![]() |
#601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. I
Dostalismy e prezencie od brata meza, musialabym zapytać gdzie kupili😉
Ja patrzylam.na butelki tt z ta rurka i pewnie kupie |
![]() ![]() |
![]() |
#602 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i ona (rurka) zmienia kolor pod wplywem temp ![]() dowiedzialam sie o tym przypadkiem ![]() podwozie przegladniete mozna jezdzic ![]() ![]()
![]() |
#603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas też się robią, co kilka dni je wycinam :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Zadomowienie
|
Muszę się wyżalić :P
Moja matka wyprowadziła mnie z równowagi psychicznej. Wałkuję ciasto na ciastka, nogą bujam leżaczek z córką. Moja mama przyszła i mi ją zabiera z kuchni do pokoju. Kuchnie mam z salonem. Siada z nią. Więc ona zaczyna płakać. Moja matka stwierdza, że jej niewygodnie w leżaczku i ona ją weźmie na ręce. (ok nie odzywam się) Ma ją na rękach i łazi mi po mieszkaniu. Więc już nie wytrzymuje i się pytam po jakiego uja ona z nią chodzi (no jasne, dla niej to nie problem nauczyć czegoś dziecka a ja później będę miała problem nie ona). No to z nią usiadła. Ja dalej produkuję ciastka. Córka zaczyna płakać. Ale moja matka twardo mi jej nie oddaje, nie pyta się dlaczego płaczę. Tylko udaje super babcie, że ona sobie poradzi i ogólnie jaka to jest fajna. Wyżywam się na wałku. Podchodzi z nią do mnie i mówi 'patrz tu jest Twoja mamusia'. spojrzenie mojej córki mówi wszystko 'zabierz mnie od niej'. Ale nie moja matka mi jej nie odda. Bo ona dwójkę dzieci wychowała i ona się zna. Ja już stwierdzam, że serce mi zaraz pęknie. Robię jej mleko. Niosę butelkę, Pola wyrywa się od niej z rąk. A ta twardo układa ją do karmienia. Wręcz jej musiałam ją wyrywać. Mleko jej nie uspokoiło. Dziecko wręcz dostało histerii. No to kąpiel. Kąpie ją w wanience na podłodze, a wodę wlewam miskami. To moja matka pyta się ile misiek i jaka woda. Mówię do niej pierwszy raz to robisz i nie wiesz. Mówię, że po się zabiera jak nie pamięta i mi nie pomaga, bo dla mnie to nie interes, bo muszę ją odłożyć i sprawdzać sama wodę. Tylko tak naprawdę mi przeszkadza. Z mojej złości miska poleciała z pokoju do kuchni. I nakrzyczałam na matkę, że próbuje robić z siebie super za☠☠☠istą babcie. Bo przecież wie co robi, zamiast się przyznać że nie potrafi się zając. To ją trzyma na siłe aż dziecko dostało histerii. I ogólnie milion innych rzeczy. Bo u niej to jest na siłe trzymanie na rękach, bo Pola taka śliczna i fajna to można ciągle nosić a skoro płaczę to normalne bo dziecko płacze. Zdenorwowała mnie i to bardzo. A ciastka już upieczone. |
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jem wszystko ale mam wojnę z t ;-) Zaczyna mnie nakrecac ze Leos ma uczulenie itd bo mama wszystko zre. Ostatnio zjadlam fasolke po bretonsku i kapuste kiszona i nie musze mowic jaka byla reakcja t :-P No nic w piatek do pediatry i zobaczymy co powie ;-) ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- No to chyba rodzinne/dziedziczne? U nas nikt tego nie ma poza małym |
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Zakorzenienie
|
Hej hej. Żyjemy
![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Chyba mamy skok. ..plus małe przeziębienie :/
#607 | |
Rozeznanie
|
Hubert juz oddycha samodzielnie, bez respiratora. Ale jak sobie przypomne wczoraj to masakra. Momentami musielismy mu robic sztuczne oddychanie. Nie zycze nikomu. A tu teraz panuje epidemia tego cholernego wirusa :/ hubert ma wyjsc pod koniec tygodnia, jestem z nim w szpitalu. Na szczescie juz wszystko dobrze, nawet kroplowke mu odpieli.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#608 |
Rozeznanie
|
Dusiolka, tak jak Biedro napisała Twister wyrabia pośladki, mięśnie brzucha a ja u siebie zauważyłam jeszcze wzmocnienie mięśni wzdłuż kręgosłupa (mam lordozę, szukałam taniego sprzętu ktory mogę używać w domu i się nie zabić a przy okazji schudnąć).
Justyna, o kurcze! Ja bym się też wkurzyła - dzięki za taką "pomoc"... Czarna, trzymaj się! Dużo zdrowia dla Hubercika! Biedne maleństwo. Próbowałam dopajać Ankę wodą mineralną przegotowaną ale dziecko nie jest głupię - posmakowała, skrzywiła się i żygnęła tą wodą na odległość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i daję bez glukozy też co kwalifikuje mnie na wyrodną matkę bo jak to tak można dawać samą wodę dziecku... najlepiej od razu kakao ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mnie zaś denerwują pytania na każdym kroku "karmisz piersią?", na ulicy, w sklepie, w pracy.. wydaje mi się że to takie intymne rzeczy są i nie muszę o tym mówić każdemu, zwłaszcza jak go spotkam w markecie ![]() Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2015-03-02 o 21:39 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Rozeznanie
|
Namaarelle mam to samo z pyt o karmienie :/
Sent from my GT-I8160 using Wizaz Forum mobile app
#611 |
Zakorzenienie
|
justynalyp
ja swojej mamie wielokrotnie tłumaczyłam by "wyklepała" dobrze małą po jedzeniu to oczywiście nosiła ją, nie wyklepała.. ona nie będzie klepać tak jak ja, bo ja to robię za mocno i w ogóle, a później przychodziłam do domu a dziecko szału dostawało z bólu, a jak już jej się odbiło to z takim odrzutem że można by z pokoju na klatkę wylecieć. No ale ja się nie znam.. jestem wyrodna bo samą wodą poję dziecko i nie używam smoczka więc już krzywda taka się dzieje że hoho ![]() mam wrażenie że "karmisz piersią?" to łagodna wersja "jestem ciekawa czy gonisz z gołymi cyckami po domu?" I pytanie do mam antykoncepcyjnych.. jak tam z waszymi okresami? ja mam już 10 dzień i czuję się jak po porodzie w połogu :/ Czarna jestem pełna podziwu dla was i waszej siły oraz miłości jaką darzycie waszego Księcia. Czytam wasze historie i wiem jedno: Hubert nie mógł trafić lepiej! Oby wszystko zawsze dobrze się kończyło! Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2015-03-02 o 22:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#612 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#613 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do literek to mam zamiar zamówić na allegro ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale ci mąż przyjemność zrobił ![]() ---------- Dopisano o 04:47 ---------- Poprzedni post napisano o 04:46 ---------- Naamarelle nawet nie strasz z tym okresem ![]()
![]() |
#614 |
Zakorzenienie
|
Justyna moja mama i t. Zreszta zawsze wiedza tez lepiej co jest Małej mimo to ze ja z nia na co dzien przeciez jestem! Ja mowie ze jest zmęczona i dlatego sie szamocze a t. Ze napewno cos ja boli.
Za to moja rodzicielka ma taka manierę ze powinnam sie słuchać z tym co mowi bo wychowała trójkę dzieci i ona sie swojej mamy słuchała. Mówiłam wam kiedyś ze chyba dostałam okres ale trwało to całe 2dni. W zeszłym tyg jeden dzien troszkę poplamilam i tez koniec takze nie wiem o co chodzi. ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Baba,Biedro dzieki. Baba a widzisz jakies efekty ? Mnie tez kregoslup boli i mam jakis taki słaby od czasu cesarki.. ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Pyt o karmienie piersia jest zaje.biste dosłownie. Mnie głownie z tym t. Prześladuje i co wizyte pyta czy juz sama piersia karmie i ze mam sie starać bo to wygodniej,ja odpowiadam ze nic na sile (w sensie ze co mam zrobic skoro cycko tyle bie produkują a Młoda pluje cyckiem dalej niz widzi przeważnie) a ona ze na sile..takze mozecie sobie wyobrazic jak mnie ..urwica strzela. ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Smerf tyle ze na Allegro jest rozrzut od 8zl do np 60.. Daj znac które wybrałas |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Zakorzenienie
|
Oo widze ze same zle matki sa na watku
![]() Wg mojej tesciowej moje dziecko co dzien ma kolki ![]() Jak tylko mala zaczyna plakac T przychodzi"a czemu ty placzesz " mowie Ci ona ma kolki Kiedys siedzimy z tz mala zaczela plakac bo byla spiaca a nie mogla usnac i mowie do tz ze zaraz wpadnie T i powie ze mala ma kolki Za min pukanie "no mowie ci ona ma kolki" ![]() juz prawie buchnelam smiechem ![]()
![]() |
#616 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- A moja mama to by mi najlepiej ugotowala dziecko. W pokoju goraco niesamowicie, maly przykryty koldra. Zakrecam grzejnik, wyjde na min a jak wroce znow to samo. Tlumacze ze on ma problemy z oddychaniem, nie przegadasz dziecko musi miec cieplo i koniec. Tz powiedzial, ze kupuje termometr i bedzie spokoj ![]()
![]() |
#617 |
Zakorzenienie
|
Widzę ze tez nie macie sił na mamuśki. Jak ja slysze tekst "bo ja sie swojej mamy słuchałam " to nóż w kieszeni sie otwiera. Albo cos tz robił w szpitalu z Mała to oczywiscie "to złe,to nie tak" albo ze zaraz jej cos zrobi dziwie sie ze nic nie odp swojej teściowej bo ja napewno bym naskoczyła :d nie kapuja nasze mamy i teściowe ze nie musimy robic tego co one robiły..czy to takie trudne ?!
|
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Rozeznanie
|
Ja to jeszcze ja, ale jak tz cos robi z malym to dopiero sie wtedy zaczyna pouczanie jego mamy
![]() ![]()
#619 |
Zadomowienie
|
Witam sie dalej w podlym nastroju. A co to za pogoda?! Deszcz, snieg?!
Ktoras pytala o krwawienie po antu, masakraaaa, mi przeszlo kilka dni temu. A jak ja sie dziwnie czuje... W ogole jak ja sie balam w nocy, brrr...burza, wiatr, Tz w pracy...jakas taka lekliwa jestem.. Nie mam pojecia dlaczego karmienie piersia oznacza "jestes super mama"...no kurde, tyle przezylismy, by karmic natiralnie, ale nie wyszlo no i co, mam sie isc pochlastac, bom taka zla? U Tz to mam wrazenie, ze mnie obgaduja po katach, ze jak tak mozna, co za matka... A w dupie to mam. Czarna bedzie dobrze z Hubciem, jescie wszyscy bardzo dzielni ![]() ![]() a gdyby moj chlop tez zrozumial co mnie wkurza to by bylo pieknie...musialby uslyszec to, co Twoj ![]() Justyna kurde, moja mama tez by tylko Mlodego nosila i pyta sie go: no czemu placzeesz, haha, jakby mogl to by zapewne ladnie babci odpowiedzial... ![]() A jaka Wy wode dajecie? Przegotowana z kranu, jakas zrodlana? A na jakiej posilki robicie? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
czarna u nas tez ok z brzuszkiem
zapomnialam napisac duzo zdrowka dla Hubcia i sily dla Was ![]() moja mamcia w sumie rzadko widzi wnuczke ale chyba jeszcze ani raz jej uwagi nie zwracalam ale T szaleje ![]() tz zawsze do niej"Ty juz swoje dzieci wychowałaś" ![]() albo gada do mnie np "a mi sie wydaje ze jej zimno" a ja "moze"(jesli twierdze ze jej nie zimno) i siedze dalej ![]()
#621 |
Rozeznanie
|
Wszyscy mi mowili, ze po porodzie nie bedzie mnie bolal brzuch podczas @. A tu juz 4 dzien boli
![]()
#622 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja z kranu przegotowana ![]()
![]() |
#623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio sie ich obojga zapytałam, czy ten terror to jakas zmowa I czy jak bym karmila butelką to czy nadal bym sie mogła matką nadal nazywać. O co chodzi z ta glukozà? Pamiętam jak t przyjechała do "pomocy" to mi dziecko chciała tym poić, ale po co ![]() czarnadamaxd ty jesteś kobieta - stal, ja w twojej sytuacji chyba bym miała ataki paniki średnio co godzinę ![]() hmmm dobra wklejam, nie umiałam sie tak ustawić do zdjęcia, ale tu mój brzuch po dwóch porodach, troche wisi pod pepkiem ale pracuje nad tym razem z koleżanką Mel B I do lata obiecała mi się wyrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 |
Zakorzenienie
|
Dusiolka jest taki zestaw 72el za 30zl wiec ten chyba weźmiemy.
Bajlaga czemu dziwnie się czujesz? Po tych tabsach? Ja dopiero dziś idę bo mi wizytę przesuneli i się zastanawiam jakie wziąć eh...
#625 |
Zakorzenienie
|
Katerina ja sie pytam : gdzie Ci cos zwisa?:d serio Ty chyba zwisu nie widZialas :d piękny brzuch
![]() Ja tez Czarna podziwiam za opanowanie ! ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- A jest ktos to tabsow nie bierze i miał tylko małe plamienia ? |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Zadomowienie
|
Nie wiem czy mi odbija po tych tabsach czy po prostu jestem jakas okropna i zafochana jak to Tz mowi...
Ja wlasnie tez z kranu ![]() a moj synus lezy w lozeczku i smieje sie do zwierzatek z karuzeli ![]() A Wasze dzieci tez sie tak wierca okropnie jak spia? On spi i sie co chwile obraca, ze budzi sie czasem w poprzek lozeczka. Dzis spal ze mna to go co chwile poprawialam, bo ladowal na mnie heh |
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Zakorzenienie
|
A co do teściów to mój teśc twierdzi ze malemu cały czas jesteśmy zimno bo ma zimne rączki a wrr..
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Bajlaga mój to wędruje po łóżeczku! Pięknie go położe to budzi się e poprzek x nóżkami między szczebelkami ![]()
#628 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj gin powiedzial ze krew sie juz zbiera i niedlugo bedzie @ Cytat:
![]() moja sie bardzo nie wierci ale strasznie kopie!! nogi to jj dzien i noc "pracuja" ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście nie mam rozstępów. Ja nie biorę tabsow a @ (lub coś w tym stylu) od tygodnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Zadomowienie
|
Ja się dobrze czuję przy tabletkach, ale wiadomo że może być różnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.