|
|
#4531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. IX
|
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4533 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4535 |
|
Rozeznanie
|
Boże co się ze mną dzieje
|
|
#4536 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() My wczoraj wyszlismy ze szpitala i jak na zlosc snieg sie rozpadal jak szlismy do samochodu. To TZ z mala biegiem, a ja czlapalam jak pingwin Powiem wam, ze te dziewczyny po cc byly w znacznie lepszej kondycji ruchowej niz ja z rozcietym i pozszywanym tylkiem. Dopiero dzisiaj w miare normalnie na dupie siadam Wczoraj jak wrocilismy zlapal mnie taki straszny dol, przeplakalam caly wieczor. Mala nie chciala ssac i TZ po mleko jechal. Najgorsze jest to, ze ja wiem doskonale ze to nie mozna sie zalamywac, ale to tak samo z siiebie . Dzisiaj odciagnelam rano troszke i dokarmilam mm, a potem juz ladnie possala i nie chciala mm, wiec moze sie najadla. Ale z lewego cyca jeszcze mi nie leci na tyle zeby mogla sama wyssac, ale pracuje nad tym. Wiec moja rada jak tylko w szpitalu was cos zaniepokoi z karmieniem od rozu wolajcie polozna od noworodkow, na pewno pomoze. Dziewczynie co lezala kolo mnie rozchulala tak cyce ze ho ho takze wczoraj bylam zalamana i nie umialam sie cieszyc, a dzisiaj poziom milosci osiagnal gorna granice. Az sie rozplakalam znowu ze szczescia do tego TZ taki zapatrzony jak w obrazek A Jagodka noc spedzila w swoim lozeczku, takie mamy postanowienie, w nocy spi sama. A rano jak TZ bedzie wychodzil bedzie mi ja dawal do lozka. Bo na razie ma 2 tygodnie urlopu. A co do bolu porodowego to naprawde chyba sie zapomina. Ja pamietam tylko sama akcje porodowa, z reszta na skurczach bylam niemalze nieprzytomna, bo tracilam poczucie czasu. Nadrabiam, mala i TZ spia skrobiecie strasznie duzo
|
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pyszny obiadek moze wieczorem sie poprawia 3mam kciuki |
|
|
|
|
#4538 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uwielbiam taki obiad W tym tygodniu już go miałam z tym, że zamiast mizerii to maślanka była
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to konska dawka jest do wielkanocy to ty nie urodzisz napewno jak to tak u ciebie sie cofa
|
|
|
|
|
#4541 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powodzenia z kp Musimy być silne dla naszych maluchów
|
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane. No dogadaliśmy się z właścicielami i mamy ich z głowy.
Pojezdzilam po sklepach za kartonami i mam tylko jeden;/ jakaś bieda w tych marketach heh. Zjadłam pierogi na słodko z serem bo se 6szt.w intermarche kupiłam i zjadłam pół czekolady heh. Nikt nie rodzi zero skurczy - ejze co jest!
|
#4543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
super ze juz w domku Kurcze nie boje sie bolu , jest cos gorszego niz ten bol zszywanie i nacinanie krocza ja przejde wszystko dla synka tylko chce go na zewnatrz zdrowego placzacego |
||
|
|
|
#4544 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#4545 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez chcę Helenkę kłaść na noc do łóżeczka, marzy mi się, by ją tak nauczyć spać od początku... Zazdroszczę, że już w domku RAZEM jesteścieCytat:
Popołudniu mam ktg, a ja zero skurczy, ale przynajmniej upewnię się, że z Małą wszystko dobrze. Idę myć włosy
|
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mozesz jeszcze w castoramie kupic kartony do przeprowadzki, jesli sie wam spieszy, ale to juz jest koszt.leniuszki spia nie ma porodow ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- juz drugi raz leci ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- a ja zjem loda i pojde chwasty wyrywac w ogrodku |
|
|
|
|
#4547 |
|
Basia_KasiaWiki
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
Lipa bo Castorama jest 40km ode mnie ;/ idę do gazowni dokumenty załatwić nowe na nowym mieszkaniu.
|
#4549 |
|
Zadomowienie
|
Ja je brałam przez cała ciążę ze wskazaniem od lekarza, ale nie wiem czy na hemoroidy pomoże, bo ja nie miałam.
|
|
|
|
#4550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Następny poród na pewno cc.Co do niejedzenia małej obserwuj czy żólta się nie robi, teraz szybko ze szpiala wypuszczają, a później Ty masz problem. Dziewczynki kochane nie łamcie się, dopiero początek marca, już niedługo będziecie tulic swoje kruszynki. Poszukajcie już opinii o przychodniach i lekarzach w okolicy, bo trzeba w ciagu tygodnia się zgłosić do wybranej, a po porodzie nie ma czasu już neta wertować. TZ przyjechał i wręczył mi śliczny złoty łańcuszek z serduszkiem i kółeczkiem gdzie jest wygrawerowane Zuza i data porodu
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
|
#4551 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla TŻA co do szybkiego wypuszczania ze szpitala to zgadzam się z tobą, jak urodziłam córkę 5 lat temu to do domu wyszłam dopiero po 3 dniach, a teraz to ledwo druga doba minie i do domu, moja siostra też została sama z żółtaczką małego ,która się nasiliła w domu i walczyła prawie 2 m-c, więc nie wiadomo co lepsze szybsze wyjście do domu czy przecierpienie w szpitalu dzień lub dwa dłużej, ale nic na to nie poradzimy jak w szpitalach brak miejsc |
|
|
|
|
#4553 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hey
Dzisiaj mialam wizyte i myslalam, ze na zawal padne. Gin na usg zobaczyl za malo wod, AFI powinno byc od 5 w gore, a u mnie bylo 4. No to mowi, ze kladzie mnie na oddzial, ale najpierw mam isc na gore na ginekologie, zeby ordynator jeszcze mnie zbadal. Ja taki szok, bo nie mialam zadnych wyciekow, wiec gdzie wody? Do tego okazalo sie, ze zapomnialam z domu tel. i musialabym sama sie bujac po torbe (na szczescie spakowana). Ordynator zrobil usg i znalazl jeszcze wody, mam Afi 12, wiec kamien z serca. Mam teraz wizyte za tydzien i za dwa, a 24 bede miala cc, bo niestety moje dziecie nie raczylo sie obrocic. Lekarz zbadal mnie najpierw recznie i mowi, ze chyba sie odwrocila, bo wyczuwa dwa twarde miejsca, jedno na dole, a drugie na gorze, ewentualnie czy nie bede miala blizniakow. Ja tam wiedzialam swoje, ze nic sie nie zmienilo i mialam racje, gin trafil na jej kosc ogonowa. Mala wazy 3,250 g, a ja schudlam przez tydzien 3 kg, polozna twierdzi, ze pewnie ostatnio bylam opuchnieta i zawyzylo mi wage. Od poczatku ciazy mam 9 kg na plusie, wiec przynajmniej jakis pozytyw dzisiaj. Marcia, troche sie nameczylas, ale bylo warto. Mala sliczna. Dzieki za rady. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4554 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom!
Ja w poniedzialek 16go jade do szpitala i 17 lub 18go mam miec cc. Prosze trzymajcie wtedy kciuki za maluszka! Probuje czytac na bierzaco, ale calymi dniami spedzam czas albo na badaniach, albo spie takze ciezko, wiec wybaczcie ze nikogo nie zacytuje. Buziaki!
|
#4555 |
|
Rozeznanie
|
A wiecie co, od rana wzięłam się za robotkę, w końcu 5 tyg leżenie, potem oszczędzanie się, więc większość robił TŻ, poszłam na spacer na zakupy przeleciałam się po schodach, powiesiłam 2 pralki, sprzątnęłam łazienkę i kuchnię, ugotowałam obiad idę do łazienki, a tam czop i to duużo tego było, więc chyba całość, a nie wspomnę, że dziś już korzystałam z toalety 2 razy i jakoś odechciało mi się rodzić przez to he he, a tu jeszcze sporo sprzątania mi zostało, ale biorę się dalej, jak tylko zjem zupkę
A nie powiem jutro mąż ma imieniny to fajny prezent bym mu sprawiła, ale to tylko mój Synuś wie Bo ja podchodzę do tego neutralnie
|
|
|
|
#4556 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Oczywiście u nas też cisza. Mała znowu dzisiaj takiego lenia ma,ze nie wierzę. Ledwo Ledwo się przeciaga. Brąz będę szła sklepu, a tam jest kawałek więc coś może ruszy pełnia na nas też nie podziałala,więc czekamy dalej. do terminu mamy jeszcze 12 dni. Dodatkowo jeszcze przeprowadzka czeka nas 24...
|
#4557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyszedł mi dziś kocyk od Makaszki, zamówiłam cienki, bedzie idealny na ciepłą wiosne-lato, a na jesień- zimę zamówię cieplejszy i większy bo juz mi sie spodobała jakość i wykonanie kocyka
|
|
#4558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze, chciałam zobaczyc kocyk ale mi sie nie wyswietla
|
|
#4559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zamowilam wczoraj taki kocyk http://allegro.pl/miko-made-with-lov...npage-observed Wybralam sweer grid, ale bardzo dlugo sie zastanawialam, bo wszystkie mi sie podobaly. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

jej mama to zastosowała i podziałało przy obu ciazach
nie spodziewałam się, że tak szybko, ale bardzo się cieszę
. Dzisiaj odciagnelam rano troszke i dokarmilam mm, a potem juz ladnie possala i nie chciala mm, wiec moze sie najadla. Ale z lewego cyca jeszcze mi nie leci na tyle zeby mogla sama wyssac, ale pracuje nad tym. Wiec moja rada jak tylko w szpitalu was cos zaniepokoi z karmieniem od rozu wolajcie polozna od noworodkow, na pewno pomoze. Dziewczynie co lezala kolo mnie rozchulala tak cyce ze ho ho