|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#3962 |
|
Rozeznanie
|
Super!
![]() Po powrocie pokaż nam parę zdjęć, chociaż widoczki ![]() Ile tam jest teraz stopni ? |
|
|
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, można dołączyć?
|
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
![]() Jestem w 18 tc. termin mam wyznaczony na 31.07 podobno spodziewamy się dziewczynki, ale 20.03 mam kolejne USG i mam nadzieję, że wtedy się potwierdzi płeć |
|
|
|
#3966 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mam termin na 31 ![]() To będzie Twoje pierwsze dziecko? |
|
|
|
|
#3967 | |
|
Rozeznanie
|
Witamy
Jak masz na imię ? ile masz lat ? Pierwsza ciąża ? ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
oby płeć się potwierdziła i nie było przemiany ![]() Jak znosisz ciążę ? |
|
|
|
|
#3968 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w krótkich spodenkach nigdy latem nie lubiłam chodzić tak na codzień, więc u mnie ten wydatek odpada. Sukienki rulezzz
|
|
|
|
|
#3970 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3971 |
|
Zadomowienie
|
W sierpniu skończę 27 lat, narzeczony jest 8 lat starszy
Ale znamy się od kilku lat, zawsze niesamowicie ciągnęło nas do siebie jednak nie po drodze nam coś było. To teraz ja się śmieję, że złapał mnie na dziecko i już mu nigdy nie ucieknę Ciążę teraz znoszę raczej dobrze. Gorzej było na początku bo się nie spodziewaliśmy (TŻ się śmieje, że robi dobre drineczki ), potoczyło się wszystko szybko. Z dnia na dzień musiałam iść na L4 ponieważ dostałam plamienia i lekarz zabronił mi pracować. Więc z dnia na dzień "straciłam" pracę (wściekła byłam na siebie, bo pracuję niecałe 2 lata, zaczęłam się rozwijać itd.), wylądowałam w szpitalu, musiałam powiadomić najbliższych, potem przeprowadzka do TŻ ale teraz jest już dobrze - chodzę do psychologa, rozmawiam ze znajomą która też jest w ciąży i jakoś mi tak raźniej Nie pomagały również okropne mdłości i senność - pierwsze 3 miesiące to był dla mnie dramat. Albo spałam albo modliłam się co by mi się nie ulało Na domiar złego miałam ostrą anemię i jeść musiałam, i to solidnie a tu nic przez gardło przejść nie chciało ale już jest okej ![]() Moją miłością w ciąży, jeżeli chodzi o jedzenie, są lody i ziemniaki Facet się śmieje, że córkę nazwiemy Pyra |
|
|
|
#3972 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jakie macie typy "imieniowe" ?
|
|
|
|
|
#3973 |
|
Zadomowienie
|
dla dziewczynki Maria Antonina a dla chłopca Tymon
|
|
|
|
#3974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja będę nosić sukienki luźne, szorty i koszulki, czyli standard.
|
||
|
|
|
#3975 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie, jutro mam wizytę u lekarza (nowego) bo zmieniam, tamta baba mnie wkurzała niesamowicie nic mi nie mówiła nawet o wynikach, o dziecku, porażka jakas, mam nadzieję ze ta nowa jutro zrobi mi usg i wkońcu dowiem się płeć.. Ostatnie usg mialam gdzies w połowie stycznia!! w lutym powiedziala ze nie ma potrzeby, wy juz pewnie macie z 5 usg za soba a ja tylko 2 ;/ marwię się ze to za rzadko..
|
#3976 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co do wpadek to chyba mamy do tego szczególne szczęście, bo Zosia też przez przypadek została zrobiona...tzn do dziś nie wiemy jak to się stało ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- i też kocham ZIEMNIAKI!
|
|
|
|
|
#3977 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
czerwony też jest super dla chłopców. Żółty, fiolet. No a różowy kocyk to może były takie czasy, czytałam, że kiedyś róż był dla chłopców a niebieski dla dziewczynki. Cytat:
Czyżbyś była z WLKP? Bo tu pyrami robisz mi smaka. Ja też bym mogła jeść wszystko z ziemniaków w ilościach hurtowych
|
|
#3978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Co do kolorów dla chłopca je nie zwracam na to dużej uwagi już zakupiłam małemu żółte podkoszulki ,czapeczke turkusową
|
|
#3979 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
następne 24.03 a koło 20.03 i tak wybieram się prywatnie na połówkowe, więc za niedługo będzie 7 razy
|
||
|
|
|
#3980 |
|
Raczkowanie
|
o proszę, no to dużo..
|
#3981 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny,
co do płci to w pierwszej ciąży przy USG mąż widział chłopaka i bardzo się na niego nastawił chociaż od czasu do czasu mówił bezimiennie do brzucha.Ale my w dniu porodu dowiedzieliśmy się kto tak właściwie się ukrywał. Gdy Liliana miała kilka tygodni i mąż był jeszcze ze mną w Polsce wybraliśmy się do sklepu i podczas spaceru mąż wyrzucił z siebie że bardzo liczył na syna bo przecież"każdy facet o tym marzy" mnie to bardzo zabolało,oj bardzo bo ja chciałam aby dziecko było zdrowe a płeć była nie ważna.Jeszcze od samego stycznia były co jakiś czas wypadki na oddziałach ze śmiercią albo dziecka albo matki.Po poważnej rozmowie mąż zaakceptował płeć i stara się mieć duużą więź z nią mimo pracy.Teraz mówi że nie wyobraża sobie życia bez córki i będzie ją chronił jak najlepiej potrafi. W piątek idziemy na USG i może dzidzia się ujawni.Dla mnie obojętna jest płeć,mąż pewnie chciałby syna ![]() Dobrze że nie żyję w czasach średniowiecznych jako królowa która musiała urodzić syna ,albo w Indiach.Przy okazji ostatnio oglądałam dokument na YT "Gdy w Indiach rodzi się dziewczynka" i byłam w szoku co tam się wyrabia,drastyczne są niektóre wypowiedzi i sceny. Pia Gizela witaj i gratuluję
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
Edytowane przez Kropkaa Czas edycji: 2015-03-04 o 17:45 |
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo taki rozkła z oczami jest i u nas może mały będzie miał niebieskie po tatusiu? witaj byłam na zakupach i prawi kupiłam ten płaszczyk który kiedyś tu wstawiałam a prawie dlatego, że piekny pudrowy był mega pognieciony... była cała masa innych kolorów, ale ten była taki wiosenny pani mówiła, żebym jeszcze poczekała bo będzie dostawa. Ogólnie fajnie leżał i nie był wcale taki cienki a i cena fajna - 130zł
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
Agunineczka a synusiowi co kupilas?
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Truskawka, dobrze Ci gin powiedziała. Dzidziuś, ktory urodzi sie 2 tyg przed data z OM oraz 2 tyg po terminie to i tak jest ciagle "w terminie"
![]() Dlatego tez mysle sobie, zeby poprosić Fuertke, co by mój termin zmieniła jednak z tego wg USG, na ten z OM, dlatego, ze wiedząc, iż termin z OM to 3 lipca, wiec wiadomo, ze pózniej niż 17 lipca urodzić po prostu nie moge ![]() Zawsze ilośc tygodni ciazy liczona jest przecież od daty OM. Agunineczka, doskonale wiem co czujesz !!!! Wprawdze juz jedna córeczkę mam, ale marzyłam o drugiej księżniczce, siostrzyczce dla Gabi. Byłam wiec pewna, ze to przecież Musi być Zosia!! Nawet wyliczyłam wedle dni cyklu, kiedy powinnismy sie przytulać, by zwiekszyć szanse na córeczkę ... I co?? Juz w 12tc dowiedziałam sie, ze chłopak! Pol dnia wyłam... Juz wychodząc z badania szlam zapłakana korytarzem. Teraz po prostu mi wstyd za to... Pewnie ludzie mijający mnie obok, myśleli, ze jakies nieszczęście mnie spotkało. Cały wieczór przepłakałam, ale Tesciowa powiedziała mi mądre zdanie "pamiętaj, synek zawsze jest mamusi" i potwierdzają to tez moje koleżanki mające chłopców, natomiast ja, mająca córeczkę, całkowicie moge potwierdzić tezę, iż "córeczki sa tatusiowe". Ofc to takie utarte slogany i nie jest to żelazna reguła, ale ziarnko prawdy w tym sie kryje. Daj sobie chwilke czasu, ochłoń, poukładaj w głowie, a następnie ciesz sie chwila, swoim boskim stanem oraz zdrowym dzieciątkiem!!! Mysle, ze juz w pierwszej sekundzie po porodzie, kiedy zobaczymy naszych syneczków, po prostu zwariujemy na ich punkcie !!!
|
#3985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a i mam pytanie do mam ktore maja juz maluszki jak to jest z ta aktywnoscia dziecka w brzuchu i po porodzie? ze np jak teraz dziecko szaleje w ciazy to po porodzie tez tak ma?:P interesuje mnie to poniewaz niby teraz w tym okresie dziecko przesypia ok20hna dobre.. no wlasnie ale moj maly to spi naprawde nie wiele i na pewno nie jest to 20h bo czuje go prawie co chwile w dzien i w nocy jak sie przekrecam to tez mi daje o sobie znac i tak sie zastanawiam aby to sie nie przelozylo na pozniej:P
Edytowane przez cicha1990 Czas edycji: 2015-03-04 o 18:09 |
|
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
I ja witam serdecznie nowa Mamusie !!!
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
dziś już nic
ale mam w tesco upatrzone kilka ciuszków, a w pt ma być jakaś obniżka na dzieciece wiec ruszę dalej na łowy ![]() ja to z tych co lubia lumpy albo promocje rzadko kiedy kupuje cos w regularnej cenie ![]() Cytat:
nie ma... ale patzałam z taka broszka i było ok ![]() ja co prawda dziecia przy sobie jeszcze nie mam ale koleżanka mi ostatnio mówiła, że u nich sie zgadza z ta aktywnością tak jak mały dawał jej czadu jak była w ciaży, tak mniej wiecej od 19 do 1 w nocy, tak jest i teraz
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Całe szczęście, że w nocy zwykle jest spokój, chociaż i to ostatnio się zmienia ... już się parę razy zdarzyło, że kopał jak wstawałam na siusiu ..
|
|
#3989 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem aż do przesady .. szkoda mi kasy na coś nowego droższego a kupuję masę ciuchów na wszelakich przecenach, potem tego nie noszę ... czasem może lepiej byłoby kupić coś konkretnego ...Cytat:
![]() Ale wieczorami daje czadu, czasem do 23, może trochę później strasznie buszuje ...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.

Ale kupiłam sobie jeszcze szorty ciążowe, żeby wygodniej było 

oby płeć się potwierdziła i nie było przemiany 

mnie to bardzo zabolało,oj bardzo bo ja chciałam aby dziecko było zdrowe a płeć była nie ważna.Jeszcze od samego stycznia były co jakiś czas wypadki na oddziałach ze śmiercią albo dziecka albo matki.