![]() |
#1171 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!
Cytat:
![]() że pod tym względem ciuszki z lumpka są zdrowsze bo wyprane z tej chemii i barwników ja na usg 3 trymestru teraz nie robiłam bo lekarz powiedział, że nie będzie ładnie widać bo dziecko na razie wygląda jak "mumia" ![]() Dziewczyny mam trochę głupie pytanie ale czym się różnią te majtki poporodowe jednorazowe od tych siateczkowych? oba rodzaje są potrzebne po porodzie? jak rodziłam to nie było wtedy takich "rarytasów" więc nie wiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednorazowe są z takiej jakby gazy wiec są takie ze można się zaparzyc ![]() A te siateczkowe są ekstra, rozciagliwe, można je wyprac a można wywalic po jednokrotnym użyciu
![]() |
#1173 |
Zakorzenienie
|
To jeszcze ja zapytam po co jest poduszka poporodowa? co sie z tym robi? czy to potrzebne?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem bo rodzilam przez CC ale znajome mega uchwaliły
![]() |
#1175 |
Zakorzenienie
|
Mehja siateczkowe lepiej trzymają podkład poporodowy. On nie ma kleju więc w tych jednorazowych lata a siateczkowe dzięki temu ze są elastyczne trzymają go przy ciele.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1176 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez. non stop jem ostre, teraz w ciazy tez i mam nadzieje, ze maly sie przyzwyczaja i potem tez bede mogla. tu we wloszech sie tez nie mowi o zadnej specjalnej diecie, tylko nie kaza jesc kapustnych, brokulow i kalafiora itd.. ![]() w ksiazce o karmieniu piersia ktora czytalam, jest napisane, ze to jest sciema, ze co innego w ciazy gdzie stezenie alkoholu w krwi matki = stezenie w krwi plodu, a co innego w czasie karmienia bo do mleka z krwi nie przenika caly ten alkohol tylko niewielka jego czesc. to niewioelkie stezenie moze psuc smak mleka dla dziecka i dziecko go nie bedzie chcialo, ale nie szkodzi jego zdrowiu tak jak w ciazy. mniaaam przestan!!! u mnie nie ma porzeczek!! a ja sie zdolowalam, bo mialam odlozone dwie pary dzinsow "z czasow jak bylam grubsza" i myslalam, ze teraz beda dobre a nawet nie ma co marzyc o dopieciu ich! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1178 | |
Zakorzenienie
|
ok, to kupię siateczkowe, chyba nawet lepsze będą na upały bo bardziej przewiewne. Dzięki za odp.
![]() te podkłady poporodowe niektóre mają klej ![]() a takie prześcieradła nieprzemakalne zdają egzamin? http://allegro.pl/przescieradlo-z-gu...121441244.html czy lepiej kupić zwykłe a do tego jakiś podkład nieprzemakalny ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sa ok Cytat:
Aż tak kolorowo jak piszesz nie jest Ale rzeczywiście to juz nie okres 0-1 Ale za cholerę nie mogę jej znaleźć... Juz nawet nie próbuje
![]() |
#1180 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Konto usunięte
|
Odebrałam wyniki moczu - ciała ketonowe 5 mg/dl, dość liczne pasma śluzu i nieliczne szczawiany wapnia
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej w cukrzycy ciazowej jak się okazuje ze są ketony tzn ze organizm jest wygłodzony.
![]() |
#1183 |
Zakorzenienie
|
Te amerykańskie lody z lidla są obłędne
![]() Liczyłam, że dzisiaj moje zamówienie ze Smyka będzie gotowe a tu lipa, chyba z tego wszystkiego zamówie coś na allegro i będę oczekiwać kuriera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | ||||
Zadomowienie
|
Szuu moze zalozysz kiedys blog kulinarny - u ciebie w menu zawsze takie pysznosci
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1185 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Zakorzenienie
|
Zjadłam pół blachy pizzy i popiłam colą... leżę i kwiczę. Czuje się spełnioną ciężarną☠
![]() ![]()
![]() |
#1187 |
Zadomowienie
|
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Zakorzenienie
|
Szuuu zrobiłaś mi smaka na brownies. W niedzielę jadłam takie z burger kinga i było ochydne, dobrze, że zamówiłam bez dodatków, nie było żal połowę wyrzucić.
Co do alkoholu podczas karmienia piersią, nie wszystko przenika, ale i po wypiciu nie wielkiej ilości można mleko odciągnąć o wylać. Tylko nie wiem jak długo przenika do mleka alkohol, im dłużej pity i im większa ilość tym na pewno dłużej. Rozmawiałam niedawno z kuzynem o Loveli i jemu położna powiedziała, żeby nie kupować specjalnych proszków, ponieważ i tak dziecko ma kontakt z ubraniami rodziców i innymi pranymi w zwykłych proszkach rzeczami. Najlepiej wszystko prac w tym samym, ale dobrze wypłukać (np podwójne płukanie). Słyszałyści o takim podejściu? Ktoś stosował? Ciekawe co u mnie na szkole rodzenia w kwietniu powiedzą. czytałam was wczoraj i dzisiaj po południu, ale nie miałam kiedy odpisać. Po pracy pojechaliśmy od razu do Ikei, zamówiliśmy meble:komoda dla nas, dla dziecka, łóżeczko, łóżko (wreszcie nie będziemy spać na podłodze). Jutro mogę się wyspać, ponieważ przywożą meble w godzinach 7-14 i umówiłam się z szefem, że przyjdę do pracy jak przywiozą i zostanę tylko pół dnia a reszta będzie z nadgodzin. Nachodziliśmy się wczoraj i dzisiaj już bolał brzuch :/ znowu od dwóch dni twardnieje. nie bez wpływu miał na to stres z kolegą w pracy, który do dzisiaj ma focha i całe te zakupy... trudno, dzisiaj odpoczywam. Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-03-03 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Zakorzenienie
|
Marei moje dziecko miało takie uczulenie na proszek ze nawet podwojne plukanie nic nie dawało. A pralismy w Dzidziusiu wszystkie ubrania, łącznie z naszymi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1191 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1192 |
Konto usunięte
|
Fartuch, przez Ciebie polazłam do sklepu po pepsi!!! I zapomniałam jajek
![]() Marei moja mama tak robiła jak mnie urodziła, bo tylko normalne proszki były bo pralki automatyczne dopiero wchodziły, ale pewnie aż tyle chemii co teraz nie było w tych proszkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Szuu teraz tżeta do sklepu poślij ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1194 |
Raczkowanie
|
Ja przy pierwszej ciazy tylko kupilam jeden proszek i jeden plyn dla dzidziusia specjalny a potem juz w zwyklym i nic jej nie bylo ale to zalezy od dziecka
|
![]() ![]() |
![]() |
#1195 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Zakorzenienie
|
Szuu byl Cypisek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1197 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Teraz kupiłam paczkę jednorazowych canpol (5 szt tam jest) i pewnie jeszcze coś kupię przed samym porodem, bo nie wiem ile mi jeszcze d... urośnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() My jutro jedziemy do Ikei. Ale bardziej Leosia będziemy zaopatrzać, bo wszystko nie zmieściłoby nam się w aucie, a Leoś ma już zamówione nowe łóżko, więc trzeba mu resztę umeblowania dokupić. Cytat:
![]() |
#1199 |
Zakorzenienie
|
Marei ja raczej slyszalam opinie ze jak najdłużej prac w hipoalergicznym. Nawet do 6-7 roku życia.
Ja tam nie wiem bo synowi odkąd skończył rok piore z naszymi rzeczami... Ale raczej spotykał te opinie ze jak najdłużej prac w dzieci owych. A co do naszych mam i babc to przypomonam ze wtedy bardzo popularne było pranie w płatkach mydlanych.
#1200 |
Konto usunięte
|
A to u nas na zadupiu nie było Cypiska
![]() Fartuch ja czasem przesadzam, potrafię co 2 dzień pić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.