|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
Teraz wiecie, skąd ten dół...
Będę musiała z nim pogadać. Przepraszam jeszcze raz...
|
#1472 |
|
Zakorzenienie
|
Spałam 2 h... Pozycja horyzontalna mnie usypia
Czy jest tu myko?? Bo zapomniałam zapytać o coś gina gin kazał mi aplikować vagi c czy jak to się tam nazywa żeby wyleczyć się z infekcji. Ale zapomniałam zapytać co w wypadku gdy jeszcze plamie. Niby ze mnie nie leci, ale jeszcze chwilami papier brudzę... To co? Aplikować? Wgl mi te plamienie krwiaka mocno przypominają...
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Baset
nie przepraszaj! Daj znać jak po rozmowie Podejrzewam że Tż żyje w nieświadomości i nie wie że ci może brakować, nie sadze żeby zdawał sobie sprawę z tego ile wynosi wyprawka.
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pogadaj z nim na spokojnie i bedzie git
|
|
#1475 |
|
Konto usunięte
|
dokładnie, pewnie nie zdaje sobie sprawy ile to kosztuje
Baset pogadaj z nim |
|
|
|
#1476 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
Baset doskonale Cie rozumiem bo mam to samo...
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1479 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno na KTG co tydzień będę jeździła więc gdyby co zawsze mnie przyjmie![]() Cytat:
za holter sercaCytat:
Jak chodzi o kasę my od kiedy mieszkamy razem nigdy nie było moje-Twoje, mimo iż ja nie pracowałam jeszcze tylko Tż. Mi rodzice studia opłacali i dawali jakąś tam kasę na życie<ale wiadomo-niewiele> no i miałam stupendium i nigdy nie był0 że kasa Tż-ta jako że Tż pracował za granicą od razu zrobił mi dostęp do konta i ja robiłam zakupy, płaciłam rachunki itp. on się nawet nie interesował ile jest na koncie- ważne żeby starczało na wszystko i tyle. I nigdy nie było, że to jego...bo np. jak razem zamieszkaliśmy wynajmowaliśmy mieszkanie od moich znajomych więc opłaty były małe, całe wyposażenie dała nam moja mama- meble, Tv-dosłownie wszystko i też nigdy nie pomyślałam, że to moje... Teraz mamy wspólne konto na które spływają obie wypłaty i nigdy nie ma moje-Twoje. Ale to pewnie dlatego, że mój mąż kompletnie nie interesuje się stanem konta, opłatami itp. On nie lubi takich rzeczy...twierdzi, że ja jestem ekonomistką więc lepiej mi to wyjdzie. Każdy z nas ma swoją kartę, swój dostęp do konta i kupuje to co potrzebuje. Wiadomo, że większe zakupy są omawiane wspólnie. A tak to ja nie sprawdzam co on kupił czy na co wypłacił kasę. Baset powiedz mu wprost co myślisz- dziecko wspólne więc i wydatki wspólne- bez przesady. Rozumiem osobne konta, swoje wydatki itp. bo każdy ma inaczej ale żebyś sama musiała wszystko kupować??? Też bym nie poszła do faceta i powiedziała- daj mi na kieckę bo mi nie wystarczyło- ale daj mi na wózek dla dziecko to i owszem. Jak osioł sam nie widzi, że wyprawkę się kupuje za pieniążki to trzeba mu to dosadnie wytłumaczyć
|
|
|
#1480 |
|
Zadomowienie
|
za wizyty dla wszystkich dziewczyn ![]() Baset uważam, że powinniście usiąść i o tym porozmawiać. To nie jest tylko Twoje dziecko i wiadomo, że wszystko kosztuje. Może pokaż mu jakieś rachunki/paragony ile już kasy wydałaś i poproś o to, żeby Ci z resztą rzeczy pomógł. Nie rozumiem, dlaczego on się do tego nie dokłada? My mamy też wspólne jedno konto normalne, jedno oszczędnościowe i ja mam swoje osobne, ale tam nic nie mam, bo nic nie zarabiam. Korzystamy tylko z tego jednego. Tylko, że u nas też sytuacja wygląda tak, że mąż tylko zarabia, ja od grudnia jestem bez pracy. Trochę kasy sobie ogarniam przez sprzedawanie różnych niepotrzebnych mi rzeczy, ale i tak wszystko spływa na nasze wspólne konto. Jakoś nie wyobrażam sobie tego, nawet jeżeli bym normalnie dostawała wypłatę, żeby mąż mi nie pomógł w zakupach dla dzieci. Musisz kochana poważnie z nim porozmawiać
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje
![]() Wszystkim Wam, za dobre słowo i rady. ![]() I wsparcie przede wszystkim
|
#1482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
:-*
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1485 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1486 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja uważam, że nie ważne kto ile zarabia- i czy tylko jedna osoba pracuje a druga wychowuje dziecko w domu- kasa jest wspólna, bo przecież kobieta jak rezygnuje z pracy by być z dzieckiem robi to dla rodziny. Fakt, że wkładu finansowego wtedy nie ma ale ma wkład inny. Rozumiem też sytuację z osobnymi kontami ale wspólnymi wydatkami- jak każdy lubi mieć kasę na swoje wydatki-spoko. Ale opłaty, żarcie i dziecko wspólnie
|
|
|
#1487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I trzeba ZAWSZE pamiętać że faceci są prości!!! Nie rozmyślaja, nie zgadują nie czytają w myślach. Do nich trzeba prosto z mostu!! Jak o tym pamietam to jest łatwiej !!! |
|
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi by to po prostu nie pasowało. Dopóki nie byliśmy razem to jak nie miałam kasy to na narty nie jeździłam, jak nie miałam kasy na ciuchy to sobie nie kupowałam, nic się nie zmieniło dlatego że mam narzeczonego Mi by było głupio tak sobie rościć prawo do jego pieniędzy na które ciężko zapracował tylko i wyłącznie dlatego że jesteśmy parą i tyle. Gospodaruję tym co mam Baset - na pewno sobie wszystko wyjaśnicie
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#1489 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
![]() no ale my akurat wspólnie kasą operujemy, dogadujemy się... nigdy nie powiedział. ze coś jest JEGO albo MOJE, nie wypomniał, ja tego tez nie robię. |
||
|
|
|
#1490 |
|
Wtajemniczenie
|
O ku.wa- właśnie popatrzyłam na ten wątek o odstających uszach na USG
rozwalił mnie na łopatkia swoją drogą współczuję maluszkowi- jak matka na połówkowym USG zastanawia się czy uszy ma odstające czy nie to co dopiero będzie po porodzie??? operacje plastyczne się zaczną...
|
|
#1491 |
|
Konto usunięte
|
pamiętam, ze jeszcze jak nie mieszkaliśmy razem, to tez nie brałam od niego pieniędzy, chyba, ze juz naprawdę były mi potrzebne... np. jakies leki czy coś w tym stylu [ mamę nie zawsze to interesowało, a nie zawsze miałam jak sobie na nie "dorobić" ]
ale tak na jakieś pierdółki zwyczajnie się wstydziłam, w koncu zarabiał sam ciężko, plus jeździł tyle km do mnie po kilka razy w tyg.. to juz był wystarczający jego wydatek "na mnie" |
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Loluska
Na brodzie mam takie świnstwa -.-' i broda nie dość, że ciapkach to jeszcze czerwona jakbym ją ciągle drapała. I w ogóle jak mi wyprysk wyjdzie to potem mam blizne na pół twarzy. Pogadam z Nim, ale nie dziś... muszę ochłonąć, inaczej będę płakać.
|
#1493 |
|
Konto usunięte
|
co do wydatków, miał kupić nowy karnisz, ciekawe czy dobry wybrał gamon
wraca juz, to niedługo się dowiem
|
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#1495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie kupowałaś? Bo ja w sumie miałam wybrane na allegro i kasę odłożoną, ale teraz to ja nie wiem czy to kupię, bo TŻ te pieniądze już wydał. Teraz dostanę odszkodowanie za pobyt w szpitalu, też się nie nacieszę tymi pieniędzmi... Mniejsza... Kochane, co na zgagę? Rennie mi już nie pomaga... Pierożku Jesteś niesamowita
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1497 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1498 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1499 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1500 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do masażu krocza. ... może robić to też partner http://dziecisawazne.pl/masaz-krocza/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.

gin kazał mi aplikować vagi c czy jak to się tam nazywa żeby wyleczyć się z infekcji. Ale zapomniałam zapytać co w wypadku gdy jeszcze plamie. Niby ze mnie nie leci, ale jeszcze chwilami papier brudzę... To co? Aplikować?
Daj znać jak po rozmowie

pogadaj z nim na spokojnie i bedzie git

na pewno na KTG co tydzień będę jeździła więc gdyby co zawsze mnie przyjmie
za holter serca
+1.6 kg od 4 tygodni. Wszystko inne w porzadku.
jako że Tż pracował za granicą od razu zrobił mi dostęp do konta i ja robiłam zakupy, płaciłam rachunki itp. on się nawet nie interesował ile jest na koncie- ważne żeby starczało na wszystko i tyle. I nigdy nie było, że to jego...bo np. jak razem zamieszkaliśmy wynajmowaliśmy mieszkanie od moich znajomych więc opłaty były małe, całe wyposażenie dała nam moja mama- meble, Tv-dosłownie wszystko i też nigdy nie pomyślałam, że to moje... 

rozwalił mnie na łopatki