|
|
#2431 |
|
wkręcona :)
|
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I
Dziewczyny ponawiam pytanie: czy któraś z was ma lub miała tak, ze przez np dwa dni miałą mdłości i wymioty itp, a przez kolejne dni zupełnie nic?? Zaczynam sie zastanawiać czy wszytsko jest na pewno ok skoro mdłości tak sobie przeszły....
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jedne kobiety je maja inne wcale w dodatku zdarzaja sie w roznych okresach ciazy ja bym sie akurat tym wcale nie przejmowala, wrecz przeciwnie cieszyla sie chwila spokoju
|
|
|
#2433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak mam. Sa dni, kiedy cały dzien, cokolwiek zjem, to mam mdłości, a sa dni kiedy w ogole ich nie odczuwam, a wszystko jest ok. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#2434 |
|
|
No ale wiesz.. myślałam, że jak ktoś ma mdłości to je po prostu ma.. a mi jak ręką odjął.. wczoraj delikatne (obyło się bez wymiotów) a dziś czuję się normalnie... i to mnie zastanawia... aż się zmartwiłam
|
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
Natalitka tez tak mam
Wczoraj mnie zbierało na wymioty a dzisiaj nic kompletnie Tez się zastanawiałam jak ty ![]() Moja siora tez mi mówi ze jak będę miała swoje to zobacze. No to zobacze i co. Wkurza mnie taka gadka. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2015-03-04 o 13:12 |
|
|
|
#2436 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to jest 9 tydzień, termin mam na 10 października.
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam tak. mnie mdli tylko czasami, tj. np. dziś od rana mnie męczy okropnie.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() widzę, że wzięłyście na temat wychowywanie dzieci ja jakoś o tym nie myślę, to chyba faktycznie wyjdzie samo w praniu, czasami jestem nerwowa, ale sądzę, że będę starała się być rzeczową mamą i rozmawiać z dzieckiem jak z rozumnym człowiekiem, a nie przekrzykiwać się jeden przez drugiego...intuicja mi podpowie co robić przynajmniej mam taką nadzieję ![]() a w ogóle to mam dziś smaka na masło orzechowe wyświetla się przepis na dole strony wizażu na takie masło własnej roboty mniam mniam, chyba sobie zrobię
|
|
|
|
#2439 |
|
Przyczajenie
|
sabonka, ożeż! Ja mam termin na 5go, więc mój jeszcze większy pewnie! Wierzyć się nie chce, że taki glut tyle rośnie przez ledwo 2 tygodnie. O.o
I proszę się nie obrażać, na moim usg w 7mym tygodniu wyglądał jak glut! |
|
|
|
#2440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pochwal się zdjęciem z usg jak będziesz mieć ściągnęłam sobie fajna aplikacje na telefon Moja Ciąża polecam :p
|
|
#2441 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki za mile słowa; ) ;* w ogóle musze wstawić zdjęcie mojej dzidzi - strasznie się boje co będzie dalej bo lekarz powiedział ze jeszcze różnie może być, normalnie boje się strasznie i jakoś nie mogę się ogarnąć bo nie mam chwilowo męża kolo siebie żeby się wyplakac; ((( nie wiem co robic
Witam nowe mamusie
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2442 |
|
Zadomowienie
|
kurde, ja byłam na usg w 7t3d i ja na tym usg nic nie widzialam.. ale ginka powiedziala, ze jest wszystko ok. może ma jakiś stary sprzęt? chciałabym takie zdjęcia bobaska jakie Wy macie..
|
|
#2443 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny! Wybaczcie chwilową nieobecność, Wasze posty chyba z dwa dni czytałam żeby nadrobić :P Niestety moje ostatnie dni były koszmarne... straszne mdłości...bóle brzucha...złość i płacz na zmianę...te hormony mnie wykańczają. Wczoraj w nocy zachciało mi się surówki takiej gotowej z Piotra i Pawła...zjadłam łapczywie i tak mnie kłuł po niej brzuch jakbym miała skurcze normalnie...ryczałam z bólu...wypiłam miętową herbatę i jakoś doszłam do siebie, ale z jedzeniem mam taki ogromny problem, że szkoda gadać. Co chwilę połowę rzeczy wywalam z lodówki, bo coś gryznę a potem patrzeć na to nie mogę...Pewnie te wszystkie objawy mam zdwojone przez moje dzieciaczki... Modlę się tylko, żeby mdłości skończyły się do tego 3ciego miesiąca.
Mam do Was pytanko odnośnie luteiny dopochwowej. Ja biorę 2x2 tabletki rano i wieczorem. Powiedzcie mi, jak ją sobie aplikujecie. Jakoś głęboko? Bo ja codziennie widzę ją na wkładce...czy cokolwiek się z tego wchłania? Albo ja nie umiem jej brać... Cytat:
---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Ehh..zastanawiam się jeszcze czy wrócić do pracy, na razie wzięłam sobie urlop...jutro muszę zdecydować. Nie ukrywam, że siedzenie samej w mieszkaniu trochę mnie dobija i marzę o powrocie do pracy, z drugiej strony do pracy muszę dojechać jakieś 35 km ruchliwą drogą... wcześnie wstać...nieregularne jedzenie...stres..kontakt z dużą ilością ludzi :/ Doradźcie mi bo ja już nie wiem...z drugiej strony mam dwa dzieciaczki i może to moje ostatnie dni "wolności i spokoju" i gdyby w pracy coś się stało to miałabym wyrzuty... ale czy wytrzymam tak tyle miesięcy bez konkretnego zajęcia? Powiem Wam, że mimo, że jestem w domu nie mam siły na nic...nawet głupiego prasowania zrobić... nie tak to sobie wyobrażałam. Nie mogłam się doczekać tego okresu siedzenia w domu - ile rzeczy nadrobię, przeczytam itp. A tu nie mam na nic siły i ochoty! Jeszcze te zmienne nastroje, mdłości....masakreble....
|
|
|
#2444 | |
|
Rozeznanie
|
No to ja sie bede starala o przyjecie do klubu za jakies 2-3 miesiace, poki co nie chce zapeszac. U mnie mdlosci sie pojawiaja i znikaja, chic wlasnie teraz je odczuwam. Wbpierwszej ciazy miala mdlosci dokladnie przez jakies 1,5 tygodni miedzy 7-9 tygodniem. Jestem zmeczona i nie koge sie juz doczekac wizyty 11 marca. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok.
---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
|
|
#2445 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez jestem w jednym klubie i fajna sprawa, nikt obcy nie widzi co piszemy, a tu każdy moze zajrzeć, dlatego ja na ogólnym forum nie lubię sie udzielać, w klubie to co innego.
|
#2446 |
|
|
A już sie zaczęłam martwić, że coś jest nie tak... a wizyta dopiero w piątek
ale jak nie jestem w tym odosobniona to znaczy, że to nic strasznego
|
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki. Ja się męczę katastrofalnie. Rano było ok, a później poczułam się strasznie mdłości, słabo mi i głowa boli. Nawet nie mogłam patrzeć laptopa. Okropne.
Natalitko też mam tak w kratkę. Jeden dzień super a na następny jak dziś:/ Kuapouszko współczuję. Wiem co przezyłaś. Miałam to samo 2 tygodnie temu tez było ok. Może przez zmianę ciśnień albo cholera wie co, bo też palmiłaś wcześniej. Ja dziś spokój z plamieniem, ale z tym też w kratkę. ZObaczymy co powie gin do którego jadę w piątek Sabonko śliczny maluszek
|
#2448 |
|
Raczkowanie
|
Amelia177 skoro nudzisz się w domu to może popracuj jeszcze miesiąc lub dwa jeśli dasz radę a później zrobi się już ciepło będzie przyjemniej nawet siedzieć w domu bo można na spacery chodzić itp.
Ja też dojeżdżam 100 km w obie strony codziennie i wiem jakie to męczące Ale staram się jeszcze przetrzymać, zobaczymy jak długo się uda: ) |
|
|
|
#2449 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) No właśnie... moja siostra pracowała do 5 m-ca chyba ale w końcu od siedzenia przed biurkiem i stresu dostała też krwawień i przestała pracować. I tak nikt nie docenia tego siedzenia w pracy ciężarnej, tak mi się wydaje...---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Właśnie nalałam sobie i Tż zupy, nad którą cały dzień dziś ślęczałam...dwie łyżki i koniec...odrzut :// Co ugotuje to już przy samym procesie tworzenia mnie odrzuca...chyba zacznę zamawiać jakieś żarcie domowe w abonamencie czy co...bo nie wyrobię...
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ninagg- zgadzam sie. Dwuletnie dziecko wszystko rozumie. Moja konczy w kwietniu ale juz od paru ladnych miesiecy rozumie wszystko. Jak mnie boli cos albo sie uderze i zajęcze to ona od razu placze strasznie. Jak tz mnie przytula to ona tez w ryk, bo mysli ze mi krzywde robi.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Musimy byc dobrej mysli ![]() Dziewczyny wy ta luteine aplikujecie sobie tym aplikatorem? Bo mi on jakos nie pasuje... Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2015-03-04 o 16:24 |
||
|
|
|
#2451 |
|
Zadomowienie
|
Amelie04 ja aplikuje aplikatorem. Rekami mi to nie wychodzi i mam wrażenie, ze źle aplikuje
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#2452 |
|
|
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam z firmy Adamed ale go nie uzywam :/
|
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
Sabonko ale duża już Twoja fasolka
Kuapouszko współczuję, nie wyobrażam sobie tego przeżywać.. Dobrze że już wszystko ok i na pewno już wszystko dobrze będzie ![]() Wrr ja mam jakiś dzień płaczu, non stop ryczeć mi się chce z byle powodu a do tego jakaś zirytowana jestem... Głupie hormony zwariować idzie |
|
|
|
#2455 |
|
Rozeznanie
|
Aplikatorem?Pierwsze słysze:/ A kupuje się go osobno?
|
|
#2456 |
|
|
Nie no Amelia on jest w zestawie z Luteiną.. zależy jaką masz.. bo kidyś miałąm taką co jedna tabletka to 100 mg i wtedy nie było aplikatora... a teraz biorę 200 mg i tam jest dołączony
|
|
|
|
#2457 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam chyba 50 i tam nic nie było. To co myślicie, że takie "ręczne"aplikowanie obniża wchłanialność?
|
|
#2458 |
|
|
Nie wiem.. ja robię raz tak, raz tak.. jak mi się chce....
Zdenerwowałam się teraz bo napisałam smsa do mojego gina w związku z tym nagłym zniknięciem mdłosci... a on mi odpisał, że niestety bez badania nie jest w stanie nic stwierdzić... myślałam, że napisze chociaż żebym się nie martwiła, na pewno wszystko jest ok w końcu żadnych plamień nic... a on tylko napisał, ze nic nie jest w stanie stwierdzić... |
|
|
|
#2459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.

jedne kobiety je maja inne wcale w dodatku zdarzaja sie w roznych okresach ciazy ja bym sie akurat tym wcale nie przejmowala, wrecz przeciwnie cieszyla sie chwila spokoju
)

wyświetla się przepis na dole strony wizażu na takie masło własnej roboty mniam mniam, chyba sobie zrobię