Mamusie Majowe 2015-cz.7 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-03, 19:24   #1471
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7

Teraz wiecie, skąd ten dół...

Będę musiała z nim pogadać.

Przepraszam jeszcze raz...

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:26   #1472
Nadzieja87
Zakorzenienie

Spałam 2 h... Pozycja horyzontalna mnie usypia

Czy jest tu myko?? Bo zapomniałam zapytać o coś gina gin kazał mi aplikować vagi c czy jak to się tam nazywa żeby wyleczyć się z infekcji. Ale zapomniałam zapytać co w wypadku gdy jeszcze plamie. Niby ze mnie nie leci, ale jeszcze chwilami papier brudzę... To co? Aplikować?

Wgl mi te plamienie krwiaka mocno przypominają...
Stary 2015-03-03, 19:26   #1473
loluska
Zakorzenienie

Baset
nie przepraszaj! Daj znać jak po rozmowie Podejrzewam że Tż żyje w nieświadomości i nie wie że ci może brakować, nie sadze żeby zdawał sobie sprawę z tego ile wynosi wyprawka.

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:27   #1474
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość

nie łam się i nie dołuj kochana! pogadaj z nim na spokojnie i bedzie git
Stary 2015-03-03, 19:30   #1475
201606011622
Konto usunięte

dokładnie, pewnie nie zdaje sobie sprawy ile to kosztuje

Baset pogadaj z nim
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:36   #1476
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:

Nie masz za co przepraszać.
Stary 2015-03-03, 19:44   #1477
Izuniaa89
Zakorzenienie

Baset doskonale Cie rozumiem bo mam to samo...
Stary 2015-03-03, 19:46   #1478
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:

Porozmawiaj z nim może on naprawde nie wie ile to kosztuje .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:49   #1479
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
ja miałam w lutym dwie wizyty, w marcu mam dwie, w kwietniu tez dwie...
Ja normalnie mam co 4 tygodnie...następna będzie już w 36tc i nie wiem czy później częściej na pewno na KTG co tydzień będę jeździła więc gdyby co zawsze mnie przyjmie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
heloll
jestem po usg, mój maluch ma 1,64 kg termin porodu przesunął się znów na 9 maja a startowaliśmy 24 tż mi powtarza, że w końcu w kwietniu urodzę
w sumie zmierzył kość udową, głowę, żołądek ale powiedział że nie ma możliwości podania ile cm mały ma no i tylko że wszystko jest ok
leży główką w dół no i łożysko na przedniej ścianie, ale mi ulżyło!!

z tym katarkiem to wyczytałam ,że lepiej się myje plus

co do analiz sroki to też mnie zdziwiło, że lovela jest tak nisko tylko z drugiej strony sroka sprawdza produkty pod względem występowania sztucznych substancji, a to nie znaczy, że np Jelp dobrze wypierze ubranka

co do palców to ja już od 2 miesiecy nie noszę obrączki bo mi się nie mieści na palcu

jutro idę na holter serca i zobaczymy co mi wyjdzie

Nadzieja
cieszę się, że wszystko ok
Super za holter serca

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość
My mamy osobne i trzecie wspolne bo kredyt, ale u nas to nie ma znaczenia. Najczesciej placimy karta meza :p ja oplacam mieszkanko i wyprawke bo u mnie mamy oszczednosci

Bylam na wizycie. Waze 59,3 +1.6 kg od 4 tygodni. Wszystko inne w porzadku.

Dlonie mi nie puchna

Jak chodzi o kasę my od kiedy mieszkamy razem nigdy nie było moje-Twoje, mimo iż ja nie pracowałam jeszcze tylko Tż. Mi rodzice studia opłacali i dawali jakąś tam kasę na życie<ale wiadomo-niewiele> no i miałam stupendium i nigdy nie był0 że kasa Tż-ta jako że Tż pracował za granicą od razu zrobił mi dostęp do konta i ja robiłam zakupy, płaciłam rachunki itp. on się nawet nie interesował ile jest na koncie- ważne żeby starczało na wszystko i tyle. I nigdy nie było, że to jego...bo np. jak razem zamieszkaliśmy wynajmowaliśmy mieszkanie od moich znajomych więc opłaty były małe, całe wyposażenie dała nam moja mama- meble, Tv-dosłownie wszystko i też nigdy nie pomyślałam, że to moje...
Teraz mamy wspólne konto na które spływają obie wypłaty i nigdy nie ma moje-Twoje. Ale to pewnie dlatego, że mój mąż kompletnie nie interesuje się stanem konta, opłatami itp. On nie lubi takich rzeczy...twierdzi, że ja jestem ekonomistką więc lepiej mi to wyjdzie. Każdy z nas ma swoją kartę, swój dostęp do konta i kupuje to co potrzebuje. Wiadomo, że większe zakupy są omawiane wspólnie. A tak to ja nie sprawdzam co on kupił czy na co wypłacił kasę.

Baset powiedz mu wprost co myślisz- dziecko wspólne więc i wydatki wspólne- bez przesady. Rozumiem osobne konta, swoje wydatki itp. bo każdy ma inaczej ale żebyś sama musiała wszystko kupować???
Też bym nie poszła do faceta i powiedziała- daj mi na kieckę bo mi nie wystarczyło- ale daj mi na wózek dla dziecko to i owszem. Jak osioł sam nie widzi, że wyprawkę się kupuje za pieniążki to trzeba mu to dosadnie wytłumaczyć
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:50   #1480
maartussss
Zadomowienie

za wizyty dla wszystkich dziewczyn

Baset uważam, że powinniście usiąść i o tym porozmawiać. To nie jest tylko Twoje dziecko i wiadomo, że wszystko kosztuje. Może pokaż mu jakieś rachunki/paragony ile już kasy wydałaś i poproś o to, żeby Ci z resztą rzeczy pomógł.
Nie rozumiem, dlaczego on się do tego nie dokłada?

My mamy też wspólne jedno konto normalne, jedno oszczędnościowe i ja mam swoje osobne, ale tam nic nie mam, bo nic nie zarabiam. Korzystamy tylko z tego jednego. Tylko, że u nas też sytuacja wygląda tak, że mąż tylko zarabia, ja od grudnia jestem bez pracy. Trochę kasy sobie ogarniam przez sprzedawanie różnych niepotrzebnych mi rzeczy, ale i tak wszystko spływa na nasze wspólne konto. Jakoś nie wyobrażam sobie tego, nawet jeżeli bym normalnie dostawała wypłatę, żeby mąż mi nie pomógł w zakupach dla dzieci.

Musisz kochana poważnie z nim porozmawiać Trzymam kciuki
Stary 2015-03-03, 19:53   #1481
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Dziękuje
Wszystkim Wam, za dobre słowo i rady.
I wsparcie przede wszystkim

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-03-03, 19:54   #1482
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje
Od tego jesteśmy
Stary 2015-03-03, 19:54   #1483
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
Dziękuje
:-*
Stary 2015-03-03, 19:54   #1484
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
za wizyty dla wszystkich dziewczyn

Baset uważam, że powinniście usiąść i o tym porozmawiać. To nie jest tylko Twoje dziecko i wiadomo, że wszystko kosztuje. Może pokaż mu jakieś rachunki/paragony ile już kasy wydałaś i poproś o to, żeby Ci z resztą rzeczy pomógł.
Nie rozumiem, dlaczego on się do tego nie dokłada?

My mamy też wspólne jedno konto normalne, jedno oszczędnościowe i ja mam swoje osobne, ale tam nic nie mam, bo nic nie zarabiam. Korzystamy tylko z tego jednego. Tylko, że u nas też sytuacja wygląda tak, że mąż tylko zarabia, ja od grudnia jestem bez pracy. Trochę kasy sobie ogarniam przez sprzedawanie różnych niepotrzebnych mi rzeczy, ale i tak wszystko spływa na nasze wspólne konto. Jakoś nie wyobrażam sobie tego, nawet jeżeli bym normalnie dostawała wypłatę, żeby mąż mi nie pomógł w zakupach dla dzieci.

Musisz kochana poważnie z nim porozmawiać Trzymam kciuki
O właśnie ja na wychowawczym nie miałam nic i jeszcze otworzyliśmy na mnie firmę i niby za co miałam to sama zrobić no za jego bo wiadomym utrzymuje Nas wszystkich i nie ma z tym problemu. Co do sukienki co to za wstyd powiedzieć mężowi czy narzyczonemu daj mi na sukienkę??? no nie rozumiem. On ma jeździć na narty a ja nie bo nie mam tyle kasy????
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:54   #1485
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuje
Stary 2015-03-03, 20:04   #1486
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
ola_la, Baset

Ja się czaiłam na odżywkę Long 4 Lashes, na necie naczytałam się samych ochów i achów i oglądałam zdjęcia z efektami i po prostu wow a jest znacznie tańsza od słynnej rewitalash Z tym że w ciąży i podczas karmienia nie wolno jej używać... O pomadce altery już nieraz czytałam i jak ostatnimi czasy zaczęły mi notorycznie wypadać rzęsy to postawiłam właśnie na nią. Na prawdę widzę efekt Ja nakładam ją palcami wcieram na kciuki i palce wskazujące i potem rozprowadzam na rzęsy i linię rzęs.

Baset

kurczę ja również nie rozumiem sytuacji i nie chodzi mi tutaj nawet o osobne konta ale o fakt że on się nie dokłada do wyprawki. Jak wiecie ja z Tż nie mieszkamy razem i nie jesteśmy zaręczeni, ale jak dowiedzieliśmy się o dzidzi on natychmiast przelał mi część swoich pieniędzy, mimo że wtedy jeszcze nie potrzebowałam, ale żebym miała nawet na wizyty czy leki. Mamy niby dwa konta ale pieniądze są wspólne. Na pomoc w kwestii finansowej nie mogę narzekać, to był to tak na prawdę odruch naturalny ze strony Tż i sam wyszedł z inicjatywą. Pogadaj z Tż i powiedz mu to co nam piszesz. Przecież dobrze wiemy ile kasy na wyprawkę idzie

A co do blizn, to masz je na ciele czy twarzy? Bardzo głębokie?

Dzięki za odp w sprawie katarka, zamówiłam ten plus i graty za wizytę

Czemu odradzała? Przecież ta odżywka robi cudo z rzęsami Tylko faktycznie efekt znika wraz z zakończeniem używania
Odradzała ze względu na skład chemiczny tej odżywki, że niby nie fajny. Nie powtórzę Ci co konkretnie bo nie pamiętam już
Cytat:
Dziękuje
Jak Tż nie zrozumie to wyślij go do mnie- ja mu wytłumaczę

Ja uważam, że nie ważne kto ile zarabia- i czy tylko jedna osoba pracuje a druga wychowuje dziecko w domu- kasa jest wspólna, bo przecież kobieta jak rezygnuje z pracy by być z dzieckiem robi to dla rodziny. Fakt, że wkładu finansowego wtedy nie ma ale ma wkład inny.
Rozumiem też sytuację z osobnymi kontami ale wspólnymi wydatkami- jak każdy lubi mieć kasę na swoje wydatki-spoko. Ale opłaty, żarcie i dziecko wspólnie

Stary 2015-03-03, 20:05   #1487
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Baset
nie przepraszaj! Daj znać jak po rozmowie Podejrzewam że Tż żyje w nieświadomości i nie wie że ci może brakować, nie sadze żeby zdawał sobie sprawę z tego ile wynosi wyprawka.
Też myślę że żyje w nieświadomości. Mój dopiero jak poszliśmy do sklepu zobaczyć wózek, zrobił wielkie oczy ze zdziwienia że aż tyle kosztuje... Nie wiem co on sobie myślał ?!

I trzeba ZAWSZE pamiętać że faceci są prości!!! Nie rozmyślaja, nie zgadują nie czytają w myślach. Do nich trzeba prosto z mostu!! Jak o tym pamietam to jest łatwiej !!!
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 20:06   #1488
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
O właśnie ja na wychowawczym nie miałam nic i jeszcze otworzyliśmy na mnie firmę i niby za co miałam to sama zrobić no za jego bo wiadomym utrzymuje Nas wszystkich i nie ma z tym problemu. Co do sukienki co to za wstyd powiedzieć mężowi czy narzyczonemu daj mi na sukienkę??? no nie rozumiem. On ma jeździć na narty a ja nie bo nie mam tyle kasy????
Jeżeli Tobie i Tż taki układ odpowiada że powiedzmy w 100% jesteś na jego utrzymaniu to spoko. W rożnych rodzinach różne układy funkcjonują

Mi by to po prostu nie pasowało. Dopóki nie byliśmy razem to jak nie miałam kasy to na narty nie jeździłam, jak nie miałam kasy na ciuchy to sobie nie kupowałam, nic się nie zmieniło dlatego że mam narzeczonego Mi by było głupio tak sobie rościć prawo do jego pieniędzy na które ciężko zapracował tylko i wyłącznie dlatego że jesteśmy parą i tyle. Gospodaruję tym co mam

Baset - na pewno sobie wszystko wyjaśnicie

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 20:09   #1489
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Też myślę że żyje w nieświadomości. Mój dopiero jak poszliśmy do sklepu zobaczyć wózek, zrobił wielkie oczy ze zdziwienia że aż tyle kosztuje... Nie wiem co on sobie myślał ?!

I trzeba ZAWSZE pamiętać że faceci są prości!!! Nie rozmyślaja, nie zgadują nie czytają w myślach. Do nich trzeba prosto z mostu!! Jak o tym pamietam to jest łatwiej !!!
no czasem sa mega niedomyślni...

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Jeżeli Tobie i Tż taki układ odpowiada że powiedzmy w 100% jesteś na jego utrzymaniu to spoko. W rożnych rodzinach różne układy funkcjonują

Mi by to po prostu nie pasowało. Dopóki nie byliśmy razem to jak nie miałam kasy to na narty nie jeździłam, jak nie miałam kasy na ciuchy to sobie nie kupowałam, nic się nie zmieniło dlatego że mam narzeczonego Mi by było głupio tak sobie rościć prawo do jego pieniędzy na które ciężko zapracował tylko i wyłącznie dlatego że jesteśmy parą i tyle. Gospodaruję tym co mam

Baset - na pewno sobie wszystko wyjaśnicie
ja raczej tez jakbym prosiła swojego o dołożenie, bo na cos mi nie starcza, to tylko wtedy, gdy naprawde zakup czegos byłby konieczny. jesli nie, czekałabym na swoje pieniądze wiec np. kiecka nie jest raczej czyms pilnym, wiec darowałabym sobie proszenie go , zeby mi kupił, głupio by mi było, ze na cos takiego chcę.

no ale my akurat wspólnie kasą operujemy, dogadujemy się...
nigdy nie powiedział. ze coś jest JEGO albo MOJE, nie wypomniał, ja tego tez nie robię.
Stary 2015-03-03, 20:09   #1490
dorka607
Wtajemniczenie

O ku.wa- właśnie popatrzyłam na ten wątek o odstających uszach na USG rozwalił mnie na łopatki
a swoją drogą współczuję maluszkowi- jak matka na połówkowym USG zastanawia się czy uszy ma odstające czy nie to co dopiero będzie po porodzie??? operacje plastyczne się zaczną...

Stary 2015-03-03, 20:11   #1491
201606011622
Konto usunięte

pamiętam, ze jeszcze jak nie mieszkaliśmy razem, to tez nie brałam od niego pieniędzy, chyba, ze juz naprawdę były mi potrzebne... np. jakies leki czy coś w tym stylu [ mamę nie zawsze to interesowało, a nie zawsze miałam jak sobie na nie "dorobić" ]
ale tak na jakieś pierdółki zwyczajnie się wstydziłam, w koncu zarabiał sam ciężko, plus jeździł tyle km do mnie po kilka razy w tyg.. to juz był wystarczający jego wydatek "na mnie"
Stary 2015-03-03, 20:12   #1492
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Loluska
Na brodzie mam takie świnstwa -.-' i broda nie dość, że ciapkach to jeszcze czerwona jakbym ją ciągle drapała.
I w ogóle jak mi wyprysk wyjdzie to potem mam blizne na pół twarzy.

Pogadam z Nim, ale nie dziś... muszę ochłonąć, inaczej będę płakać.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-03-03, 20:14   #1493
201606011622
Konto usunięte

co do wydatków, miał kupić nowy karnisz, ciekawe czy dobry wybrał gamon
wraca juz, to niedługo się dowiem
Stary 2015-03-03, 20:15   #1494
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zamawiałam firany i zasłony według miary którą zdjął Pieróg, jestem baaaardzo ciekawa czy dobrze pomierzył i na przykład zasłona nie będzie się kończyć w połowie ściany

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 20:17   #1495
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
A jaki chciałaś?
Gdzie kupowałaś?

Bo ja w sumie miałam wybrane na allegro i kasę odłożoną, ale teraz to ja nie wiem czy to kupię, bo TŻ te pieniądze już wydał.

Teraz dostanę odszkodowanie za pobyt w szpitalu, też się nie nacieszę tymi pieniędzmi...

Mniejsza...

Kochane, co na zgagę?
Rennie mi już nie pomaga...

Pierożku
Jesteś niesamowita

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-03-03, 20:18   #1496
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
O ku.wa- właśnie popatrzyłam na ten wątek o odstających uszach na USG rozwalił mnie na łopatki
a swoją drogą współczuję maluszkowi- jak matka na połówkowym USG zastanawia się czy uszy ma odstające czy nie to co dopiero będzie po porodzie??? operacje plastyczne się zaczną...
Bo ona się poprostu zastanawia, czy ma już na tą operacje odkładać czy dopiero później?
Stary 2015-03-03, 20:20   #1497
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Ja się melduje z domu. Nie mieli wolnych łóżek w szpitalu, czekaliśmy na izbie przyjęć 5 godzin i odesłali nas do domu! Jutro podejście drugie.
będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Spałam 2 h... Pozycja horyzontalna mnie usypia

Czy jest tu myko?? Bo zapomniałam zapytać o coś gina gin kazał mi aplikować vagi c czy jak to się tam nazywa żeby wyleczyć się z infekcji. Ale zapomniałam zapytać co w wypadku gdy jeszcze plamie. Niby ze mnie nie leci, ale jeszcze chwilami papier brudzę... To co? Aplikować?

Wgl mi te plamienie krwiaka mocno przypominają...
na razie nie aplikuj, poczekaj choć dzień-dwa - a nuż plamienie całkiem ustanie.
Cytat:
A jaki chciałaś?
Gdzie kupowałaś?

Bo ja w sumie miałam wybrane na allegro i kasę odłożoną, ale teraz to ja nie wiem czy to kupię, bo TŻ te pieniądze już wydał.

Teraz dostanę odszkodowanie za pobyt w szpitalu, też się nie nacieszę tymi pieniędzmi...

Mniejsza...

Kochane, co na zgagę?
Rennie mi już nie pomaga...
a gaviscon?
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 20:21   #1498
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Ja zamawiałam firany i zasłony według miary którą zdjął Pieróg, jestem baaaardzo ciekawa czy dobrze pomierzył i na przykład zasłona nie będzie się kończyć w połowie ściany
okaże się
Stary 2015-03-03, 20:22   #1499
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
To może być ciekawy efekt.
Stary 2015-03-03, 20:23   #1500
Malwinka 123
Raczkowanie

Cytat:
myszonka
śliczne body

Nadzieja
no to uważaj na siebie i Kacperskiego Dobrze że pokoik już masz gotowy i posprzątany

Jak taki masaż wykonywać?

A co jeśli ktoś nie chodzi na SR? Można gdzieś zaczerpnąć sprawdzonych inf na ten temat?

co się dzieje?

Moja mała troszkę się rozruszała, więc się uspokoiłam, ale ogólnie póki co jest spokojniejsza niż zwykle Od kilku dni zaczęłam syczeć przy ruchach, musi coś uciskać albo w coś kopać bo czasami mocno zaboli.

Co do nacięć, mnie to bardzo przeraża, mam nadzieję że tego nie poczuję...

A co do nieciekawych historii moja mama 3 dziecko rodziła, mimo że było pośladkowo ułożone. Dzisiaj od razu robi się cc w takim przypadku, wtedy lekarz stwierdził że skoro 3 dziecko to na pewno da rady... W efekcie popękała w każdą stronę, źle ją zszyli i do tej pory się biedna męczy przy @, bolą ją wszystkie zrosty. Mało tego szycie po kilku dniach jej pękło i była istna masakra. Lekarze natomiast zrobili sobie z niej królika doświadczalnego i na obchodach było po 15 osób, przed porodem na badaniach też...

Co do masażu krocza. ... może robić to też partner
http://dziecisawazne.pl/masaz-krocza/
Malwinka 123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości