Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-04, 13:46   #3181
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
Ja mam i kołdrę i pościel. Pierwsze cienkie, lekkie, a przy tym super ciepłe. A jeśli chodzi o pościel..kupuję bawełniane - fajne wzory, nie mechaci się, kolor utrzymuje się długo. Do tego zarówno kołdry jak i pościel są tanie. Więc polecam
No to muszę dać znać, że będę później w pracy tego dnia Bo Lidl otwarty dopiero od 8

Cytat:
Gdzie i za ile? Czekam na zdjęcia. Ja kupiłam ostatnio płaszcz w Mohito z kolekcji Rubik za 150zł i tak myślę nad nim 40% wełny, więc akuratnio na taką przechodnią pogodę. Ale nie ma zapięcia i boje się jak długo wytrzyma - wiadomo jak to z jakością w w tym sklepie.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

I mam pytanie z innej beczki. Ma któraś z Was spiżarnie? Jak tak, to jaki metraż? Myślicie że 2.5m2 wystarczy? Docelowo chcę tam trzymać spożywkę, słoiki i ew. sprzęty typu toster, mikser ect. Bo znaleźliśmy prawie idealny projekt, który wymaga niewielu poprawek. W nim spiżarnia ma wielkość 4.5m2, ale jest za mała kotłownia i chcemy ją powiększyć kosztem spiżarni właśnie. Ale mam wątpliwości czy te 2.5m będzie ok. A przejrzałam już setki projektów i to jedyny który pasuje nam zarówno wewn. jak i zewn.

Missgoodtaste, może Ty pomożesz
Pomyślcie też, ile zapasów macie w zwyczaju trzymać. Jeden rodzaj makaronu, czy piętnaście. Kupujecie dużo konserw, artykułów suchych w promocjach? Macie dużo sprzętów drobnego AGD? Bo od tego ile macie w zwyczaju, potrzebujecie trzymać, będzie zależeć ile przestrzeni będziecie potrzebować

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Mnie pędzle też zaczęły drapać i trzonki latają. Chciałabym kupić zestaw zoevy ale denerwujące jest to, że albo jest do oczu, albo do twarzy. Już nie mogli zrobić pół na pół

Hej!
Układ domu jest w porządku, ale właściwie niczym się nie wyróżnia. Poszukałabym jeszcze czegoś ciekawszego. Ale to Wam ma się podobać.
Spiżarnia sama w sobie jest spora, ale mało ustawna, nawet po powiększeniu. Cała prawa ściana z oknem, będzie niewykorzystana. Pozostaje lewa i na wprost. To i tak sporo miejsca, naprawdę. Dobra zabudowa regałów i będziesz mogła zmieścić tam pół kuchni

Zamsz zawsze jest "in". Skóra to skóra
Ja mam do podkładu pędzel Barbary Hoffman z Douglasa. Na początku cacy, teraz mega gubi włosie i zostawia smugi, to już nie jest tak dokładne rozprowadzanie podkładu jak na początku

Cytat:
Garaż wolnostojący przede wszystkim ze względu na tż, bo to jest z dziubacz przy samochodowych i nie chcę zapachów i hałasów w domu. Poza tym jego budowę odłożymy w czasie, bo zwyczajnie z $ nie wyrobimy się. Kuchnia koniecznie zamknięta - ze względu na zapachy. I z autopsji znam, że okap wszystkiego nie wyłapuje i lubi robić się lepka warstwa na pobliskich meblach w pomieszczeniu przylegającym. Poza tym mając gości..cały bałagan widoczny ze stołu. Nie umiem gotować w pedantycznej czystości A jeśli chodzi przestrzeń - dlatego wybraliśmy projekt, gdzie salon/jadalnia mają dużą powierzchnię. A kotłownia - szykujemy się na ekogroszek którym będzie trzeba palić od 2020 roku. A to zajmuje sporo miejsca. Tutaj zawierzam tż. On wychował się i prowadzi dom, duży dom i mówi że 6m2 to mało A działkę mamy 20 na 37. Mały dom dlatego że nie potrzebujemy większego Jeśli chodzi o łazienki w jednym pionie..może 2% projektów ma taki układ Ogólnie już od ich przeglądania.

Masz gdzieś swój projekt? Chętnie zobaczę.
Wcale tak bardzo nie słychać tych odgłosów- rodziny u mnie mają garaże w domach i to nie przeszkadza. wygodniej jest dłubać w aucie bliżej domu- dostęp do wody, niesienie zakupów, dzieci, psa, czy trzeba po coś skoczyć do auta to tez wygodniej. No i brak konieczności odśnieżania auta, skrobania szyb, rąk przymarzających do kierownicy

Genialnym rozwiązaniem jest kanał w garażu Jakbym budowała dom, to kanał byłby na 100%!

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 13:57   #3182
a34
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI

Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość

Pomyślcie też, ile zapasów macie w zwyczaju trzymać. Jeden rodzaj makaronu, czy piętnaście. Kupujecie dużo konserw, artykułów suchych w promocjach? Macie dużo sprzętów drobnego AGD? Bo od tego ile macie w zwyczaju, potrzebujecie trzymać, będzie zależeć ile przestrzeni będziecie potrzebować
I czy zamierzacie robić przetwory.
Stary 2015-03-04, 14:01   #3183
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę widoków i położenia działki. My będziemy skazani na bliskość sąsiadów. Ale jakoś tak to wszystko zrobimy, żeby odciąć się w miarę możliwości. Budujemy się zdecydowanie pod siebie..bo szczerze nie jestem pewna czy na dziecko zdecydujemy się..z różnych powodów. Kiedyś bardzo chciałam mieć szkraba, ale ostatnio trochę pozmieniały mi się priorytety. A nawet jeśli zdecydujemy się, to na jedno. Poza tym to potencjalnie dziecko będzie tak wychowywane, żeby w życiu samo dochodziło do pewnych rzeczy. Rodzice mogą pomagać, ale nie dostanie niczego na tacy, w tym domu

Niestety nie. Nawet nie orientowałam się w tym temacie. Ja zrobię w swoim geodezyjnym programie. Od razu podszkolę się w projektowaniu 3d Kuchenne meble - ostatnio patrzyliśmy w ikei, bo moja matka będzie robić w mieszkaniu remont w wakacje i byliśmy pooglądać. Aczkolwiek ja tego ich kreatora nie ogarniam My meble będziemy robić na zamówienie, tż ma znajomego który zrobi taniej i tak jak chcemy, ale będą inspirowane rozwiązaniami z tego sklepu. O ile Pan dożyje czasu naszego meblowania (tfu tfu, za Pana i za czas w którym stanie nasz dom ).

Dzięki Będę mieć pytania napiszę. Tż ma w okolicy, między innymi sąsiada obok, co dopiero skończył budować się i będzie szedł podpytać jak to w tej "gminie" wygląda. Mnie osobiście najbardziej przeraża wybór ekipy budowlanej. U Was na razie bez problemów?

Archon ma bardzo ładnie wizualne domy ale mają ustawienie na jedno kopyto. Rzadko przewidziane miejsce na kotłownie/spiżarnię/pralnię.
No u nas były przeboje z ekipą
Na szczęście niemal każdego dnia ktoś był na budowie - czy to mój mąż, tata czy teść więc doglądali czy wszystko gra. A i tak mieliśmy sporo zastrzeżeń. Więc dobrze przemyślcie wybór ekipy, popytajcie znajomych lub nawet obcych inwestorów którzy korzystali z usług danej ekipy.

Mi się estetyka Archonu bardzo podoba, gdybym miała wybierać to pewnie zdecydowałabym się na projekt od nich . To tak gdybym kiedyś jeszcze w życiu budowała dom

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 14:18   #3184
sskers
batonik

Cytat:
No to muszę dać znać, że będę później w pracy tego dnia Bo Lidl otwarty dopiero od 8
U mnie kiedyś był od 7.00, a teraz zmienili na 7.30, czyli na tą co mam do pracy i skończyło się kupowanie na fajnych promocjach
Cytat:

Wcale tak bardzo nie słychać tych odgłosów- rodziny u mnie mają garaże w domach i to nie przeszkadza. wygodniej jest dłubać w aucie bliżej domu- dostęp do wody, niesienie zakupów, dzieci, psa, czy trzeba po coś skoczyć do auta to tez wygodniej. No i brak konieczności odśnieżania auta, skrobania szyb, rąk przymarzających do kierownicy
Zapasów w razie końca świata nie będziemy trzymać Ale jakieś dodatkowe ilości coby nie jeździć w kółko do sklepów na pewno. Sprzętów nie jakoś dużo, ale coś się znajdzie. Myślę, że zamrażalka może przydać się, bo te lodówkowe wiadomo ile mają miejsca. Słoiki na pewno, ale też nie w jakiejś dużej ilości. Muszę gdzieś zobaczyć pomieszczenie o takiej powierzchni, bo nie umiem sobie tego wyobrazić.

A rodzina używa spawarek, szlifierek, kątówek, sprężarek i innych dziwnych sprzętów, czy po prostu tam parkują?

A w garażu wolnostąjącym nie spodziewam się śniegu i gołoledzi To też jest już postanowione ze względu na zamiłowania tż, i nikt nas w tym temacie od tego pomysłu nie odwiedzie. Wiem że jaka to wygoda jest, ale plusy za garażem wolnostojącym są większe A żeby wnieść zakupy mogę zawsze zatrzymać się najpierw przy drzwiach.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
No u nas były przeboje z ekipą
Na szczęście niemal każdego dnia ktoś był na budowie - czy to mój mąż, tata czy teść więc doglądali czy wszystko gra. A i tak mieliśmy sporo zastrzeżeń. Więc dobrze przemyślcie wybór ekipy, popytajcie znajomych lub nawet obcych inwestorów którzy korzystali z usług danej ekipy.

Mi się estetyka Archonu bardzo podoba, gdybym miała wybierać to pewnie zdecydowałabym się na projekt od nich . To tak gdybym kiedyś jeszcze w życiu budowała dom
No właśnie..są dwie firmy warte polecenia w okolicy, z czego jedną - tańszą tż testował jak rozbudowywał gospodarstwo. No i trafiła się ekipa, która w ciągu godziny podczas której nie byli pilnowani, leżeli pod drabiną Summa summarum nastąpiła wymiana składu i dalej było już ok, ale niesmak pozostał. Ogólnie teściu będzie mógł doglądać, bo pracuje w tej miejscowości, ale czy to wystarczy?

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 14:26   #3185
fablous
Zakorzenienie

Sskers w każdym razie życzę Ci duuużo cierpliwości bo budowa własnego domu to niestety ciężki i stresujący temat. U nas w tej chwili to główny powód kłótni Ale są też fajne momenty, kiedy kolejne etapy się kończą i widzisz jak to wszystko powoli nabiera kształtów

Dobra, bo zrobiłyśmy niezły off top

Pochwalę się Wam, że dostałyśmy w pracy na dzień kobiet talon do Douglasa na 250zł + rabat 20% na wszystko
Teraz nie wiem na co wykorzystać tą kwotę - na perfumy czy jakiś górnopółkowy podkład? Co byście wybrały?
Jeśli podkład to znacie coś godnego polecenia dla cery mieszanej?

Stary 2015-03-04, 15:11   #3186
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
I czy zamierzacie robić przetwory.
Wiedziałam że o czymś zapomniałam wspomnieć I nalewki!

Cytat:
U mnie kiedyś był od 7.00, a teraz zmienili na 7.30, czyli na tą co mam do pracy i skończyło się kupowanie na fajnych promocjach

Zapasów w razie końca świata nie będziemy trzymać Ale jakieś dodatkowe ilości coby nie jeździć w kółko do sklepów na pewno. Sprzętów nie jakoś dużo, ale coś się znajdzie. Myślę, że zamrażalka może przydać się, bo te lodówkowe wiadomo ile mają miejsca. Słoiki na pewno, ale też nie w jakiejś dużej ilości. Muszę gdzieś zobaczyć pomieszczenie o takiej powierzchni, bo nie umiem sobie tego wyobrazić.

A rodzina używa spawarek, szlifierek, kątówek, sprężarek i innych dziwnych sprzętów, czy po prostu tam parkują?

A w garażu wolnostąjącym nie spodziewam się śniegu i gołoledzi To też jest już postanowione ze względu na zamiłowania tż, i nikt nas w tym temacie od tego pomysłu nie odwiedzie. Wiem że jaka to wygoda jest, ale plusy za garażem wolnostojącym są większe A żeby wnieść zakupy mogę zawsze zatrzymać się najpierw przy drzwiach.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

No właśnie..są dwie firmy warte polecenia w okolicy, z czego jedną - tańszą tż testował jak rozbudowywał gospodarstwo. No i trafiła się ekipa, która w ciągu godziny podczas której nie byli pilnowani, leżeli pod drabiną Summa summarum nastąpiła wymiana składu i dalej było już ok, ale niesmak pozostał. Ogólnie teściu będzie mógł doglądać, bo pracuje w tej miejscowości, ale czy to wystarczy?
Parkują, malują, dłubią w silnikach, malują podwozia, odkurzają, mają kąciki warsztatowe, no wszystko co gromada chłopów-majsterkowiczów może wymyślić, łącznie z warzeniem piwa

Cytat:
Sskers w każdym razie życzę Ci duuużo cierpliwości bo budowa własnego domu to niestety ciężki i stresujący temat. U nas w tej chwili to główny powód kłótni Ale są też fajne momenty, kiedy kolejne etapy się kończą i widzisz jak to wszystko powoli nabiera kształtów

Dobra, bo zrobiłyśmy niezły off top

Pochwalę się Wam, że dostałyśmy w pracy na dzień kobiet talon do Douglasa na 250zł + rabat 20% na wszystko
Teraz nie wiem na co wykorzystać tą kwotę - na perfumy czy jakiś górnopółkowy podkład? Co byście wybrały?
Ja bym chyba wzięła jakieś perfumy, albo krem/pielęgnację na jaką mi zawsze było żal. Przy założeniu, że pomaga a nie w ciemno.. Jestem ciekawa czy u mnie w firmie coś na dzień kobiet dostaniemy...

Nie palę od 15.03.2015

Stary 2015-03-04, 16:41   #3187
sskers
batonik

Cytat:
Parkują, malują, dłubią w silnikach, malują podwozia, odkurzają, mają kąciki warsztatowe, no wszystko co gromada chłopów-majsterkowiczów może wymyślić, łącznie z warzeniem piwa
Wolę jednak nie ryzykować a przejście 20 m to nie problem w razie potrzeby Teraz też chodzę jak zapomnę coś z samochodu (czego staram się nie robić), tż tak samo i nie narzekamy na ten fakt.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Oj będzie potrzebna, będzie. Nie mogę doczekać się, kiedy będę mogła wybierać kafle, podłogi i meble

Stary 2015-03-04, 17:12   #3188
--Olka--
Zakorzenienie

Fajnie się czyta o waszych domach, ale jak sobie pomyślałam, że ja miałabym się budować, to głowa mnie rozbolała. A bo to w pierwszej kolejności działka potrzebna w jakimś ładnym miejscu, a jak takie się nawet znajdzie, to obok sąsiedzi mogą pobudować jakieś dziadostwo czy magazyn i przesłonić widok.
Co do projektów to pełno tego, wzięłabym jakiś, a potem pewnie żałowała, że nie inny... itd.

Straszne to wszystko.

Edytowane przez --Olka--
Czas edycji: 2015-03-04 o 17:14
--Olka-- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 17:19   #3189
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Fajnie się czyta o waszych domach, ale jak sobie pomyślałam, że ja miałabym się budować, to głowa mnie rozbolała. A bo to w pierwszej kolejności działka potrzebna w jakimś ładnym miejscu, a jak takie się nawet znajdzie, to obok sąsiedzi mogą pobudować jakieś dziadostwo czy magazyn i przesłonić widok.
Co do projektów to pełno tego, wzięłabym jakiś, a potem pewnie żałowała, że nie inny... itd.

Straszne to wszystko.
Bez przesady, to nie jest aż takie straszne Są różne problemy, ale gdzie ich nie ma
Nie wszystko musi być w takich czarnych kolorach, jak przedstawiasz
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 17:29   #3190
--Olka--
Zakorzenienie

Pewnie, że tak, ale mnie jakoś to wszystko przeraża. Nie dorosłam do domu.
Stary 2015-03-04, 17:31   #3191
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie każdy nadaje się do domu
Stary 2015-03-04, 17:36   #3192
monimyszek
Zakorzenienie

Dawno mnie tu nie było...ale już jestem....
Stary 2015-03-04, 18:23   #3193
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, ale kupując mieszkanie też jest mnóstwo wątpliwości - co do projektu, jego wykonania, sąsiadów, itp., więc myślę, że to wszystko jest porównywalne

Ja jestem życiową optymistką i zawsze widzę pozytywy, nawet w najgorszej sytuacji a czytając Twój post można się po prostu załamać i nic nie robić, bo wszystko jest przerażające Przepraszam, ale tak to odebrałam

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez monimyszek Pokaż wiadomość
Dawno mnie tu nie było...ale już jestem....
Hello!
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 18:40   #3194
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessa* Pokaż wiadomość
Jasne, ale kupując mieszkanie też jest mnóstwo wątpliwości - co do projektu, jego wykonania, sąsiadów, itp., więc myślę, że to wszystko jest porównywalne

Ja jestem życiową optymistką i zawsze widzę pozytywy, nawet w najgorszej sytuacji a czytając Twój post można się po prostu załamać i nic nie robić, bo wszystko jest przerażające Przepraszam, ale tak to odebrałam

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Hello!
hej, hej
Stary 2015-03-04, 18:46   #3195
mm111111
Wtajemniczenie

Fabolous,
do projektowania polecam darmowy sketchup
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 21:18   #3196
Ciemna163
Kociara

Ale się rozpisałyście
Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Ja kupiłam swoją w Tatum, siostra ma z Mango. Naprawdę ciepłe, naprawdę się nic nie dzieje przez 3 lata. Obie mamy jeszcze płaszcze, ale puchówka z kapturem to podstawa.
ja swoją z Mango będę reklamować :/

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Taką:

ładna, fajne ma ramiona

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
Mierzyłam ostatnio klika kurtek, moze wy coś doradzicie
1-3 Zara generalnie mi sie podoba, ale zastanawiam sie czy nie jest za krótka, plus minusem jest to ze futerko nie jest odpinane jak juz cały kaptur trzeba odpiąć. Jakbym znalazła taką tylko dłuższą niewachałabym sie wcale
4-5 Stradivarius, ta mi sie generalnie podoba, zwykła prosta ładny kolor, odpinane futerko od kaptura, ale jest za duża , dopiero wczoraj ja zobaczyłam, wiec nie wiem czy gdzieś znajde S bo nie szukałam, ale i tak nie będzi tak ładnie leżeć jak pierwsza

6-7 ta sama co pierwsza tylko ciemna
8-9 Zara nie jest puchowa i kaptur jak się założy to jak takie czapki dla dziecka co w starych filmach są
http://static.zara.net/photos//2014/...=1413368858721
tą widziałam wczoraj też i chyba pojadę dzisiaj zmierzyć

nie chce kurtki za 700 zł, bo już kupiłam za 600 i reklamować muszę

zajrze dzisiaj do tkmaxxa moze, co prawda sportowej nie chce ale w sumie tam coś może być

Do pralni też nie jestem przekonana, moja mama w sądzie z pralnią walczyła , jak sukienke ślubną mojej siostry zniszczyli, co prawda do niczego już nie była potrzebna ale jednak.

Widziałam ostatnio białą stacjonarnie i sie zastanawiałam nad nią
fajnie wykonana do tego i dobrze leży
pierwsza i trzecia ok, ale jeśli to ma być na zimę, to bym nie brała - za krótkie. No chyba po to się kupuje puchówkę żeby była na mrozy (a to idzie w parze z wiatrem, zamiecią, gradem...), a nie tiruriru lekki bezwietrzny dzionek No nie wiem, ja mieszkam w gdańsku, tu wiecznie wieje, z okryć wierzchnich nie nosze nic przed pupę, chyba, że już jest na prawdę gorąco

Cytat:
Na razie ten http://extradom.pl/projekt-domu-gladyszow-3-KRP1480. Ze zmian jak pisałam - kotłownia powiększona kosztem spiżarni, kuchnia zamknięta z wejściem od strony korytarza, a na górze zamienienie łazienki z pokojem, tak aby dolna łazienka była w jednym pionie z górną i przedzielenie na pół i zrobienie za nią pralnio suszarni. No i garderoba w naszej sypialni powiększona do linii pokoju.
no zależy ile chcecie przechowywać, ile będzie miejsca w szafkach w kuchni itd. Ale z tego co piszesz, że raczej bedziecie mieszkać we dwoje itd. to myślę, że te 2,5m2 wystarczy. Przy dobrej zabudowie, no i dobrze byłoby moze zmiejszyć to okno (a najlepiej też trochę podnieść), to wtedy i na tej ścianie można będzie jeszcze coś przechowywać. Zainspiruj się Ikea jeśli chodzi o zaplanowanie takiej małej spiżarni Wbrew pozorom (moim zdaniem, dla dwóch osób i z szafkami z kuchni) to kupa miejsca I tak jak Fablous mówi, warto ja zabudować az po sufit, na samej górze mozna trzymać rzeczy na święta itp. których używamy w kuchni raz na ruski rok
Cytat:
Napisane przez asnaebaem Pokaż wiadomość
Cześć. Szukałem dla siebie butów wizytowych i zastnawiam się nad czymś takim:
Kod:
https://www.zalando.pl/zign-eleganckie-buty-black-zi112a0cr-q11.html
Zamsz dalej w modzie?
pewnie, bardzo ładny, prosty model

Cytat:
Ja jestem zwolenniczką kuchni otwartych więc tutaj nie doszłybyśmy do porozumienia . Przerabiałam to niestety z mężem który ma takie samo zdanie jak Ty więc stanęło na kompromisie i kuchni półotwartej - z salonu widoczny będzie tylko półwysep z hokerami a cała strefa "brudna" będzie zasłonięta ścianą. Ale zapachy i tak będą przechodzić, mam tego świadomość.
ja też lubię otwarte Kocham gotować i moim zdaniem prawdziwy dom pachnie właśnie pyszną kuchnią Ja tam ryb nie smażę, więc u mnie zawsze ładnie pachnie (przynajmniej mi i mojego TŻtowi, komuś może się nie podobać oczywiście, ale z drugiej strony nas przyjaciele/znajomi odwiedzają kilka razy w tygodniu i jeszcze nie słyszałam "co tak śmierdzi" ).
Cytat:
nie wydałabym na podkład takiej sumy To najbardziej ryzykowny kosmetyk z kolorówki (razem z tuszem, ale tu już połowa sukcesu jest w szczoteczce którą często można zobaczyć jak wygląda),a też często slyszę głos rozczarowania właśnie przy tych wysokopólkowych podkładach Ja kupilabym zapach albo coś do pielęgnacji twarzy (najpewniej krem do twarzy i/lub do oczu).

A jeszcze w temacie domów, ja koło nowego roku postanowiłam, że za 3-4 lata kupię i urządzę mieszkanie w którejś z kamienic FelixGroup Podoba mi się idea odnowionych kamienic wraz ze sztukaterią i detalami (najczęściej w stylu secesyjnym i art deco) i te wnętrza po prostu do mnie wołają. Dom to póki co zbyt duży pożeracz pieniędzy i czasu dla mnie, szczególnie jeśli mają mieszkać w nim tylko dwie osoby (bez obraz Sskers mówię tylko o sobie )

Ok, a wracając na tory mody, na innym wątku dostałam linka do takiego bloga http://www.brooklynblonde.com/
całkiem, całkiem. Jak Wam się podoba?

Instagram tej dziewczyny tutaj: https://instagram.com/brooklynblonde1/

nie ukrywam, że poleciałam do zakładki Wedding i znalazłam bardzo ładne wnętrze na wesele: http://www.starlingonbond.com/#/501-...ding-crashers/

Szkoda tylko, że w NY Kurcze, dlaczego u nas wszystko takie... brzydkie, te sale sa po prostu brzydkie
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 21:35   #3197
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość
no zależy ile chcecie przechowywać, ile będzie miejsca w szafkach w kuchni itd. Ale z tego co piszesz, że raczej bedziecie mieszkać we dwoje itd. to myślę, że te 2,5m2 wystarczy. Przy dobrej zabudowie, no i dobrze byłoby moze zmiejszyć to okno (a najlepiej też trochę podnieść), to wtedy i na tej ścianie można będzie jeszcze coś przechowywać. Zainspiruj się Ikea jeśli chodzi o zaplanowanie takiej małej spiżarni Wbrew pozorom (moim zdaniem, dla dwóch osób i z szafkami z kuchni) to kupa miejsca I tak jak Fablous mówi, warto ja zabudować az po sufit, na samej górze mozna trzymać rzeczy na święta itp. których używamy w kuchni raz na ruski rok

ja też lubię otwarte Kocham gotować i moim zdaniem prawdziwy dom pachnie właśnie pyszną kuchnią Ja tam ryb nie smażę, więc u mnie zawsze ładnie pachnie (przynajmniej mi i mojego TŻtowi, komuś może się nie podobać oczywiście, ale z drugiej strony nas przyjaciele/znajomi odwiedzają kilka razy w tygodniu i jeszcze nie słyszałam "co tak śmierdzi" ).

A jeszcze w temacie domów, ja koło nowego roku postanowiłam, że za 3-4 lata kupię i urządzę mieszkanie w którejś z kamienic FelixGroup Podoba mi się idea odnowionych kamienic wraz ze sztukaterią i detalami (najczęściej w stylu secesyjnym i art deco) i te wnętrza po prostu do mnie wołają. Dom to póki co zbyt duży pożeracz pieniędzy i czasu dla mnie, szczególnie jeśli mają mieszkać w nim tylko dwie osoby (bez obraz Sskers mówię tylko o sobie )
Spiżarnię tworzę, żeby właśnie ograniczyć do minimum meble w kuchni. I będąc w weekend w Ikei patrzyliśmy na ich spiżarenki, ale nie wpadliśmy na pomysł, aby zmierzyć jej wymiary

A ja np. właśnie nie lubię zapachów w domu, czy ładne, czy nie. Po prostu mnie drażni zapach jedzenia na dłuższą metę

A co do sprawy z mieszkaniem/domem. Nie mam o co się obrażać. Każdy ma inne potrzeby, marzenia i nie każdy musi chcieć mieszkać w domu Nie jest to rozwiązanie dla wszystkich.

Ja zawsze o tym marzyłam Będziemy budować w jakimś stopniu systemem gospodarczym. Więc dom 120m wyjdzie taniej niż mieszkanie 50m np. we Wrocławiu. Poza tym, domu nie musimy od razu wykańczać całego, rozłożymy etapami (najpierw zrobić dół i wprowadzić się, a górę sukcesywnie kończyć). Na mieszkanie musisz wyłożyć całość, a robienie ew. remontu mieszkając już jest bardzo uciążliwe.

Edytowane przez sskers
Czas edycji: 2015-03-04 o 21:36
Stary 2015-03-04, 21:36   #3198
caarolaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Instagram tej dziewczyny tutaj: https://instagram.com/brooklynblonde1/

nie ukrywam, że poleciałam do zakładki Wedding i znalazłam bardzo ładne wnętrze na wesele: http://www.starlingonbond.com/#/501-...ding-crashers/

Szkoda tylko, że w NY Kurcze, dlaczego u nas wszystko takie... brzydkie, te sale sa po prostu brzydkie
Zgadzam się z Tobą. Nie znalazłam takiej sali w swojej okolicy, która by mnie zachwyciła

Odbiegnę od tematu domów Czy wiecie gdzie można dostać fajne jegginsy (ni to jeansy ni to legginsy), które po kilku razach nie powypychają się w kolanach i nie przetrą się w kroku (kupiłam kiedyś takie felerne w Stradivariusie ) ??
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 21:37   #3199
sskers
batonik

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Fabolous,
do projektowania polecam darmowy sketchup
Sama chętnie potestuję

Stary 2015-03-04, 21:43   #3200
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Spiżarnię tworzę, żeby właśnie ograniczyć do minimum meble w kuchni. I będąc w weekend w Ikei patrzyliśmy na ich spiżarenki, ale nie wpadliśmy na pomysł, aby zmierzyć jej wymiary

A ja np. właśnie nie lubię zapachów w domu, czy ładne, czy nie. Po prostu mnie drażni zapach jedzenia na dłuższą metę

A co do sprawy z mieszkaniem/domem. Nie mam o co się obrażać. Każdy ma inne potrzeby, marzenia i nie każdy musi chcieć mieszkać w domu Nie jest to rozwiązanie dla wszystkich.

Ja zawsze o tym marzyłam Będziemy budować w jakimś stopniu systemem gospodarczym. Więc dom 120m wyjdzie taniej niż mieszkanie 50m np. we Wrocławiu. Poza tym, domu nie musimy od razu wykańczać całego, rozłożymy etapami (najpierw zrobić dół i wprowadzić się, a górę sukcesywnie kończyć). Na mieszkanie musisz wyłożyć całość, a robienie ew. remontu mieszkając już jest bardzo uciążliwe.
no wiadomo, każdy woli co innego. I dom i mieszkanie mają swoje plusy i minusy Nie mówię domu "nie", ale na najbliższe 10 lat po prostu takie rozwiązanie mi niepotrzebne
Cytat:
Napisane przez caarolaaa Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą. Nie znalazłam takiej sali w swojej okolicy, która by mnie zachwyciła

Odbiegnę od tematu domów Czy wiecie gdzie można dostać fajne jegginsy (ni to jeansy ni to legginsy), które po kilku razach nie powypychają się w kolanach i nie przetrą się w kroku (kupiłam kiedyś takie felerne w Stradivariusie ) ??
ja znalazłam tylko drogo ale chyba jednak się zdecydujemy na te kryształową salę, o której tu kiedyś pisałam, póki co jedyne sensowne rozwiązanie.

A co do jegginsów, to Nieesia poleca jakieś z H&M:

Stary 2015-03-04, 21:43   #3201
sskers
batonik

Cytat:
Czy wiecie gdzie można dostać fajne jegginsy (ni to jeansy ni to legginsy), które po kilku razach nie powypychają się w kolanach i nie przetrą się w kroku (kupiłam kiedyś takie felerne w Stradivariusie ) ??
Ja kupowałam swoje w sh za góra 10 zł i są nie do zdarcia. Noszę je w teren w pracy i naprawdę dużo przeszły, a są jak nówki. Firmy New Look, Mark & Spencer czy Atmosphere (Denim Co).

Stary 2015-03-04, 21:56   #3202
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
no wiadomo, każdy woli co innego. I dom i mieszkanie mają swoje plusy i minusy Nie mówię domu "nie", ale na najbliższe 10 lat po prostu takie rozwiązanie mi niepotrzebne

ja znalazłam tylko drogo ale chyba jednak się zdecydujemy na te kryształową salę, o której tu kiedyś pisałam, póki co jedyne sensowne rozwiązanie.

A co do jegginsów, to Nieesia poleca jakieś z H&M:
te z angielskich h&m sa ok, ale z polskich nie Miałam taki sam model z angli i z polski, z polski po miesiacu do wyrzucenia sie nadawały tak sie powypychały i porozciągały, a te z Angli były nie do zdarcia
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 22:12   #3203
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:

Mam dwie pary z h&m- czarne sprzed dwóch lat- super są! Nie rozciągają się, ładnie podkreślają figurę i niebieskie sprzed miesiąca i to już nie jest to samo Żebym wiedziała, to z 10 par tych czarnych bym wzięła....

Nie palę od 15.03.2015

Stary 2015-03-05, 00:39   #3204
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
te z angielskich h&m sa ok, ale z polskich nie Miałam taki sam model z angli i z polski, z polski po miesiacu do wyrzucenia sie nadawały tak sie powypychały i porozciągały, a te z Angli były nie do zdarcia
Cytat:
Mam dwie pary z h&m- czarne sprzed dwóch lat- super są! Nie rozciągają się, ładnie podkreślają figurę i niebieskie sprzed miesiąca i to już nie jest to samo Żebym wiedziała, to z 10 par tych czarnych bym wzięła....
ale lipa :/

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:07 ----------

I kolejny piękny instagram

https://instagram.com/fashionmugging/

MissGoodTaste, Ty masz prywatnego instagrama, tak? Czy może nie potrafię znaleźć linka na blogu?

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Ok, cofam pytanie, zauważyłam Twój nick w komentarzach fashionmugging, ale ten świat mały
Kurcze, czy któraś z Was nie mogłaby założyć kanał na YT z lookbookami? Bardzo mi brakuje kogoś z takim stylem na YT, z zagranicznych osób też nikogo takiego nie znalazłam :/ No nic, dobrze, że chociaż blogi macie i mogę poscrollować tablice na instagramie
Stary 2015-03-05, 06:52   #3205
monimyszek
Zakorzenienie

Dziewczyny super jegginsy sa w Mango, mam juz chyba 3 rok i nic sie nie dzieje jakosc jest:lo ve:
Stary 2015-03-05, 07:29   #3206
Forget_me
Zakorzenienie

Hej
Nie nadrobię Was, nie m szans Ale moż przynajmniej teraz uda mi się być na bieżąco Pracy ostatnio mam sporo, a w domu po prostu mi się nie chce załączać kompa.

Widzę, że na tapecie jest temat budowy My ruszamy w czerwcu W tym tygodniu mieliśmy spotkanie z ekipą budowlaną, teraz oni muszą się spotkać z naszym kierownikiem budowy bo mają kilka pytań Deski na dach zamówione, materiał nam wyceniają Budowa zgłoszona, wystarczy oczekiwać czerwca Świetny prezent na rocznicę ślubu
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 08:09   #3207
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Nie nadrobię Was, nie m szans Ale moż przynajmniej teraz uda mi się być na bieżąco Pracy ostatnio mam sporo, a w domu po prostu mi się nie chce załączać kompa.

Widzę, że na tapecie jest temat budowy My ruszamy w czerwcu W tym tygodniu mieliśmy spotkanie z ekipą budowlaną, teraz oni muszą się spotkać z naszym kierownikiem budowy bo mają kilka pytań Deski na dach zamówione, materiał nam wyceniają Budowa zgłoszona, wystarczy oczekiwać czerwca Świetny prezent na rocznicę ślubu
gratulacje, super decyzja....
Stary 2015-03-05, 08:15   #3208
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monimyszek Pokaż wiadomość
gratulacje, super decyzja....
Dziękujemy
Stary 2015-03-05, 08:32   #3209
fablous
Zakorzenienie

Cytat:

Ja swoje ulubione kupiłam w F&F Dałam za nie na jakiejś przecenie 21zł a są nie do zdarcia. I w ogóle są tak wygodne że mogłabym cały czas w nich chodzić.
Jak tylko wracam z pracy to od razu wskakuję w te legginsy. Piorę je co chwila i nic a nic się nie dzieje. Kolor nadal głęboki czarny, kolana się nie wypychają, szwy nie przekręcają. Polecam

Cytat:
Hej

Super
Pochwalisz się projektem jaki wybraliście?

Cytat:

nie wydałabym na podkład takiej sumy To najbardziej ryzykowny kosmetyk z kolorówki (razem z tuszem, ale tu już połowa sukcesu jest w szczoteczce którą często można zobaczyć jak wygląda),a też często slyszę głos rozczarowania właśnie przy tych wysokopólkowych podkładach Ja kupilabym zapach albo coś do pielęgnacji twarzy (najpewniej krem do twarzy i/lub do oczu).
Zdecydowałam, że kupię perfumy i zostanie mi jeszcze ok 80zł na podkład i stwierdziłam, że wypróbuję dr Irena Eris Provoke Matt. Czy miałyście z nim do czynienia? Na blogach ma dużo pozytywnych opnii, cena nie jest wygórowana.

Stary 2015-03-05, 08:38   #3210
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Super
Pochwalisz się projektem jaki wybraliście?
Wyślę Ci na priva
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości