Październikowe mamy 2015 część I - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-04, 12:55   #2431
natalitka1988
wkręcona :)

Dot.: Październikowe mamy 2015 część I

Dziewczyny ponawiam pytanie: czy któraś z was ma lub miała tak, ze przez np dwa dni miałą mdłości i wymioty itp, a przez kolejne dni zupełnie nic?? Zaczynam sie zastanawiać czy wszytsko jest na pewno ok skoro mdłości tak sobie przeszły....
natalitka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 12:59   #2432
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ponawiam pytanie: czy któraś z was ma lub miała tak, ze przez np dwa dni miałą mdłości i wymioty itp, a przez kolejne dni zupełnie nic?? Zaczynam sie zastanawiać czy wszytsko jest na pewno ok skoro mdłości tak sobie przeszły....
Spokojnie to tylko mdlosci jedne kobiety je maja inne wcale w dodatku zdarzaja sie w roznych okresach ciazy ja bym sie akurat tym wcale nie przejmowala, wrecz przeciwnie cieszyla sie chwila spokoju

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 13:02   #2433
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:

Ja tak mam. Sa dni, kiedy cały dzien, cokolwiek zjem, to mam mdłości, a sa dni kiedy w ogole ich nie odczuwam, a wszystko jest ok.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-03-04, 13:03   #2434
natalitka1988

No ale wiesz.. myślałam, że jak ktoś ma mdłości to je po prostu ma.. a mi jak ręką odjął.. wczoraj delikatne (obyło się bez wymiotów) a dziś czuję się normalnie... i to mnie zastanawia... aż się zmartwiłam
Stary 2015-03-04, 13:11   #2435
Talantea
Zakorzenienie

Natalitka tez tak mam
Wczoraj mnie zbierało na wymioty a dzisiaj nic kompletnie
Tez się zastanawiałam jak ty
Moja siora tez mi mówi ze jak będę miała swoje to zobacze. No to zobacze i co. Wkurza mnie taka gadka.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2015-03-04 o 13:12
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 13:41   #2436
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kashikashi Pokaż wiadomość
sabonka, JAKI WIELKI! Ktory to tydzien? Ja mialam w 7mym robione i ledwo byl widoczny maly zawijas z ogonem
Tez jestem w szoku ze to juz taki bobas bo ostatnio to była tylko kropka ledwo widoczna to jest 9 tydzień, termin mam na 10 października.

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 13:52   #2437
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Ja też mam tak. mnie mdli tylko czasami, tj. np. dziś od rana mnie męczy okropnie.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 14:02   #2438
su$ka
Zakorzenienie

dzień dobry

widzę, że wzięłyście na temat wychowywanie dzieci ja jakoś o tym nie myślę, to chyba faktycznie wyjdzie samo w praniu, czasami jestem nerwowa, ale sądzę, że będę starała się być rzeczową mamą i rozmawiać z dzieckiem jak z rozumnym człowiekiem, a nie przekrzykiwać się jeden przez drugiego...intuicja mi podpowie co robić przynajmniej mam taką nadzieję

a w ogóle to mam dziś smaka na masło orzechowe wyświetla się przepis na dole strony wizażu na takie masło własnej roboty mniam mniam, chyba sobie zrobię

su$ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 14:02   #2439
Kashikashi
Przyczajenie

sabonka, ożeż! Ja mam termin na 5go, więc mój jeszcze większy pewnie! Wierzyć się nie chce, że taki glut tyle rośnie przez ledwo 2 tygodnie. O.o
I proszę się nie obrażać, na moim usg w 7mym tygodniu wyglądał jak glut!
Kashikashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 14:06   #2440
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
sabonka, ożeż! Ja mam termin na 5go, więc mój jeszcze większy pewnie! Wierzyć się nie chce, że taki glut tyle rośnie przez ledwo 2 tygodnie. O.o
I proszę się nie obrażać, na moim usg w 7mym tygodniu wyglądał jak glut!
Haha no to teraz jest już na pewno duży bobas pochwal się zdjęciem z usg jak będziesz mieć ściągnęłam sobie fajna aplikacje na telefon Moja Ciąża polecam :p

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 14:19   #2441
Kuapouszka
Zadomowienie

Dzięki dziewczynki za mile słowa; ) ;* w ogóle musze wstawić zdjęcie mojej dzidzi - strasznie się boje co będzie dalej bo lekarz powiedział ze jeszcze różnie może być, normalnie boje się strasznie i jakoś nie mogę się ogarnąć bo nie mam chwilowo męża kolo siebie żeby się wyplakac; ((( nie wiem co robic
Witam nowe mamusie
Stary 2015-03-04, 14:25   #2442
mijode
Zadomowienie

kurde, ja byłam na usg w 7t3d i ja na tym usg nic nie widzialam.. ale ginka powiedziala, ze jest wszystko ok. może ma jakiś stary sprzęt? chciałabym takie zdjęcia bobaska jakie Wy macie..
Stary 2015-03-04, 14:47   #2443
amelia177
Rozeznanie

Cześć dziewczyny! Wybaczcie chwilową nieobecność, Wasze posty chyba z dwa dni czytałam żeby nadrobić :P Niestety moje ostatnie dni były koszmarne... straszne mdłości...bóle brzucha...złość i płacz na zmianę...te hormony mnie wykańczają. Wczoraj w nocy zachciało mi się surówki takiej gotowej z Piotra i Pawła...zjadłam łapczywie i tak mnie kłuł po niej brzuch jakbym miała skurcze normalnie...ryczałam z bólu...wypiłam miętową herbatę i jakoś doszłam do siebie, ale z jedzeniem mam taki ogromny problem, że szkoda gadać. Co chwilę połowę rzeczy wywalam z lodówki, bo coś gryznę a potem patrzeć na to nie mogę...Pewnie te wszystkie objawy mam zdwojone przez moje dzieciaczki... Modlę się tylko, żeby mdłości skończyły się do tego 3ciego miesiąca.
Mam do Was pytanko odnośnie luteiny dopochwowej. Ja biorę 2x2 tabletki rano i wieczorem. Powiedzcie mi, jak ją sobie aplikujecie. Jakoś głęboko? Bo ja codziennie widzę ją na wkładce...czy cokolwiek się z tego wchłania? Albo ja nie umiem jej brać...

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki za mile słowa; ) ;* w ogóle musze wstawić zdjęcie mojej dzidzi - strasznie się boje co będzie dalej bo lekarz powiedział ze jeszcze różnie może być, normalnie boje się strasznie i jakoś nie mogę się ogarnąć bo nie mam chwilowo męża kolo siebie żeby się wyplakac; ((( nie wiem co robic
Witam nowe mamusie
Kochana najadłaś się mega strachu! Gdzieś czytałam, że latanie w początkowej ciąży może być niedobre dla dzidzi, że jakieś ciśnienie się wytwarza itp. ale jak trzeba lecieć to co zrobić. Może spróbuj zostać dłużej w PL? Koniecznie leż, może odwiedź jeszcze jakiegoś gina. A jakie bierzesz leki? Będzie dobrze ale dbaj o siebie!

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Ehh..zastanawiam się jeszcze czy wrócić do pracy, na razie wzięłam sobie urlop...jutro muszę zdecydować. Nie ukrywam, że siedzenie samej w mieszkaniu trochę mnie dobija i marzę o powrocie do pracy, z drugiej strony do pracy muszę dojechać jakieś 35 km ruchliwą drogą... wcześnie wstać...nieregularne jedzenie...stres..kontakt z dużą ilością ludzi :/ Doradźcie mi bo ja już nie wiem...z drugiej strony mam dwa dzieciaczki i może to moje ostatnie dni "wolności i spokoju" i gdyby w pracy coś się stało to miałabym wyrzuty... ale czy wytrzymam tak tyle miesięcy bez konkretnego zajęcia? Powiem Wam, że mimo, że jestem w domu nie mam siły na nic...nawet głupiego prasowania zrobić... nie tak to sobie wyobrażałam. Nie mogłam się doczekać tego okresu siedzenia w domu - ile rzeczy nadrobię, przeczytam itp. A tu nie mam na nic siły i ochoty! Jeszcze te zmienne nastroje, mdłości....masakreble....

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 15:25   #2444
jo_manh
Rozeznanie

No to ja sie bede starala o przyjecie do klubu za jakies 2-3 miesiace, poki co nie chce zapeszac. U mnie mdlosci sie pojawiaja i znikaja, chic wlasnie teraz je odczuwam. Wbpierwszej ciazy miala mdlosci dokladnie przez jakies 1,5 tygodni miedzy 7-9 tygodniem. Jestem zmeczona i nie koge sie juz doczekac wizyty 11 marca. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Wybaczcie chwilową nieobecność, Wasze posty chyba z dwa dni czytałam żeby nadrobić :P Niestety moje ostatnie dni były koszmarne... straszne mdłości...bóle brzucha...złość i płacz na zmianę...te hormony mnie wykańczają. Wczoraj w nocy zachciało mi się surówki takiej gotowej z Piotra i Pawła...zjadłam łapczywie i tak mnie kłuł po niej brzuch jakbym miała skurcze normalnie...ryczałam z bólu...wypiłam miętową herbatę i jakoś doszłam do siebie, ale z jedzeniem mam taki ogromny problem, że szkoda gadać. Co chwilę połowę rzeczy wywalam z lodówki, bo coś gryznę a potem patrzeć na to nie mogę...Pewnie te wszystkie objawy mam zdwojone przez moje dzieciaczki... Modlę się tylko, żeby mdłości skończyły się do tego 3ciego miesiąca.
Mam do Was pytanko odnośnie luteiny dopochwowej. Ja biorę 2x2 tabletki rano i wieczorem. Powiedzcie mi, jak ją sobie aplikujecie. Jakoś głęboko? Bo ja codziennie widzę ją na wkładce...czy cokolwiek się z tego wchłania? Albo ja nie umiem jej brać...

Kochana najadłaś się mega strachu! Gdzieś czytałam, że latanie w początkowej ciąży może być niedobre dla dzidzi, że jakieś ciśnienie się wytwarza itp. ale jak trzeba lecieć to co zrobić. Może spróbuj zostać dłużej w PL? Koniecznie leż, może odwiedź jeszcze jakiegoś gina. A jakie bierzesz leki? Będzie dobrze ale dbaj o siebie!

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Ehh..zastanawiam się jeszcze czy wrócić do pracy, na razie wzięłam sobie urlop...jutro muszę zdecydować. Nie ukrywam, że siedzenie samej w mieszkaniu trochę mnie dobija i marzę o powrocie do pracy, z drugiej strony do pracy muszę dojechać jakieś 35 km ruchliwą drogą... wcześnie wstać...nieregularne jedzenie...stres..kontakt z dużą ilością ludzi :/ Doradźcie mi bo ja już nie wiem...z drugiej strony mam dwa dzieciaczki i może to moje ostatnie dni "wolności i spokoju" i gdyby w pracy coś się stało to miałabym wyrzuty... ale czy wytrzymam tak tyle miesięcy bez konkretnego zajęcia? Powiem Wam, że mimo, że jestem w domu nie mam siły na nic...nawet głupiego prasowania zrobić... nie tak to sobie wyobrażałam. Nie mogłam się doczekać tego okresu siedzenia w domu - ile rzeczy nadrobię, przeczytam itp. A tu nie mam na nic siły i ochoty! Jeszcze te zmienne nastroje, mdłości....masakreble....
Ojjj...ja bym zostala w domu. Po porodzie jednego dziecka zalowala ze pracowalam tak dlugo. Potem juz nie odpoczniesz porzadnie przez jakies 3-4 lat. Jak minie pierwzzy trymestr bedziesz miala wiecej ochoty a robienie roznych rzeczy. Pierwszy trymestd jest taki "przygnebiajacy" przez te wszystkie objawy.

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 15:38   #2445
vikicullen
Zadomowienie

Ja tez jestem w jednym klubie i fajna sprawa, nikt obcy nie widzi co piszemy, a tu każdy moze zajrzeć, dlatego ja na ogólnym forum nie lubię sie udzielać, w klubie to co innego.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 15:53   #2446
natalitka1988

A już sie zaczęłam martwić, że coś jest nie tak... a wizyta dopiero w piątek ale jak nie jestem w tym odosobniona to znaczy, że to nic strasznego
Stary 2015-03-04, 15:55   #2447
mala29lll
Zakorzenienie

Hej dziewczynki. Ja się męczę katastrofalnie. Rano było ok, a później poczułam się strasznie mdłości, słabo mi i głowa boli. Nawet nie mogłam patrzeć laptopa. Okropne.
Natalitko też mam tak w kratkę. Jeden dzień super a na następny jak dziś:/

Kuapouszko współczuję. Wiem co przezyłaś. Miałam to samo 2 tygodnie temu tez było ok. Może przez zmianę ciśnień albo cholera wie co, bo też palmiłaś wcześniej. Ja dziś spokój z plamieniem, ale z tym też w kratkę. ZObaczymy co powie gin do którego jadę w piątek

Sabonko śliczny maluszek
Stary 2015-03-04, 15:57   #2448
barbara6
Raczkowanie

Amelia177 skoro nudzisz się w domu to może popracuj jeszcze miesiąc lub dwa jeśli dasz radę a później zrobi się już ciepło będzie przyjemniej nawet siedzieć w domu bo można na spacery chodzić itp.
Ja też dojeżdżam 100 km w obie strony codziennie i wiem jakie to męczące Ale staram się jeszcze przetrzymać, zobaczymy jak długo się uda: )
barbara6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 16:10   #2449
amelia177
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość

Ojjj...ja bym zostala w domu. Po porodzie jednego dziecka zalowala ze pracowalam tak dlugo. Potem juz nie odpoczniesz porzadnie przez jakies 3-4 lat. Jak minie pierwzzy trymestr bedziesz miala wiecej ochoty a robienie roznych rzeczy. Pierwszy trymestd jest taki "przygnebiajacy" przez te wszystkie objawy.
) No właśnie... moja siostra pracowała do 5 m-ca chyba ale w końcu od siedzenia przed biurkiem i stresu dostała też krwawień i przestała pracować. I tak nikt nie docenia tego siedzenia w pracy ciężarnej, tak mi się wydaje...

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Właśnie nalałam sobie i Tż zupy, nad którą cały dzień dziś ślęczałam...dwie łyżki i koniec...odrzut :// Co ugotuje to już przy samym procesie tworzenia mnie odrzuca...chyba zacznę zamawiać jakieś żarcie domowe w abonamencie czy co...bo nie wyrobię...

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-03-04, 16:22   #2450
Amelie04
Zakorzenienie

Ninagg- zgadzam sie. Dwuletnie dziecko wszystko rozumie. Moja konczy w kwietniu ale juz od paru ladnych miesiecy rozumie wszystko. Jak mnie boli cos albo sie uderze i zajęcze to ona od razu placze strasznie. Jak tz mnie przytula to ona tez w ryk, bo mysli ze mi krzywde robi.
Cytat:
Od pół roku i w brodę sobie pluję, że akurat tutaj się zechciał cud wydarzyć. :/
Oczywiście w większych ośrodkach opieka medyczna jest na poziomie, o którym się warszawskim prywatnym klinikom nie śniło... Ale za daleko od mojej wiochy.
A mozna spytac czemu akurat ten kraj?

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie
Ja tez sie strasznie boje, chociaz nie mam zadnych plamien, tak sie zżylam juz z malenstwem, no nie wyobrazam sobie go stracic.
Musimy byc dobrej mysli

Dziewczyny wy ta luteine aplikujecie sobie tym aplikatorem? Bo mi on jakos nie pasuje...

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2015-03-04 o 16:24
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 16:29   #2451
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Amelie04 ja aplikuje aplikatorem. Rekami mi to nie wychodzi i mam wrażenie, ze źle aplikuje

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-03-04, 16:30   #2452
natalitka1988

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość

Dziewczyny wy ta luteine aplikujecie sobie tym aplikatorem? Bo mi on jakos nie pasuje...
Ja robię tym aplikatorem a czasami palcami.. i tez mi zawsze dużo jej wylatuje... kiedyś brałam lutinus i wtedy jakoś mi nie wylatywało.. widocznie lepiej sie wchłaniało...
Stary 2015-03-04, 16:50   #2453
Amelie04
Zakorzenienie

Ja mam z firmy Adamed ale go nie uzywam :/
Stary 2015-03-04, 17:29   #2454
malinowa4
Zakorzenienie

Sabonko ale duża już Twoja fasolka

Kuapouszko współczuję, nie wyobrażam sobie tego przeżywać.. Dobrze że już wszystko ok i na pewno już wszystko dobrze będzie

Wrr ja mam jakiś dzień płaczu, non stop ryczeć mi się chce z byle powodu a do tego jakaś zirytowana jestem... Głupie hormony zwariować idzie
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 17:44   #2455
amelia177
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Amelie04 ja aplikuje aplikatorem. Rekami mi to nie wychodzi i mam wrażenie, ze źle aplikuje
Aplikatorem?Pierwsze słysze:/ A kupuje się go osobno?

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-03-04, 17:55   #2456
natalitka1988

Nie no Amelia on jest w zestawie z Luteiną.. zależy jaką masz.. bo kidyś miałąm taką co jedna tabletka to 100 mg i wtedy nie było aplikatora... a teraz biorę 200 mg i tam jest dołączony
Stary 2015-03-04, 18:11   #2457
amelia177
Rozeznanie

Ja mam chyba 50 i tam nic nie było. To co myślicie, że takie "ręczne"aplikowanie obniża wchłanialność?

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-03-04, 18:19   #2458
natalitka1988

Nie wiem.. ja robię raz tak, raz tak.. jak mi się chce....
Zdenerwowałam się teraz bo napisałam smsa do mojego gina w związku z tym nagłym zniknięciem mdłosci... a on mi odpisał, że niestety bez badania nie jest w stanie nic stwierdzić... myślałam, że napisze chociaż żebym się nie martwiła, na pewno wszystko jest ok w końcu żadnych plamień nic... a on tylko napisał, ze nic nie jest w stanie stwierdzić...
Stary 2015-03-04, 18:23   #2459
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem.. ja robię raz tak, raz tak.. jak mi się chce....
Zdenerwowałam się teraz bo napisałam smsa do mojego gina w związku z tym nagłym zniknięciem mdłosci... a on mi odpisał, że niestety bez badania nie jest w stanie nic stwierdzić... myślałam, że napisze chociaż żebym się nie martwiła, na pewno wszystko jest ok w końcu żadnych plamień nic... a on tylko napisał, ze nic nie jest w stanie stwierdzić...
No bo nie jest. Na twoim miejscu Umowilabym sie najlepiej jutro z rana do byle kogo na usg i sprawdzila. Chyba tak bedzie najlepiej bo szkoda sie az tak shizowac i stresowac siebie i dziecko.

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 18:33   #2460
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Ja mam chyba 50 i tam nic nie było. To co myślicie, że takie "ręczne"aplikowanie obniża wchłanialność?
Ja mam 100 i jest dolaczony aplikator
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości