|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wpadki i inne przypadki (część II)
No wlasnie Velika jak juz bylas dzis 9879864962871 razy sikac to co Ty chcialas tam ujrzec
moja kochana
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faceci, ale tak jak pisze cień oni mają problem z wyrażaniem uczuć. Co nie zmienia faktu, że ten twój pojechał po bandzie, kurka nie dość, że faceci prawie nie maja pojęcia o tych cudach, owu, tempki, to jeszcze nie docenią, że kobieta się stara i oni mają podane gotowe.
|
|
|
|
|
|
#603 |
|
Wtajemniczenie
|
Velika z tego co czytałam na ovufriend, to wzrost temperatury powoduje progesteron. Ten z kolei powstaje z ciałka żółtego, które z kolei powstaje jak uwolni się komórka jajowa (uff, jakie to skomplikowane...) więc do skoku tempki dochodzi 1-3 dni po wystąpieniu owulacji. Tak mi zresztą pokazał wykres w zeszłym miesiącu i pokryło się to z monitoringiem
Dziś test owu dodatni.. znów trza działać :P |
|
|
|
|
#604 |
|
Winter is coming
|
dobrze wiedzieć
Gdyby mi się kiedyś zachciało mierzyć temperaturę ![]() Alloffkowa u nas nikt nie wie, nie zwierzamy się nikomu, a już na pewno nie rodzicom ;] ee ja niby wiem, że ten test trochę lipa, ale i tak się na nic nie nastawiam. Chociaż chciałabym nooo W ogóle mamy mega roz☠☠☠☠ziel w chałupie, bo chłop robi rower. W związku z czym jeden pokój jest cały usyfiony, jeden rower stoi gdzieś pomiędzy pokojami i nie da się przejść, w łazience zamiast ręcznika do wycierania rąk wisi łańcuch, a wczoraj nie mogłam się wieczorem umyć, bo w wannie leżała opona
Edytowane przez velika Czas edycji: 2015-03-05 o 22:18 |
|
|
|
|
#605 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja to tylko po śluzie jestem w stanie mniej więcej określić, że mam owu, no i w tym miesiącu akurat jak się zaczęło mokro w gaciach, to i jajnik mnie bolał. Ale to z kolei nie bardzo pokrywa się z tym, co na tych wszystkich mądrych wykresach się pokazuje... a ovufriend usunęłam, bo nie mam zamiaru kupować abonamentu...
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
bo jak mu powiedziałam, że w lipcu będziemy dzieciaka majstrować, to powiedział, że jest gotowy na zawołanie
|
|
|
#606 |
|
Wtajemniczenie
|
O widzicie, a ja całe życie myślałam, że temperatura rośnie jak jest owulacja a nie po.
|
|
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te testy owu wprowadziły tylko zamęt, bo nie do czytałam, że one nie pokazują owu teraz, tylko, że ta owu wystąpi dopiero za ileś tam godzin. Ale ja jakaś tępa jestem, wczoraj na wrześniowych byla dyskusja o liczeniu tygodnia ciąży. Fakt co osoba to inna teoria i można z głupieć No to zaczynamy czarować, @ akysz od Rudaska |
|
|
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Np. 16t3d to 17 tydzień ciąży. 16 pełnych tygodni jest skończonych więc leci 17ty tydzień... itd ![]() Natomiast dla lekarza to zawsze będzie 16 tydzień Nie liczą tych dni.Właśnie sobie uświadomiłam, że dziś zaczynam 18ty tydzień!
|
|
|
#610 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Więc na wszelki wypadek olałam te obserwacje i wprowadziłam częstsze Liczenie tygodni ciąży to też dla mnie czarna magia ![]() Póki co @ ni ma ;] Testu też nie robiłam, bo nie miałam w domu ;]
|
|
|
#611 |
|
Wtajemniczenie
|
veilka
jak tam test ? Ja też schizuję bo od tyg bola mnie (.)(.) :P a gdzie do @ no i temp cały czas 36.8-37 ale to może być wzrost progesteronu...
|
|
#612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te tygodnie, to ja też tak liczę, ale co jakiś czas gdzieś jest jakaś dyskusja, bo niektórzy lekarze liczą według skończonych tygodni. Ja mam 11t3d czyli 12. Ale czekam na usg, bo na tym szpitalnym usg doliczyli mi 3dni. Cytat:
Ale za to jakie sny erotyczne miewam i ile tego. A my dzisiaj jedziemy zobaczyć wózek na olx wypatrzyłam mojego ulubionego x-landera xt w bardzo fajnej cenie na razie wozioł wyląduje w piwnicy. Ale przynajmniej szukanie wózka będziemy mieć z głowy. No i przeprowadzka nam się szykuje, wczoraj widzieliśmy mieszkanko, tż kręci nosem bo będzie mieć dalej do pracy, ale mam nadzieję, że się zgodzi, bo tamto mieszkanie jest jaśniejsze, przestronne i w bloku jest winda. |
||
|
|
|
|
#613 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no wlasnie ja tez juz nie wiem czy sie liczy tak dni, np: 16t1d 16t2d 16t3d 16t4d 16t5d 16t6d 16t7d czy to ostatnie to juz 17t0d ![]() Cytat:
ja mam dostac pojutrze ale juz dzis mnie brzuch muli wiec pewnie dostane wczesniej @ ![]() Cytat:
boje sie o piesa ale moze nie pomieszkamy to dlugo bo szykujemy sie do budowy domku
TSH - 26.05. - 1,210 --- break --- BBG: R1 Week 2 Edytowane przez MilkaJestem Czas edycji: 2015-03-06 o 11:34 |
||||
|
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#615 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyliczanka na dziś:
![]() isabel89 - 01.03. - czekamy i kciuki mocno trzymamy ![]() velika - 06.03. - ![]() MilkaJestem - 08.03. - 2 dni ![]() ![]() Robusta - 11.03. - 5 dni jasiulek - 19.03. - 13 dni kallina_2014 - 31.03. - 25 dni
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#617 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki!
Wiem, wiem dawno się nie odzywałam... Przepraszam. Czytam regularnie ale nie mam czasu odpisać w pracy mam Sajgon caly czas, od kwietnia mam zmienić wydział i budynek. Znów nowi ludzie i nowe miejsce. W zeszły weekend były dni płodne. Czekaliśmy na sobotę bo nam poradzono żeby seks uprawiać rzadziej żeby nasienie sie poprawiło... W sobotę rocznica. Romantyczna kolacja na miescie i co? I nic. Tż za bardzo wczuł sie w to ze to musi być dziś. Zestresował sie i kicha! :/ w niedziele cos podziałaliśmy... Zobaczymy. Czekamy nadal na termin zabiegu na te żylaki. Tż bierze od poczatku miesiąca proxeed. A ja zamówilam ten żel conceive i wiesiołka. |
|
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Wpierdzielam cukierki czekoladowe. Jak ja dawno tego nie jadłam Zaczynam 15 tydzień, jak to pięknie brzmi ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
Nam pani doktor mówiła, że ta teoria co dwa dni jest wyssana z palca i nie poparta zadnymi badaniami. Przecież sperma zaczyna się tworzyć zaraz po opróżnieniu jąder i co plemniczki tak sobie rosną w siłę? Nie sądzę. Nam kazała jak najczęściej.
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-03-06 o 13:22 |
|
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Chupa ja nie mówiłam TZ kiedy te dni i w ogóle tematu staranek
) Bianeczka nie mów o czekoladzie bo ja na diecie
|
|
#620 |
|
Zadomowienie
|
on sam dopytuje kiedy będą dni płodne. Próbowaliśmy przez te 3 cykle często wiec próbujemy 2 teorii. Jak jest często to nasenia jest znaczniej mniej a w naszym przypadku chyba lepiej byloby strzelić raz a dobrze i wtedy jest szansa ze znajdzie sie jeden dobry plemniczek który dożyje owulacji i będzie zdrowy i silny
![]() I nie mów o słodkim! Jak co roku nie jem nic słodkiego ani innych przekąsek przez wielki post...jeszcze 4tygodnie!!! Hehehe Edytowane przez chupacabra88 Czas edycji: 2015-03-06 o 13:50 |
|
|
|
|
#621 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też męczę mojego TŻta jak najczęściej w te dni
mam nadzieję, że się wstrzeliliśmy jakimś cudem
|
|
#622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja myślę, że jak ma się trafić, to nie ważne ile razy. Poprostu musi zadziałać się magia
|
|||
|
|
|
|
#623 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#624 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do tż, to mój wie kiedy mam płodne, ale nie spina go to jakoś, jak ma mniejszą ochotę to umiem go skutecznie rozochocić ![]() My jakoś przypadkowo działamy co drugi dzień, dziś mam pierwszą pół-rocznicę ślubu, zaplanowałam kolację, może z lampką wina, więc mam nadzieję że będzie świętowanie ![]() |
||
|
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zapraszam was na mojego bloga. Dzisiaj przyszło pudełeczko dla mamy i dziecka
Znajdziecie tam opis. Powiem, że jestem bardzo zadowolona.
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy wózioł
)) I udało się będzie przeprowadzka
|
|
|
|
|
#627 |
|
Winter is coming
|
piękny merry!
Alloffkowa owocnego świętowania! U mnie ciągle nic, nawet się drinka napić nie mogę, bo się boję ale zaopatrzyłam się w test na rano w razie czegoNo i ogarnęłam po pracy pół chałupy, jutro kolejne pół
Edytowane przez velika Czas edycji: 2015-03-06 o 19:30 |
|
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Merry super wozior!
|
|
#629 |
|
Raczkowanie
|
Melduje, że żyję :-* powrocilam do świata żywych po tym wczesnym #. Byłam dziś u gina po raz trzeci w ciągu tygodnia :| pecherzyk pięknie pękł, wszystko wygląda obiecująco... W razie czego mam badania do hsg i gdyby teraz się nie udało, to koło 28 będę mieć to badanie w znieczuleniu ogólnym... Ech :-( trzymam kciuki za nas wszystkie,gratuluję kolejnych tygodni ciąży i czekam na jakieś dwie kreski, bo dawno na wątku nie było ;-)
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Merry, gratuluje wózka! Super fotka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

moja kochana 

faceci, ale tak jak pisze cień oni mają problem z wyrażaniem uczuć. Co nie zmienia faktu, że ten twój pojechał po bandzie, kurka nie dość, że faceci prawie nie maja pojęcia o tych cudach, owu, tempki, to jeszcze nie docenią, że kobieta się stara i oni mają podane gotowe.
Gdyby mi się kiedyś zachciało mierzyć temperaturę 
ehh z tymi chłopami to same problemy

Nie liczą tych dni.

boje sie o piesa ale moze nie pomieszkamy to dlugo bo szykujemy sie do budowy domku 

bo ja na diecie
: