|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I
Cytat:
|
|
#2612 |
|
Wtajemniczenie
|
Natalitka przecież nie może być inaczej
ciesze sie, że jest ok
|
#2613 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja...dzisiaj poczułam trochę piersi i się ucieszyłam niezmiernie
Natalitka super że wszystko ok, czekamy na jeszcze jedną koleżankę z informacją, ale to chyba wieczorkiem. Ja mam w środę USG i zaczynam sie bać. Jejku, jak ja bym chciała żeby było wszystko ok :/ CO do rodzaju porodu, to ja zdecydowanie chcę SN, bóle parte trwały u mnie 10 minut, w trzecim partym go urodziłam. Poród wspominam bardzo dobrze, choć przez wąskie biodra bardzo popękałam w środku - miałam 23 szwy tylko w srodku + 3 na zewnątrz. Koleżanka, która z musu rodziła CC w grudniu strasznie nie poleca tego rozwiązania (chciała rodzić naturalnie, tak jak pierwsze dziecko ale musieli zakońćzyć ciąże w 36 tygodniu, bo dziecko miało hipotrofie przez to że łożysko za szybko się zestarzało i miało złe przepływy). Chcę naturalnie, ale mam tak dobrego gina (tego samego co koleżanka), że nie pozwoli żeby się to źle skończyło. Zwłaszcza po moich 2 poronieniach.
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie dalej męczy przeziebienie...wygonili mnie z pracy, żebym nie zarażała i leżę w łóżku z zatkanym nosem i bólem głowy...
W przyszłym tygodniu chcę iść zrobić te podstawowe badania, krew mocz, toksoplazmoza itd. Tylko mam pytanie, bo poszłam po skierowania do lekarza (konowała) z luxmedu, żeby nie płacić za badania prywatnie, ale nie wypisał mi wszystkich, na które skierował mnie mój ginekolog prywatny, brakuje cytomegalii, WR i ft4. Myślicie, że mogę poprosić, żeby zrobili mi tamte badania w ramach pakietu, a te brakujące dopłacę? Czy jest taki warunek, że trzeba całe skierowanie na badania zrealizować, tzn. jak mój ginekolog prywatnie mi wypisał z 10 badań, a ja chcę z tego tylko 3 zrobić, to tak nie mogę, tylko albo całość albo w ogóle? Mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi, sorki że tak gmatwam
|
|
|
|
#2615 |
|
wkręcona :)
|
To co prywatny gin ci wypisał nie musisz całego robić.. bo to ty zlecasz te badania, ty za nie płacisz
|
|
|
|
#2616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2617 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=weronika m;50547968]Gdybyś przeczytała kilka poprzednich stron to byś zobaczyła, że nie mam internetu (remont domu), a nie wyskakujesz, że jest cisza, bo przez 2 dni od otrzymania wiadomości (jak pisałaś to jeden dzień) nie wpisałam
![]() niestety nie mam czasu czytać wszystkiego od deski do deski , poza tym skad ten ton, nie miałam nic złego na myśli, po prostu stwierdzilam, że chyba nie wchodzisz,to cos złego?
|
#2618 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze zmartwilam się tym co napisała Amberella (oczywiście mam nadzieję że maluszek okaże się silny i zaskoczy wszystkich ) bo u mnie sytuacja jest podobna dokładnie to co opisała plus ten krwotok wtedy i lekarz który zastrzegł ze ciąża może obumrzec i trzeba to kontrolować - aczkolwiek nic właśnie nie powiedział jakie było tętno płodu; ( jestem umowiona do gina w poniedziałek na 13.20 i boję się tego co zobaczę i co on powie - boje się ze być może czekam tylko na koniec; ( a im dłużej tym coraz gorzej bo przywiązuje się do tego maleństwa; (
|
|
#2619 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2620 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem ciekawa co z mala i jej wizytami ??
|
|
|
|
|
#2622 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Mogę się przyłączyć? Termin mam na 29.10 ![]() Tydzień temu byłam na wizycie i był sam pęcherzyk. W środę kolejne podgladanko i powinno być serduszko ![]() Pozdrawiam! |
|
|
|
#2623 |
|
Zadomowienie
|
Kuapouszka nie martw sie na zapas, bo nerwy nie sa wskazane w ciąży.
A ja znowu chora, pisalam dwa tyg.temu, że mam anginę i antybiotyk a teraz znowu mnie gardło boli i mam katar :/
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Kapouszka nie martw się
Cytat:
|
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Em
![]() Miałam rano wizytę, ale tak się źle czułam, że od razu po przyjeździe poszłam spać. No więc z maluchem ok. MA 2 cm, słyszałam serdunio wali jak młotem 168 No i tu się zaczynają problemy, bo jest krwiak. Nie mam pojęcie jak żaden konował tego nie zauważył. Już i tak lepiej wygląda niż tydzień temu. Mnie od razu coś zaniepokoiło na ostatnim zdjęciu USG i tam jak byk jest krwiak. Ja nie wiem jak lekarz może tego nie zauważyć i ten w szpitalu też nie. Całe szczęscie, że leżałam jak plamiłam. Tamten kazał się tylko oszczędzać, ale się uparłam, że póki plamię będę leżała i bardzo dobrze zrobiłam. Później nadrobię czytanie. Acha miałam iść do ogólnego, ale dr odradził, bo tam za dużo zarazków i kazał brać w razie gorączki paracetamol i 3 razy dziennie po 3 tabletki Rutinoscorbinu.
|
#2628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja czekam już na moją wizytę i się stresuje. Wstaw zdjęcie w wolnej chwili: ) |
|
|
|
|
#2629 |
|
Rozeznanie
|
Mała,
Strasznie się ciesze, ze wszystko jest dobrze bo już się o Ciebie martwilam. Leż dalej i ładnie odpoczywaj no i zdrówka kochana bo choróbska się Ciebie trzymają
|
|
|
|
#2630 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zaczelam plamic wizyte mam w poniedzialek... jak myslicie moge ma wlasna reke lykac duphaston? Zostalo mi pare tabl z wywolywania okresu...
|
|
#2631 |
|
|
Mala super, ze wszystko z dzidziem ok!! I co teraz z tym krwiakiem? Bo ja jeszcze się z czymś takim nie spotkałam więc nie wiem
![]() A dzwonili do Ciebie może z kliniki jak tam się czujesz i czy wszystko ok? |
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
mala mówiłyśmy, że z maleństwem będzie ok
cieszę się bardzo! rośnie jak na drożdżach. ciekawe ile moja fasolka będzie miała 17stego leż i wypoczywaj |
|
|
|
#2633 |
|
|
Kurde ciężko powiedzieć... a nie mozesz zadzwonić do swojego gina? zapytać co masz zrobić?? albo najlepiej jedź na IP... oni od razu sprawdzą...co i jak...
|
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mala ciesze sie , ze z dzidzia ok. i jaka juz duza. Kurcze mi na usg tez cos dziwnego wyszlo, ale lekarz mowil, zeby sie nie martwic, bo to nie jest krwiak. No ale ja oczywiscie juz schizuje... ![]() Kuapouszko- nie wolno Ci sie poddawac!! tak naprawde do 12tyg kazda ciaza nie jest pewna, moze dlatego tak powiedzial. Na pewno wszystko jest ok. ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Ja bym pojechala na IP. Ile zostalo Ci tych tabletek?? jak juz zaczniesz brac duphaston czy luteine to musisz brac caly czas , nie wolno raptownie odstawic, to jest hormon. |
|
|
|
|
#2635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2636 |
|
Rozeznanie
|
Brązowe plamienia zwykle występują przy zbyt niskim progesteronie. Ja tak miałam ostatnio. Może warto byłoby zbadać jego poziom?
|
|
|
|
#2637 |
|
|
|
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Ten moj krwiak albo zleci krew albo sie wchlonie. Juz ladniej wyglada niz tydzien temu. Ale nie mam pojecia jak gin mogl tego nie zauwazyc:/ mam wstawac tylko do kibelka i za 10 dni zobaczymy.
GOSIEK odezwij sie bo sie martwie o Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- KUAPOUSZKO widzisz ja tez mam problemy nie male ale maluch ma sie dobrze. U Ciebie bedzie to samo. Boje sie o swoje malenstwo ale musze wierzyc ze bedzie dobrze bo co mi zostalo. Na tym moim ostatnim zdjeciu widac jak byk to zorwarstwienie. Taka czarna krecha. Ale na swietnego lekarza trafilam. Smieszny taki. Smiesznie mowi po polsku bo to turek czy nie wiem kto ale jest super
|
#2639 |
|
|
mala i gdzie teraz będziesz chodzić do gina? tego co wcześniej czy tego co dziś?
|
|
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuję, choć mało się odzywam, bo jakoś ciężko mi awsze na początku się ośmielić
))Amberella, dopóki jest wiara, jest nadzieja. Bardzo mocno trzymam kciuki za maleńkie serduszko i Twoją siłę! Kuapouszko, będzie dobrze, musi być!! Odnośnie porodów sn, to ja dotychczas tylko w państwowych szpitalach i wcale nie wspominam źle przy pierwszym troszkę popękałam i rzeczywiście 2 tygodnie nie mogłam siedzieć, z drugiego wyszłam na własnych nogach pchając wózeczek szpitalny z Alicją moją <3, po trzecim obraziłam się na szpital, że mi nie dali córeczką się natychmiast zająć osobiście, bo środek nocy był, a śmigałam jak odrzutowiec bez żadnego dyskomfortu. Trzeci był w ogóle ekspres, mąż nie zdążył z IP do domu do dzieci dojechać, a już musiał do nas na porodówkę wracać, bo było po ptakach )Coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam oczywiście... Acha!!... ja brałam max dawkę mocnego antybiotyku w polowie ostatniej ciąży - na zapalenie płuc, tak się załatwiłam cudnie, że nieprzytomna prawie byłam. Mała zdrowa, do dziś żadnej alergii ani śladu, ani razu poważnie nie chorowała, a ma 20 miesięcy już więc się nie stresować
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:56.

także trochę się uspokoiłam tym bardziej, ze mdłości nadal nie mam co mnie niezmiernie cieszy
05.07.2008