będzie dalej ![]() Cytat:
Ja czekam na wyniki badań i na wizytę o 15 ![]() Zapisałam się jednak na to USG prenatalne 3-cie, w środę mam. Spokojniejsza będę. Ola - Wojtek, bardzo ładnie No i wszystkie Wojtki jakie znam to porządne chłopaki ! Co do prania ubranek: ja piorę wszystko, a przede wszystkim ręczniki i pieluchy, z prostego względu (pomijając inne higieniczne) : nowe nie piją wody ani trochę. Co do chrzcin: ja mam w domu ogromną jadalnię z prawie 5-cio metrowym stołem, więc chrzciny na 20 osób zrobię tu spokojnie. Część rzeczy zrobie z mamą (jak ciasta czy zimną płytę), obiad zamierzam zamówić cateringiem i mam taką zaufaną panią, co na weselach często kelnerowała / pomagała w kuchni. Zapłacę jej, przyjdzie do domu, przypilnuje w kuchni rzeczy, odpali zmywarke, podgrzeje coś, pozbiera talerze, pomoże po prostu żebym ja czy któraś z moich mam nie spędziła większosci chrzcin w kuchni..
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

. Nie ma co się leczyć na własną rękę. Mój mąż mi kiedyś ścinał skóre z pięt i przecioł nie chciałam nigdzie jechać ale zaczeło się jadzić pojechałam do lekarza i dostałam opr że tak późno szybko zastrzyk i tydzień antybiotyk, złozyłam później papiery do ubezpieczyciela o odszkodowanie za ten ból.
pewnie dostanę opierdziel, że wczoraj nie przyjechałam na pogotowie :/
ja tetrę mam od dwóch lat i jest spoko 

za imię!! mojemu Tż'owi też sie podoba Wojtek, ale jak będzie chłopiec to imię już dawno wybrane. Gorzej z dziewczynką...

Delikatnie mi tylko na początku cycki urosły ;/