![]() |
#631 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. I
Co do wody. To ja gotuję wodę z kranu. Później ją tylko podgrzewam. Daję taką do picia i do mm. Tak mi kazała moja znajoma położna. Powiedziała żadne mineralne!
Moja matka jeszcze mówi 'no co się stało' i tak w ciągu minuty z 10 razy. Więc w imieniu córki odpowiadam gówno. Jak ktoś się mnie pyta o karmienie piersią to później żałuje zadanego przez siebie pytania. Bo w imię czego mam głodzić córkę? skoro moje cycki są dla niej gorsze od butelki. Jestem w trakcie ogarniania basenu i rytmiki. Jak skończy 3 miesiące (22 marca) to idę uczyć się z nią pływać i tańczyć. Bo w tych dwóch rzeczach jestem koślunem. |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Zadomowienie
|
A to dobrze wiedziec, ze nie tylko ja mam jakiegos malego wiertacza :P
W brzuchu malutko kopal, a tutaj taki maly pilkarz ![]() A co robicie jak Wasze dzieciatka maja czkawke? W brzuchu mial co chwile i terazz widze jak sie wkurza, ale napic sie nie napije... ;/ Justyna haha, moja mama go pyta NO CIO (tak, mowi cio) to odpowiadam za niego gowno. Czasem glosniej, czasem do siebie. A powiedzcie czemu nie mozna dawac wody 2 razy przegotowanej? Jeszcze wiecej swinstwa zabije? Ja pierdziele, ale to jest poryte. A kupowanie mineralnej, zeby wygotowac...bezsens :P Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2015-03-03 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
Bajlaga moja jak ma czkawkę to zapewne sie zlała:d a jak nie to przeczekuje.
My gotujemy źródlana wode. Moja tez kopie bardziej ![]() A z zimnymi raczkami to i moja mama i t. Te brednie powtarzają ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Bajlaga my primavere albo żywca gotujemy to sa wody źródlane a nie mineralne ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Katerina uwierz ze po jednym dziecku chciałabym miec taki w tak krótkim czasie po porodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o tez bym chciala zeby corka plywala ![]() niedaleko mamy basen ale ponoc strasznie zimna woda ![]() i napewno byla bym jeszcze gorsza matka ![]() Cytat:
![]() moja jak ma czkawke to lezy spokojnie ![]() ![]() czekamy az przejdzie nic nie robie z reguly czkawke ma albo po jedzeniu albo jak zmarznie ![]()
![]() |
#635 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Zadomowienie
|
Moja ma teraz czkawkę sporadycznie w brzuchu była ciągle, po urodzeniu to samo. A teraz tylko czasami jak jest najedzona. I sama przechodzi.
Za 'no cio' moja mama wyleciałaby z mojego domu przez okno. Jestem ciekawa czy mail z cenami za zajęcia córki dojdzie do piwnicy :P Woda na basenie ma 30 stopni i dlatego do wanienki trzeba nalewać chłodniejszej. I dłużej dziecko trzymać w wodzie. Bo takie zajęcia trwają 30 minut. Ja już swoją moczę w mojej wannie pełnej wody to była za pierwszym razem w szoku że się unosi a nie leży. Edytowane przez justynalyp Czas edycji: 2015-03-03 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jestes hardcore ![]() justyna a jak wygladaja zajecia taneczne u takich maluchow??
![]() |
#638 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Powiem Wam, ze juz po nocnych karmieniach widze roznice sposobie jedzenia. Butelke Dr Brown chyba ozloce ![]() Zaraz na bioderka ruszamy.
![]() |
#639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już nie wiem jaką temp ma mieć woda żeby córka nie płakała :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Zakorzenienie
|
wlasnie w jakiej temp kapiecie dzieciaczki
#641 |
Zakorzenienie
|
A jakie masz?
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- 39-40 st bo jak już jest 37 to ryk w niebogłosy :p ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Ale moj szkrab dzisiaj "gada" ![]()
#642 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
My raczej tak w 35-36st
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
marit kciuki za bioderka
wode mamy a wanience "na oko" |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Zakorzenienie
|
37-38 st.
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Katerina jak sądzisz ... wybrać się do GP z mlodym? Starsza go zarazila i z noska wyciagamy glutki. Czasem kaszle ale to jak ma w nosie i mu charczy ![]() Sądzę ze jak pójdę w gorsze zarazki do przychodni i tak nic się nie zdziala i GP powie,zebym kontynuowala sol morska i odciaganie i tyle? Dobrze mysle :p?
#646 |
Zadomowienie
|
Maile do piwnicy dochodzą.
'a rytmika dla takiego małego dziecka ??? Nie wymyślaj' Ale jestem złą matką. Trza wziąć ojca przez kolano przełożyć i siłą wyjaśnić pewne rzeczy. Albo dłużej w piwnicy trzymać. |
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
Kinqaa
[/COLOR]Katerina jak sądzisz ... wybrać się do GP z mlodym? Starsza go zarazila i z noska wyciagamy glutki. Czasem kaszle ale to jak ma w nosie i mu charczy ![]() Sądzę ze jak pójdę w gorsze zarazki do przychodni i tak nic się nie zdziala i GP powie,zebym kontynuowala sol morska i odciaganie i tyle? Dobrze mysle :p?[/QUOTE] Dobrze myślisz, ja walczyłam chyba ze 2 tyg z katarem, woda morska, odciaganie I spacery, a jak pójdziesz do Gp to nic sie nie dowiesz I tylko sie zdenerwujesz I stracisz czas. A masz maść majerankowa? Nie wiem, czy można stosować u takich maluchów juz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Zakorzenienie
|
Witam☺ja wode nalewam na.oko,sprawdzam na przedramieniu, wode do.picia podaje.przegotowana kranowr,.
A co do pyt o kp to u mnie standard.pytaja mnie o to wszyscy,presja rodziny, do tego kolki małego i twuerdzenia tesciowej ze to dlatego ze noe kp,,,cyrk a co mam zrobic ze od poczatku mialam malutkp pokarmu a.do tego maly noe chciał ssac...to znaczy ze jestem zla.matka bp podajr mm😳teraz mi juz przesLO ALE po porodzie zahaczylam o depresję przez ta cala syt. Widze ze pokarm mi już zanika, bp ile mozna stymulowac laktatorem,,,ehhh |
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
Mozna
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- AsiaW teraz pyt czy chcesz odciągać i o to walczyć by choć troszkę Twojego mleka pił. Ja codziennie odciągam ,moze powalające ilosci to nie sa bo w przedziale 100-200 ml/dzien ale wiem ze to lepsze dla córki choćby Ze względu na przeciwciała. To juz zalezy od Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Zakorzenienie
|
Katerina nie mam maści majerankowej. Wpuszczam sól morska. Ale chyba zaczne moje mleko wpuszczac po kropelkach do noska. Czytalam,ze tez może pomóc.
---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Dzięki za odpowiedź. Czyli dobrze mysle z tym GP, ze to bezsens. ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Katerina ile twoja mala wazy? My kurde wyrastamy z ciuchow 0-3 na styk. Teraz z Nexta nosimy up to 3months są ok ![]() ![]()
#651 |
Zakorzenienie
|
kinga a nie masz inhalatora?
inhalacje z soli fizjologicznej tez dobre masc mozna my stosujemy ![]()
#652 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem ile waży, byla ważona 2tyg temu I bylo 4400, teraz w czwartek mamy 8 weeks check I szczepionke to sie dowiem, ile przypakowala ![]() Cytat:
Ale najlepiej si3 jednak czuła po spacerku, katar znikał przynajmniej na 2 godziny |
||
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Rozeznanie
|
Ja z moim teraz z byle katarkiem bede latac do lekarza zapewne, bo teraz RSV nam sie zaczal od glutow w nosku dzien wczesniej i bede sie bala
![]() Co do opanowania, to ja nigdy nie panikuje. Fakt boje sie, ale zachowuje zimna krew zawsze. w sumie ze mna rodzice czesto w nocy na tlen jezdzili, bo mialam problemy z krtania i sie dusilam. No i jestem po kursie pierwszej pomocy (bez niej nie wypisciliby malego), tz ma wszystkie papiery na to (byl w strazy) a moja mama moze przeprowadzac szkolenia ![]()
#654 |
Zakorzenienie
|
Opowiem cos apropo mam i ich gadania. Wysłałam kiedyś Na poczatku zdjęcie stopek Młodej i w odp na mms mamuska pisze ze złe ma obcięte pazurki no to ja w smiech przy komórce i odpisuje mamie ze ma takie od urodzenia bo jesZcE nie obcinalismy jej hahahhahaha
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak samo bylo z malym tez bez goraczki ale z kaszelkiem i katarkiem. Odciaganie pomoglo ale i tez bral witaminki na wzmocnienie. Do przychodni nie szlam tylko pediatra byl u nas na wizycie domowej ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() A ile razy dziennie odciagasz i robisz to systemem 753? ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
Ale ja bym sie wkurzyla ze mama zamiast sie zachwycać stopkami mlodej widzi tylko zle obciete pazurki :-/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#656 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to sie mamusia wymadrzyla ![]()
![]() |
#657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Zadomowienie
|
to Wy jestescie zlymi matkami, bo nie karmicie piersia, a ja jestem jeszcze gorsza, bo karmie
![]() - jest glodne -nie wiadomo ile zjadlo -nie wiadomo co zjadlo -boli go brzuszek - robi za duzo kupek - wisi na cycku i cycek go uspokaja, wiec nie ma szans, bym mogla wyjsc z domu, bo kto sie dzieckiem zajmie - gdybym dala butle na noc, to bysmy spali cala noc, a tak to musze wstawac dwa razy, dziecko przez to marudzi... wiec jak widzicie ludziom ( a szczegolnie T. sie nie dogodzi). dwa ulubione teksty mojej T. do Malej: A czemu Ty znowu placzesz? do mnie: A una znowu nie spi? mam dziecko, ktore drze sie wnieboglosy, bo jego wyrodna matka nie siedziala na dupie w ciazy i sie denerwowala, a ona mowila. wg mnie mam sredniaczka, ktory czasem placze, czasem sie smieje. Lubi spac przy mnie i czuc moja bliskosc, nie lubi zostawac sama i czasem nie wiadomo czemu placze, ale to nie jest powod, by opowiadac jakie mamy okropne dziecko... aha, w nd mielismy gosci i mowie, ze Natalka ma dzis swietny humor, bo nawet nie plakala jak jej kombinezon zakladalam. A T.: No ty jej juz tak nie chwal... echh...wyzalilam sie. Edytowane przez biedro87 Czas edycji: 2015-03-03 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
biedro
![]() szkoda gadac tak zle i tak niedobrze ![]() lubie tekst jak tesciowa wchodzi" a co ja boli dlaczego placze" a ja niewiem nie chce powiedziec ![]()
#660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję wam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.