|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
eee tam najwyżej będziesz przeberać dziecia po każdym posiłku/spacerku/siuskach itd może wtedy dasz radę wszystko ubrać Ja tam kupuję ile wlezie jak jest okazja to zawsze mi zal zostawic
|
|
|
#4112 |
|
Rozeznanie
|
http://www.solgar.pl/produkty/minera...mg-gentle-iron
proszę ja lecę na zakupy
|
|
|
|
#4113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale na mnie tz już pomstuje bo znalazłam lumpka gdzie ciuszki dziecięce 70 gr (codziennie!) i to nie chodzi o kasę bo śmieszne pieniądze co nie ma gdzie tego upychać Cytat:
![]() Ale oceniając więcej w otoczeniu mam tych świadomych - późnych
|
|
#4115 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mi do tej pory tez tak sprawdzała, aż w poniedziałek zrobiła usg dopochwowe i wyszło, co wyszło
|
|
#4116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2015-03-05 o 13:59 |
|
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
Aviskowa;
gratki za 6 msc !! W kwestii późniejszego macierzynstwa to i ja do tej grupy się zaliczam. Urodziłam pierwsze dziecko mając 33l i tak naprawdę w chwili decydowania się na ciążę, nie byłam pewna i przekonana, czy to oby na pewno już ten czas, w sensie czy jestem gotowa. Patrząc po znajomych z pracy naprawdę na palcach jednej ręki mogę policzyć osoby (roczniki przełom lat 70/80tych), kto przed 30`tką zdecydował się na dziecko... Właśnie takie są ówczesne, coraz popularniejsze standardy, w szczególnosci jak piszecie w większych miastach - studia, praca, jakaś stabilizacja finansowa, po drodze podróże, wyjazdy etc, a dopiero później dzidzi. Faktycznie, problem pojawia się, kiedy to w okolicy 35 lat, okazuje się, że z ciążą to nie jest hop siup.. wóczas można obudzić się z ręką w nocniku No ale to już chyba każdy powinien być świadomy, że czasem dzieciątko to wiele lat starań i albo podejmujemy to ryzyko, albo nie... A poza tym witam się w 24 tc O godz 19 idę podejrzeć Antka na comiesięcznej wizycie ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Harrods, podpisuję się pod Twoim ostatnim postem rękami i nogami
|
#4118 |
|
Raczkowanie
|
Ja juz jestem po kolejnym USG! Zobaczcie jakie piękne zdjęcie zrobili Zosi <3
|
|
|
|
#4119 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Ale Wy dzisiaj pędzicie! Człowiek na chwilkę do lumpków wyskoczył, a tutaj 3 strony do nadrobienia
![]() Cytat:
. Teraz jestem na to naprawdę gotowa, a stara a tak strasznie nie jestem- 27 lat . W moim otoczeniu (duże miasto) baby boom zaczął się w tamtym roku i trwa do teraz- czyli średnia to 26-28 lat na pierwsze dziecko. Czylichyba taki standard- skonczyc studia, znalezc prace i dopiero wtedy myslec o dziecku. Moze mysle pragmatycznie, ale jestem osobą która wszystko planuje i lubi mieć pod kontrola, ale nie moglabym cieszyć się ciążą i macierzynstwem jesli musialabym się martwic o pieniądze.Cytat:
Cytat:
U mnie sprawdza szyjke usg przez brzuch. Cytat:
ja tez dzisiaj zaszalalam. zaraz wrzuce fotki do klubu ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Ja buzie mojej Oli widzialam ostatnio w 13tc . Cały czas ja zakrywa raczkami.
|
|
#4120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że Franio też da się dziś podejrzeć
|
|
|
#4121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
A to tez sie pochwale synciem a co
uploadfromtaptalk1425561010418.jpg
|
|
#4124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4125 |
|
Raczkowanie
|
Teraz mam 21t4d
A Zosia dzisiaj była bardzo grzeczna, pokazała wszystko co trzeba może dlatego, że Franek był ze mną i oglądał siostrzyczkę
|
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny piękne zdjecia!
|
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno teraz niektórzy później się decydują.Ale wiem też, że coraz więcej par ma problem, siedzę na forum o niepłodności i na prawdę sporo jest takich par ... nawet dwudziestoparolatków. To wcale nie jest tak, jak się niektórym wydaje, że problemy z płodnością to tylko przez tabletki i późny wiek .. to są może jakieś jednostki. Zwykle są to problemy albo z nasieniem albo problemy hormonalne (np PCOS) albo endometrioza czy inne badziewia .. niektórym nawet to branie tabletek latami nieświadomie pomagało zatrzymać trochę chorobę ... Ja akurat nie brałam, więc to nie to, że bronię siebie .. ale może jakbym brała to by mi się choróbsko nie rozwijało ...
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4129 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ale produkujecie! Nadążyć ciężko
![]() Cytat:
Cudowności Cytat:
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
Cytat:
Cudowne zdjęcia
|
||||
|
|
|
#4130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4131 |
|
Zadomowienie
|
A jak to jest w Waszym otoczeniu w kwestii ilosci dzieci? U mńie przeważa jedno. Jak ktoś ma drugie, to już jest lał. A trzeciego nikt nawet nie bierze pod uwagę.
|
|
|
|
#4132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"porody" już wcześniej wklejałam linka. Znajdziesz to na ipli ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
póki co 1 ![]() ale wiem, że u większości są plany na kolejne
|
|
|
#4133 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Harrods bardzo mądrze napisane
Cytat:
Prawda jest taka, że mając czy to 25 czy 35 lat zawsze można znaleźć powód dla którego można byłoby tą decyzję odkładać Cytat:
Cytat:
Choć poprzednie miejsce zamieszkania nauczyło mnie, że nie wszystko jesteśmy w stanie zaplanować![]() Cytat:
Cytat:
).I szczerze jestem przerażona ile moich koleżanek ma problem z cyklami...
|
|
#4134 |
|
Zadomowienie
|
U mnie wiekszosc znajomych "planuje" drugie i to raczej szybko po pierwszym.
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
sikorka wśród moich koleżanek też jest mnóstwo problemów z @...
wydaje mi sie to być spowodowane w pewnej części czasami w jakich żyjemy... wszystko szybko, w biegu, stresie.. w dodatku wszędzie chemia...
|
|
#4136 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj zaczelam gadać kolejny raz z tżem kiedy nastepne dziecko.. i tak jak wcześniej mówiliśmy że za 5 lat, nawet ostatnio to tutaj pisałam, tak wczoraj cos nam sie odmieniło i stwierdzilismy że moze za 2? No bo jak siedzieć w pieluchach, to moze raz a porządnie? ![]() ![]() dobra laski, ja ucikam na spacerek z psem.. tak pięknie świeci słoneczko, aż żal siedzieć w domu
|
|
|
#4138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) zwolenniczki stałam się przeciwniczką![]() Cytat:
![]() Ja raczej będę chciała drugie i jeśli się uda to właśnie w trybie szybszym Chyba za jednym zamachem łatwiej![]() Aczkolwiek będe miała na uwadzę pierwszego malucha po tych sytuacjach jakie ostatnio dziewczyny tu opisywały ![]() Agunineczka między mną a siostrą jest 4l różnicy i osobiście dla mnie jest to za dużo....zgrałyśmy się dopiero jak byłam pełnoletnia... ona nastka przyprowadzała chłopaków jak ja zupełnie nie byłam na tym etapie - oj biedni byli...XD
31/40 Edytowane przez Sikorka0204 Czas edycji: 2015-03-05 o 14:40 |
||
|
|
|
#4139 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4140 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystkie zwierzęta są "napychane" dosłownie gów... em... kury, kaczki, świnie, krowy i jakie tylko zechcesz... kumpela choduje jaja, ma ferme i mówi że ma swoje 3 kurki o które naprawde dba, a reszta no to ..cóż... po taniości ma być ale wychów eko ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

?
bo wtedy Piotra i Pawla

spadam ogladać dalej, moze nie bedzie taki zły ten cały połoznik