Marcowe Mamy 2015 cz. IX - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-04, 11:28   #3691
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Wczoraj kuzyni Oliwii dali jej prezent -misia.nie mogą się doczekać kiedy się urodzi... dziecka jeszcze nie ma, to misiek posiedzi w lozeczku...
ooooooooo jaaaaaaaaaa ale duży!!!!
Stary 2015-03-04, 11:28   #3692
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Im bliżej terminu tym gorzej .. też jestem załamana....jutro pełnia...znowu sie posypią dzieciaki z terminem końcowo-marcowym a my dalej dupa blada...

może zamówie tego szumisia dla małego....hmmm znalazłyście gdzieś linka jak ten szumiś szumi? bo nigdzie znależć nie moge....
Ja poczekam aż sie młody urodzi bo teraz robia je z haftowana datą urodzin na łapce.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 11:29   #3693
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
to przy sn wogle tego nie wystawiaja?
To już zależy od lekarza. Jeśli uzna, że poród uniemożliwia Ci sprawowanie opieki nad dzieckiem to wypisze zwolnienie. Mój lekarz raczej nie byłby do tego chętny.
Opcji, że dziecko będzie chore albo że zostaniesz w szpitalu a dziecko wyjdzie do domu nie bierzemy pod uwagę (odpukać).

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 11:30   #3694
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość

[/COLOR]Niunia a ty masz skierowanie? Jak masz to na kiedy?
dziewczyny a ja sie zastanawiam co z tymi skierowaniami... Ja np nic takiego nie dostałam.Lekarz kazał mis ie stawić w szpitalu tydzień po TP (o ile do tego czasu nie urodze) i teraz pytanie co jeśli nie ma miejsc-chyba muszą mnie przyjąć co nie?
Stary 2015-03-04, 11:31   #3695
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

http://szumisie.pl/sklep/szczegoly/n...em-6/wszystkie
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2015-03-04, 11:31   #3696
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Im bliżej terminu tym gorzej .. też jestem załamana....jutro pełnia...znowu sie posypią dzieciaki z terminem końcowo-marcowym a my dalej dupa blada...

może zamówie tego szumisia dla małego....hmmm znalazłyście gdzieś linka jak ten szumiś szumi? bo nigdzie znależć nie moge....
Ta koncowka jest najgorsza ale wytrzymalysmy tyle czasu to i teraz damy rade!
Pamietam jak minął termin porodu starszego synka, próbowałam robić wszystko, aby poród sie zaczął az w koncu odpuscilam sobie. No i po tygodniu w nocy sie zaczęło niestety to nasze dzieci decydują kiedy chcą wyjść na ten swiat.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 11:33   #3697
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny a ja sie zastanawiam co z tymi skierowaniami... Ja np nic takiego nie dostałam.Lekarz kazał mis ie stawić w szpitalu tydzień po TP (o ile do tego czasu nie urodze) i teraz pytanie co jeśli nie ma miejsc-chyba muszą mnie przyjąć co nie?

Ja żadnego skierowania nie dostałam,ale nie wiem co się dzieje jak nie ma miejsc w szpitalu...
Stary 2015-03-04, 11:35   #3698
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
albo jestem ślepa ale nie widze to odtworzenia dzwięku szumisia
Stary 2015-03-04, 11:38   #3699
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morful Pokaż wiadomość
Wizazowe Ciocie poznajcie Piotrusia! Nasza kochana Kluseczka! Moze nas dzis wypisza to uda mi sie napisac cos wiecej o porodzie i ogarnac co napisalyscie, ile nowych mamus mamy
Śliczniusi

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
Witam z rana

U mnie niestety dupa, wszystko się uspokoiło będę tu kwitnąć do wakacji a do domu już mnie pewnie nie wypuszcza

Plakać mi się chce...

Hottie powodzenia!!!

Jeszcze może się rozkręcić ..

Lesyeux O rety, nieźle się działo
Dobrze, że lekarze szybko opanowali sytuację i masz swojego skarba obok

Cytat:
Ja dzisiaj się dowiem czy czekamy jeszcze w domu czy idziemy na patologie, tak mi powiedział lekarz tydzień temu, zależy jak tam poziom wód i łożysko..

Ja nie kumam tego że nie ma miejsc, płaci się składki , coś się dzieje i nagle nie ma miejsc nosz kurde..

U mnie w szpitalu na położniczym tylko dwie babki są mało porodów ostatnio..
Stary 2015-03-04, 11:40   #3700
MaMusKA29
Wtajemniczenie

niunia dasz radę, ja bym nie piła tego oleju bo może tylko zaszkodzić, jeszcze trochę i będziesz tulić Julkę

nusiekowa ja też nie dostałam żadnego skierowania, dzisiaj mam wizytę i może dzisiaj mi da, chociaż to mało prawdopodobne, mam nadzieję że dzisiejsza pełnia będzie moja

Własnie posprzątałam mieszkanie i jestem padnięta, nic i się nie chcę, a wymyśliłam sobie dzisiaj na obiad domowy kebab z ryżem curry i sałatką grecką, mięsko już zamarynowane
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 11:44   #3701
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
albo jestem ślepa ale nie widze to odtworzenia dzwięku szumisia
Dźwięku tu nie ma. Mon pisała, że jakiś dziwny ten dźwiek i ma regulację głośności.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
niunia dasz radę, ja bym nie piła tego oleju bo może tylko zaszkodzić, jeszcze trochę i będziesz tulić Julkę

nusiekowa ja też nie dostałam żadnego skierowania, dzisiaj mam wizytę i może dzisiaj mi da, chociaż to mało prawdopodobne, mam nadzieję że dzisiejsza pełnia będzie moja

Własnie posprzątałam mieszkanie i jestem padnięta, nic i się nie chcę, a wymyśliłam sobie dzisiaj na obiad domowy kebab z ryżem curry i sałatką grecką, mięsko już zamarynowane
Ale dobry obiadek będzie
Ja dziś nie robie.... Nie chce mi sie.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2015-03-04, 11:45   #3702
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
u nas jest tak, że TŻ trzyma małego, a ja go kąpie
U nas też tak jest i póki co nie wyobrażam sobie kąpać sama, jak to ogarnąć

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
Nie podjudzaj mnie musze byc teraz oaza spokoju Poza tym, jak mowie, boje sie, ze zrobia cos po zlosci. W mocy prosilam o jedno dokarmienie a zrobila dwa.
nocna zmiana zeszla i przyszla super siostra wiec znowu mam humor. Mala possala i juz mi lepiej.

Zaraz bedzie obchod... wiecie co, te cale wizyty to smiech na sali. Przychodzi ordynator a za nim swita. Trzy razy pyta sirnczy wszystko ok, ja trzy razy jej odpowiadam i wychodza wszyscy jak takie stadko pingwinow. Nawet nie zagladna na pipke heh. Jeszcze ani razu mi krocza nie ogladali po porodzie
Mnie obchody też rozwalały, tyle ludzi: ordynator, lekarz, pielęgniarki, studenci, dłużej trwało ich wejście i wyjście niż rozmowa i też mnie nie oglądali tylko pytali.

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Opis porodu cc:

Jak już wspominałam, jakoś w 37 tc zaczęło mi skakać ciśnienie. unormowało sie samo po drzemce itp.
Jednak 25 lutego od samego rana czułam sie, żle... słabo.. a ciśnienie rosło! ani drzemka ani nic nie pomagało. a ja czułam straszny niepokój. bo cisnienie było mega wysokie
. Jak Tz wrócił z pracy pojechałam do rodziców, miałam iść też na szkołę rodzenia. jednak intuicja podpowiadała mi bym spakowała sobie klapki, koszulę i wzieła kartę ciaży ze sobą. Będąc u rodziców pomyślałam.. idę do gin, skontrolować tętno Zosi itp. a ona od razu mnie na oddział skierowała. pojechałam sama... informując Tż'eta, ze zadzwonię jak tylko będę wiedziała czy zostaję czy nie. Na szczęście nikogo na izbie do przyjęcia nie było, wiec nie musiałam czekać. Położna od razu zmierzyła mi ciśnienie i poleciała po 2 tabletki i kazała mi je połknąć.

Samo przujęcie trwało z 50min

na oddziale, lekarz ( durny taki) mnie zbadał...( myślałam, ze mnie rozerwie) i zrobił usg. stwierdził, ze będziemy podawac leki, mierzyc co chwila ciśnienie i bedziemy obserwować.

No niestety po lekach, zastrzykach ciśnienie nadal wysokie...
doszły obrzęki... spuchłam jak balon.

NA NASTĘPNY DZIEŃ 26.02.

ok 9 :00 wpadł do pokoju obchód z 7 osób! masakra. no i i pytają jak sie czuję itp. zalecenia obserwowac i zorbic bardzo dokładne usg z dopplerem.

ok. 10.40 zawołała mnie położna na inne piętro na to USG. fajna doktor, młoda elegancka z humorem je wykonywała. i mówi.. o będzie babeczkę Pani mieć, i ma fajne włoski. ułożenie miednicowe
(główka bardzo wysoko). Łożysko stare, ledwo co wydolne.... małowodzie...

Nagle chce zrobić przepływy... i nie daje rady...
zawołała inego dr... jemu też nie wychodizło...
a ja cała w nerwach.

PO badaniu... powiedzieli, ze lekarz który mnie przyjmował na oddział, powinnien dawno mnie wziąść na cc. kazali mi nic nie jeść i isć do pokoju.

po 10 min woła mnie położna do gabinetu ordynatora.

On pyta czy wyrazam zgodę, za nakończenie ciaży w 38 tc z powodu starego łożyska, małowodzia, ciśnienia indukowanego ciażą i połozenie miedncowego w tej chwili!?

a ja: TAK!!!

Kazli sie przebrac w ich pizame, zdarzyłam chwycić za tel i poinformowałąm mame, ze jade na ciecie. Tz pracuje w kopalni i nie ma tam zasiegu a akurat miał I zmiany... nie miałąm jak go powiadomić

w ciągu 15 minut... miałam welflon.. położyli mnie.. jakieś kroplówki. schyla sie anestezjolog, pytania /podpisywac coś karze. mi sie zygać chce... kładą mnie na bok. przeszło...

i nagle wiozą mnie na łóżku. jadę windą... masakra!!!

na bloku operacyjnym kroplówek ciag dalszy. i anestezjolog kaze mi usiąść i ze mam się nie ruszać. ze zaboli ale nie ma tragedii bo będzie znieczulał.

1 wkłucie... igła w połowię się wygięła...
2 wkłucie... to samo.....
3 wkłucie... nadal igła się wygina nie da się wbić.
juz mi słabo... bóltaki... czuje jak krew mi cieknie po dup...
4 wkłucie nadal nic...
poprosił o grubsza igłę i za 5 razem mu sie udało. Przy tym wkłuwaniu trzymało mnie 5 osób a byłam mokra jak szczur. nie mogła płakac bo nie mogłam sie ruszać.. MASAKRA!!! a krwiaka na plecach ma po tym do dzisiaj... i nie dość, że ból rany po cięciu to leżenie na plecach było katorgą.. a nie mogła inaczej

ogólnie cisnienie wtedy tak skoczyło i dostałam drgawek, ze maszyna mierząca ciśnienie co 2 minuty nie potrafiła mi cisnienia zmierzyc.
jak zaczęło znieczulenie działać. uczucie nawet ok ciepło w nogach nie da sie nimi ruszyć. zaczęło się

i słyszę jak na salę wchodzi lekarz...
i nagle anestezjolog do mnie, ze zaraz wydobędą mi dzidziusia!
a ja: już??? byłam w szoku jak szybko.

i nagle czuję szarpanie... było to nie miłe...

i PŁACZ!!! jej PŁACZ!!! maleńkiej mojej dupci!!!

połozna ja szybko wytarła i zaczęła mi ja przystawiac do buzi...

a ja nawet nie byłam w stanie się popłakać ze szcześcia w takim byłam szoku! ze to juz! że jest ZOSIA!!!! całowałam ją po buźce.

dostała 10 punktów. waga 3000g długa na 55 cm.

Lakarz powiedział, dziecko ZDROWE!

i zabrali ja a mnie szyli. trwało to długo....

Przyjechały nastepnie położne. zabrały mnie na oddział na pooperacyjną. i mierza cisnienie! a ja mam takie skoki, ze szok!!! leki, zastrzyki na obnizenie!!! dostawałam. miałam wszędzie kable popodłaczane itp. nie dostałam córki...

dopiero ok 17!!! mi ją przywieźli. jak unormowało sie ciśnienie.

znieczulenie szybko puściło. leki na ból pomagały. wstanie pionizacja następnego dnia rano to horror w moim przypadku.
nawet wizyta w toalecie była okryta bólem i potrzebowałam przy niej pomocy!!!

każdy kolejny jednak dzień był lepszy... mniej bolało, wracałam do sprawności.

Najważniejsze, ze mam cudowna córeczkę, taką KOCHANĄ! a Tz... jest w nią tak wpatrzony, ze płaczę, za każdym razem jak ja ma na rekach i mówi, jak bardzo ja Kocha i wszystko dla niej zrobi...
Mówi do niej, ze jest taka piękna. Bardzo mi przy Zosi pomaga

idę teraz sobie popłakać ze szczęścia

to chyba na tyle
Pięknie to opisałaś!

Kurczę, zastanawiam się jak duża byłaby Nadia gdybym miała ciążę donoszoną bo w 36tc miała 55 cm i niecałe 2900g

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
dziewczyny mam małe plamienie, nie wiem co to. Na pewno nie czop i nie następstwo po lamowaniu czy badaniu. To szyjka się skraca? ale ja nie mam skurczy ani bóli ostatnio, o mamuniu
Sprawdź to na IP, proszę mnie co prawda chlusnęło zdrowo a wcześniej nie plamiłam ale tyle się naczytałam o plamieniach pod koniec ciąży, że dmuchałabym na zimne.
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 11:47   #3703
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Wczoraj kuzyni Oliwii dali jej prezent -misia.nie mogą się doczekać kiedy się urodzi... dziecka jeszcze nie ma, to misiek posiedzi w lozeczku...
Stary 2015-03-04, 11:52   #3704
smv
Zakorzenienie

Bo ten szumis przecież nie wyda naturalnego szumu tylko nagrane coś. Powiem wam ze ja mam poduszkę ciążową z granulkami i to dopiero szumi naturalnie
Stary 2015-03-04, 11:54   #3705
ojustyna
Zadomowienie

po co szumiś? suszarka wystarczy

a ja się przestraszyłam na dobre, od rana moja malutka się nie ruszała, z pół godziny zaczepiałam prosiłam pukałam żeby się obudziła i dopiero jak się rozpłakałam to łaskawie trzy razy nóżką kopnęła co za stressssss
Stary 2015-03-04, 11:55   #3706
asiulek8
Wtajemniczenie

Korzystając z chwili wrzucam zdjęcie Jagodki. 3370 g i 56 cm. Nikt się nie spodziewał takiego małego giganta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (136,9 KB, 75 załadowań)

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 11:55   #3707
smv
Zakorzenienie

O albo suszarka - ponoć sprawdzone
Stary 2015-03-04, 12:02   #3708
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Korzystając z chwili wrzucam zdjęcie Jagodki. 3370 g i 56 cm. Nikt się nie spodziewał takiego małego giganta
jaki gigant? przecież to kruszynka
Stary 2015-03-04, 12:05   #3709
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczna

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

To ja tu dziecku przytulanke szumisia za ponad 100zł chce sprawić w ramach przekupstwa a wy mi tu wylatujecie z suszarka????Z takim giftem to ja do wakacji nie urodze
Stary 2015-03-04, 12:07   #3710
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dziewczyny jest hit pan ordynator mnie badał i stwierdził, że szyjka zamknięta i rodzić to ja mogę nawet za 2 tygodnie hahaha nie wiem czy się śmiać czy płakać czekam na wyniki badań krwi i jeśli będą dóbr wypuszczą mnie do domu

Takze tego...nouvelle jeszcze będziemy rodzić razem :P
Stary 2015-03-04, 12:07   #3711
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Kurczę, zastanawiam się jak duża byłaby Nadia gdybym miała ciążę donoszoną bo w 36tc miała 55 cm i niecałe 2900g
Nie zaprzątaj sobie tym głowy skoro masz już przy sobie śliczną i zdrową córeczkę. A tak w ogóle to Twoja Nadia z 36 tc byla większa niż mój siedzący w brzuchu synek w 37 tc.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 12:10   #3712
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość

A mnie chyba jutro chcą przyjąć na oddział a my w proszku z bałaganem po remoncie, wiedziałam ze tak bedzie : a tz mi nie wierzył ze helen zaskoczy imz dnia na dzien zacznie ładnie jesc z butelki

Poproszę zeby w czwartek mnie przyjęli, musze troche pooogarniac sie jeszcze [COLOR="Silver"]
Cudowne wiadomości! Dzielna Helenka

Cytat:
Napisane przez morful Pokaż wiadomość
Wizazowe Ciocie poznajcie Piotrusia! Nasza kochana Kluseczka! Moze nas dzis wypisza to uda mi sie napisac cos wiecej o porodzie i ogarnac co napisalyscie, ile nowych mamus mamy
przystojniak w błękitach
aaakarolina, nusiekowa
Bidulki tyle już wycierpiałyście i cisza... oby niedługo ruszyło z pełną mocą, by maluszki już wyszły

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki

U nas od 22 do 24 było cieżko ciagle napiety brzuch i impulsy w kroczu co jakis czas ... Strasznie sie przestraszyłam bo mału był tak aktywny w brzuchu jak nigdy - rozpychał sie czym mógł ( testował chyba na ile jest on elastyczny )
U mnie przy skurczach mały się kotłuje, widać, że mu się nie podoba spinanie macicy:P Nie martw się, nie tylko u Ciebie tak wyglądają skurcze
od środka skurcze porodowe wyglądają tak https://www.facebook.com/video.php?v=790611927649189

Cytat:
Jak słodko śpi
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 12:11   #3713
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny jest hit pan ordynator mnie badał i stwierdził, że szyjka zamknięta i rodzić to ja mogę nawet za 2 tygodnie hahaha nie wiem czy się śmiać czy płakać czekam na wyniki badań krwi i jeśli będą dóbr wypuszczą mnie do domu

to że dziś zamknięta nie oznacza,ze na pełnie się nie otworzy
Stary 2015-03-04, 12:15   #3714
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
po co szumiś? suszarka wystarczy

a ja się przestraszyłam na dobre, od rana moja malutka się nie ruszała, z pół godziny zaczepiałam prosiłam pukałam żeby się obudziła i dopiero jak się rozpłakałam to łaskawie trzy razy nóżką kopnęła co za stressssss
przykładaj słuchawki z mozartem, ja tak zrobiłam, no to mi się dostało za tego mocarta hehe
Stary 2015-03-04, 12:21   #3715
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
od środka skurcze porodowe wyglądają tak https://www.facebook.com/video.php?v=790611927649189
jejciu biedne te nasze dzidzie, takie ściśnięte

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
To ja tu dziecku przytulanke szumisia za ponad 100zł chce sprawić w ramach przekupstwa a wy mi tu wylatujecie z suszarka????Z takim giftem to ja do wakacji nie urodze
dobra suszara to grubo ponad 100 zł warta

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
no i prawidłowo, poleżałaś pojadłaś darmo pora wracać do domu
oby wyniki byly dobre, bo bezczynnośc chyba jest nagrosza

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
przykładaj słuchawki z mozartem, ja tak zrobiłam, no to mi się dostało za tego mocarta hehe
moja na klasyke to dupcie wypięła i tyle w temacie, za to to rastafarianka chyba mi rośnie, bo jak usłyszy te rytmy to się buja śmieszne te nasze dzieciaki już w brzuszkach
Stary 2015-03-04, 12:21   #3716
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:

Takze tego...nouvelle jeszcze będziemy rodzić razem
To wracaj do domku, niech cie nie męczą.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2015-03-04, 12:21   #3717
87marta78
Zadomowienie

Bedzie teraz ostatni odcinek o matko! Na tvn style,jak rozpoznac ze to juz-musze obejrzec.
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 12:23   #3718
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Bedzie teraz ostatni odcinek o matko! Na tvn style,jak rozpoznac ze to juz-musze obejrzec.
Też popatrze
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2015-03-04, 12:32   #3719
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
nooo, to jest prawdziwa jagodzianka Jagódka owinięta w kokonik

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:

a widzisz, chciałaś się wyrwać przed szereg cieszę się bardzo, chociaż rozumiem jak musiałaś się nawkurzać w szpitalu przez tą całą sytuację

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 12:34   #3720
aaakarolina
Wtajemniczenie

Ja tylko na szybko, mam bardzo zle wyniki, musza szybko zakonczyc ciaze, o 14 mam cesarkę. Trzymajcie kciuki za mnie i za mala!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości