|
|
#1921 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!
Cześć
Znów sie nalatałam ze szmatą i obiad zrobiłam, że aż cała spocona jestem. Kurde teraz jak się zgrzeję to pocą mi się cycki Niezafajne uczucie...Cytat:
Ale teraz się cieszę, że mamy te wszystkie butki, bo będą dla Frania a są na prawdę w świetnym stanie.Cytat:
współczuję tych boleści... Niestety teraz już tak moze być, że w jednym miejscu strasznie zaboli czy coś zdrętwieje, bo maluchy coraz bardziej naciskają na nasze organy wewnętrzne. Ja sama mam nieraz tak, ze złapie mnie jakiś taki dziwny skurcz w brzuchu i np wyprostować się nie mogę... Ale mija po jakimś czasie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://allegro.pl/zestaw-kocyk-minky...012321319.html wzór 38 Będzie zachwycony!Cytat:
Moja gin ma jakoś 35 lat - z obliczeń wyszło mi, ze jest ciut starsza ode mnie. Cytat:
No właśnie w szpitalu pełno takich historii i to działa na podświadomość. Buziaki! Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam na myśli to, ze z wiekiem dziecko więcej chce i pewnie będzie chcieć chodzić na milion zajęć bo X czy Y chodzi. I dlatego koszty wzrosną.
|
|
#1922 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam weekendowo
![]() Cytat:
Cytat:
Anutka trzymaj się dziewczyno
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moge cytować bo z tel piszę..
Fartuch ten ochraniacz to ten który wkleilas, biały minky i granatowe zygzaki ![]() Irmusia odnośnie tego kocyka z ikei, ja miałam go w zestawie z pościelą taką w kolorowe paseczki, przy Blance fajnie mi to się przydało ![]() Odnośnie kosztów dla dziecka.. Mam wrażenie że teraz przy 5letniej Blance one się zmniejszyły niż była niemowlakiem lub taką dwulatka.. Ubranka wystarczają na dłużej, buty też.. Zajęć dodatkowych jeszcze nie ma bo u mnie wszystko dla 5 latków jedynie to co w przedszkolu.Zrobiłam racuchy i teraz odpoczywam
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie kupuję. Pod główkę dam pieluszkę, a przykryję jednym z kocyków, które będą i do wózka i do łóżeczka.
---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- aha... widziałam fajny beżowy cieniutki kocyk w Ikea, taki ażurkowy, ale żal mi było dać za niego 4 dychy, bo chyba tylko teraz w to lato byłby używany.
|
#1925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
jaki piękny dzisiaj dzień Cytat:
Ja na pewno zamówię na zimę z ociepleniem. Cytat:
Ostatnio jak poprosiłam tż o takiego zwykłego big milka na patyczku, to przyniósł mi takiego w ciastku! Ale była afera! Obraziłam się i poszłam spać. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Irmusia81 jej ja też się upociłam Najgorszą zadyszkę mam przy myciu podłóg!Super ten zestaw minky! Mogłabyś wrzucić linka tego kocyka z Ikei? Nie mogę znaleźć na stronie. Kaja są jeszcze te zestawy pościelowe w Ikei?
|
|
#1926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładny kolorek ![]() Cytat:
z poduszeczką ![]() Oskarek 2 dni był w miarę spokojny, a dzisiaj szaleństwo nawet pospać nie da ![]() |
||
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały też dzisiaj aktywny.
Śmiesznie, bo jak się położyłam i przykryłam kocem, to tak zaczął szaleć, że aż mi się koc ruszał.
|
#1928 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dzis za to maluszek grzeczny odpoczywa po tygodniu bo mi strasznie szalal non stop nawet w nocy od 2 do 5 nie moglam spac przez maluszka
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od paru dni nie jadłam nic słodkiego i taka mnie chcica trzyma. W końcu poprosiłam tż'ta o coś słodkiego to kupił... :mdleje :Ale zreflektował się i kupił najlepsze jabłka jakie jadłam rybka ja też już prawie focha miałam ![]() Cytat:
![]() Tak, no naprawdę podziwiam bo ja do tej pory nie umiem sobie siebie zobrazować w sklepie, z wózkiem i maluchem. Ja mam nerwa jak mam trzymać koszyk sklepowy w ręce, torebka na ramieniu jeszcze spada a ja chcę ogl. ciuchy No ale cóż-już niedługo będę musiała się dostosować ![]() Dziękuję, uspokoiłaś mnie Wszystko jest takie nieznane a nie będę co chwila dzwoniła do gina. Chociaż wczoraj byłam przerażona. Nie, że ze mną się coś dzieje tylko z małą..Wrrrr...nawet nie wiecie jakiego mam nerwa. Tż musiał dzisiaj jechać spotkać się z takim gościem odnośnie projektu. Umawiał się z nim od dłuższego czasu. Ma do niego 4 h drogi. Tż przed chwilą dzwonił, że facet się nie pojawił i nie pojawi bo jest w innym mieście... nosz *****wa! co za .....Tż jest tak zły, ja przy nim.. kolejny weekend stracony, paliwo, tż nic nie załatwił, jeszcze wraca jutro późnym wieczorem albo w nocy...
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
masija, to gość nie mógł dać wcześniej znać :sciana:
ja za chwilkę wybieram się z Tżtem na zakupy, muszę wynaleźć coś dobrego koniecznie słodkiego ![]()
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem,po prostu nie wiem:/
Tż i tak na niego czekał, zadzwonił po jakimś czasie do niego... Nie nagada mu ani nie podskoczy bo wiesz..
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
ojj mój Tż chyba nerwowo zareagowałby...
|
|
|
|
#1934 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety, mój tż taki nie jest.. Wkurza mnie to ale delikatnie, powoli się już wyrabia. Nie może mu podskoczyć na razie.. za dużo zależy od gościa.
Ale powiem Wam, że aż się rozpłakałam.. Przed ciążą bym pewnie chodziła z nerwem a teraz tylko ryk ![]() Szkoda mi tż'ta bo on zawsze myśli o innych, żeby innym było lepiej, zawsze się dostosuje, poświęci, itp.. Nie cierpię tkaich ludzi jak ten tż gość:/
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anutka bardzo mocno trzymam za Was kciuki ![]()
|
|
|
|
|
#1937 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moze jak sie troche uzewnetrznisz to bedzie ci lepiejm
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mała też czasem ma takie dni że jest bardzo aktywna, brzuch mi podskakuje, cwiczy karate kilkanaście razy dziennie ![]() a teraz od dwóch dni jest spokojniejsza i chyba zmieniła ułożenie, bo czuje ruchy takie stłumione, bardziej do środka i deptanie po bożenie ![]() my też dziś przeleżeliśmy pół dnia. gniliśmy do 12, potem mąż poszedł zająć sie domem (stwierdził ze sie wykaże, wyczyścił komin, piec, zrobił porządek w piwnicy ) a ja czytałam książke i ....zasnełama teraz strasznie mi sie chce czegoś słodkiego ![]() ale mam skitrane w szafce...tadaaaaam: ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też zrobiłam racuszki z jabłkami na deser
Cytat:
![]() a co do tego faceta to brak słów chyba o fotelik ci chodzi? my pisalismy o nosidełkach które się na siebie nakłada |
|
|
|
|
#1940 |
|
Zadomowienie
|
Czesc ja nadal z tel to nie pocytuje i wszystko tu takie male, musze sie namachac tym palcem zeby cokolwiek zobaczyc
Anutka trzymam mocno kciuki i mam nadzieje ze dzidzi nie bedzie sie jeszcze spieszylo ![]() Masija okropna ta sytuacja z Tz i tym kolesiem, tez bym sie ostro wkurzyla ![]() Moj Tz dzis i jutro tez w pracy, wiec nie moge liczyc nawet na wspolna kawe z okazji dnia kobiet ![]() Na szczęście dzis juz obiad mam zrobiony i teraz kawka i roglik z czekolada z herta ] |
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja - daj linka to zobaczymy co to za nosidlo.
---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Z nosidelkami spokojnie mozna sie wstrzymac. Zakladajac ze nie nosi sie tak wczesniej niz 4-5 m-cy a najlepiej dopiero siedzace to jeszcze duzo czasu na poznanie dziecka i decyzje. Chyba ze chusta od samego poczatku. Mnie troche przeraza jej dlugosc, dociaganie itp. ale bez noszenia raczej nie dam rady z dwojka, zwlaszcza ze moj 2-latek malo zdyscyplibowany jest i nie wydaje mi sie zeby nagle zaczal chodzic przy wozku.. |
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1944 |
|
Rozeznanie
|
Masija słone paluszki
ja bym swojego ubila i wysłała jeszcze raz ![]() A sytuacja z tym kolesiem strasznie nieprzyjemna :/ niepoważny typ ja bym się pewnie zaraz odezwała, bo jestem z tych bardziej nerwowych. Ale mój tż na pewno nie powiedział, tez jest zbyt delikatny. Ja mam nosidło - tule i bardzo dobrze się u nas sprawdziła. Juz jakis czas Kubuś nie jest w niej noszony, ale mam nadzieje, że się mu nie odwidzi, bo po urodzeniu małej chyba na początku będę go nosić w tuli, a córcię w gondoli. No chyba, że wózek jakiś podwójny uda mi się kupić. Właśnie Tassia pochwal się jaki kupiłaś ![]() Jestem po usg szyjki. I nie ma tragedii. Ma długość 28 mm, od zewnętrznej strony rozwarcie na 4 mm, a od wewnętrznej zamknięta. Lekarz powiedział, że jest nieźle ![]() W takim razie nie będzie raczej szew zakładany, zresztą już chyba za późno. I jeszcze raz Wam dziękuję, strasznie mi ciepło na sercu, że o mnie myślicie
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja u mnie racuchy to placki ziemniaczane
![]() Zakupów z blanka teraz też nie lubię, taka humorzasta się zrobiła że normalnie .. Kurde malowałam paznokcie i mi zmywacz prysnal na powieke, myślałam że wypali mi okooo. |
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
jak tylko je wygrzebię z szafy, sprawdzę firmę i znajdę w necie to podam link
Cytat:
|
|
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz tylko odpoczywać i dlać o siebie ![]() niektóre szpitale wymagają przy wypisie żeby mieć fotelik- nosidełko- ja sie z tym warunkiem też spotkałam w kilku szpitalach. taka profilaktyka żeby ludzie nie przewozili samochodami dzieci "na kolanach".... |
|
|
|
|
#1949 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny! Byłam na targach, kupiłam laktator i butelki, mam też mega dużo próbek, całą siatę i jakieś kosmetyki, Tż wygrał dla mnie nosząc przez godzinę kilkukilogramowy "brzuch" w konkursie dla tatusiów
Brałam udział w warsztatach, mogłam iść na darmowe USG i KTG a ja głupia nie pomyslałam i cały brzuch miałam oklejony tejpami i przez to nie skorzystałam ![]() Idę teraz nadrabiać co naskrobałyście
|
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

Niezafajne uczucie...
Ale teraz się cieszę, że mamy te wszystkie butki, bo będą dla Frania
a są na prawdę w świetnym stanie.
w sówki, miętowe
wzięłam też trochę rzeczy u tego rp77, tak że oba kupony wykorzystałam 

jedynie to co w przedszkolu.
Ale była afera! Obraziłam się i poszłam spać.
06.09.2014 

nosz *****wa! co za .....