Marcowe Mamy 2015 cz. IX - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-02, 19:38   #3121
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co już urodziły: wasi mężowie brali jakies wolne żeby Wam pomóc?

Mój stwierdził dzisiaj, że nie weźmie wolnego po porodzie tylko później. Wiec mam wrócic do domu obolała i od razu dwoje dzieci obskakiwac. Suuuper!
dobre pytanie, jak nie wiadomo kiedy akcja się zacznie to wolne będzie kiepsko załatwić od ręki bo mój ma działalność jednoosob.

teraz tzn w tym tyg. mają ważną robotę i liczy, że będzie luzik później to zdalnie będzie mógł dosiadać pracy.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Ja juz po ostatniej wizycie szyjka sie skrocila, ale nie wiem ile ma a pozatym wszystko dobrze, serduszko bije prawidlowo, pomacal mi brzuszek, i wszystko dobrze, zrobil to badanie patyczkiem co mialyscie, ale tylko z pipci bral i wysle do laboratorium, i dostalam znow pelno badan ktore musza byc gotowe na dzien porodu, wiec jutro od razu zrobie. I dostalam recepte na jakis krem, na to swedzenie.
I zadowolony, ze synek nisko ma glowke. Wiec wszystko dobrze, ciesze sie, juz nie daleko do pierwszego spotkania z moim wlasnym dzieckiem ide was nadrabiac!
I najwazniejsze, nic a nic nie przytylam od ostatniej wizyty miesiac temu wiec moze bedzie szansa ze po porodzie wyjde z waga 80 kg a z reszta sobie poradze

gratulacje

waga to najmniej ważna, przejdźmy to jak najsprawniej a potem waga poleci przy skakaniu nad dzieciątkiem

ja też chcę takie wieści że nisko i już w pogotowiu córka do wyjścia_wizyta 9 marca
Stary 2015-03-02, 19:41   #3122
crystal25
Zakorzenienie

olajakzam ale kusisz a ja to jedynie sernik moge sobie zrobic na zimno

zona marcina
ja powiedzialam glosno, ze nikogo nie chce widziec dopoki sie nie wykapie po porodzie i nie stane na nogi jak czlowiek. Bardzo sie boje sytuacji, ze na ostatnia chwile moga mi zrobic cc, a wtedy nie zobacze mojego synka, a dopiero po dwoch godzinach, a TZ z nim bedzie. I upewnialam sie zeby TZ czasami nie wpadl na pomysl wysylania zdiec rodzinie, albo ze ktos przyjdzie do kliniki i bedzie czekac po to zeby dziecko zobaczyc. Cale szczescie TZ rozumie, chyba wiadomo jakbym sie czula jako matka, ktora nie zobaczyla jako pierwsza swojego dziecka po porodzie, a rodzinka juz w pokoju z dzieckiem na rece halooooooo
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 19:43   #3123
marta24171
Rozeznanie

Melduję się z 4 cm rozwarciem,szlak mnie już trafia,skurcze bolą jak diabli a to wszystko tak po mału się rozkręca
Stary 2015-03-02, 19:49   #3124
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
dobre pytanie, jak nie wiadomo kiedy akcja się zacznie to wolne będzie kiepsko załatwić od ręki bo mój ma działalność jednoosob.

teraz tzn w tym tyg. mają ważną robotę i liczy, że będzie luzik później to zdalnie będzie mógł dosiadać pracy.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

gratulacje

waga to najmniej ważna, przejdźmy to jak najsprawniej a potem waga poleci przy skakaniu nad dzieciątkiem

ja też chcę takie wieści że nisko i już w pogotowiu córka do wyjścia_wizyta 9 marca

wizyta juz niedlugo i napewno uslyszysz cos co chcesz uslyszec

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Melduję się z 4 cm rozwarciem,szlak mnie już trafia,skurcze bolą jak diabli a to wszystko tak po mału się rozkręca
a mialam wlasnie pytac o ciebie bedziesz miec zzo? badz silna i dzielna kochana! juz niedlugo bedzie po wszystkim bedziesz tulic swoje malenstwo

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

wciagam mleczko slodkie z puszeczki jak rozkosznie
Stary 2015-03-02, 19:56   #3125
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
olajakzam ale kusisz a ja to jedynie sernik moge sobie zrobic na zimno

zona marcina
ja powiedzialam glosno, ze nikogo nie chce widziec dopoki sie nie wykapie po porodzie i nie stane na nogi jak czlowiek. Bardzo sie boje sytuacji, ze na ostatnia chwile moga mi zrobic cc, a wtedy nie zobacze mojego synka, a dopiero po dwoch godzinach, a TZ z nim bedzie. I upewnialam sie zeby TZ czasami nie wpadl na pomysl wysylania zdiec rodzinie, albo ze ktos przyjdzie do kliniki i bedzie czekac po to zeby dziecko zobaczyc. Cale szczescie TZ rozumie, chyba wiadomo jakbym sie czula jako matka, ktora nie zobaczyla jako pierwsza swojego dziecka po porodzie, a rodzinka juz w pokoju z dzieckiem na rece halooooooo
ja miałam CC i jako pierwsza zobaczyłam synka nawet miałam go przy twarzy przez parę minut więc nie bój się! nawet jak ciąża będzie zakończona przez CC to i tak Ty zobaczysz synka jako pierwsza

marta24171 trzymaj się dzielnie! powodzenia i trzymam
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 19:56   #3126
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

ciągle mam wrażenie że po tej wizycie 9 marca zacznie się coś dziać i nadejdzie mój czas...
wyczekuję tylko tej wizyty i że tak właśnie będzie, nie wiem... hehe
Stary 2015-03-02, 19:57   #3127
smv
Zakorzenienie

crystal gratuluje fajnej wizyty. Ja mam swoja 13-tego w piatek! dehehe:P
wrocilam z mieszkania masakra nic nie robilam a plecy mnie tak napier-tego ze masakra (
Stary 2015-03-02, 19:58   #3128
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
wciagam mleczko slodkie z puszeczki jak rozkosznie
Oj, a mi się marzy takie mleko słodzone z Rosji tam jest takie pyszne, bez dodatków, tylko mleko i cukier

Takie:
http://www.sklepna5.pl/rosja/miniaturki/12.jpg

Edytowane przez Magnifica
Czas edycji: 2015-03-02 o 19:59
Magnifica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 20:01   #3129
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja juz po ostatniej wizycie szyjka sie skrocila, ale nie wiem ile ma a pozatym wszystko dobrze, serduszko bije prawidlowo, pomacal mi brzuszek, i wszystko dobrze, zrobil to badanie patyczkiem co mialyscie, ale tylko z pipci bral i wysle do laboratorium, i dostalam znow pelno badan ktore musza byc gotowe na dzien porodu, wiec jutro od razu zrobie. I dostalam recepte na jakis krem, na to swedzenie.
I zadowolony, ze synek nisko ma glowke. Wiec wszystko dobrze, ciesze sie, juz nie daleko do pierwszego spotkania z moim wlasnym dzieckiem ide was nadrabiac!
I najwazniejsze, nic a nic nie przytylam od ostatniej wizyty miesiac temu wiec moze bedzie szansa ze po porodzie wyjde z waga 80 kg a z reszta sobie poradze
za wizytę!!

Cytat:
trzymamy kciuki!! oby się trochę szybciej do końca rozwinęło! jeszcze trochę i będziesz miała malucha przy sobie

idę poleżeć w wannie
Stary 2015-03-02, 20:02   #3130
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Moja szyjka się skróciła, mimo że była twarda, ale jutro mam wizytę i tym razem liczę, że gin mi powie, że jest miękka i, że na dniach będę rodzić Takie kłucia jak Ty opisujesz u mnie pojawiły się już jakiś czas temu i owszem może (ale nie musi)oznaczać skracającą się szyjkę, jak mnie dziś w galerii złapało to ledwo szłam Boże jaki to był ból, jutro mam wizytę, więc jeszcze dopytam i porównam czy szyjka się skróciła.

Odpoczywaj kochana

Ciekawa jestem strasznie co Ci powie ... Ja wizyte mam dopiero 19.03 a liczę ze do tego czasu urodzę ...
Słyszałam ze dzieci ktore miały podane sterydy na płucka w czasie ciazy rodzą sie szybciej alt czy to prawda ...
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 20:03   #3131
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
ciągle mam wrażenie że po tej wizycie 9 marca zacznie się coś dziać i nadejdzie mój czas...
wyczekuję tylko tej wizyty i że tak właśnie będzie, nie wiem... hehe
3mam kciuki oby tak bylo

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
wrocilam z mieszkania masakra nic nie robilam a plecy mnie tak napier-tego ze masakra (
dziekuje to niedlugo masz wizyte, 3mam kciuki odpoczywaj narobilas sie wchodzeniem po schodach napewno mi to wystarczy kilka minut cos porobic i jestem zmeczona jakas
Stary 2015-03-02, 20:03   #3132
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
ja miałam CC i jako pierwsza zobaczyłam synka nawet miałam go przy twarzy przez parę minut więc nie bój się! nawet jak ciąża będzie zakończona przez CC to i tak Ty zobaczysz synka jako pierwsza

jak tam u Ciebie?? jak sobie radzicie z Radkiem??

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
jak tam mieszkanie??powoli kończycie?? wytrzymaj jeszcze chwilę, niestety ból pleców to teraz już normalka
Stary 2015-03-02, 20:06   #3133
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

mam nadzieje dziekuje jak ogladalam o cc programy, to wygladalo tak, ze kobieta nawet dobrze nie widzi swojego malenstwa bo nie ma mozliwosci podniesc glowy itd. i zabieraja dziecko do mierzenia i wazenia, troche to smutne,jedynie przystawiaja na sekunde do glowy, ze dotknac mozna, mam nadzieje ze mnie takie cos nie bedzie czekac przygotowalam sie psychicznie do sn
Stary 2015-03-02, 20:08   #3134
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość

A my dziś się wizytowaliśmy i jakoś nie pocieszona jestem
Dziś dokładnie 37t2d a orientacyjna waga to... 3900 wiem że to tyko pomiary i nie są precyzyjne ale jak ginekolog chciała zmierzyć kość udową to.. stwierdziła że jej usg nie ma takiej miary, więc dziecko będzie dużo, i według niej na pewno 4kg będzie.... Nie ukrywam ze ufam jej, ale ja chciałam sn... a po peirwszej cc i takiej wadze dziecka słabe są szanse... no ale to nie aż takie zmartwienie, bardziej martwi mnie że mała na usg i ktg miała non stoper puls 160 (czyli górna granica) i lekarka kazała kontrolowac ruchy i jakby cokolwiek mnie nie pokoiło jechać na IP.... dodatkowo infekcja pochwy, bakterie w moczu i ciśnienie 140/90.... niby nie ejst źle, ale człowiek się denerwuje :P:

Chyba popakuję do torby cos na 62
Nie słuchaj w ogóle tego! Mi lekarz też mówił, że będzie duże dziecko itd a mały urodził się z wagą 3310 u Ciebie też tak może być pilnuj ruchów dziecka i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Na bieżąco was podczytuję ale nie mam sily odpisywać kazda wolna chwile odsypiam bo nie ukrywam ze cc to zuo:/ boli kręgosłup, szwy, mimo ze mialam bolesne miesiaczki to teraz wycofuje te slowa
Nusiekowa ja w ten dzień co rodzilam zmienialam poscielpamietam ze ktoras tez zmieniala i wieczorem rodzila takze tego sie trzymam
Co do wod to u mnie lecialo ich mnóstwo, nie da sie to pomylic z niczym innym, dwa reczniki zamoczylam a podpaska nie nadazala
jak się cieszę, że ja CC przeszłam tak dobrze poza ciągnięciem szwów to nic mi nie dolegało więc dla mnie CC wcale nie była złem

Cytat:
za wizytę

Stary 2015-03-02, 20:09   #3135
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Oj, a mi się marzy takie mleko słodzone z Rosji tam jest takie pyszne, bez dodatków, tylko mleko i cukier

Takie:
http://www.sklepna5.pl/rosja/miniaturki/12.jpg

Pije takie z puszeczki i widzialam takie w tesco kiedys, pisze na nim ze to mleko slodkie do kawy, ale smakuje jak takie z tubki chyba ze to to lepsze co piszesz to chetnie kiedys sprobuje jak TZ tam wysla ;P
Stary 2015-03-02, 20:10   #3136
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
mam nadzieje dziekuje jak ogladalam o cc programy, to wygladalo tak, ze kobieta nawet dobrze nie widzi swojego malenstwa bo nie ma mozliwosci podniesc glowy itd. i zabieraja dziecko do mierzenia i wazenia, troche to smutne,jedynie przystawiaja na sekunde do glowy, ze dotknac mozna, mam nadzieje ze mnie takie cos nie bedzie czekac przygotowalam sie psychicznie do sn
pamiętaj telewizja kłamie podnosić głowy nie możesz, ale przecież można ją przekręcić na bok i też widać dzieciątko jedynie co to nie ma kangurowania dziecka jak przy SN ale zawsze parę minut masz dziecko przy twarzy ale życzę Ci aby synek przyszedł na świat SN

Stary 2015-03-02, 20:13   #3137
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Tepsa z dnia na dzien bedzie coraz lepiej moze powinnam zmienic posciele?

antoxa jak tam po wizycie????????,
Po wizycie mam średnio dobre wiadomości. Z plusów to szyjka skrócona i miękka, ale mały ma jeszcze wysoko główkę. Tętno małego w porządku. Dostałam już skierowanie do szpitala na poniedziałek, czyli na mój termin porodu z racji tego, że całą ciąże mam wysokie tętno i lekarz stwierdził, że dobrze będzie jak będę pod kontrolą w szpitalu. Mam kontrolować swoje ciśnienie bo dziś miałam 140/90 ehhhh jak będzie 150/100 to od razu do szpitala.....
Stary 2015-03-02, 20:14   #3138
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
jak tam u Ciebie?? jak sobie radzicie z Radkiem??
Miło że pytasz dziękuję bardzo dobrze Ja czuję się rewelacyjnie, szwy mi już wyciągnęli i wreszcie nie odczuwam dyskomfortu związanego z ciągnięciem szwów A radzimy sobie coraz lepiej dochodzimy do wprawy z przewijaniem, kąpaniem itd Coraz szybciej nam to idzie No i co najważniejsze laktacja nam się rozkręca coraz bardziej więc przez dzień mały je pierś, a na wieczór i noc dokarmiamy go mm
I dzisiaj była położna i oceniła stan Radka na bardzo dobry jedynie co to musimy jechać do przychodni go zważyć czy przybiera na wadze

Stary 2015-03-02, 20:17   #3139
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem strasznie co Ci powie ... Ja wizyte mam dopiero 19.03 a liczę ze do tego czasu urodzę ...
Słyszałam ze dzieci ktore miały podane sterydy na płucka w czasie ciazy rodzą sie szybciej alt czy to prawda ...
Dam znać, bo na pewno ten temat poruszę, ja nie miałam podawanych i w sumie nie orientuje się, czy szybciej się rodzą, czy nie..
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 20:21   #3140
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
pamiętaj telewizja kłamie podnosić głowy nie możesz, ale przecież można ją przekręcić na bok i też widać dzieciątko jedynie co to nie ma kangurowania dziecka jak przy SN ale zawsze parę minut masz dziecko przy twarzy ale życzę Ci aby synek przyszedł na świat SN

dziekuje

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Po wizycie mam średnio dobre wiadomości. Z plusów to szyjka skrócona i miękka, ale mały ma jeszcze wysoko główkę. Tętno małego w porządku. Dostałam już skierowanie do szpitala na poniedziałek, czyli na mój termin porodu z racji tego, że całą ciąże mam wysokie tętno i lekarz stwierdził, że dobrze będzie jak będę pod kontrolą w szpitalu. Mam kontrolować swoje ciśnienie bo dziś miałam 140/90 ehhhh jak będzie 150/100 to od razu do szpitala.....

to juz niedlugo kochana bedzie dobrze nie martw sie, najwazniejsze ze bedziesz pod kontrola od swojego tp. i 3mam kciuki zeby to cisnienie nie skakalo
Stary 2015-03-02, 20:22   #3141
emilia1987
Raczkowanie

Gratulacje dla mamus które na dniach urodziły, widze ze wraz z marcem porody się rozkręciły na dobre

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam z Ligula - zrobiłam troche większe zakupy ...
Od rana mam takie klucie w kroczu - czy macie cos takiego ? Jest ono nie przyjemne ale szybko przechodzi - dosłownie kilka sec .. Już 4 cztery razy tak dziś miałam hmm
Ja mam coś takiego od jakiegoś czasu, zwłaszcza jak chodzę, a dziś kilka razy złapało mnie mocne ukłucie w prawej pachwinie, podczas leżenia i przekręcania się na bok.

Dziś chyba jakieś ciśnienie jest niskie bo głowa mnie boli i spałam w dzień 4 godziny.

I się załamałam, dziś poznałam termin egzaminu ze specjalizacji który teraz będę zdawała na wiosnę, do tej pory wiedziałam tylko tyle ze będzie on w terminie marzec,kwiecień lub maj.
Liczyłam po cichu na to ze będzie w maju jak już dojdę do siebie po porodzie a tu się okazuje ze egzamin mam 30 marca a ja TP mam na 25 z om lub 27 marzec z usg.... Znając moje szczęście to w tym czasie będę leżała w szpitalu...i nie podejdę do tego egzaminu, a tak bardzo mi zależy by teraz do niego podejść i go zdać i mieć to z głowy. Płakać mi się chce. Musze synka uprosić by zechciał wyjść do nas z tydzień przed terminem albo jeszcze wcześniej bym nadawała się na wyjazd do warszawy na ten egzamin i bym wysiedziała z obolałym tyłkiem ponad 3 godz na egzaminie..Czarno to widzę..

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 20:22   #3142
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Miło że pytasz dziękuję bardzo dobrze Ja czuję się rewelacyjnie, szwy mi już wyciągnęli i wreszcie nie odczuwam dyskomfortu związanego z ciągnięciem szwów A radzimy sobie coraz lepiej dochodzimy do wprawy z przewijaniem, kąpaniem itd Coraz szybciej nam to idzie No i co najważniejsze laktacja nam się rozkręca coraz bardziej więc przez dzień mały je pierś, a na wieczór i noc dokarmiamy go mm
I dzisiaj była położna i oceniła stan Radka na bardzo dobry jedynie co to musimy jechać do przychodni go zważyć czy przybiera na wadze

No to super!! To jak my zaczniemy rodzić w końcu to będziesz nam rad udzielać a położna nie miała wagi ze sobą na wizycie? Nasza mówiła że ma zawsze bo inaczej matki by ją pozabijały

Antoxa brawo za wizytę! Dobrze, że będziesz pod kontrolą, a może do tego czasu samo się rozkręci?
Stary 2015-03-02, 20:28   #3143
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

super same dobre wiadomosci

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla mamus które na dniach urodziły, widze ze wraz z marcem porody się rozkręciły na dobre

Ja mam coś takiego od jakiegoś czasu, zwłaszcza jak chodzę, a dziś kilka razy złapało mnie mocne ukłucie w prawej pachwinie, podczas leżenia i przekręcania się na bok.

Dziś chyba jakieś ciśnienie jest niskie bo głowa mnie boli i spałam w dzień 4 godziny.

I się załamałam, dziś poznałam termin egzaminu ze specjalizacji który teraz będę zdawała na wiosnę, do tej pory wiedziałam tylko tyle ze będzie on w terminie marzec,kwiecień lub maj.
Liczyłam po cichu na to ze będzie w maju jak już dojdę do siebie po porodzie a tu się okazuje ze egzamin mam 30 marca a ja TP mam na 25 z om lub 27 marzec z usg.... Znając moje szczęście to w tym czasie będę leżała w szpitalu...i nie podejdę do tego egzaminu, a tak bardzo mi zależy by teraz do niego podejść i go zdać i mieć to z głowy. Płakać mi się chce. Musze synka uprosić by zechciał wyjść do nas z tydzień przed terminem albo jeszcze wcześniej bym nadawała się na wyjazd do warszawy na ten egzamin i bym wysiedziała z obolałym tyłkiem ponad 3 godz na egzaminie..Czarno to widzę..
to zycze zeby synek sie troszke pospieszyl
Stary 2015-03-02, 20:29   #3144
antoxa
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy

Mam nadzieję, że samo się rozkręci liczę na pełnię
Stary 2015-03-02, 20:31   #3145
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
No to super!! To jak my zaczniemy rodzić w końcu to będziesz nam rad udzielać a położna nie miała wagi ze sobą na wizycie? Nasza mówiła że ma zawsze bo inaczej matki by ją pozabijały
właśnie zdziwiona byłam, że nie ma wagi może zapomniała ze sobą?
oczywiście, że będę udzielać bo pomału robię specjalizację z pediatrii i opieki nad noworodkiem

ale się porody na wątku posypały GRATULUJĘ WSZYSTKIM MAMUSIĄ

Stary 2015-03-02, 20:31   #3146
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Pije takie z puszeczki i widzialam takie w tesco kiedys, pisze na nim ze to mleko slodkie do kawy, ale smakuje jak takie z tubki chyba ze to to lepsze co piszesz to chetnie kiedys sprobuje jak TZ tam wysla ;P
Lepsze Nie wiem, jakie macie we Francji, ale u nas te krajowe to się nie umywają do tego rosyjskiego. Jak TŻ pojedzie to niech Ci przywiezie, przekonasz się
Stary 2015-03-02, 20:39   #3147
antoxa
Rozeznanie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=804909

leżę i kwiczę
Stary 2015-03-02, 20:42   #3148
EdithS
Zadomowienie

A ja posprzątałam i wzięłam prysznic. Powiedziałam tż, że w nim ostatnia nadzieja na rozkręcenie akcji i obiecał, że się mną zajmie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ku..a poszłam się umyć i wymacałam na pipci jakąś narośl jeszcze tego brakowało, żeby jakieś gówno się przypałętało przed samym porodem ale jestem wściekła!!! A wizyta dopiero w piątek grrrr
a może to tylko jakiś wrzodzik i zniknie za 2, 3 dni?

Cytat:
za wizytę!

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
[/COLOR]A my dziś się wizytowaliśmy i jakoś nie pocieszona jestem
Dziś dokładnie 37t2d a orientacyjna waga to... 3900 wiem że to tyko pomiary i nie są precyzyjne ale jak ginekolog chciała zmierzyć kość udową to.. stwierdziła że jej usg nie ma takiej miary, więc dziecko będzie dużo, i według niej na pewno 4kg będzie.... Nie ukrywam ze ufam jej, ale ja chciałam sn... a po peirwszej cc i takiej wadze dziecka słabe są szanse... no ale to nie aż takie zmartwienie, bardziej martwi mnie że mała na usg i ktg miała non stoper puls 160 (czyli górna granica) i lekarka kazała kontrolowac ruchy i jakby cokolwiek mnie nie pokoiło jechać na IP.... dodatkowo infekcja pochwy, bakterie w moczu i ciśnienie 140/90.... niby nie ejst źle, ale człowiek się denerwuje :P:

Chyba popakuję do torby cos na 62
za wizytę, ja też mam bakterie w moczu i czekam na wyniki posiewu... waga maluszka już nie zależy od nas, mi powiedział na wizycie, że Mała waży 3400 ale stwierdził, że brzuch wygląda na większy, więc liczę się z 4kg dzieciątkiem... moja siostra urodziła 2 wielkoludki po 4300

Cytat:
kurcze Kochana, dzielna jesteś, czarujemy by się szybko rozkręciło do 10cm

Cytat:
najważniejsze, że z tym ciśnieniem będziesz pod kontrolą, bo to ważne
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-02, 20:43   #3149
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie czy śmiać się czy płakać?
Stary 2015-03-02, 20:47   #3150
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Lepsze Nie wiem, jakie macie we Francji, ale u nas te krajowe to się nie umywają do tego rosyjskiego. Jak TŻ pojedzie to niech Ci przywiezie, przekonasz się

u nas takie same jak w Polsce, nie czuje roznicy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości