Mamusie Majowe 2015-cz.7 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-05, 17:59   #2251
201606011622
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Ja idę 10 minut spacerem
:p
Ja akurat zawsze miałam dobre ruchy więc mi lazenie nie straszne :p teraz to mi bardziej torebka ciężka ciąży niż bolace nogi
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 18:00   #2252
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Scotasia kupiłam te bambusowe bo są śliczne i zamiast kocyka na upał
Oprócz tych małych mam też 3 duże otulacze bambusowe 120x120 Aden&Anais. I powiem wam, że jakościowo wydają mi się takie same jak te z Allegro (a zapłaciłam za nie jak za zboże ). No i właśnie kupiłam z myślą, że będą idealne na lato dla dziecka, żeby zarzucić na wózek, czy przykryć dziecko.

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
ja myślę, że do 62 na razie wypiorę i poprasuję resztę później.
Ja będę prać do 68

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Zleję Cię!!! Weszłam w ten link i wzięłam i kupiłam dwa trójpaki Niech mi ktoś zabierze internety i dostęp do konta
Oj tam przydadzą ci się. A są duuużo milsze niż tetra czy flanela. Przekonasz się jak sama pomacasz
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 18:02   #2253
201606011622
Konto usunięte

Ile gaci siateczkowych potrzeba do szpitala?
Stary 2015-03-05, 18:05   #2254
TienShan
Zakorzenienie

Ola nie masz labu w przychodni swojej? Choćby prywatnie robić ten mocz?! Majtek mam 4 pary chyba.

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 18:08   #2255
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Ola nie masz labu w przychodni swojej? Choćby prywatnie robić ten mocz?! Majtek mam 4 pary chyba.
Ale ja zwykle mam kilka badań na raz. I moja przychodnia - gin ma podpisaną umowę z Tym lab i tam wszystkie badania robie. Przyzwyczaiłam sie, w końcu do lekarza też tak daleko jeżdżę
Stary 2015-03-05, 18:09   #2256
TienShan
Zakorzenienie

Współczuję zwłaszcza, że się busem tluczesz....

Stary 2015-03-05, 18:16   #2257
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Współczuję zwłaszcza, że się busem tluczesz....
Nie no, zazwyczaj autem z tzem rano jadę a wracam sobie busem albo odwiedzam jego siostre i czekam aż skonczy jak mi się nie chcę wracać samej dziś z kolei jechałam do szpitala robić badania przeciwcial co do tej tarczycy. No a do endo chodzę w szpitalu i tam też muszę badania robic. A tz jechał gdzies indziej coś załatwić i wyjątkowo ze mną nie pojechał

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Bo tak to zazwyczaj zmianę sobie tz układa tak, żebym mogła z nim pojechać jak mam lekarza albo badania:p

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-05, 18:17   #2258
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cześć kochane, dziękuję za dobre słowa tak strasznie spanikowałam rano bo mały zawsze się ruszał właśnie nad ranem poleżeć nie mogłam bo do lekarza jechałam no i już miałam wizję, że zapytam tej kobiety czy nie może jakoś posłuchać tak na szybko czy mu serduszko bije.. no ale normalnie stałam w tym gabinecie i poczułam takie delikatne kopnięcie. Ona mi powiedziała, że to też nie jest tak że dziecko ciągle się rusza czasem po prostu ma takie ospałe dni. Jak wróciłam do domu przyszedł tż i przyłożył głowę do brzucha i znów go kopnął i zaczął w końcu się ruszać troszkę także już się uspokoiłam..wiecie może czasme stres też tak działa, że im bardziej się nakręcałam tym bardziej tych ruchów nie było. Na szczęście już się uspokoiłam.

A po holterze okazuje się, że jak śpię serce mi bije ponad 100! A rano miałam 150 ale to może dlatego, że się stresowałam tymi ruchami. Na razie mam się nie przejmować.

Idę was nadrabiać
Stary 2015-03-05, 18:18   #2259
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Scotasia kupiłam te bambusowe bo są śliczne i zamiast kocyka na upał
Hehe jasna sprawa kuszą mnie, oj kuszą...
Cytat:
U nas też będzie małe bobo, moja przyjaciółka w lipcu rodzi
Ona jest chrzestną Kuby, ja jej córeczki Zuzi. A teraz ja znowu chłopca będę miała, a ona dziewczynkę, więc się śmiejemy, że dwie parki mamy
Fajnie, ja mam koleżankę, która ma synka młodszego o 3mce od mojego i teraz też jest w ciąży, rodzi 4 mce po mnie Także prawie identyczna róznica. Będzie szał, jak się okaże, że też będzie miała córkę

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Nic się nie stanie
Pisze do was z łóżka szpitalnego, które łaskawie się dla mnie znalazło. Wstępne badania ok. Dostałam juz sterydy. Myślałam, że w kroplowce, a to bolesne zastrzyki w d...! Dwa razy dziennie. Będę miała teraz mnóstwo czasu na nasz wątek
Oj tak, bolą te zastrzyki okropnie. To chyba 6 zastrzyków co 12 godz. Nic przyjemnego Trzymam kciuki, żeby szybko zleciało...

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Tak, ale spokojnie, lekarz miał jakieś takie maleńkie szczoteczki, nawet się nie zorientowałam. ale to chyba u każdej musi być, tak mówili na SR, że to badania na paciorkowca i jeśli były dodatni to w razie pierwszych oznak porodu trzeba do szpitala szybko jechać, żeby nie doszło do zakażenia, czy coś podają nie pamiętam, kalafior ciążowy.
Dają dwie dawki antybiotyku w kroplówce z odstępem 4 godz. Niestety mialam tego paciorkowca.. teraz pewnie też mam
Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
ja mam 5 szt

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 18:20   #2260
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Cześć kochane, dziękuję za dobre słowa tak strasznie spanikowałam rano bo mały zawsze się ruszał właśnie nad ranem poleżeć nie mogłam bo do lekarza jechałam no i już miałam wizję, że zapytam tej kobiety czy nie może jakoś posłuchać tak na szybko czy mu serduszko bije.. no ale normalnie stałam w tym gabinecie i poczułam takie delikatne kopnięcie. Ona mi powiedziała, że to też nie jest tak że dziecko ciągle się rusza czasem po prostu ma takie ospałe dni. Jak wróciłam do domu przyszedł tż i przyłożył głowę do brzucha i znów go kopnął i zaczął w końcu się ruszać troszkę także już się uspokoiłam..wiecie może czasme stres też tak działa, że im bardziej się nakręcałam tym bardziej tych ruchów nie było. Na szczęście już się uspokoiłam.

A po holterze okazuje się, że jak śpię serce mi bije ponad 100! A rano miałam 150 ale to może dlatego, że się stresowałam tymi ruchami. Na razie mam się nie przejmować.

Idę was nadrabiać
Super ze z maleństwem wszystko dobrze! :-*

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 18:38   #2261
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość

Lily ofthe Valley jakie okablowanie? czyżby mi coś uciekło- ciężko się nadrabia tyle stron...
.
miałam założony holter

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
baset z tego co pamiętam to tak może być, że leci z jednej piersi po urodzeniu się wyrówna

Dziewczyny dzisiaj za pomocą lusterka goliłam sobie dół i widok mnie przestraszył czy Wasze dolne usteczka też są takie nabrzmiałe i wielkie? wyglądają normalnie jak jądra

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

ale romantyk Ci się trafił ale z drugiej strony wie co teraz dla żonki najlepsze
rozwaliłaś system tymi jądrami

Cytat:
Napisane przez Anol Pokaż wiadomość
złote rady są najlepsze ostatnio koleżanka się obraziła na mnie, bo powiedziałam, że to co u niej się sprawdziło niekoniecznie sprawdzi się u mnie. Do tego nie widzę potrzeby aby codziennie smarować dziecko sudocremem i do tego jeszcze kąpać w nadmanganianie potasu.... biedna skóra będzie sucha jak pieprz
oj ja też lubię złote rady, ostatnio zadałam koleżance pytanie może głupie, czy po każdym siusiu zmienia się pampersa? no i kurde mam prawo nie wiedzieć a ona mnie wyśmiała jakby to była wiedza oczywista a sama jest dupną matką od 3 miesięcy
Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Mam pytanie kupowała któraś pieluchy tetrowe i flanelowe u r_p77 ? Jak z ich jakością?
Ja kupowałam i są naprawdę ok, podobno lepsze od innych np. z Pepco. Byłam ostatnio na zakupach u r_p stacjonarne i powiem wam ze w szoku bylam... cały sklep zawalony wielkimi pudłami, pakuja w pośpiechu, ledwo miał mnie kto obsłużyć :-D co wy tam nazamawialyscie? Hehe[/QUOTE]
hmmm to ja wyczytałam, że z pepco są lepsze a może mi się miesza, ale któs chyba pisał że się pruły po praniu te z all

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość

Rampersy z nexta po 10 zł Przyszła mi też paczka ciuszków, chyba z 50 sztuk, w stanie idealnym! Najładniejszy to ten komplecik z osiołkiem i spodenki z nexta
rampersy cudowne!

Co do brzucha ja mam szczęście bo jakoś nie słyszałam negatywnych komentarzy, wszyscy mówią że mam fajną piłeczkę i że w ogóle ładnie wyglądam, ciekawe czy po ciąży też mi tak będą mówić

A co do brzucha to też mi się napina np teraz aż se siadłam bo mam takie uczucie jakby mały próbował wyjść przez brzuch

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

a jeszcze co do porannych ruchów to zjadłam nutellę i nic i to mnie jeszcze bardziej martwiło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-05, 18:40   #2262
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
miałam założony holter

rozwaliłaś system tymi jądrami

oj ja też lubię złote rady, ostatnio zadałam koleżance pytanie może głupie, czy po każdym siusiu zmienia się pampersa? no i kurde mam prawo nie wiedzieć a ona mnie wyśmiała jakby to była wiedza oczywista a sama jest dupną matką od 3 miesięcy

Ja kupowałam i są naprawdę ok, podobno lepsze od innych np. z Pepco. Byłam ostatnio na zakupach u r_p stacjonarne i powiem wam ze w szoku bylam... cały sklep zawalony wielkimi pudłami, pakuja w pośpiechu, ledwo miał mnie kto obsłużyć :-D co wy tam nazamawialyscie? Hehe
hmmm to ja wyczytałam, że z pepco są lepsze a może mi się miesza, ale któs chyba pisał że się pruły po praniu te z all

rampersy cudowne!

Co do brzucha ja mam szczęście bo jakoś nie słyszałam negatywnych komentarzy, wszyscy mówią że mam fajną piłeczkę i że w ogóle ładnie wyglądam, ciekawe czy po ciąży też mi tak będą mówić

A co do brzucha to też mi się napina np teraz aż se siadłam bo mam takie uczucie jakby mały próbował wyjść przez brzuch

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

a jeszcze co do porannych ruchów to zjadłam nutellę i nic i to mnie jeszcze bardziej martwiło[/QUOTE]

Te zwykłe od r_p77 są kiepskie te podwójnie tkane są ok.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 18:40   #2263
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Nic się nie stanie
Pisze do was z łóżka szpitalnego, które łaskawie się dla mnie znalazło. Wstępne badania ok. Dostałam juz sterydy. Myślałam, że w kroplowce, a to bolesne zastrzyki w d...! Dwa razy dziennie. Będę miała teraz mnóstwo czasu na nasz wątek
W końcu trafiło się łóżko to teraz wczasy na koszt NFZ
Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Pieróg mnie zamorduje

Najlepsze jest to że zamawiam tego tyle że nawet nie ogarniam co powinno przyjść, gdyby mi czegoś nie przysłali to bym nawet nie ogarnęła Muszę zacząć notować
E nie zrobi tego a kto mu pierożka urodzi?
Cytat:
Dziewczyny na hemoroidy co najlepsze?
Procto hemolan
Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Ustapie komus kolejke
Ta, no któraś musi być pierwsza

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Lily, dobrze ze się rusza
Stary 2015-03-05, 18:45   #2264
baelka
Rozeznanie

Tak mi się chce czegoś słodkiego, a sama nie wiem czego... I jeszcze nie ma mi kto do sklepu pójść

Coś mi najlepiej idzie pisanie o jedzeniu ostatnio
baelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 18:47   #2265
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
ja mam 10 białych tetrowych, 6 tetrowych kolorowych i 4 flanelki, jak będzie mało to dokupię na bieżąco

hejka

Jestem po wizycie, wszystko ok, mała waży 1840 g i idzie idealnie wymiarowo usg z OM ja niestety przytyłam 3 kg przez miesiąc, jak to możliwe nie wiem szyjka trzyma. Dr pobrał mi wymaz z pochwy na jakieś bakterię, muszę jutro lecieć z tym do laboratorium.
Super, gratuluję! takie duże te nasze dzieci

Btw moja broszka tez opuchnięta. Taka buła

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Też się czasem zastanawiam co zrobię z małą...i albo żłobek albo wychowawczy bezpłatny bo na nianię wydam podobnie jak zarabiam-więc to bez sensu. Ale zobaczymy jak będziemy stali z kasiutą-czy będzie nas stać żyć z "menża" pensji

Latarki się boi-znaczy bała jakieś 2 miechy temu i tak jak kopała to przy latarce zamierała. Ale ja jej tłumaczę, że już niedługo nam zostało i na nietoperka też będzie fajnie, że dużo dzidziusiów tak jest i im się podoba- o ona uparta jak osiołek po tatusiu i dalej swoje

Agnes, Baelka przede mną na liście są
Ja też młodego do żłoba dam raczej, bo niania czy też babcie to odpadają...

Hyhy mój wariuje jak widzi światło
Zresztą, pytanie kiedy on nie wariuje?!

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez baelka Pokaż wiadomość

Tak mi się chce czegoś słodkiego, a sama nie wiem czego... I jeszcze nie ma mi kto do sklepu pójść

Ja wgl odkąd leże to ciągle jestem głodna

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-05, 18:51   #2266
201606011622
Konto usunięte

Moj też chyba nigdy nie spi a w nocy to już chyba wcale
Stary 2015-03-05, 18:52   #2267
Nadzieja87
Zakorzenienie

Ola trafili nam się przebojowi chłopcy
Stary 2015-03-05, 18:53   #2268
baelka
Rozeznanie

Dobra, idę do sklepu.
Sama nie wiem czego jeszcze chcę
baelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-05, 18:54   #2269
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
https://www.facebook.com/74656306537...type=1&theater

myślicie, że dać jej znać, że trafiła na fejsa?
serio? i tak dobrze, że pokazała na palcu a nie zrobiła zdjęcia Bożenie

Cytat:
Nie, nie, niewygodne!!! I chrapiące współlokatorki, bo już drzemki poobiednie wszystkie miały...
o nie chyba bym się zabiła, nienawidzę chrapania! a powiedz jak tam jest w tym szpitalu?? położne ok? i czy masz ze sobą sztućce i talerze, bo ja musiałam mieć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-05, 19:00   #2270
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, idę do sklepu.
Sama nie wiem czego jeszcze chcę
Mi się sięgło pepsi ❤

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

E no Lily bez przesady hehehe
Stary 2015-03-05, 19:00   #2271
TienShan
Zakorzenienie

Nadzieja ja wolę cole ale chyba serio jestem mocno chora bo mi dziś nie smakowała

Stary 2015-03-05, 19:01   #2272
Nadzieja87
Zakorzenienie

Też wolę cole, ale nie będę wybrzydzać
Stary 2015-03-05, 19:02   #2273
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja planuje wrócić do pracy po macierzyńskim. A tz nie chce żebym wracała. I o. Nie wiem jak to bd.
U nas nie ma opcji żebym nie wracała, mamy kredyt i ledwo z dwóch wypłata dajemy radę
Cytat:
ja myślę, że do 62 na razie wypiorę i poprasuję resztę później.
Wiesz co, ja poprałam i jak wieszałam to stwierdziłam że te maleństwa w ogóle pogniecione nie są nic a nic...zobaczymy jak wyschną, ale naprawdę jakoś szkoda mi czasu żeby to prasowac

Cytat:
Nic się nie stanie
wow, dobrze ze sie udało w koncu
Cytat:
ja kupiłam jedną paczkę, chyba 5 sztuk
Cytat:

ja teeeeeeż ale zjedliśmy wielką kolację i chyba muszę się powstrzymać
Stary 2015-03-05, 19:02   #2274
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Ola trafili nam się przebojowi chłopcy
Coś czuje że będziemy miec z nimi co dobrego
Stary 2015-03-05, 19:02   #2275
Nadzieja87
Zakorzenienie

Idę se zmajstrować zapiekanki do tego
Stary 2015-03-05, 19:03   #2276
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Też wolę cole, ale nie będę wybrzydzać
Hrabianka
Stary 2015-03-05, 19:03   #2277
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Nadzieja ja wolę cole ale chyba serio jestem mocno chora bo mi dziś nie smakowała
Ja też wolę colę i dzisiaj po nią sięgłam a Tż wyzywa

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-05, 19:04   #2278
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
A mój sam mi kupuje w sumie jedyny.grzech w.ciąży

Stary 2015-03-05, 19:04   #2279
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
Mój jak sobie przypomni to się drze żebym gazowanego nie piła
Stary 2015-03-05, 19:05   #2280
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Coś czuje że będziemy miec z nimi co dobrego ala:
No tego akurat tez pewna jestem...
Poza tym jeśli będzie młody taki rezolutny jak tatuś to tymbardziej będzie komedia.

Siostra tż już teraz mi współczuje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości