![]() |
#1351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!
![]() ![]()
#1352 |
Zakorzenienie
|
Zjadłam pyszny deser tiramisu z lidla
![]() Tylko po fakcie się zorientowałam, że w składzie ma alkohol 1,3 % i się schizuję teraz ![]() ![]()
![]() |
#1353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1354 |
Zakorzenienie
|
#1355 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No właśnie jakbym miała kupować to albo coś praktycznego później, albo taniego żeby wyrzucić. Jak bywałam na oddziałach poporodowych to w zdecydowanej większości było tam tak gorąco, że wg mnie nie opłaca sie inwestować w cos drogiego bo może wcale sie tego nie uzyje, tym bardziej jak łazienka jest w pokoju ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1358 |
Zakorzenienie
|
po moich obszernych obliczeniach matematycznych ( a z matmy ledwo zdawałam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- ja po dzisiejszej wizycie postanowiłam spakować torbę do szpitala... Bedę spokojniejsza ![]()
![]() |
#1359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej sprawdzać cos przed jedzeniem, a po już nie, bo zawsze coś można zobaczyć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1360 | |
Zakorzenienie
|
a myślisz, ze 4 pajace na rozmiar 56 wystarczą? to też zależy od pogody, bo jak będzie 30 stopni to może być mu za ciepło w długim rękawie i długich spodniach..
bardziej o tych pajacach myślę jako o wyprawce do szpitala. 62 dokupię jeszcze wszystko - troszkę więcej, niż na 56, bo chyba 62 dłużej ponosi? a 68 chyba będę kompletować po porodzie już ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
![]() ale skoro Ty będziesz spokojniejsza, to spakuj ![]() ![]()
![]() |
#1361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/biustonosz-ciazowy...089727104.html chyba najpierw kupie takie tani , bo i tak bede od tego sprzedawcy więcej rzeczy brałam , a jak bedzie totalnie badziewny to poszukam czegoś innego. na wygląd nie różni sie niczym od tych 5 razy droższych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1362 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślałam mieć tak z 5 pajaców na 56, też mam 4 i jak pewnie gdzieś jakiś mi sie spodoba to dokupię, więcej myślę że nie ma sensu ![]() ![]() ja za to na 62 muszę się skupic bo amm malutko ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Zakorzenienie
|
Rybka ja chyba będą taki szlafrok zamawiać http://allegro.pl/szlafrok-s-m-ciaza...106361051.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#1365 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1366 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1367 | |
Zakorzenienie
|
Dokładnie o niej myślę, jak widzę takie buty
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny czy staniki do karmienia muszą być miękkie? Bo nie cierpię takich. A jak pomyślę o tym, że przez pół roku będę chodziła w miękkim a sutki będą mi przebijały przez wszystkie bluzki to mdleję ![]() Chyba, że te wkładki do stanika coś pomogą ![]()
![]() |
#1368 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha nooo to widzę, że będę miała niezłą przeprawę ze stanikami ![]()
![]() |
#1371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do stanika do karmienia to też muszę poszukać, ale raczej nic nie drogiego bo nie wiadomo jak z rozmiarem po porodzie.. Ja kupiłam ostatnio sobie ciążowy w triumphie miękki... w przymierzalni byłam sceptycznie nastawiona bo też nienawidzę jak suty stoją ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Czy to prawda, że większość szpitali zabrania noszenia majtek na porodówce?? U nas w jednym nawet siateczkowych nie można... tylko podkłady na łóżko .. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sutki nie będą Ci przebijać bo będziesz z wkładkami laktacyjnymi chodzić ![]() Tina a czemu takie wydatki musisz przed meżem ukrywać? Fartuch a masz już wszystko kupione do szpitala? Ja jak was tak dzisiaj poczytałam, to stwierdziłam, że mi się chyba zapomniało trochę o tej mojej ciąży ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Fartuch no ogólnie dla własnego dobra lepiej w majtkach nie siedzieć i nie kisić rany. Ja np. leżałam tylko na podkładzie, a jak wstawałam to ubierałam siateczkowe, żeby podkładu po drodze gdzieś nie zgubić. Tak mi zresztą też było najlepiej jak mi nic nie dotykało rany |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ci chodzi o takie małe podkłady do majtek czy takie wielkie na łóżko? mi o te duże... u nas w szpitalu każą na tym leżeć. ![]() Do szpitala nic nie mam, ale dziś chce zamówić ![]()
![]() ![]() Piotruś ![]() ![]() ![]() Edytowane przez fartuch Czas edycji: 2015-03-04 o 16:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1374 |
Raczkowanie
|
Gabiusia a jakos mu tego jeszcze nie powiedzialam po prostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W domu już chodziłam normalnie w majtkach i już 100razy wolałam leżeć sobie luzem ![]() ![]() Pamiętam tylko, że starałam się też sporo wietrzyć i często latałam pod prysznic. A jak miałam normalnie majtki dłużej i podpaskę to rana zaczynała po prostu piec ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Fartuch ja leżałam na tym podkładzie dużym z ceratką a pod tyłkiem miałam jeszcze ten podkład z belli ![]() ![]() ![]() co innego jak ktoś jest po cc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
mi też sie wydaje że to nie jest komfortowe, ale z tego co dziewczyny piszą- ma to jakiś sens...... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Zadomowienie
|
Cześć Kochane! Nadrabiam bez cytowania:
1) piękne te Wasze koszule do spania, do których wklejacie linki 2) drzemki w przedszkolu to jakaś porażka, nie wyobrażam sobie tego zwłaszcza teraz; przecież już za moich czasów nie było to obowiązkowe, i to na wsi, która jest sto lat za murzynami (nie jestem rasistką, tylko tak mi się powiedziało ![]() 3) kaja ja też wybieram się w przyszłym tygodniu na glukozę, dziś już nawet kupiłam ją w aptece, ale u mnie będzie to 26 tydzień 4) masija gratki za wizytę ![]() 5) szuuu ja też planuję łóżeczko turystyczne, dla mnie najważniejsze jest to żeby miała regulowane dno, tzn. dwa poziomy, bo nie wyobrażam sobie kłaść noworodka tak niziutko 6) fartuch trzymam kciuki, żeby szpital okazał się niekonieczny 7) anutka odpoczywaj dużo i uważaj na siebie 8) wracając do koszul, obiecałam że wkleję linki, podoba mi się coś takiego: http://allegro.pl/taro-rozpinana-kos...082429433.html http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...868022435.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadło mi post a.propos pakowania torby. Śniło mi się, że byłam w szpitalu rodzić, ale przyszedł pacjent, którego wczoraj w pracy akt szukałam, a na żywo go nie widziałam. I ja się przed tym dziadkiem pod kocem chowałam i stwierdziłam, że ci moi pacjenci mnie wykończą (mimo, że rzadko mam z nimi bezpośredni kontakt). nie było jeszcze akcji porodowej, więc pojechałam z tz do domu spakować torbę, bardzo przeżywałam, że jeszcze nie gotowa... i w trakcie pakowania poczułam, że odchodzą mi wody. Mówię do tz, że musimy wracać szybko do szpitala, a on spokojnie każe mi się dalej pakowac. później zaczęłam tracić przytomność, kazałam tz zadzwonić po karetkę, on spanikowany nie wiedział co robić, ja krzyczałam karetka karetka i się obudziłam zdyszana wołając karetka. Az się tz przebudzil. Potem zasnęłam i śniło mi się, że przez cesarke urodziłam takiego śliczniutkiego chłopca ![]() Chyba się zacznę rozglądać za tym, co tutaj do szpitala trzeba zabrać - żeby się w snach nie denerwować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A sen to może jakiś znak przepowiadający ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Zakorzenienie
|
Masija - stanik miekki warto miec tuz po porodzie, na poczatek jak biust wariuje i zmienia rozmiary, zreszta przy nieprzywyczajonych do karmienia cycach moze byc po prostu niewygodnie ale potem jak najbardziej moze byc usztywniany.
Kejtice - sprobuj sobie skompletowac ciuszki, licz kilka zestawow na dzien i pomysl co ile chcesz prac, wrzuc dany rozmiar do pralki na sucho, zobaczysz czy dasz rade to prac czy za malo jest (wiadomo ze dojdzie jakis recznik, tetra ale tak mniej wiecej). Bo ilosciowo ciezko mi doradzic kup to i to. Wiem ze wiekszosc tu nie lubi kaftanikow ale pomijajac opcje na gole cialo byly dobre zeby wziac ze soba i zalozyc na ciuchy gdyby sie chlodniej zrobilo, latem robily za bluze po prostu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.