|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!
Cytat:
|
|
#1622 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja gotowałam sama.... mój młody tylko kilka słoiczków w swoim życiu zjadł ja karuzelę kupię na Tiny Love się zdecydowałam co do koszul to u nas do porodu dają tą szpitalną...i tak się potem do nieczego nie nadaje więc dla mnie to lepiej kejti - mnie później dopiero mąż rzeczy dla młodego przyniósł szuu - straszne ![]() nadrobiłam ale szczerze mówiąc jednym okiem |
|
|
|
|
#1624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej połaci niż cala paczka Co do hipp to pamiętam z poprzedniego wątku ze dużo maluszkow się uczula na hipp i lepiej uwazac Cytat:
|
|
|
#1625 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
W kiepskiej kondycji dziś jestem... Bolą mnie plecy i sama nie wiem od czego... Ale byłąm u kosmetyczki także sobie troszkę poleżałam i pachniałam A we wtorek mam fryzjera.Kaja hybrydy robię dopiero 31.03, bo wcześniej mi godziny nie pasowały. A Ty? Planujesz juz jakiś termin? ![]() Cytat:
Cytat:
A co do piersi- czuje się, ze są ciężkie, twarde, a nawet tryskają mlekiem mimowolnie ![]() Cytat:
Cytat:
Na 56 chociaż bodziaczków z krótkim bym dokupiła Cytat:
Cytat:
ja też niestety ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej połaci niż cala paczka Co do hipp to pamiętam z poprzedniego wątku ze dużo maluszkow się uczula na hipp i lepiej uwazac Cytat:
|
|
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę albo o weekendzie tym 14-15 albo 21-22, nie rozmawiałam jeszcze z tą dziewczyną co mi będzie robiła pazurki ![]() Jak leżałam z Blanką w szpitalu już potem, w sali byłam z mamą 2letniego synka.. Kurdeee tak waliło od nich za przeproszeniem.. i okna wgl nie pozwalała otwierać BO JAK TO DZIECI SĄ,. |
|
|
|
|
#1628 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też go tanio kupiliśmy bo był powystawowy. Ale daliśmy chyba z 40 zł ![]() Cytat:
), a bujaczek chyba kupię, choć mam jeszcze tyle wydatków, ze głowa mała (szafa, łóżeczko, przewijak, rożek, ochraniacz, adaptery do wózka i pewnie jeszcze wiele więcej...).Cytat:
Wydaje mi sie, że noworodka się nie wlicza.... Cytat:
|
|
#1629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2015-03-05 o 17:48 |
||
|
|
|
#1630 | ||
|
Zakorzenienie
|
hehe ja też
My nawet nie mieszkaliśmy razem przed ślubem, także oficjalnie wszystko było po bożemu![]() ja brałam Cytat:
![]() to fajnie Cytat:
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam chuste do noszenia dziecka
nareszcie!
|
|
|
|
#1632 | ||
|
Zakorzenienie
|
hehe ja nawet nie podejmuję tematu
![]() właśnie ![]() Cytat:
I jeszcze szef zadzwonił, ze dostałam 1500 zł premii ![]() Cytat:
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia81 tak, na sprzedaż wystawiony był ten wolnostojący, drewniany, gdzie nowy kosztuje 79zł
Rozśmieszyło mnie jeszcze jedno ogłoszenie z przewijakiem na łóżeczko, który wyglądał jak brudny z kupy... za 50zł.
|
#1634 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
patyczki do uszu tylko do czyszczenia pępka oliwki aniżelu do mycia nie stosowałam tylko emolienty- nadal używamy 60x60 oraz 60x90 u mnie się bardzo przydawały w domu. Np położyłam na prześcieradło, jak mały przesikiwał pieluchy i w naszym łóżku też kładłam jak karmiłam. Cytat:
![]() Cytat:
2. 2 zwykłe i 2 z kapturkiem ma Leoś. Frankowi też tak kupię. 3 to już wiesz ja używam po prostu na rany też. Zamiast wody utlenionej.4. Na razie nie kupuje, choć może opakowanie woreczków w razie "w"... 5 kupiłam avent 6. z 3 koszule chcę mieć do szpitala w razie "w" Cytat:
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- ja mam ten sam od początku. To głównie z lenistwa ![]() ja na razie dla Frania nie kupie chusteczek pampers... Leosia bardzo odparzały... Także kupię może jak mały będzie miał kilka miesięcy paczuszkę na próbę ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja to bym do kosza wyrzuciła, a nie próbował sprzedać.
|
|
#1635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia no wiem, że jak zasika to muszę wyrzucić
no bo ja wychodzę z założenia, że i tak będziemy spacerować, to zawsze mogę sobie coś dokupić w mieście, ale może faktycznie 4 to mało ![]() jak przyjdzie już czas robienia zakupów kosmetycznych to kupię w rossie więcej bo tak naprawdę te podkłady mogą przydać się zawsze
|
#1637 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też jutro mam glukozę ![]() Cytat:
Sloiczki są przebadane, chyba że kupujesz produkty bio i gotujesz. Ja jeszcze nie mam pomysłu, jak będę robić, ale ze słoiczków skorzystam na pewno. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój też od dawna taki sam, ale nie zmienię Pozmieniacie avatary i będę was mylić wszystkie ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1638 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() wogóle super że dziś tyle piszecie o tych wyprawkowych rzeczach, moge zweryfikować listy ![]() a powiedzcie mi jeszcze prosze- jaki emolient do kąpieli polecacie? mi koleżanka poleciła oilatum a inna mustelle.... no. piszcie piszcie, chętnie sie jeszce czegoś dowiem a ja tymczasem ide robić leczo na jutrzejszy obiad
|
||||
|
|
|
#1639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() osobiście żadnego. na samym początku używałam allerco bo miałam taką mniejszą butelkę ze szkoły rodzenia, potem od razu przeszliśmy na baby dream. uważam że jak nie ma potrzeby to nie ma co przyzwyczajać skóry do emolientów. odnośnie oilatum, ktoś mi mówil, że kosmetyki dziecięce, które niedawno pojawiły się w biedronce, z dady: balsamy, płyny do kąpieli, kremy do pupy robi właśnie ten sam producent co oilatum, ale sama nie sprawdzałam
|
||
|
|
|
#1640 |
|
Konto usunięte
|
Kuuurr*aa sama zaraz sobie wydłubię tą ósemkę jak jej tak ciężko
Jeszcze przyszły buty z deezee i za małe, niech to... A sprawdzałyście na Gemini? Może tam się opłaca, ja często stamtąd zamawiam jakieś witaminy albo nizoral dla taty, jest taniej (tylko ja mam darmowy odbiór ale wiem, że przy dużych zakupach też jest darmowy) |
|
|
|
#1641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dostałam od koleżanki. Pierwszy raz zawiązałam i wsadziłam do niej taką dużą lalkę, to jej nogę złamałam Co do ósemek to znam ten ból. Wychodzą mi już kilka lat. Przez nie musiałam wyrwać wszystkie zdrowe piątki, bo mi się w buzi nie mieściły... Dwie już mam na wierzchu, a dwie cały czas napierają. Nieraz przychodzi taki moment, że bolą zęby, głowa, ucho, gardło i w ogóle cała jedna strona. Na szczęście w ciąży jeszcze porządny ból mnie nie dopadł (odpukać), bo wcześniej musiałam tabletki przeciwbólowe na receptę kupować takie silne, gdzie ja na co dzień w ogóle nie łykam tabletek Irmusia też idę we wtorek do fryzjera |
|
|
|
|
#1643 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mojej mamie raz na bluzkę
|
|
|
#1645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak jak z niektórymi innymi rzeczami z biedry- ja np uwielbiam ich micele i żele do mycia twarzy za piątaka a producent...tołpa ![]() Cytat:
![]() dobra, leczo sie gotue a ja jestem wykończona...chyba musze coś zjeść
|
||
|
|
|
#1646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja lista była właśnie z gemini ![]() przekopalam rossnet, allegro i blog sroki ![]() część wyprawki zamówię z allegro razem z pieluchami tetrowymi, resztę apteka i ewentualnie rossman.
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
Poważnie? Też lubię ich żele do mycia twarzy. Wcześniej miałam zielony, teraz w ciąży niebieski. Miceli nie próbowałam jeszcze
|
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyprodukowano dla Jeronimo Martens przez TORF CORPORATION..... czyli fabryka tołpy ![]() http://www.trikimoniki.pl/2013/10/ze...d-szyldem.html |
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia - fajnie. U nas niestety na poczatku byly bardzo czeste fontanny jak tylko pieluche rozpielam.
A przesylka z gemini ok 12 zl, darmowa od chyba 350 zl, jakos duzo.. chociaz zalezy kto co zamawia, mi i siostrze kiedys wyszlo takie zamowienie ale mialysmy jakies kosmetydla, zapas kaszek dla 2 dzieci, leki itp. |
|
|
|
#1650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

06.09.2014 
KALAFIOR

Bolą mnie plecy i sama nie wiem od czego... Ale byłąm u kosmetyczki także sobie troszkę poleżałam i pachniałam

Ja to bym do kosza wyrzuciła, a nie próbował sprzedać.