|
|
#4231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
A no i oczywiście matki na śmieciówkach niech dostają macierzyński, tu jestem za ... Cytat:
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4234 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja również czuje tylko z przodu,raz mniej raz wiecej ale ciągle tylko nisko w podbrzuszu. Wczoraj śniło mi sie że już urodzilam i nie miałam nic dla dziecka,że zostawilam je u ciotki i polecialam po pampersy.Mega przerażający sen był i bardzo realistyczny.Tak że moja psychika chyba chciałaby żeby już miała najważniejsze rzeczy kupione,a póki co tylko ubranka i to nie najmniejsze bo właśnie zimowe na wyprz. fajne trafiały się to brałam.Odnośnie słoiczków to póki co nie mam zdania.Jakby mieć sprawdzone warzywa to pewnie że można robić tym bardziej że będę w domu ale w domowym ogródku rośnie marchewka natka por i seler wiec za dużo z tego nie zrobie
|
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam o 10 i dziewczyny dopiero przyklejały ceny z obniżką ale były już przecenione niektóre bodziaki, tshirty, dżinsy, dresy, koszulki z długim, trampki... ceny ok ![]() na dziewczęce ciuszki nie patrzałam więc nie wiem, no ale Ty tak jak ja - chłop
|
|
#4236 | ||
|
Raczkowanie
|
Jejku jak was czytam, że wy już tak kupujecie to zaczynam się bać, że ja nie zdążę. Jeszcze nic nie mam poza czterema parami skarpetek, które kupiła moja mama. Poszłabym sobie na jakieś "dziewczynkowe" zakupy, ale w taką pogodę nie chce mi się ruszyć z domu, a tym bardziej włóczyć się po sklepach Czy któraś z was jest na takim etapie jak ja? Będzie mi raźniej ![]() [/QUOTE] Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widziałyście ile mam marcowych juz urodziło?
![]() ![]() Fajne mają opisy porodów, juz sie nie mogę doczekać jak my tak będziemy tutaj pisa
|
|
#4238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Wam powiem dziewczyny jak to wyglada z trochę innej strony...
Ja po ślubie ptrzeprowadziłam sie do tża. Musiałam zrezygnować z mojej pracy (um. o pracę) bo bezsensu byłoby dojeżdżanie 100km do roboty w jedna strone... Ale w nowym miejscu zamieszkania miałam niby nagraną pracę, placówka miała sie otworzyć od września, wiec luuuuz. Jednak otwarcie sie opóźniało, najpierw o miesiac, potem dwa, aż wyszło, że otworzyli sie dopiero teraz. W międzyczasie zaszłam w ciażę (totalna niespodzianka), i ja zostałam bez pracy.. nikt juz nie chciał mnie zatrudnić w ciaży, placówka, gdzie miałam być też nie... I powiedzcie co w takiej sytuacji robić? przyznam, że ten tysiac byłby dla mnie jak najbardziej pomocny. A teraz muszę kombinowac jak sie da, żeby była kasa... takze wiecie, z tą doplatą na dzieck oto zależy z jakiego punktu sie na top patrzy. Bo serio są osoby, którym ten tysiac by sie przydał...
|
|
#4240 |
|
Zadomowienie
|
hejo hej
![]() piszecie z prędkoscią wiatru i nie ma szans zebym za Wami nadązyła... Nie bylo to jak w pierwszej ciazy, calymi dniami na kompie wiec i czasu mnoooostwo teraz przy moim 1,5 roczniaku wolny czas spedzam na czytaniu ale raczej mądrych książek wychowawczych, bo problemy stają sie porządkiem dziennym ![]() Chcialam tylko z grubsza napisac co u nas nasza dziewczynka okazała sięCHŁOPCEM, więc Jaśko bedzie miał brata. Na początku byłam baaardzo ale to bardzo rozczarowana, bo perspektywa warkoczykow, spineczek i opaseczek poszła w zapomnienie... ale staram się oswoic z myślą, że będę królową matką boje sie tylko że jak drugi synus bedzie taki wymagający jak pierwszy to nie dam rady... prócz tego jest wszystko ok, pesara raczej nie bede miec zakladanego bo brzusio poki co nie stawia się, szyjka jest mega długa i ogolnie wymiki mam dobre koncem 24tygodnia idziemy na usg 4D, teraz we wt zaczne 21 tydz, leci jak nie wiem co ![]() nastepna wizyta 8 kwietnia usg 4d 3 kwietnia Pozdrawiam !
|
#4241 |
|
Rozeznanie
|
Czy w trzecim trymestrze przybiera się najwięcej na wadze? Jeżeli tak, to
|
|
|
|
#4242 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest delikatnie wyczuwalne, jak nic nie robię (bo tak to bym nie zauważyła nawet) ale w sumie jestem pewna, że dziecko się tak ułożyło - no chyba, że mam innego gremlina w środku![]() Cytat:
Ale to był fart bo właścicielka potrzebowała kogoś na swoje zastępstwo na kilka miesięcy bo sama musiała iść na l4 więc i jej na rękę, że będę kilka msc i mi![]() Aczkolwiek raczej niespotykana sytuacja by ktoś chciał zatrudnić ciężarną... Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam nadzieje, że najgorzej jest w II bo ja już mega ciążowo wyglądam...
|
|
#4243 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie, ja to ciągle mówię, że dla bezrobotnych (takich, którzy są bezrobotni ciągle i wciąż i za żadną pracę się nie wezmą), to nie powinno być zasiłków i gotowych pieniędzy, tylko inna, konkretna pomoc - np właśnie zorganizowanie im pracy - jak chce pracować OK, można dać i zasiłek i inaczej pomagać, ale najczęściej to wygląda tak, że kobietki chodzą do zakładów pracy, bo tam zostały wysłane z UP i proszą o podpisanie, że były i że coś jest nie tak i nie mogą podjąć tej pracy... Niestety, ale Polska zupełnie sobie nie radzi jeśli chodzi o politykę społeczną a przede wszystkim prorodzinną... Skończyłam nauki o rodzinie i przygotowywali mnie do pracy m.in. w instytucjach pomocowych rodzinie, ale jak poszłam na praktyki i poznałam jak to wszystko działa od środka, to stwierdziłam, że to nie dla mnie - ja potrzebuję działać, żeby były efekty tej pomocy, mieć cel i go osiągać, a tam działa się, żeby można było wpisać w papiery, no i pewnych rzeczy po prostu nie można zrobić, bo takie są przepisy, które niestety nie powstały, żeby pomóc ludziom, tylko politykom i urzędnikom (bez obrazy dla pracujących w urzędach). No to się wyżaliłam... Cytat:
A co do wymagających dzieci, to mówią, że jak pierwsze jest mocno wymagające, to drugie podobno spokojniejsze... tego się trzymam i liczę na to, że nie będzie źle... |
||
|
|
|
#4244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie niestety kiepsko z synkiem . Pani z przedszkola zadzwoniła, ze Mati wyglada niewyraźne, ma katar, pokłada sie i chyba ma gorączkę. Pojechałam po niego. Bidulek taki . Leży na kanapie mój bidulek. Dostał syrop przeciwgorączkowy. Mowię Wam, okropny wirus teraz panuje. W przedszkolu nie ma co najmniej połowy dzieci. A dzisiaj, razem z Matim, padły tez dwie dziewczynki. No nic, będziemy sie kurować, moze uda sie uniknąć zapalenia oskrzeli, bo teraz duzo jest zachorowań.
Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2015-03-06 o 14:40 |
|
|
|
|
#4245 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a czujecie moze juz maluchy powyzej pepka? bo u mnie w tym tygodniu zauwazylam ze maly mnie kopie nawet sporo powyzej pepka.. i kurde czyzby macica juz tka wysoko sie uniosla? nie wiem ale fakt faktem jak juz tak czuje to niedlugo niewiele brakuje aby kopal mnie po zebrach;/
|
|
|
|
#4246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeglądam ciuszki i znalazłam piękną sukieneczkę rozmiar 62, cena 100zł
|
|
#4247 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie tez czesciej czuje ponizej pepka itd ale ostatnio wlasnie zauwazylam ze i wyzej i sie zdziwilam.. no to dobrze ze to norma
|
|
|
|
|
#4248 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I oby to nie było to wirusowe zapalenie... nas ominęło, choć Hania miała koszmarny katar i kaszel, ale skończyło się na tym i nie poszło dalej. Cytat:
|
||
|
|
|
#4249 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć
Cytat:
Lekarz na ostatniej wizycie powiedział, że macicę mam już gdzieś na wysokości wątroby oraz brzuszek + macica wyglądają na ok 26 tc, a nie 22 tc ale wszystko jest ok ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
A to Wam maleństwo zrobiło psikusa ale najważniejsze, że wszystko ok i zdrowe ![]() Macie już wybrane imię ?? ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4250 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny, piszę ze szpitala. Wczoraj cały dzień miałam dziwny, ciągnący ból od prawe pachwiny i promieniujący na całą połowę brzucha, az do pępka. Obudziłam się wczoraj rano z tym bólem i myślałam, że mi przejdzie ale wytrzymałam do wieczora, po prostu ból się nasilał i ok 20 po skontaktowaniu się z moją gin pojechaliśmy na izbę przyjęć, zrobili mi usg dwa razy, najpierw gin a potem chirurg bo podejrzewali woreczek żółciowy lub wyrostek robaczkowy. Miałam tez pobraną krew i mocz.
O 23.30 wylądowałam na patologii ciązy do obserwacji - mam bakterie i krew w moczu, a ból prawodpodobnie spowodowany kolką nerkową. W internecie czytałam, że ten ból jest mocniejszy niż bóle porodowe, jesli tak, to ja mogę rodzic ![]() Mam cały czas kroplówkę i biorę leki, jedzenie jest masakryczne. Rano przestało mnie wszystko boleć a od godziny znowu zaczyna mam tu zostać do poniedziałku i wtedy znowu badania - jesli będzie ok to do domu, jeśli nie - zostaje w szpitalu więc mam nadzieję, że wrócę szybko.
|
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Mistrzyni to dobrze, że pojechałaś do szpitala
Zdrówka dużo
|
#4252 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
Ale niespodzianka
|
||
|
|
|
#4253 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja paczałam na lutowe i sie przygotowuje psychicznie do tego wszystkiego ![]() Cytat:
Ja na razie tylko pod pepkiem ale czuje, ze macice mam wyzej. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mistrzyni duzo zdrowka! |
|
|
|
|
#4255 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z Rana
o 11 przychodzi pielegniarka do domu aby Pobrac krew I mocz na HIV, kile Itp. A Potem na USG po 14
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#4256 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. To okropne! Trzymaj sie i szybko wracaj do domku .Cytat:
|
||
|
|
|
#4257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nic straconego, będę tam jeszcze zaglądać ![]() Cytat:
Ewentualnie można by jakoś zawęzić taki program do osób, które np w ostatnim roku miały jakąkolwiek pracę? Takie przedłużenie prawa do zasiłku macierzyńskiego do iluś tam po skończeniu pracy, w końcu składki jakieś płaciłaś więc można by to podciągnąć pod nie. Patola i tak ma zasiłki wszelakie co czasem też mnie cholernie wkurza, bo nie raz te rodziny wyciągają całkiem niezłą kasę ze wszystkich możliwych instytucji. Dlatego im już i tak się nie opłaca pracować. A osoby bezrobotne chwilowo nie mają praktycznie żadnej pomocy. Wkurza mnie to w Polsce, że u nas jak się komuś "normalnemu" noga powinie to MOPS oleje, nie da nic, marny zasiłek dla bezrobotnych i spadaj .. a patola ma mieszkania za darmo, dopłaty wszelakie, obiady dla dzieci, książki, no w cholerę tego jest. Ba, śmiem twierdzić nawet, że zarabiający najniższą krajową mają dużo gorzej niż patola, bo im się już nic nie należy ... jak mają 2 x miminalną na rodzinę 2+2 to już chyba przekraczają wszelkie progi dochodowe ... Mistrzyni zdrówka!
|
|
#4259 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jak patrzę na tych moich appkach ciążowych jak się powinny mi kilogramy "rozkładać" tygodniowo przy moim BMI to faktycznie mniejszy przyrost jest przewidziany na te późniejsze miesiące. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mąż mnie zdenerwował.. bo mieliśmy już ustaloną mniej więcej wizję pokoju a ten mi teraz wyskakuje z jakimś pomysłem ramek na całą ścianę, z czego jakieś stylizowane na mosiężne te ramki mają być, no masakra... kompletnie mnie się to nie widzi... ![]() Na razie kłótnia była tylko drogą mejlową, czekam na jego powrót z pracy i szykuję się na drugą rundę.. |
||||
|
|
|
#4260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

i polecialam po pampersy.Mega przerażający sen był i bardzo realistyczny.Tak że moja psychika chyba chciałaby żeby już miała najważniejsze rzeczy kupione,a póki co tylko ubranka i to nie najmniejsze bo właśnie zimowe na wyprz. fajne trafiały się to brałam.

02.08.2006 r Ty i Ja...
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013 

to jest delikatnie wyczuwalne, jak nic nie robię (bo tak to bym nie zauważyła nawet) ale w sumie jestem pewna, że dziecko się tak ułożyło - no chyba, że mam innego gremlina w środku