|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
|
|
|
|
#3752 |
|
Raczkowanie
|
U mnie na początku ciąży pojawiły się jakieś takie "cuda" i poszłam do onkologa, ale okazało się że to zmiany hormonalne jedynie. A już panikowałam. Teraz mi ciężko robić samobadanie...bo mam ciągle wrażliwe piersi ;/
|
|
|
|
#3753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale najważniejsze, że z maleństwem wszystko ok ![]() I trzymam kciuki za usg oby wszystko było dobrze
|
|
|
|
|
#3754 |
|
Zadomowienie
|
Też mnie cały czas bola. Już chyba nie przestaną :/
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam dużą torbiel na piersi przed pierwszą ciążą, potem zaszłam w ciążę i gin powiedziała, że może się wchłonąć. I faktycznie zrobiłam usg po 2 latach karmienia piersią i po torbieli ani śladu.
Karmienie piersią to w ogóle najlepsza profilaktyka jeśli chodzi o raka jajników i piersi - im dłużej się karmi, tym mniejsze ryzyko To samo z osteoporozą.
|
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi usunal onkolog tylko dlatego ze mialam 17 lat mowil ze roznie moze byc z tym w przyszlosci, byl to gruczolo wapniak czy jakos tak. Ale wiecie jakiego tresa mialam ze calego cyca mi utna maaaaasakra
|
|
|
#3757 |
|
Rozeznanie
|
zobaczcie dziewczyny na innym forum pewna mamuska napisala.. kurcze jakie te Nasze maluszki sa silne! 680g a sam oddycha itd
![]() `Czesc mamusie, z tej strony JUZ mama 680gramowego hipotrofika. Rozwiazali mi ciaze w niedziele po 22. Maly przyszedl na swiat, transportujac go byl zaintubowany ale tylko 3 pietra, teraz malusienki lezy w inkubatorze i sam oddycha - ma tylko maske zeby wiecej tlenu przyswoic. Wierci sie, placze, macha raczkami. Jest karmiony moim mleczkiem oraz dojelitowo. Jestesmy dobrej mysli, chlopczyk jest silniejszy ode mnie mimo swej drobnej postury... wczoraj moglam go dotknac, delikatna dlonia chwycil mnie za palec, tatus za to dotykal najslodsze nózie swiata. Prosimy o trzymanie kciukow za malego, zeby dawal rade! Dziekujemy z gory."` |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3758 | |||||
|
Rozeznanie
|
Gda , Strobiluska jak tam po wizytach ??
Cytat:
Cytat:
![]() i za resztę dzisiejszych wizyt również: Stysia11, aga00100, agunineczka, Truskawka31, Sikroka0204 ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Eee chyba nie będę się wpraszać, bo mamy wizytę dopiero ok 20
|
|||||
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wizytę w czwartek jednak.
Połówkowe.
|
|
|
|
#3760 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i trzymam kciuki za nerki ![]() Ja znam tylko taką tabelkę http://ciaza-i-porod.wieszjak.polki....ach-ciazy.html ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Ok, poprawione ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cześć ![]() Trochę się nie wyspałam, bo oglądałam do późna film; a rano za oknem szok - napadało znowu trochę śniegu! |
|
|
|
|
#3761 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A na kiedy miała porod??? Maleństwo kochane ma wielka chęć do życia i oby wszystko skończyło sie dobrze...
|
|
#3762 |
|
Wtajemniczenie
|
witam Was serdecznie!
Gratuluje wszystkich udanych wizyt! witam na wątku nowe dziewczynki ![]() sikorko - trzymam kciuki by wszystko było dobrze,a wizyta w szpitalu okazała się jedynie formalnością no i szybko mineła... Pamiętam że na listopadówkach 2011 była z nami mamusia która też z 2 lub 2,5 cm leżała od 20 tyg i spokojnie do 37 donosiła, a właściwie doleżała ciąże wierze że mała nadrobi szybko co stracone....ja generalnie do ciąż podchodzę z dystansem, nie stresuje się, ale jak czytam ile ważą Wasze maluchy to mam obawy... bo w 20t0d było zaledwie 310g ... może będzie mały chłopak?? jak tak dalej pojdzie zaczne w ubranka 56 inwestować właśnie z ciekawości spojrzałam na foty córy i powiem Wam tak ... na usg z 20 tyg różnica jest 1 tydzien 3 dni znaczy była mniejsza... przy USG ze szpitala - ja byłam w 37t3d a usg wskazuje 35t5d termin miałam na 27.11 a ona urodziła się 30.11 nie przypominam sobie by ktokolwiek zwracał mi wtedy uwage że coś za dużo, coś za mało, dlatego no stresss ! wszystko musi być dobrze... pamiętajcie że "najgorsza" połowa za nami... teraz z każdym dniem dzieciaki mają coraz większe szanse !!!!! obyśmy spokojnie te 10 tyg pochodziły a potem już właściwie jest bardzo bezpiecznie...
|
|
|
|
#3763 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz też masz taki malutki brzuszek? ![]() ![]() Cytat:
![]() mój też sie mnie pytał czy to nie boli Cytat:
żeby to nie było nic poważnego Cytat:
w ogóle ja nie wiem o co chodzi, ale tak jak przed ciażą malo dopływało do mnie mało informacji co do tego, że cos jest nie tak u kogoś z ciażą, albo, że był jakiś błąd lekarski, tak teraz na każdym kroku coś sie dzieję... ostatnio np. na zajeciach był blok z ped spec - cały dzień i cały dzień babka trąbiła o etiologii niepełnosprawnosci - głównie chodziło o ciażę i poród :
|
|
|
#3764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzieci wbrew pozorom sa bardzo silne..
|
|
|
|
|
#3765 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie do mnie dotarło, ze połowa ciazy za mną
. Cieszę sie, ze dziś gin podejrzy malutką . Nie moge sie doczekać. Połówkowe mam za tydzien, wiec dzisiaj tylko rzut okiem, żebym miała pewność, ze wszystko ok.Mój synek urodził sie 19 marca w 38 tc. Niestety przedłużała sie żółtaczka i po tygodniu od wyjścia ze szpitala, zmowu do niego trafiliśmy na cztery dni. I była tam kobieta z synkiem, który urodził sie w październiku a powinin był urodzić sie ok. 20 marca. Ważył właśnie ok. 700 g jak sie urodzi. I od pazdIernika do poczatku kwietnia był,w szpitalu. Mama jego mieszkała w sąsiednim miescie i codIennie rano wsiadała w PKS i przyjeżdzała do szpitala i wieczorem wracała do domu. I tak kilka miesięcy. Masakra. Na szczescie mały sobie poradził i był w marcu duzo większy niż mój synek. Wtedy już przechodził ostatnie badania, okulistyczne, i wychodził do domu. |
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Agunineczka tez to widzialam i sie tylko przestraszylam i pomyslalam nie ogladaj tego
![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Mo tez ostatnio kolezanka opowiadala ze jej sasiadla urodzila tez pewnie 6 miesiac bo mala wazyla 540gram, wylezala sie w szpitalu ale juz wyszli i rosnie zdrowo, do wczesniejszego porodu doszlo mala ja tak mocno kopnela prawdopodobnie w lozysko zaczela krwawic ptosyo do szpitala okazalo sie ze lozysko sie odkleilo
|
|
#3767 |
|
Rozeznanie
|
dlatego widac jaka dzieci maja wole zycia naprawde i sile walki.. ze nawet takie okruszki pomimo dluzszego pobytu w szpitalu pozniej sa zdrowe jak rybka!
![]() zreszta gdzie tu daleko szukac na marcowych mamach dziewczyna z terminem na 3marca urodzila dziewczynke 18listopada 800g i malutka dochodzi do siebie!
Edytowane przez cicha1990 Czas edycji: 2015-03-03 o 11:39 |
|
|
|
#3768 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie u mnie też dzis z rana było troche sniegu,teraz już nie ma sladu ale pada ciągle deszcz ze sniegiem
![]() Mały od rana szaleje,co chwila daje o sobie znak,nie wiem czy to dobrze wróży dzisiejszej wizycie i pomiarom.Chyba gin sie napracuje troche ![]() Już nie moge sie doczekac,po 15 pojedziemy mimo że niby na 16;30 mam ale przyjmuje w kolejności jak sie przyjdzie na poczekalni więc lepiej być wczesniej żeby potem pół wieczora tam nie spędzić. Trzymam kciuki za wizyty
|
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
http://m.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod...6.html?&page=0
Poplakalam sie jak czytalam ale historia piekne rozwiazanie dzidzia ur 24t6d
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie jaka to musiała być kruszynka
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Malusienka ale silna gwiazda
|
|
#3772 |
|
Zadomowienie
|
Siedzę w poczekalni do endokrynologa. Przede mną sto osób. Beznadzieja. Połowa to dziewczyny w ciazy. Poradnia jest w szpitalu Centrum Zdrowia Matki Polki. I jak wchodziłam, to wbieglali do szpitala lekarze z malutenkim dzidziusiem w wielkim inkubatorze. Biedny maluszek. I skoro tu przyjechał, to mama jest w innym szpitalu.
|
|
|
|
#3773 |
|
Zadomowienie
|
Te historie, o których piszecie są z jednej strony bardzo straszne bo takie maleństwo nie jest jeszcze gotowe przyjść na świat, za szybko wychodzi ze swojego domku ale z drugiej dają ogromną nadzieję, że wszystko może skończyć się dobrze. Bardzo się obawiam takich scenariuszy bo nie mam zaufania do naszej służby zdrowia, tym bardziej na pipidówie jak moja...
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne dobre wiadomości
|
#3774 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki
![]() Witam się w 21. tygodniu ![]() Po usg połówkowym wszystko super, Laurka zdrowa i bardzo ruchliwa, tak przebierała nóżkami że hej ![]() .Ja zaczęłam wreszcie rosnąć i mnie już wybuliło tak, że nie ma wątpliwości co do tego że w brzuszku KTOŚ zamieszkuje .Na plusie 5 kg póki co, apetyt dopisuje strasznie!!!!!! Wszystkim Kobitkom gratuluję poznania płci!!!!! Następną wizytę mam 26.03. Skoro potwierdziła się u mnie już chyba ostatecznie dziewczynka, to w planach mam następne zakupki, polecam bardzo fajne stronki z niebanalnymi ciuszkami na fanpage'ach, naprawdę można wyłowić perełki .
|
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() piękne imie wybraliście
|
|
|
#3776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję udanej wizyty.
|
|
#3777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wytrzymałam i dokonałam pierwszych zakupów nowo-dzieciakowych, wszystko na allegro: -używany fotelik maxi cosi pebble kolor walnut brown, -używany stelaż(+koła) quinny buzz (gondolę dokupię nową a za siedziskiem spacerowym rozejrzę się jak dziecko będzie miało ok. 4m-ce), -adaptery do fotelika do stelaża quinny zapp (wózek "leżakuje" w piwnicy od ok. 2012) Wizyty: Dzisiaj dzwoniłam zapisać się na usg połówkowe na nfz, mam 11.03 a prywatne mam 5.03 (zastanawiam się czy nie zrezygnować?) |
|
|
|
|
#3778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A który będziesz miała dzien 5.03 a który 11.03? |
|
|
|
|
#3779 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, a Wy kupujecie wózki 3w1 czy osobno fotelik np. Maxi Cosi? Kupujecie bazę do fotelika MC? Ja słyszałam, że ten fotelik ma 5* tylko z bazą, z pasami nie dają takiej gwarancji bezpieczeństwa i trochę mnie to zmartwiło, bo zamierzałam bazy nie kupować, a teraz się zastanawiam czy w ogóle MC kupować, bo ten z zestawu do mojego wózka jest wizualnie dużo bardziej solidny Ohhh kolejny dylemat...
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Rozeznanie
|
agunineczka a Ty na ktora masz wizyte?
![]() ja jeszcze nie wiem jaki fotelik ale bedziemy kupowac z baza isofix |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.

Młode kopało na wizycie końcówkę od usg
żarty po tacie go się trzymają 

: Ogólnie ok, a więcej szczegółów będzie mam nadzieje na połówkowym. Jednak że by nie było tak kolorowo to gin potwierdziła moje przypuszczenia, że mam guzka na piersi i zaleciła usg.

i trzymam kciuki za nerki 

Ohhh kolejny dylemat...