|
|
#2971 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX
przy kolejnej ciąży sobie takiego zażyczę
|
|
#2972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2973 |
|
Rozeznanie
|
Marzenie!!
![]() btw. moja ciotka jak była w ciąży w okresie wakacyjnym i byli na wakacjach to wykopała sobie dziurę w piasku i leżała na brzuchu, oczywiście w cieniu
|
|
#2974 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2975 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Gratuluję nowym mamusiom: morful, dziewczynazgitarą, olasia ![]() anetko czytałam też o twoich przejściach. Ściskam mocno i bardzo się cieszę, że wszystko dobrze się skończyło Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przypomniało mi się z SR, jak położna mówiła, że poród poniżej 3h jest potencjalnym zagrożeniem dla matki i dziecka... Także dziewczyny rodzące pierwszy raz - życzę wam serdecznie takiego porodu, jak mój pierwszy 8h, bo to naprawdę jest całkiem znośna ilość godzin i sobie drugiego też takiego życzę
|
|
#2976 |
|
Raczkowanie
|
jakoś cicho! pewnie coś się dzieje...a ja leżakuje bo deszcze leje;/ chyba zaraz jakiś lunch i się prześpie
coś jakoś mi mokro ciągle się sączy i nie wiem czy wody tak mogą?? czy to po prostu śluz????????
|
#2977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny a u Was jest tradycja z pępkowym? Wasi tż zamierzają coś takiego zrobić?
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Mon9 fajna strona dzięki.! HELEN w końcu ok po tym rezonansie?byc może nie doczytałam..
|
#2979 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja jestem zła jak osa, moja mama dzisiaj pojechała do siostry zając się jej dzieciakami bo ona na rano szła do pracy, a jej mąż musiał iść na 10 do lekarza i do teraz jej nie ma, więc dzwonię do niej co jest o której będzie,a ona że zaraz siostra sprawdzi jej o której ma autobus i przyjeżdża, to tak się wkurzyłam że się rozłączyłam, masakra leje,wieje ogólnie pogoda do dupy a ona jeszcze nie doszła do siebie po chorobie i jeszcze musi się telepać autobusem jakby szanowny szwagier nie mógł jej przywieźć, ale pewnie ma auto schowane w garażu i szkoda mu nim wyjeżdżać w taką pogodę, a niech teściowa zmoknie a co ważne że z dzieciakami została, tragediaaaaa.
Dobra wyżaliłam się idę robić spaghetti bo córka chodzi chora. Olasia- mam nadzieję że wkrótce będziesz tulić córeczkę przy sobie |
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie mamusie
pije malinowego liscia i was nadrabiam ![]() mon9 niedlugo bedziecie wszyscy w domku ![]() meganka18 klucie to nie, ale juz coraz mniej zgrabnie chodze, bo czuje jakbym miala synka miedzy nogami dziwne uczucie a lejdi aga juz sie wieki nie odzywala, mam nadzieje ze z ciaza wszystko u niej dobrze, po tym co przeszla, i miala ta cc wczoraj. ![]() olasia mocno 3mam kciuki za coreczke! napewno bedziecie dobrze wychodzi na to, ze szybki porod wcale nie jest dobry. A mozesz do niej isc? jak to jest u was? napewno poczujesz sie lepiej jesli przy niej bedziesz, a nie moga ci zabronic byc przy dziecku.magnifica ja dzis bez truskawek to kusic nie bede ![]() marta24171 3mam kciuki! ciekawe czy juz urodzilas badz silna ![]() Patusia1711 moze sie rozkreci, czytalam ze jak wypadnie czop, to moze potrwac do dwoch tygodni, ale ostatnio gdzies wyczytalam ze jesli byl z krwia, to kwestia kilku dni, a bez krwi to dluzej. rosiek z dnia na dzien bedzie coraz lepiej napewno ci ciezko zrozumiec za kazdym razem skad placz u coreczki , dotrzecie sie z czasem ![]() nusiekowa przepraszam, ja jestem poczatkujaca wrozka staralam sie
|
|
|
|
#2981 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zauważyłam ze od kilku dni mam duzo wiecej śluzu takiego mleczno- żółtego .. Wkładki musze nosić i to pokłuwanie w kroczu . Najgorsze ze moja gin tydzien temu nie badała mi szyjki tylko usg wiec nawet nie wiem czy jakieś rozwarcie moze byc czy szyjka sie skraca jest miękka ?? Moja gin powiedziała ze nie ma sensu juz tego sprawdzać bo ciaza juz jest prawie donoszona a znając moja sytuacje z delikatna szyjka nie chce nic prowokować .. |
|
|
|
|
#2982 |
|
Raczkowanie
|
no z pępkowym to już bracia tż i szwagry męczą że kiedy w końcu urodzę żeby mieli okazję wypić
ale mój powiedział że nie ma takiej opcji że dopiero jak wrócimy z małą do domku i wyrobimy jakiś tryb funkcjonowania i będzie wiadomo że wszytsko ok mądry facet
|
#2983 |
|
Wtajemniczenie
|
mój jak się urodziła córka to zrobił pępkowe w domu i byli tylko nasz świadek i mój kuzyn ale jak go na drugi dzień zobaczyłam to myślałam że padnę, nie byłam zła że opijał narodziny córki tylko że w takim stanie przyjechał to szpitala, teraz pewnie też zrobi ale nie wiem kiedy bo córka jeszcze chora i na pewno będzie chciał być trzeźwy jakby coś miało się wydarzyć, więc pewnie poczeka aż będę w domu i mała wydobrzeje to pójdzie gdzieś na piwko
|
|
|
|
#2984 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Helen! teraz byłby termin, a ja mam wrażenie jakby ona już z rok na świecie była ![]() ja na dzień dzisiejszy, a zwłaszcza po ostatniej nocy nie chcę żadnej kolejnej ciąży! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() byłam w biedronce, kupiłam na wagę cukierki twix/snicers/milky way/bounty i teraz jem i chyba zjem wszystkie, a co może to ostatnie już
|
|
|
#2985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja bym zadzwonila i nakrzyczala na siostre czy nie moga jej przywiezc..... ona chora, do dzieci przyjezdza pomoc w domu, itd. a oni jej autobusem kaza sie wozic.... porazka ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
podziel sie
|
||
|
|
|
#2986 |
|
Zakorzenienie
|
No ja nie wiem
wolę być przygotowana
|
#2987 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz mi już brak słów na tych ludzi, najgorsze jest to że moja siostra taka nigdy nie była tylko odkąd jest z tym człowiekiem to zmieniła się o 360 stopni i nie tylko ja to zauważyłam, więc nakrzyczenie nic nie da bo i tak nic nie zrozumieją, już powoli przestaję się tym przejmować bo widzę że mama nic z tym nie robi to widocznie takie traktowanie jej pasuje, więc może też powinnam sie taka stać i nie widzieć nic i nikogo poza czubkiem swojego nosa
|
|
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2990 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam zakupy internetowe
Kupiłam synkowi - Szumisia i lampkę nocna ( projektor ) ImageUploadedByWizaz Forum1425300342.729226.jpgImageUploadedByWizaz Forum1425300361.517342.jpg |
|
|
|
#2991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wierze ci, moja siostra niby zla nie jest ale jest bardzo egoistyczna, nie mysli o innych, tylko zeby jej bylo dobrze. I widze nie raz w jaki sposob rozmawia z nami, albo jak traktuje nasza mame, to mnie strzela, a ja tylko raz podczas rozmowy z mama powiedzialam jaka ona jest wg mnie, i ze zrobila sie taka sama jak nasz ojciec. Ale widze po mamie, ze ona z tym nic nie zrobi nigdy, nic nie powie, bo obydwie jestesmy jej corkami, i chociaz mialoby ja cos bolec, to nie bedzie sie od tego uwalniac. Przykre. ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
zastanawialam sie nad ta lampka a wyszlo na to ze nie mam zadnej hih, limit sie wyczerpal za duzo juz nakupowalam
|
||
|
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny a ja troche nie rozumiem o co chodzi z tymi ginekologami ze szpitala. Prawda jest taka ze lekarz nie odbiera porodu. Caly porod jest z kobieta rodzaca polozna. A lekarz zwykle przychodzi dopiero na koncu na ocene lub na szycie. Wiec w sumie to lepiej sobie polozna z danego szpitala zalatwiac niz lekarza. U mnie przy pierwszym porodzie lekarz mnie tylko szyl. Przy drugim nie bylo go ani na minute. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2015-03-02 o 13:51 |
|
|
|
|
#2993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez emily863 Czas edycji: 2015-03-02 o 13:53 |
|
|
|
|
#2994 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
|
|
#2995 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może jakieś kulturalne pępkowe zrobi potem, nie będę go zmuszać na siłę, a z drugiej strony wkurza mnie jak ktoś się bezczelnie wprasza...no ale tacy ludzie... Pomijam fakt, że ten właśnie szwagier tż jak rodziła mu się córka 3lata temu nie odbierał przez 2 tygodnie telefonów od ludzi, bo bał się nalotu na chatę, a nie chciał, a teraz sam coś takiego próbuje wymusić...
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny chyba juz pytalam ale co to te szumisie? Tzn.wiem ze misie ale one wydaja szum czy co? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2997 |
|
Wtajemniczenie
|
ale czad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#2998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2999 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślałam nad żółwiem ale był droższy a funkcje te same Kolezanka mi poleciła te lampki bo podobno dziecki je uwielbiają do dzisiaj jej 2,5 letni synek zasypia z nia ! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.

Lala juz lezala mi na brzuszku a pani dr odbierala jeszcze lozysko i pozniej mnie zszyla bo troszke peklam. Moj maz prawie nic nie widzial, biedny byl wystraszonu bardziej niz ja chyba. Na prawde w zasadzie jego rola zaczela i skonczyla sie na noszeniu toreb hehe.
coś jakoś mi mokro ciągle się sączy i nie wiem czy wody tak mogą?? czy to po prostu śluz????????

wychodzi na to, ze szybki porod wcale nie jest dobry. A mozesz do niej isc? jak to jest u was? napewno poczujesz sie lepiej jesli przy niej bedziesz, a nie moga ci zabronic byc przy dziecku.

07.07.2012