Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-06, 22:30   #4291
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Lulla, glownie epub. Chcesz?

Inwersja, Na Zaginiona dziewcYne sie czaje (masz?) w kolejce mam house of cards i rozpoczete Wszystko co lsni, jak skoncze to chyba kupie Zaginiona dziewczyne. Stulatka nie czytalam. Ogolnie liste "must read" mam dluga.

Aaa i jeszcze jestem bardzo ciekawa ksiazki "someday, someday, maube" l.graham ktora grala lorelai gilmoree, uwielbiam ja. Czeka "na polce".

Jodi picoult tez juz kilka ksiazek czytalam, wciagajace sa, przyznaje.

AAa Badzia pytalas o moje prawko... Nie zdalam, choc z placu idalo mi sie wyjechac. sukces, moj word ma niby najgorsze statystyki wiec nie spodziewalam sie nawet tego. Za 2 tygodnie mam kolejny egzamin.

A my po wizycie na SORze, Zuza miala szyty luk brwiowy....... Dzisiaj caly dzien miala pechowy, musialo Sie to tak skonczyc... plakala strasznie, ale jak tylko sie do nas przytulila to sie uspokoila, bidulka moja. Byla opcja jakiegos magicznego plasterka ale musialaby go nosic bez zrywamia przez tydzien... Taaaa, 5 minut by nie wytrzymala Echhhhh, myslalam ze wyczerpala juz swoj limit nieszczesc, ale widocznie nie...

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Amelko, piekny malinowy kolor, zuzka sie takim samym wozi ( a moze raczej wozila bo u nas ostatnio wozek raz na 2 tygodnie w uzyciu moze).

Ja-iczko zdrowka dla Emilki! Dobrze ze fajny lekar sie trafil! To naprawde wazne miec kogos Zaufanego, moze za jakis czas da sie so niego prEpisac...

Boja, udanej podrozy! I spokojnej!!
Bardzo bym prosiła jeśli to nie problem wyślę Ci na pw mój mail

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 23:00   #4292
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Jaika razem z mężem robiliśmy na siłę inhalacje,bo widzieliśmy ogromna poprawę i powiem Ci ze każda następna była łatwiejsza do przeprowadzenia,serce nam się krajalo ale było to dla jego zdrowia bo lekarz powiedziała mi jasno albo w domu albo skierowanie do szpitala na inhalacje i pobyt na oddziale

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Warto dac dziecku pobawić się maseczka,kabelkiem,niech się oswoi,samemu zrobić sobie inhalacje i pokazywać jakie to fajne
Moze puść filmik,bajkę lub piosenkę?

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Boja spokojnej podróży i udanego wyjazdu

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Brydzia ja zamawialam bd travel czerwony przez all,nie widziałam wcześniej na żywo i kolor okazał się malinowy
Spoko ja jak się zdecydowałam na czarny to już ani w smyku ani w empiku go nie było
Pieprze to no all jest za 530najtanszy ale sprzedający ma takie średnie komentarze
Póki co se daruje jeszcze zakup...
Ktoś jest w stanie mi wytłumaczyć czym różni się BD enjoy 2014 od 2015 ?

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 00:03   #4293
inwersja
dryfuję słowami

Lula, mogę mieć jaki chcesz. Ja korzystam z mobi, bo czytam na Kindlu, ale mogę przerobić na każdy inny. Czasami zdarza mi się coś kupić promocyjnie na woblinku, choć ostatnio zanim kupię przeszukuję chomika, peba i niejednokrotnie znajduję.

Teacherka, mam Zaginioną, mogę Ci wysłać jak wyślesz mi maila.
"House of Cards" masz? Widzę, że jest teraz w promocji na woblinku. Nawet nie wiedziałam, że to taki hicior.
Ja sobie pościągałam z chomika jakieś pierdoły. Po Zaginionej muszę coś lekkiego łyknąć, bo to książka, która mocno ryje banie...
Mam też na czytniku "Ofiarowaną" Jenny Miscavige Hill, to o bratanicy twórcy sekty Scjentologów i historia jej życia w tej sekcie. I z mroczniejszych rzeczy w kolejce czeka "Blackout", widziałam, że w Empiku jako bestseller.

Dla Zuzy i Emilki

U nas bardzo powoli choroba przechodzi, ale Miłosz jest totalnie nie do zniesienia. Mam ochotę wyskoczyć przez okno. Ryczy całe dnie. Nie płacze, ale ryczy, o pierdoły, o nic. Aż się cały czerwony robi i nie raz się zanosi. Cisza spokój, a za moment cały purpurowy i wrzeszczy jakby go ze skóry obdzierali. I ciągle tylko na ręce, na ręce, na ręce. Po 20 razy na godzinę prowadza pod drzwi żeby go pod zamkiem trzymać, a na każdy sprzeciw reaguje wrzeszcząc. Sam już się prawie wcale nie bawi. Jak się zdarzy w sumie 5min w ciągu dnia to kosmos jest. A i często jak chce się z nim pobawić i coś zrobię nie po jego myśli, to też wrzask i ryk nieziemski, od razu trzęsie się cały i ucieka. Koszmar, bo człowiek chciałby dobrze, a wychodzi jak zwykle.
Stary 2015-03-07, 00:10   #4294
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Inwersja a dawałaś mu ciastoline? U nas to go na długo pochłania wiec polecam.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 07:14   #4295
Madzia000
Zadomowienie

Masakra co za noc... Jeszcze tydzien temu cieszyalam sie z tygodnia ladnie przespanego, a teraz juz 4 noc to masakra. Dzisiaj obudzil sie o 1 i musialam go dokolysac na rekach, bo nie bylo mowy o spaniu w lozeczku. Na spiocha wlozylam go spowrotem, ale spal do 4. Pozniej to samo. Wiec poddalam sie i wzielam go do nas. Mam wrazenie ze to jakies leki nocne, ale z czego :-( :-( ? ? Bo zeby juz dawno sa.

Inhalacji wspolczuje, wiem co to znaczy bo mialam to samo podczas ost chordoby, poprostu mu nie dawalam bo nawet sila nie udawalo sie.

Poziomkowa jaka ciastoline macie ?nie probuje jej konsumowac?
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 07:26   #4296
kaska87
Zakorzenienie

ja tak na szybko
Miki od wczoraj wieczorem kuleje na prawą nóżkę nie upadł, ani się nie uderzył i nie wiem czy jechać na ip czy w ogóle takim maluchom robią jakieś usg czy rentgena?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 07:53   #4297
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Inwersja a dawałaś mu ciastoline? U nas to go na długo pochłania wiec polecam.
Tak. Milosz nie czail o.co chodzi i.co. to. Mimo tlumaczenia uparcie wciskal mi do buzi i mowil "am".
Druga sprawa,ze on teraz pożera wszystko (doslownie,bo zjada wlasne rece,skarpetki, baa nawet metalowy stelaz krzeselka do karmienia), wiec balabym sie ryzykowac.

Poza tym teraz ciężko go czymkolwiek zająć. Nawet jak chcemy bawic sie z nim. Ciagle sie drze, tak,że ciężko do niego dotrzeć. Wczoraj tz jak zwykle w czasie histerii zapytal go często chce,żeby pokazał, Najczęściej wtedy pokazuje palcem i jak jest coś nie niedozwolonego to tz tłumaczy czemu nie. Czasami Milosz trochę marudzi,ale na ogol po chwili jest ok. Wczoraj nowym zwyczajem w ogole nie reagowal na pytanie tylko dalej darl sie jakby byl chlostany.

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja tak na szybko
Miki od wczoraj wieczorem kuleje na prawą nóżkę nie upadł, ani się nie uderzył i nie wiem czy jechać na ip czy w ogóle takim maluchom robią jakieś usg czy rentgena?
Kasia, ja w Krk na zlocie mialam to zapalenie kaletki w kolanie. Plyn sie zbiera w kolanie, robi się opuchlizna, boli. I to się dzieje tak po prostu,bo też nie miałam żadnego urazu.
Choć z drugiej strony nie jest to dolegliwość,która powinna dzieciom sie przydarzac.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2015-03-07 o 07:48
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 07:59   #4298
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Jaika razem z mężem robiliśmy na siłę inhalacje,bo widzieliśmy ogromna poprawę i powiem Ci ze każda następna była łatwiejsza do przeprowadzenia,serce nam się krajalo ale było to dla jego zdrowia bo lekarz powiedziała mi jasno albo w domu albo skierowanie do szpitala na inhalacje i pobyt na oddziale

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Warto dac dziecku pobawić się maseczka,kabelkiem,niech się oswoi,samemu zrobić sobie inhalacje i pokazywać jakie to fajne
Moze puść filmik,bajkę lub piosenkę?

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Boja spokojnej podróży i udanego wyjazdu

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Brydzia ja zamawialam bd travel czerwony przez all,nie widziałam wcześniej na żywo i kolor okazał się malinowy
Niestety nic nie pomaga, zostaje tylko robienie inhalacji na siłę
Wczoraj włączyłam na tablecie teletubisie i dałam na jej stolik, ale gdy tylko usłyszała dźwięk inhalatora, to od razu w ryk

Teacherka biedna Zuzinka, mam nadzieję, że jednak limit nieszczęść u Was wyczerpany

Dziękujemy za wszystkie życzenia zdrowia
Stary 2015-03-07, 08:03   #4299
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Niestety nic nie pomaga, zostaje tylko robienie inhalacji na siłę
Wczoraj włączyłam na tablecie teletubisie i dałam na jej stolik, ale gdy tylko usłyszała dźwięk inhalatora, to od razu w ryk

Teacherka biedna Zuzinka, mam nadzieję, że jednak limit nieszczęść u Was wyczerpany

Dziękujemy za wszystkie życzenia zdrowia
My kombinowalismy zeby inhalowal nas,troche.siebie. wlaczaliamy Kulfona i Monikę. I nawet sam przykladal.sobie.do buzi,ale.niestety tylko na chwilę. Nie dało sie na raz zrobic calej fiolki.
Stary 2015-03-07, 08:21   #4300
Larysa88
Zakorzenienie

Oj biedna Zuzinka niech się szybko goi

Kaśka kurcze ja nie wiem, tak z niczego by się to stało? Może tak tylko udaje? Znaczy Ola tak czasem robi ze chodzi krzywo specjalnie itp? Hmm jeśli widzisz ze by go to bolało, pokazywał by ta nozke to jedzcie sprawdzić
Stary 2015-03-07, 09:02   #4301
pszczoua
Zakorzenienie

Jaika zdrowka dla Emilki

Teacherka, biedna Zuzia, oby się ładnie zroslo

Kaśka bratanek tak miał ze co jakiś czas kulal na którąś nozke, jak już umiał powiedzieć o co chodzi to mówił ze go nozka/kolanko boli. Potem się okazało ze bolą go nóżki w okresie intensywnego wzrostu
Stary 2015-03-07, 09:03   #4302
MsLullaby
Zakorzenienie

Kaska jedz i jak najszybciej to sprawdź, nie chce cię straszyć wiec po prostu to skontroluj najlepiej u zaufanego lekarza który was nie oleje

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 09:03   #4303
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
A dalabys linka ktore konkretnie masz to lozeczko? Bo jest ich troche na all, te za 3stowy z hakiem ludzie kupuja... ( nie umiem dac tu linka przez aplikacje)

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

I na jaki materac wymienilas? Pianka kokos? Bo gryke chyba kiedys dziewczyny odradzaly ;-)

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

I jeszcze glupie pytanie, jaki rozmiar materacyka zeby starczylo do 5roku zycia? 140dlugi bedzie chyba ok co :-S ?
http://allegro.pl/show_item.php?item=4944434785
Materac piankowo kokosowy
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 09:03   #4304
pszczoua
Zakorzenienie

Kaśka ja bym też jechała sprawdzić ale oby to były tylko te bóle wzrostowe
Stary 2015-03-07, 10:26   #4305
jo_asiek
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez mostly_cloudly Pokaż wiadomość
Ja znowu mam jakąś fazę... powiedzcie mi czy Wasze dzieci też się z taką lubością bawią np. drzwiczkami od pralki, albo innym otwieraniem-zamykaniem np szafy? No normalnie otwiera drzwiczki od pralki, wkłada ciuchy albo co ma pod ręką np. butelkę i zamyka... po czym znowu otwiera, wyjmuje i zamyka... za chwilę to samo, i tak po 30 razy. Z szafą to samo, tylko tu są drzwi przesuwne, więc wyjmuje coś z szafy, wyrzuca na podłogę, zamyka i dawaj dalej, w koło wojtek... To normalne jest? Tak po 10-15 minut potrafi ...Dla mnie to jakieś obsesyjne trochę jest...
A i jeszcze się złości, jak za którymś razem np. coś mu się przytnie w drzwiczkach np. ciuchy bo włoży niedokładnie i nie może domknąć tych drzwiczek...
spokojnie, u nas wygląda to bardzo podobnie i myślę, że jest jak najbardziej normalne Ostatnio próbował wcisnąć do pralki dużą dmuchaną piłkę i się wściekał, bo nie chciała wejść

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
[/COLOR]A wiecie jaka siara... po raz kolejny w markecie nie wyłożyłam wszystkich zakupów leo miał pod dupka herbatę niedługo nad kasami powiesza nasze zdjęcie jako bandytow przy kasach mu sie włącza jakis inny tryb i nie idzie go upilnować no i stąd te moje przeoczenia jak wychodzimy ze sklepu to jestem zlana potem

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Też brałabym czerwony

Dobra, do zobaczenia za ponad 2 tygodnie raczej mnie nie będzie. Na dodatek miałam dziś wymieniany cały tył w telefonie (bo miałam szybkę od aparatu przerysowaną), i nie mam teraz w telefonie zasięgu Facet przy wymianie musiał mi coś uszkodzić. Więc się zestresowałam, bo jutro z rana lot, więc nie mam jak już oddać do naprawy.. ehh..
Buźki.
udanego pobytu

Cytat:

Emilka chora Byłyśmy dziś u nowego lekarza w przychodni, fajny i ma super podejście do dzieci. Od razu zlecił w przychodni zastrzyk na rozszerzenie krtani. Mamy wziewy, a Emi okropnie płacze jak tylko włączam inhalator
zdrówka dla Emilki wiesz, u nas z inhalatorem było podobnie, więc postawiłam go na podłodze, tak żeby Szymek miał do niego swobodny dostęp i to pomogło, bo powoli, w swoim tempie podchodził do niego, dotykał, próbował włączać i jakoś się przekonał (z tym, że nie ma opcji założenia maseczki - pozostaje rurka z ustnikiem).

Cytat:
hej
Miki też uwielbia szczeniaczka
my mamy szczeniaczka od kwietnia i w sumie większość czasu leżał nieruszany, dopiero od 3 dni się nim mocno interesuje, a ja chciałam się już go pozbyć na stałe

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
AAa Badzia pytalas o moje prawko... Nie zdalam, choc z placu idalo mi sie wyjechac. sukces, moj word ma niby najgorsze statystyki wiec nie spodziewalam sie nawet tego. Za 2 tygodnie mam kolejny egzamin.

A my po wizycie na SORze, Zuza miala szyty luk brwiowy....... Dzisiaj caly dzien miala pechowy, musialo Sie to tak skonczyc... plakala strasznie, ale jak tylko sie do nas przytulila to sie uspokoila, bidulka moja. Byla opcja jakiegos magicznego plasterka ale musialaby go nosic bez zrywamia przez tydzien... Taaaa, 5 minut by nie wytrzymala Echhhhh, myslalam ze wyczerpala juz swoj limit nieszczesc, ale widocznie nie...

oj biedna Zuzinka, oby szybko się zagoiło za kolejny egz. na pj będę trzymała kciuki Ja dopiero za 5 razem zdałam

Cytat:
ja tak na szybko
a boli go nóżka jak ją dotykasz?Może to tylko takie chwilowe, Miki wyczaił coś nowego i stąd takie coś, ale może też faktycznie go boleć np. od wzrostu kości czy coś w ten deseń. Ja bym dziś i jutro obserwowała, jakby nie bolało to bym do poniedziałku się wstrzymała i wtedy poszła na jakąś kontrolę do zaufanego lekarza, ale jeśli będzie bolało albo coś będzie nie tak się działo z małym, to bym pognała na ip.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 10:52   #4306
Madzia000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Dzieki za odp tez mialam ten na mysli. Bierzemy granatowy z zoltym plomieniem, a wy ktory macie?

Kaska ja bym szla skontrolowac jak do pon nie przejdzie...

Wiecie ze moje wszystkie metody planowanid plci zawiodly? To chyba mit :-P bedziemy miec drugiego chlopca, choc ginka poczatkowo sugerowala dziewczynke. Strasznie bylam zawiedziona na poczatku ze naszej Emilce siusiak urosl :-P ale juz sie przyzwyczajam do tej mysli moze za 3 razem sie uda :-D
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Stary 2015-03-07, 11:31   #4307
pszczoua
Zakorzenienie

Madzia gratuluję siusiaka Te metody planowania płci zwiększają prawdopodobieństwo tylko w niewielkim stopniu, bodajże o 5% A chcecie jeszcze trzecie? Bo my tak tylko chyba nie z taka mała różnica wieku...
Stary 2015-03-07, 11:53   #4308
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak na szybko
Kasia, tak na szybko, to do lekarza oby to nie było nic poważnego

Inwersja mi to wygląda na zęby, typowe zachowanie, które przejdzie, oby szybko
Stary 2015-03-07, 12:38   #4309
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki za odp tez mialam ten na mysli. Bierzemy granatowy z zoltym plomieniem, a wy ktory macie?

Wiecie ze moje wszystkie metody planowanid plci zawiodly? To chyba mit :-P bedziemy miec drugiego chlopca, choc ginka poczatkowo sugerowala dziewczynke. Strasznie bylam zawiedziona na poczatku ze naszej Emilce siusiak urosl :-P ale juz sie przyzwyczajam do tej mysli moze za 3 razem sie uda :-D
Oooo gratuluję

Tż wczoraj wrocil od mechanika z moja ukochana skoda... zasrane tałatajstwo! nie chce mi się nawet rozwodzić ale powiem wam ze rano kupiliśmy volvo
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 12:56   #4310
agusiowata84
Rozeznanie

Cytat:
nam czerwony najbardziej się spodobał. Adasiowi też się podoba, bo z chęcią do niego wchodzi, a do łóżeczka nie chciał.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 13:02   #4311
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Kasia, tak na szybko, to do lekarza oby to nie było nic poważnego

Inwersja mi to wygląda na zęby, typowe zachowanie, które przejdzie, oby szybko
Mi tez i oby faktycznie szybko sie uspokoil,bo jestem bliska zeby sie spakowac i uciec.. ba w chwilach desperacji moge uciec jak stoje
Stary 2015-03-07, 13:18   #4312
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Oooo gratuluję

Tż wczoraj wrocil od mechanika z moja ukochana skoda... zasrane tałatajstwo! nie chce mi się nawet rozwodzić ale powiem wam ze rano kupiliśmy volvo
Jakie volvo? Ja jeszcze do zeszłego roku miałam s40, dobrze mi się nim jeździło
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Mi tez i oby faktycznie szybko sie uspokoil,bo jestem bliska zeby sie spakowac i uciec.. ba w chwilach desperacji moge uciec jak stoje
Haha
Stary 2015-03-07, 13:58   #4313
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra co za noc... Jeszcze tydzien temu cieszyalam sie z tygodnia ladnie przespanego, a teraz juz 4 noc to masakra. Dzisiaj obudzil sie o 1 i musialam go dokolysac na rekach, bo nie bylo mowy o spaniu w lozeczku. Na spiocha wlozylam go spowrotem, ale spal do 4. Pozniej to samo. Wiec poddalam sie i wzielam go do nas. Mam wrazenie ze to jakies leki nocne, ale z czego :-( :-( ? ? Bo zeby juz dawno sa.

Inhalacji wspolczuje, wiem co to znaczy bo mialam to samo podczas ost chordoby, poprostu mu nie dawalam bo nawet sila nie udawalo sie.

Poziomkowa jaka ciastoline macie ?nie probuje jej konsumowac?
Jakas bezmarkowa z pepco. Ma do tego wałek i plastikowe foremki. Umie zrobić walec placka i cos z foremki. Oczywiście uwielbia tez dziabać na małe elementy ale nie je. Nie wiem moze kiedyś spróbował ze niedobre.
Cytat:
ja tak na szybko
Ja bym jechała. Moze zle kucnął albo co?
Cytat:
Oooo gratuluję

Poka!
Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
nam czerwony najbardziej się spodobał. Adasiowi też się podoba, bo z chęcią do niego wchodzi, a do łóżeczka nie chciał.
O to zakup udany

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-03-07, 14:02   #4314
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Tassia a podalabys konkretne tytuly?
A popularne jak mowic zeby dzieci sluchaly... I wyzwoleni rodzice... Polecasz?
Oczywiście ze tak!
Świetne książki
Juul jest wywiad "przestrzeń dla rodziny" - świetny ale malo jestvtam typowych rad raczej fajnie buduje światopogląd wobec wychowywania dziecka, życia w rodzinie itp. Nie tylko z małym dzieckiem tylko w ogóle na przestrzeni lat.

I Juul "twoje kompetentne dziecko" tez swietna aczkolwiek mnie momentami się ja ciężko czyta dlatego do tej pory nie skończyłam ale jest naprawdę mega.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 14:40   #4315
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:

gratulacje!! Będziesz miała takich cudownych chłopaków moje marzenie

Cytat:
Oooo gratuluję

chyba nie musiałaś go długo namawiać?
Stary 2015-03-07, 15:01   #4316
Madzia000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Madzia gratuluję siusiaka Te metody planowania płci zwiększają prawdopodobieństwo tylko w niewielkim stopniu, bodajże o 5% A chcecie jeszcze trzecie? Bo my tak tylko chyba nie z taka mała różnica wieku...
Chce trzecie na dzien dzisiejszy ale za min 3/ 4lata chybaze mi sie po drodze odwidzi. Ale sama pochodze z licznej rodziny i bardzo lubie jak tak licznie sie spotykamy

Dzieki tassia w takim razie wracam do tych dwoch ksiazek, a na deser te pozostale.

Pospalam z Jaskiem godzine i jestem jak nowonarodzona. Biore sie za poremontowe sprzatanie.

Co do tego materaca... to eee ... Jaki rozmiar poscieli do materaca 70x140:-P :-S ?
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Stary 2015-03-07, 15:02   #4317
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakie volvo? Ja jeszcze do zeszłego roku miałam s40, dobrze mi się nim jeździło

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

chyba nie musiałaś go długo namawiać?
No co ty. Prawie lzy mial w oczach jak wczoraj wrócił nie opieral się

tak wyglądają moje nowe kanapy do salonu, wczasy na cyprze i łódka tż :

http://m.finn.no/car/used/ad.html?fi...Pos=10&ref=fas
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 15:42   #4318
inwersja
dryfuję słowami

Dla fanów "50 twarzy geja" polecam "Pięknego drania".
Myślałam, że się rozerwę przy czymś lekkim, ale nie dla mnie taka rąbanka. Dosłownie rąbanka, bo grzmocą się cały czas. Zero fabuły.
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/245759/piekny-dran
Stary 2015-03-07, 16:37   #4319
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Chce trzecie na dzien dzisiejszy ale za min 3/ 4lata chybaze mi sie po drodze odwidzi. Ale sama pochodze z licznej rodziny i bardzo lubie jak tak licznie sie spotykamy

Dzieki tassia w takim razie wracam do tych dwoch ksiazek, a na deser te pozostale.

Pospalam z Jaskiem godzine i jestem jak nowonarodzona. Biore sie za poremontowe sprzatanie.

Co do tego materaca... to eee ... Jaki rozmiar poscieli do materaca 70x140:-P :-S ?
Co remontowaliście? U nas remont w pełni, wlasnie sie narobiłam sprzątając przyszły pokój leosia i nie mogę sie ruszyć
Cytat:
No co ty. Prawie lzy mial w oczach jak wczoraj wrócił nie opieral się

tak wyglądają moje nowe kanapy do salonu, wczasy na cyprze i łódka tż :

http://m.finn.no/car/used/ad.html?fi...Pos=10&ref=fas
Ohoho! Ale fura!

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-03-07, 19:09   #4320
kaska87
Zakorzenienie

już chyba dokonałam odkrycia czemu Myszka kulał on ma teraz fazę na chodzenie na palcach i mógł coś nadwyrężyć bo od ok 12:00 już nie kuleje więc pewnie coś naciągnął i rozchodził

Madzia000 o kurcze siusiak urósł? będą bracia najlepszymi kumplami co tam za tajemne metody stosowałaś, że piszesz że zawiodły?
ja też bym chciała 3 dzieci dwoje na bank i mam nadzieję, że niebawem a trzecie z większą różnicą wieku o ile kasa będzie taka by zapewnić im start i studia

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2015-03-07 o 19:10
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości