Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)! - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-05, 15:17   #1621
rybkaa90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Nieee.. Emolient wlewamy do wanienki a potem już niczym nie smarujemy.. Noo chyba że skórka miejscami jakaś wyjątkowo sucha jest, to można posmarować..
Dzięki, musiałam się upewnić.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 15:30   #1622
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Kejti tak, bo przez fejsa wysłałam Tżtowi wiadomość, że telefon mi wpadł za kanapę jak ładowałam i że nie umiem wyciągnąć a ten do mnie "to nie możesz delikatnie za kabel go wyciągnąć?" KALAFIOR To sobie wyciągnęłam

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 15:35   #1623
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

tylko weź pod uwagę, że w lutym w szpitalu grzeją- stąd gorąco. Już pisałam, ze rodziłam w lipcu i na oddziale było ciepło, ale tak normalnie. Bez upału.
nieee no jako odwiedzająca wiem, że w maju też jest masakra

ja gotowałam sama.... mój młody tylko kilka słoiczków w swoim życiu zjadł

ja karuzelę kupię ale będę czatować na używkę
na Tiny Love się zdecydowałam

co do koszul to u nas do porodu dają tą szpitalną...i tak się potem
do nieczego nie nadaje więc dla mnie to lepiej

kejti - mnie później dopiero mąż rzeczy dla młodego przyniósł

szuu - straszne

nadrobiłam ale szczerze mówiąc jednym okiem

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 15:44   #1624
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Dziękuję. Wszystko sobie pozapisywałam, jesteście nieocenione
Probuje sobie tak jakos sensownie wyliczyc ile jeszcze muszę wydac

Podklady mialam na mysli te do majtek
Babydrem wiem ze jest ok ale zapach mnie meczy. Na poczatek myslalam zeby zainwestowac w Hipp, będę polować w Rossie na promocje
Internetowo chyba nie da sie kupic soli i Tantum Rosy na sztuki,rozejrze sie w normalnych aptekach. Sudocrem czy inne takie chyba rzeczywiscie na start nie jest potrzebne .
Butelki/smoczki/pojemniki na szczescie juz mam
Ja kupowalam tantum rosa w necie na sztuki. A jak nie to w aptece zwyklej. I tak sie
Bardziej połaci niż cala paczka
Co do hipp to pamiętam z poprzedniego wątku ze dużo maluszkow się uczula na hipp i lepiej uwazac

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Jak już tak lecimy z pytaniami. To.. Dziewczyny, proszę powiedzcie mi jak używa się emolientu do kąpieli, w sensie płynu do wanienki, to nie trzeba już żadnego żelu, mydła itp.? A po kąpieli w emoliencie nie stosuje się oliwki, kremu nawilżającego?

Ja kosmetyczne zakupy będę głównie robiła w Rossmanie, a to czego nie uda mi się kupić zamówię na allegro.
Ja tam uzywalam balsam...

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 16:04   #1625
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

W kiepskiej kondycji dziś jestem... Bolą mnie plecy i sama nie wiem od czego... Ale byłąm u kosmetyczki także sobie troszkę poleżałam i pachniałam A we wtorek mam fryzjera.
Kaja hybrydy robię dopiero 31.03, bo wcześniej mi godziny nie pasowały. A Ty? Planujesz juz jakiś termin?

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Od dwóch godzin nie spie. WiecOrem zaczął mnie bolec brzuch i nadal nie przestał'(
współczuję Ci tych wczesnych pobudek

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Pokaż ubranka jak możesz

A takie pytanie - szybko piersi się napełniają?
Nie kupiłam ubranek. Kilka koszulek dla Leosia na lato-jesień i skarpetki. Kupiliśmy mu regał i półki do pokoju, jakieś pudełka, pościel. Zdecydowałam się na fotel wiklinowy do sypialni, żeby było mi wygodnie karmić, ale to w przyszłym tygodniu kupimy, bo baliśmy się, że sie nie pomieścimy w aucie z tymi gratami.

A co do piersi- czuje się, ze są ciężkie, twarde, a nawet tryskają mlekiem mimowolnie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Tassia a jak teraz? Apropo przedwczesnego porodu to słyszałam to samo, ze związane jest to z rozwojem płuc.
Ja też tak słyszałam, że 8 miesiąc jest gorszy pod tym względem.

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
a propos mocno przetworzonego jedzenia, co sądzicie o gotowych obiadkach w słoiczkach? i tych soczkach, po których ja mam meeeeega zgagę
ale na rozmiar 56? bo na 62 to potrzeba jeszcze dużo, dużo..

nie mam nic przeciwko słoiczkom. Uważam, ze to dobra opcja. Początkowo dawałam małemu kawałki gotowanej marchewki, brokuła, kurczaka, jabłka i tak sobie próbował, a potem kupowałam słoiczki i gotowałam mu częściowo.

Na 56 chociaż bodziaczków z krótkim bym dokupiła Bo mogą się zdarzyć dni, ze i 3 zużyjesz (bo się uleje, bo kupka wyleci z pieluszki). Ja mam 10 sztuk plus 3-4 rampersy.

Cytat:
Ja w maju miałam na porodówce akurat, na dworzu było ok 20stopni wtedy, a w szpitalu tak.. no na krótki rękaw było nieraz przychłodno. Nie mi, bo ja się pociłam jak świnia, ale pamietam że obok babce było chłodno i zamykała ciągle to okno, całe szczęście po 2 dniach poszła
jak ja szłam rodzić był skwar 30 stopni, ale wieczorem już przeszła burza i zrobiło się chłodniej. Na oddziale było przyjemnie ciepło, ale na pewno nie duszno. Miałam spoko "współlokatorkę" Obie nie chciałyśmy siedzieć w zgniłym powietrzu, więc ubierałyśmy maluszkom czapki, przykrywałyśmy kocykami i otwierałyśmy okno co jakiś czas. Ale nie przez ciepło, tylko żeby sobie wpuścić świeżego powietrza trochę.

Cytat:
A generalnie teraz zamierzam troszkę bardziej stosować blw niż poprzednio.
ja też to jest bardzo fajna sprawa. Tylko nie wiem czy będę z Franiem w domu tak, by tego dopilnować.

Cytat:
Ja też taki stresajło jestem
ja też niestety

Cytat:
Zastanawiałam się w co ja mam się spakować do tego szpitala... Nie mam takiej średniej podróżnej torby.
Ile dni trzymają w szpitalu jak z dzieckiem i matką jest ok?
2-3 dni max?

.
ja planuję zapakować średnią torbę dla siebie i małą dla dziecka. Poprzednio tak miałam i było to bardzo wygodne, bo wiedziałam, gdzie co jest mniej więcej.

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
hej dziewczyny zamówiłam wczoraj wszystkie pierdoły, koszule do szpitala, podklady, majtki siatkowe, gaziki, aspirator do nosa, przescieradełka i wiele innych wszystko od jednego sprzedawcy, wyszło ponad 2 stówy ale wykorzystałam kupon na 5 dyszek wiec wyszło taniej
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 16:04   #1626
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

Babydrem wiem ze jest ok ale zapach mnie meczy. Na poczatek myslalam zeby zainwestowac w Hipp, będę polować w Rossie na promocje
Internetowo chyba nie da sie kupic soli i Tantum Rosy na sztuki,rozejrze sie w normalnych aptekach. Sudocrem czy inne takie chyba rzeczywiscie na start nie jest potrzebne .
Ja kupowalam tantum rosa w necie na sztuki. A jak nie to w aptece zwyklej. I tak sie
Bardziej połaci niż cala paczka
Co do hipp to pamiętam z poprzedniego wątku ze dużo maluszkow się uczula na hipp i lepiej uwazac

Cytat:
Jak już tak lecimy z pytaniami. To.. Dziewczyny, proszę powiedzcie mi jak używa się emolientu do kąpieli, w sensie płynu do wanienki, to nie trzeba już żadnego żelu, mydła itp.? A po kąpieli w emoliencie nie stosuje się oliwki, kremu nawilżającego?

Ja kosmetyczne zakupy będę głównie robiła w Rossmanie, a to czego nie uda mi się kupić zamówię na allegro.
Ja tam uzywalam balsam...

[/RIGHT]
Stary 2015-03-05, 16:07   #1627
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

W kiepskiej kondycji dziś jestem... Bolą mnie plecy i sama nie wiem od czego... Ale byłąm u kosmetyczki także sobie troszkę poleżałam i pachniałam A we wtorek mam fryzjera.
Kaja hybrydy robię dopiero 31.03, bo wcześniej mi godziny nie pasowały. A Ty? Planujesz juz jakiś termin?

jak ja szłam rodzić był skwar 30 stopni, ale wieczorem już przeszła burza i zrobiło się chłodniej. Na oddziale było przyjemnie ciepło, ale na pewno nie duszno. Miałam spoko "współlokatorkę" Obie nie chciałyśmy siedzieć w zgniłym powietrzu, więc ubierałyśmy maluszkom czapki, przykrywałyśmy kocykami i otwierałyśmy okno co jakiś czas. Ale nie przez ciepło, tylko żeby sobie wpuścić świeżego powietrza trochę.

Ja myślę albo o weekendzie tym 14-15 albo 21-22, nie rozmawiałam jeszcze z tą dziewczyną co mi będzie robiła pazurki

Jak leżałam z Blanką w szpitalu już potem, w sali byłam z mamą 2letniego synka.. Kurdeee tak waliło od nich za przeproszeniem.. i okna wgl nie pozwalała otwierać BO JAK TO DZIECI SĄ,.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 16:18   #1628
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Przeglądam sobie rzeczy na olx i znalazłam używany przewijak, ten najzwyklejszy z Ikei, używany za 80zł.
ale o tym stoliku piszesz, co kiedyś wklejałam?
My też go tanio kupiliśmy bo był powystawowy. Ale daliśmy chyba z 40 zł

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ja karuzeli nie kupuję, chyba że gdzieś poźniej a nad laktatorem zastanowię się

a bujaczek kupujecie?
ja już mam dwa laktatory (dziś przyszła medela), a bujaczek chyba kupię, choć mam jeszcze tyle wydatków, ze głowa mała (szafa, łóżeczko, przewijak, rożek, ochraniacz, adaptery do wózka i pewnie jeszcze wiele więcej...).

Cytat:
Pisałyśmy kiedyś o tym i dziewczyny pisały że tak wliczały, ale ja nie wliczałam..
.
ja już nie pamiętam, jak to było z tym becikowym...
Wydaje mi sie, że noworodka się nie wlicza....

Cytat:
co do staników, ja zamówiłam sobie z allegro 2 takie z Triumpha "testowo"...mam nadzieję, że się sprawdzą jeszcze i teraz http://allegro.pl/triumph-mamabel-ea...887577304.html
oo zapisałam sobie. Tylko czy mają inne rozmiary
Stary 2015-03-05, 16:22   #1629
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

Nie wiem czy to nie zalezy od emolientu, chyba jest napisane co zawiera, nie pamietam juz. Ale jak plyn do wanienki to juz bez mydla. Na samym poczatku, przez pierwszy miesiac skora moze sie luszczyc ale potem nie trzeba balsamowac czesto, nawet jak nie ma balsamu w plynie.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:

Zobacz w aptekach typu d o z . p l (bez spacji), chyba kiedys byly tantum na sztuki, przy zamowieniu za 20 zl odbior w aptece bez dodatkowych kosztow.

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2015-03-05 o 17:48
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 16:29   #1630
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ja to starodawna jestem, wszytsko było po kolei
hehe ja też My nawet nie mieszkaliśmy razem przed ślubem, także oficjalnie wszystko było po bożemu

Cytat:
i do szpitala zabiera się też rożek?
ja brałam

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Dochody twoje i tżta. Położna na sr mówiła że dziecka się nie wlicza ale gdzieś w internecie czytałam inaczej. Na tej stronie były też wyliczenia, że przy pierwszym dziecku to dochody brutto to max 8000 z hakiem by dostać becikowe
to już kurcze mam mętlik w głowie z tym becikowym, ale jak się wliczy noworodka to raczej się spokojnie załapiemy

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
bo kiedyś się nie wliczało, po nowelizacji przepisów bobas się wlicza
to fajnie

Cytat:
Przepraszam

Ja tez kupilam z myślą o dziecku ale blender to nadal podstawa. Najlepszy jest ten pojemniczek od blendera z nożem.
zgadzam się ja stary blender zajechałam i teraz kupiłam sobie nowy już z myślą o obiadkach dla Frania.
Stary 2015-03-05, 16:33   #1631
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Kupilam chuste do noszenia dziecka nareszcie!
Stary 2015-03-05, 16:37   #1632
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
żeby się znowu burza nie rozpętała tym pytaniem
hehe ja nawet nie podejmuję tematu

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Taaa co laska ale najmniej 500
właśnie

Cytat:
Koleżanka ma krwiaka, jest ogromny...

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
aaaa ja dziś sie skapłam że coś mam za dużo pieniędzy na koncie ( w sensie że nie 20 zł ) i sie okazało że dostałam mój zasiłeczek
no nie powiem, całkiem w terminie, i prawie sie kwotowo wyrobili
ja z kolei dostaję tak dużo kasy, ze nie wiem, jak zus to przetrzyma
I jeszcze szef zadzwonił, ze dostałam 1500 zł premii za osiągnięcia w pracy

Cytat:
Czekają w pogotowiu, jeśli coś się będzie dziać to od razu tną i wyciągają małego... Krwiak jest ogromny

Jeszcze leży cały czas sama, nie ma do kogo buzi otworzyć, a nie można odwiedzać bo tam jakaś epidemia grypy panuje i zabronili odwiedzin...

Zażądała wizyty z psychologiem...
boziu, nie wyobrażam sobie, co ona przeżywa... Oby to się dobrze dla nich skończyło
Stary 2015-03-05, 16:51   #1633
rybkaa90
Zakorzenienie

Irmusia81 tak, na sprzedaż wystawiony był ten wolnostojący, drewniany, gdzie nowy kosztuje 79zł Rozśmieszyło mnie jeszcze jedno ogłoszenie z przewijakiem na łóżeczko, który wyglądał jak brudny z kupy... za 50zł.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 17:05   #1634
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
majtki wielorazowe siateczkowe 2 sztuki 2 op
majtki jednorazowe dla kobiet 5 sztuk 1 op
podkłady poporodowe 10 sztuk 2 op
Tantum Rosa, 10 saszetek
pieluchy tetrowe, białe, 60x80cm, 10 sztuk
pieluchy flanelowe, białe, 70x80cm, 5 sztuk
patyczki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
chusteczki pielęgnacyjne ultra sensitiv, 4 x 52 sztuki
Oliwka do ciała pielęgnacyjna 200ml
Żel do mycia ciała i włosów 400 ml
Sudocrem, krem, 60g
sól fizjologiczna 0,9%, 100 ampułek po 5ml
OCTENISEPT, Płyn, 50ml
bezpieczne cążki z uchwytem
szczoteczka z naturalnym super miękkim włosiem + grzebyk
aspirator do nosa
pieluszki newborn x3
pieluch tetrowych conajmniej 20 sztuk
patyczki do uszu tylko do czyszczenia pępka
oliwki aniżelu do mycia nie stosowałam
tylko emolienty- nadal używamy

Cytat:
Napisane przez Nat_alii Pokaż wiadomość
Własnie co do podkładów to w jakich rozmiarach kupujecie?
60x60 oraz 60x90 u mnie się bardzo przydawały w domu. Np położyłam na prześcieradło, jak mały przesikiwał pieluchy i w naszym łóżku też kładłam jak karmiłam.

Cytat:
Mnie ostatnio uczuliła znajoma lekarka, że ten mój gin, jak jest ciąża donoszona, lubi namawiać pacjentki na wcześniejszy poród...
Ale nie ma szans z tym u mnie..
dziwna praktyka

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
A mam kilka pytań odnośnie tej listy
1.Czy masc na odprzenia to od razu Sudocrem czy macie może sprawdzone coś innego ?
2.w jaka ilość ręczników się zaopatruje cie i czy są to tylko te z kapturem czy zwykłe tez?
3.w jakim celu kupujecie OCTENISEPT ?
4.Kupujecie pojemniki na pokarm lub te woreczki ?
5. Z jakiej firmy smoczki dla niemowlak ?
6. Ile koszul nocnych? I czy do porodu jakaś dużo szerszą kupić ?
7.tantum rosa. W jakim celu ?
Za meczem Was pytaniami ale nie mam kogo zapytać
1 krem na odparzenia babydream okazał się u nas hitem
2. 2 zwykłe i 2 z kapturkiem ma Leoś. Frankowi też tak kupię.
3 to już wiesz ja używam po prostu na rany też. Zamiast wody utlenionej.
4. Na razie nie kupuje, choć może opakowanie woreczków w razie "w"...
5 kupiłam avent
6. z 3 koszule chcę mieć do szpitala w razie "w"

Cytat:
no zrozumiałyśmy zupełnie inaczej

tych do majtek kupiłam jedno opakowanie - tam własnie jest chyba 10 sztuk, ale tych do przewijania planuję kupić 3, ewentualnie 4 sztuki, bo jeden do torby dla dziecka, jeden na przewijak i jeden dla mnie na łóżko, gdyby było potrzeba i jeden w zapasie
ale jak Ci to dziecko zasika to trzeba wyrzucić. A to bardzo prawdopodobne, ze zasika. Ja będę mieć na pewno więcej tych dużych podkładów. Już teraz mam z 20 sztuk i jeszcze dokupię, bo jak pisałam u nas się to bardzo przydawało i nadal przydaje nawet przy Leosiu

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Też poszukam jakiegos nowego avataru, od roku ten sam
ja mam ten sam od początku. To głównie z lenistwa

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
cena dobra, tylko pampersy mają niezbyt dobry skład chyba.
ja na razie dla Frania nie kupie chusteczek pampers... Leosia bardzo odparzały... Także kupię może jak mały będzie miał kilka miesięcy paczuszkę na próbę

Cytat:
Mi ona wychodzi, potem na jakiś czas staje, a potem znowu wyłazi!!! Bolą mnie wszystkie zęby po tej samej stronie co ona Co za gówno małe!!
ma identycznie z ósemką... I to od lat Bo wyleźć nie może... Ale nie chcę usuwać innych zębów, a usunięcia tej felernej niewyrośniętej mi żaden dentysta nie zaproponował... I tak się męczę co jakiś czas...

Cytat:

emolient do wanny i emolient do smarowania na suche miejsca (łokcie, kolana)

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Ja myślę albo o weekendzie tym 14-15 albo 21-22, nie rozmawiałam jeszcze z tą dziewczyną co mi będzie robiła pazurki
to będziesz testować wcześniej

Cytat:

Cytat:
Irmusia81 tak, na sprzedaż wystawiony był ten wolnostojący, drewniany, gdzie nowy kosztuje 79zł Rozśmieszyło mnie jeszcze jedno ogłoszenie z przewijakiem na łóżeczko, który wyglądał jak brudny z kupy... za 50zł.
kurcze ludzie to wstydu nie mają Ja to bym do kosza wyrzuciła, a nie próbował sprzedać.
Stary 2015-03-05, 17:20   #1635
TinaNeko
Raczkowanie

Cytat:
hehe ja nawet nie podejmuję tematu

właśnie

ja z kolei dostaję tak dużo kasy, ze nie wiem, jak zus to przetrzyma
I jeszcze szef zadzwonił, ze dostałam 1500 zł premii za osiągnięcia w pracy

boziu, nie wyobrażam sobie, co ona przeżywa... Oby to się dobrze dla nich skończyło
Wiem ze mam fatalna ortografie. Ale mnie dzis tel wkurza tak mi sie zacina ze mam ochote przez okno wurzucic. Maluch mi sie ulozyl na lewa strone ze az mnie boli
TinaNeko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 17:28   #1636
kejtiCe
Zakorzenienie

Irmusia no wiem, że jak zasika to muszę wyrzucić no bo ja wychodzę z założenia, że i tak będziemy spacerować, to zawsze mogę sobie coś dokupić w mieście, ale może faktycznie 4 to mało
jak przyjdzie już czas robienia zakupów kosmetycznych to kupię w rossie więcej bo tak naprawdę te podkłady mogą przydać się zawsze
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 17:32   #1637
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez nie cierpie miękkich staników, a na początku kp nosiłam tylko taki, kazdy inny mnie uwierał, uciskał.. masakra.. Miałam taki najbrzydszy za 20zł, biały, z canpola chyba ?!
Teraz taki też sobie kupię, ale jak cycki mi się unormują kupię sobie jakiś ładny, piękny staniczek

Ja też leżałam tylko na podkładzie, którego non stop położna wymieniała.. ogólnie można było zakładać majtki itd jedynie na czas obchodu musiały byc zdjęte.. Ale tak jak i Ty, wolałam leżec bez gaci.. Dla mnie było zbawienie jak mogłam bozene wywalić bez niczego

Na glukozę idę jednak jutro

Ja podawałam Blance słoiczki Na początku miałam ambitny plan gotowac, ale jak stałam, gotowałam a ona zjadła 3 łyżeczki to miałam dość. No i poza tym, ja rozszerzałam diete zimą, gdzie nie było owoców i warzyw.. Latem jadła już normalnie

Soczków nie podawałam
W C&A widziałam ładne biustonosze, ale miseczki do rozmiaru E

Też jutro mam glukozę

Cytat:
Hej gadułki

Mnie po poludniu wczoraj tak brzuch bolał, że spanikowana przesunęłam wizytę na ten piątek

To nieprawda że lepiej jest urodzić w 7 mies niż w 8 a wiem to od lekarzy zajmujących się wcześniakami- KAŻDY dzień jest na wagę złota. A te przesądy nie mają żadnego potwierdzenia w badaniach

od tych samych lekarzy zawsze też słyszeliśmy, żeby dawać małemu jedzonko ze słoiczków- może dlatego że nasz był wcześniakiem, nie wiem, nie wnikałam w to wtedy. dopiero jak skończył roczek mogliśmy sami mu gotować
To samo słyszałam, ważnyjest każdy dzień.

Sloiczki są przebadane, chyba że kupujesz produkty bio i gotujesz. Ja jeszcze nie mam pomysłu, jak będę robić, ale ze słoiczków skorzystam na pewno.

Cytat:
Nie wiem, nie potrzebuje ślubu.. Jestem z Tżem 10 lat, mieszkamy razem od 5lat.. nie mam takiej potrzeby brania ślubu
My krócej, ale ślub mnie nie pociąga
Cytat:
Ja w ogóle mam problem z marei , mehja i masija
Na starym wątku tez były 3 mamy na literke p i szło dostać szału.
Dziwne, ja tam marei z nikim nie mylę

Cytat:
My mamy kościelny.
Ja ogólnie mam same dobre wspomnienia związane z księżmi.
Szczęściara
Cytat:
Też poszukam jakiegos nowego avataru, od roku ten sam
Mój też od dawna taki sam, ale nie zmienię
Pozmieniacie avatary i będę was mylić wszystkie

Cytat:

Też myślę o hipp, sroka pisze, że mają dobre składy.
Stary 2015-03-05, 17:46   #1638
industria
Zakorzenienie

Cytat:
łączę się z Tobą w bólu ósemki mi już trochę urosła, ale nadal się rozpycha i ból promieniuje mi do szyi, ucha i skroni
uu, też sie łącze w bólu

Cytat:

Mi ona wychodzi, potem na jakiś czas staje, a potem znowu wyłazi!!! Bolą mnie wszystkie zęby po tej samej stronie co ona Co za gówno małe!!
współczuje.. mi jedna z ósemek rosła krzywo, pod kątem i napierała na siódemke ...bardzo bolało jak sie wyrzynała a potrafiła to robić co kilka miesięcy- po 1 milimetrze. małpa ale wziełam gnide usunełam chirurgicznie udało mi sie wyrobić przed ciążą i jestem z tego powodu przeszczęśliwa bo nie wiem jak bym teraz przeżyła bez nimesilu albo ketonalu.....

Cytat:
ja ogólnie lubię rossmannowską serię babydream. a ceny tylko mnie w tym utwierdzają
ja też lubie- sama używam i szamponów i oliwek i jeszcze różnych- cenowo są mistrzowskie i składy też mają super. i bardzo lubie ten dziecięcy zapach

Cytat:
oo właśnie też chciałam zadac to pytanie
wogóle super że dziś tyle piszecie o tych wyprawkowych rzeczach, moge zweryfikować listy

a powiedzcie mi jeszcze prosze- jaki emolient do kąpieli polecacie?
mi koleżanka poleciła oilatum a inna mustelle....

no. piszcie piszcie, chętnie sie jeszce czegoś dowiem a ja tymczasem ide robić leczo na jutrzejszy obiad
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 18:03   #1639
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Irmusia no wiem, że jak zasika to muszę wyrzucić no bo ja wychodzę z założenia, że i tak będziemy spacerować, to zawsze mogę sobie coś dokupić w mieście, ale może faktycznie 4 to mało
jak przyjdzie już czas robienia zakupów kosmetycznych to kupię w rossie więcej bo tak naprawdę te podkłady mogą przydać się zawsze
nie wiem czy o tych samych mówimy.. te podkłady do przewijania (chyba 60x60) są w paczkach po 10 sztuk, ok 10 zł za paczkę, ale na początku mi bardzo dużo tego szło, czasem co zmianę pieluchy syn sikał na podkład.., chłopcy chyba częściej niż dziewczynki tak zasikują, zasięg też mają większy

Cytat:
współczuje.. mi jedna z ósemek rosła krzywo, pod kątem i napierała na siódemke ...bardzo bolało jak sie wyrzynała a potrafiła to robić co kilka miesięcy- po 1 milimetrze. małpa ale wziełam gnide usunełam chirurgicznie udało mi sie wyrobić przed ciążą i jestem z tego powodu przeszczęśliwa bo nie wiem jak bym teraz przeżyła bez nimesilu albo ketonalu.....

to samo miałam, bardzo długo rosła, już mnie wszystkie zęby bolały i była usuwana chirurgicznie, niewyrżnięta, rozcinane dziąsło, odpiłowywana od 7 itp. 2 na raz miałam usuwane... ale dobrze, że między ciążami bo w ciąży 8 lubią się uaktywniać, poprzednio miałam przeboje, akurat w ciąży znowu zaczynały rosnąć.. jeszcze mam 2 do usunięcia

osobiście żadnego. na samym początku używałam allerco bo miałam taką mniejszą butelkę ze szkoły rodzenia, potem od razu przeszliśmy na baby dream. uważam że jak nie ma potrzeby to nie ma co przyzwyczajać skóry do emolientów.

odnośnie oilatum, ktoś mi mówil, że kosmetyki dziecięce, które niedawno pojawiły się w biedronce, z dady: balsamy, płyny do kąpieli, kremy do pupy robi właśnie ten sam producent co oilatum, ale sama nie sprawdzałam
Stary 2015-03-05, 18:08   #1640
201710041131
Konto usunięte

Kuuurr*aa sama zaraz sobie wydłubię tą ósemkę jak jej tak ciężko

Jeszcze przyszły buty z deezee i za małe, niech to...

A sprawdzałyście na Gemini? Może tam się opłaca, ja często stamtąd zamawiam jakieś witaminy albo nizoral dla taty, jest taniej (tylko ja mam darmowy odbiór ale wiem, że przy dużych zakupach też jest darmowy)
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 18:12   #1641
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
hehe ja też My nawet nie mieszkaliśmy razem przed ślubem, także oficjalnie wszystko było po bożemu
My też

Cytat:
Ja dostałam od koleżanki. Pierwszy raz zawiązałam i wsadziłam do niej taką dużą lalkę, to jej nogę złamałam

Co do ósemek to znam ten ból. Wychodzą mi już kilka lat. Przez nie musiałam wyrwać wszystkie zdrowe piątki, bo mi się w buzi nie mieściły... Dwie już mam na wierzchu, a dwie cały czas napierają. Nieraz przychodzi taki moment, że bolą zęby, głowa, ucho, gardło i w ogóle cała jedna strona. Na szczęście w ciąży jeszcze porządny ból mnie nie dopadł (odpukać), bo wcześniej musiałam tabletki przeciwbólowe na receptę kupować takie silne, gdzie ja na co dzień w ogóle nie łykam tabletek

Irmusia też idę we wtorek do fryzjera
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 18:12   #1642
k a j a
Zakorzenienie

Na blogu sroki średnio jest o oilatum.. Jakiś inny miał lepsze opinię, kurde nie pamiętam.. Nie wiem czy nie coś na f?

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 18:13   #1643
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość

Z tego co widzę dziś głównie temat wyprawki dla maleństwa się przewija... ja nie mam nic oprócz ubranek. Jestem daleko w tyle Muszę się porządnie wziąć za zamawianie.
ja też jeszcze nie mam NIC prócz ubranek- zacznę kupować w kwietniu dopiero

Cytat:
ja ogólnie lubię rossmannowską serię babydream. a ceny tylko mnie w tym utwierdzają
mają dobry skład i cenę

Cytat:
Kejti tak, bo przez fejsa wysłałam Tżtowi wiadomość, że telefon mi wpadł za kanapę jak ładowałam i że nie umiem wyciągnąć a ten do mnie "to nie możesz delikatnie za kabel go wyciągnąć?" KALAFIOR To sobie wyciągnęłam
brawo
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 18:38   #1644
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Kuuurr*aa sama zaraz sobie wydłubię tą ósemkę jak jej tak ciężko

Jeszcze przyszły buty z deezee i za małe, niech to...

A sprawdzałyście na Gemini? Może tam się opłaca, ja często stamtąd zamawiam jakieś witaminy albo nizoral dla taty, jest taniej (tylko ja mam darmowy odbiór ale wiem, że przy dużych zakupach też jest darmowy)
PrY baaaaarfzo duzych zakupach.. Chyba powyzej 300zl

Cytat:
nie wiem czy o tych samych mówimy.. te podkłady do przewijania (chyba 60x60) są w paczkach po 10 sztuk, ok 10 zł za paczkę, ale na początku mi bardzo dużo tego szło, czasem co zmianę pieluchy syn sikał na podkład.., chłopcy chyba częściej niż dziewczynki tak zasikują, zasięg też mają większy

to samo miałam, bardzo długo rosła, już mnie wszystkie zęby bolały i była usuwana chirurgicznie, niewyrżnięta, rozcinane dziąsło, odpiłowywana od 7 itp. 2 na raz miałam usuwane... ale dobrze, że między ciążami bo w ciąży 8 lubią się uaktywniać, poprzednio miałam przeboje, akurat w ciąży znowu zaczynały rosnąć.. jeszcze mam 2 do usunięcia

osobiście żadnego. na samym początku używałam allerco bo miałam taką mniejszą butelkę ze szkoły rodzenia, potem od razu przeszliśmy na baby dream. uważam że jak nie ma potrzeby to nie ma co przyzwyczajać skóry do emolientów.

odnośnie oilatum, ktoś mi mówil, że kosmetyki dziecięce, które niedawno pojawiły się w biedronce, z dady: balsamy, płyny do kąpieli, kremy do pupy robi właśnie ten sam producent co oilatum, ale sama nie sprawdzałam
Nie uwiwrzysz ale mój syn przez pierwszy rok z życia nigdy nie zsikal mi się poza pielucha.
Mojej mamie raz na bluzkę

[/RIGHT]
Stary 2015-03-05, 18:53   #1645
industria
Zakorzenienie

Cytat:

o widzisz, dobrze wiedzieć to tak jak z niektórymi innymi rzeczami z biedry- ja np uwielbiam ich micele i żele do mycia twarzy za piątaka a producent...tołpa

Cytat:
Na blogu sroki średnio jest o oilatum.. Jakiś inny miał lepsze opinię, kurde nie pamiętam.. Nie wiem czy nie coś na f?
dzięki, musze zlukać

dobra, leczo sie gotue a ja jestem wykończona...chyba musze coś zjeść
Stary 2015-03-05, 19:12   #1646
Millygirl
Zadomowienie

Cytat:

Moja lista była właśnie z gemini

przekopalam rossnet, allegro i blog sroki
część wyprawki zamówię z allegro razem z pieluchami tetrowymi, resztę apteka i ewentualnie rossman.
Stary 2015-03-05, 19:12   #1647
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
o widzisz, dobrze wiedzieć to tak jak z niektórymi innymi rzeczami z biedry- ja np uwielbiam ich micele i żele do mycia twarzy za piątaka a producent...tołpa
Poważnie? Też lubię ich żele do mycia twarzy. Wcześniej miałam zielony, teraz w ciąży niebieski. Miceli nie próbowałam jeszcze
Stary 2015-03-05, 19:40   #1648
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Poważnie? Też lubię ich żele do mycia twarzy. Wcześniej miałam zielony, teraz w ciąży niebieski. Miceli nie próbowałam jeszcze
noo, serio
wyprodukowano dla Jeronimo Martens
przez TORF CORPORATION..... czyli fabryka tołpy
http://www.trikimoniki.pl/2013/10/ze...d-szyldem.html
Stary 2015-03-05, 19:44   #1649
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Tassia - fajnie. U nas niestety na poczatku byly bardzo czeste fontanny jak tylko pieluche rozpielam.

A przesylka z gemini ok 12 zl, darmowa od chyba 350 zl, jakos duzo.. chociaz zalezy kto co zamawia, mi i siostrze kiedys wyszlo takie zamowienie ale mialysmy jakies kosmetydla, zapas kaszek dla 2 dzieci, leki itp.
Stary 2015-03-05, 19:51   #1650
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
uu, też sie łącze w bólu

ja też lubie- sama używam i szamponów i oliwek i jeszcze różnych- cenowo są mistrzowskie i składy też mają super. i bardzo lubie ten dziecięcy zapach

oo właśnie też chciałam zadac to pytanie
wogóle super że dziś tyle piszecie o tych wyprawkowych rzeczach, moge zweryfikować listy

no. piszcie piszcie, chętnie sie jeszce czegoś dowiem a ja tymczasem ide robić leczo na jutrzejszy obiad
Ja będę myśleć o oilatum. Kilka osób polecała i chyba mnie przekonały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości