30 + 40 + dzień po dniu :-) - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-06, 18:47   #1651
JUKA73
Zadomowienie

Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)

No faktycznie, Gosia, nieźle się obkupiłaś Wszystko bardzo fajne, ale najbardziej podoba mi się kurteczka i spodnie z suwakami
Bardzo ładnie Ci w tej fryzurce

Mam przeogromną ochotę wejść do wanny, ale nie mogę bo muszę iść po moje młodsze dziecko do sąsiadów Starsze dziecko zaczęło już świętować Dzień Kobiet i wróci jutro. Czyli - prawie wolna chata

Uklika, bardzo mi przypasowało to serum U mnie w pracy, oprócz mnie, używają tego trzy kobitki i wszystkie bardzo lubią. Tylko moja przyjaciółka, która też je lubi, uważa, że jednak CSS jest chyba mocniejsze - lepiej działa.

Dobra, lecę po młodą. Dziś nowe odcinki Rodzinki pl. Zamierzam je spędzić na orbitreku.
JUKA73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 19:00   #1652
uklika
Zadomowienie

Juka dla mnie najwazniejsze, zeby serum z wit. C nie podraznialo. CSS tez stosowalam i bardzo lubilam. Teraz uzywam Timeless i jak narazie mi sie podoba. Juz prawie tydzien i mnie nie podraznilo, wiec miejmy nadzieje, juz nie podrazni. Nawet gdyby mialo byc ono nieco slabsze, to dla mnie wazniejsze, zeby wspolgralo z retinolem. Zreszta gdzies wyczytalam, ze serum z wit. C ma miec 10% lub wyzej, zeby dzialalo. Mysle, ze jak tak dalej pojdzie, moge sie zaprzyjaznic na dluzej z tym serum i chyba jeszcze zz tym Matrixyl Do CSS tez wroce, chociaz musze przyznac, ze Timeless kusi tez cena.
uklika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-06, 19:02   #1653
JUKA73
Zadomowienie

Uklika, zdarzało mi się na noc nałożyć tonik złuszczający, na to Timeless, a no to krem Chantarelle z błękitnym retinolem. Cera rano - super.
Stary 2015-03-06, 19:40   #1654
uklika
Zadomowienie

Jaki tonik zluszczajacy masz Juka? Mam przebarwienie na twarzy, jesli Timless go rozjasni, to mu pomnik postawie Ogladalam jakas recenzje lub moze czytalam ze zdjeciami, nie pamietam, kobitka porownywala dzialanie CSS, Pauli i Timeless i u niej Timeless wygralo Dzialanie wlasnie pokazywala na podstawie rozjasnienia przebarwienia. Zobaczymy czy moje ruszy, bo wiadomo, ze cera cerze nierowna.

Ja z retinolem sesderme mecze, znudziala mi sie juz, a skonczyc sie nie chce. Potem bedzie czas na retinole Pauli i nastepnie chcialabym sie przerzucic na retinoid, musze go jednak najpierw zdobyc.

Beata ciastka upieczone, dobre, zdrowe

Wybralysmy sie z kolezanka dzis na silownie po pracy i zamknieta

Edytowane przez uklika
Czas edycji: 2015-03-06 o 19:49
Stary 2015-03-06, 19:50   #1655
JUKA73
Zadomowienie

ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...szczajacy.html

Johaśka, byliście w tej Łodzi ? Pisz kochana, co i jak.

Edytowane przez JUKA73
Czas edycji: 2015-03-06 o 19:51
Stary 2015-03-06, 19:56   #1656
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Elizabetta Frenchi-ładna?
Na FB ogłosilismy konkurs,w którym do wygrania jest bluzka w kolorze pudrowego różu.Zainteresowanie przerosło nasze oczekiwania.160 osób w jeden dziń polajkowało.Super Reklama dżwignia handlu
Bardzo ładna

I super, że takie zainteresowanie!

Cytat:
Napisane przez aussiewoman Pokaż wiadomość
Gosia- fajne ciuszki, ale wszystkie szare trzeba było kupić coś pastelowego, wiosennego Kurteczka bardzo mi się podoba i buty do biegania na co dzień szczególnie na spacer z dzieckiem czy zakupy
Dzięki. No szare, na wyprz w sumie większość takich była. Ale ja w sumie lubię szare. Kurteczka z 200 zł na 50 zł
Buty muszę mieć wygodne do ogarniania moich szogunów na placach zabaw itp

Cytat:
Napisane przez JUKA73 Pokaż wiadomość
No faktycznie, Gosia, nieźle się obkupiłaś Wszystko bardzo fajne, ale najbardziej podoba mi się kurteczka i spodnie z suwakami
Bardzo ładnie Ci w tej fryzurce

Dobra, lecę po młodą. Dziś nowe odcinki Rodzinki pl. Zamierzam je spędzić na orbitreku.
Dziękuję kochana

Rodzinka.pl! Kiedyś lubiłam na to popatrzeć. Ale już nie pamiętam na którym odcinku skończyłam. Musiałabym sobie spojrzeć, fajne to, do pośmiania się
Stary 2015-03-06, 20:32   #1657
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Johaśka, byliście w tej Łodzi ? Pisz kochana, co i jak.
byliśmy
rezonans zrobiony, płytkę mąż dostał i opis miał być 3-6dni na maila...
wracam do domu i kolo 20 już opis był.... nie ma zmian, wszystko ok kurcze powód do radości na maxa

do tego zaliczony decathlon i zakupiony motylek do ćwiczeń ambitnie walcze o to, zeby mi uda nie flaczały
a odkąd spadło kilka kg to niestety się takie hm.... galaretowate zrobiły....

no a teraz relaksik, drineczek i... rodzinka.pl

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-07, 08:09   #1658
Anyzkowa
Zakorzenienie

Mamy sobotę
Ja w pracy, do godz 15. Potem szybka reaktywacja i ... mam imprezę kobiecą. Fajnie, lubię jak same idziemy poszaleć na parkiecie.
Ciężki tydzień miałam, więc z utęsknieniem czekam na wieczornego drinka.

Ja już chodzę z gołymi stopami w tenisówkach Oczywiście długie spodnie do tego, ale powiem Wam, że człowiek inaczej funkcjonuje w gołych stopach Tak tylko dodam, że moje szaleństwo nie sięga zenitu- poruszam się autem
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 09:13   #1659
aussiewoman
Zakorzenienie

helo
No tak, mamy sobotę głowa przestała mnie boleć Jak u ciebie Miszka?
Anyżkowa- wow... już bose nogi. Dla mnie jeszcze za zimno. Na dodatek wszyscy w koło chorzy, kichają, kaszlą. A kysz zarazki i wirusy
No i rano ciągle na minusie u mnie, a w dzień ostatnio pada i pada...

Muszę się wybrać na zakupy, bo pustki w lodówce...hmmm nie mam jakoś dzisiaj ochoty

Johaśka- super wieści
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 10:15   #1660
gosia261282
Gang Iren

Ja w sumie póxno zawsze wyskakuję ze skarpetek. Zimno mi w odnóża.

Dzień dobry
Stary 2015-03-07, 10:22   #1661
201608151053
Konto usunięte

Anyż,
właśnie wczoraj sobie rozmyślałam, która pierwsza zainauguruje sezon gołych stóp.
U mnie nie ma szans, chociaż pogoda, no, cudo, piękne słońce, sporo ponad 10 stopni, chyba, ale botków jeszcze nie mam odwagi zdjąć, na razie szalik cieńszy jedynie. ...

W mieście za to zaobserwowałam już dzisiaj mnóstwo przechodzonych i wczorajszych facetów, z obowiązkowym jeszcze bardziej niż oni śniętym tulipanem w dłoni. Taka - polska tradycja

W biedronie widziałam szafę bell, maznęłam sobie jakieś dwa błyszczyki czy lakiery do ust...Nie mogę tego zmyć , z dłoni jedynie, na szczęście

Miłego likendu, ja planuję go spędzić w towarzystwie państwa Underwood, czyli 3 sezonu Hause of cards
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-07, 11:42   #1662
gosia261282
Gang Iren

Ja mam w domu osmarkusy dwa, ale zaraz wybywamy do parku, bo pogoda śliczna
Stary 2015-03-07, 14:46   #1663
Michell72
Zakorzenienie

Uklka mam serum z Pauli i pełno kremów,więc muszę powykańczać zapasy..Ale kusisz Moja córka chwali ten filtr http://allegro.pl/pharmaceris-s-50-k...136377379.html Na wizażu ma 1 mce.Od wczoraj testuję detox nocny http://www.i-apteka.pl/product-pol-4...etox-50ml.html .

Beti tez dziś zamierzam spędzic wieczór w towarzystwie Hause of cards

Dziewczyny mnie namawiały na wyjazd z okazji dnia kobiet,do knajpy na pokaz gołych tyłków męskichChyba juz za stara jestem na machanie mi przed oczyma Mąż się zaraz zobowiązał,ze on mi atrakcje zafunduje i po co mam jechaćZazdrosny o samo patrzenieNie mam weny na zabawę .Jakaś jestem ostatnio śnięta...Bez sił,bez ducha..

Gosia fajne łaszki.Tez się ciesze jak cos fajnego kupię -za psie pieniądze.Ostatnio w galerii bokserkę turkusowa za 9 zeta wyrwałam..

Piękna pogodaWiosna
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 14:50   #1664
gosia261282
Gang Iren

Miszka dzięki Bez sił, bo może takie przesilenie wiosenne? Ja to miewam. Wróciłam z parku z chłopakami. Trzy godziny byliśmy. Zmęczyłam się. Ale fajnie tak się dotlenić.
Stary 2015-03-07, 16:09   #1665
JUKA73
Zadomowienie

Hej

U nas pochmurnie. Być może na chwilę wyszło słoneczko, ale nie zauważyłam, bo łeb mi pęka

Johaśka, super, że nerwy się skończyły

Miszka, powiadasz, że jak gołe obce tyłki nie interesują, to znak, że starość przyszła ? ......kurcze blade.....to ja babuleńka jestem ....
Ciekawy ten detox nocny Napisz coś więcej
Stary 2015-03-07, 16:31   #1666
Michell72
Zakorzenienie

Juka-detox ma barwę błotka i ładnie pachnie.Narazie pierwsza noc,więc opis działania będzie póżniej..

Polecam Wam szampon.Dzis kupiłam drugi- Seboradin FitoCell .Świetny.Jest tez maska z tej serii i serum.

Aś cieszę się,że wszystko dobrze.Pozdrów choruszka od naszej babskiej ekipy.Dojechaliście bez problemu?
Stary 2015-03-07, 17:27   #1667
uklika
Zadomowienie

Joasia relaksik sie nalezal po takich stresach, ale teraz juz mozesz odreagowac

Aniolka upieklam https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,3735,aniolek, zobaczymy jak wystygnie.

Miszka patrzylam kiedys na cala kuracje seria fito cell, jedyne co mnie zniechecilo , to to, ze ampulki trzeba wieczorem nakladac, a rano zmywac, ale skoro mowisz, ze szampon taki dobry to moze wezme szampon i maske, a ampulki moze w wakacje wyprobuje.

Juka a ten znasz https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...gdalowym.html?

Edytowane przez uklika
Czas edycji: 2015-03-07 o 17:43
Stary 2015-03-07, 17:57   #1668
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Aś cieszę się,że wszystko dobrze.Pozdrów choruszka od naszej babskiej ekipy.Dojechaliście bez problemu?
tak, bez problemów... co prawda przez samą Łódź się ciężko jeździ ale dałam radę dawno mnie tam nie było i chyba nie zdawałam sobie sprawy jak bardzo rozkopane....
choruszek pozdrowiony

Cytat:
Johaśka, super, że nerwy się skończyły
no chyba się skończyły
bo już mi psycha zaczynała szwankować

Cytat:
Napisane przez uklika Pokaż wiadomość
Joasia relaksik sie nalezal po takich stresach, ale teraz juz mozesz odreagowac
no ba, relaksik relaksikiem.... ale do żywych wróciłam jakieś 2-3godz temu.... kac morderca to chyba najgorsze po takim odstresowywaniu....
ale już mi lepiej... całe szczęście bo o 3 jadę na lotnisko po tatę....

w ogóle zachęcona opiniami kupiłam krem na noc z kwasem migdałowym ziaja liście manuka... jeszcze nie używałam ale zacznę lada moment...ciekawa jestem, czy faktycznie jest taki fajny jak go opisują tonik z tej serii się u mnie sprawdził i używam go na zmianę z ziają ogórkową

Stary 2015-03-07, 18:33   #1669
JUKA73
Zadomowienie

Uklika, ten tonik znam tylko z kwc, zwróciłam uwagę na jego świetne recenzje. Nawet się przymierzałam do zakupu, ale wpadł mi w ręce Skinetic, a ponieważ ten jest bardzo wydajny, do kolejnego długa droga.
Ten może być fajny http://www.sklep.bio-med.pl/biologiq...lej-150ml.html, ale jego cena -

Na ten mam też ochotę http://www.topestetic.pl/sesderma/se...ieniami-200-ml. To jest jeden z kilku rodzajów tych toników. Miszka, mają też do skóry zaczerwienionej i łuszczącej się.

Edytowane przez JUKA73
Czas edycji: 2015-03-07 o 18:45
Stary 2015-03-07, 18:52   #1670
Michell72
Zakorzenienie

Aśka rozkopana Łódż -fakt.I brzydka.Jedynie ul.Piotrkowska warta uwagi.
Z kremu z kwasem migdalowym-polecam Dottore hydratore.Bardzo fajny
Uklika szampon jest wart uwagi.Maskę też bardzo chwalą(na liscie -chcę-jest u mnie)Włosy rosną szybciej

Na kolacje chłopakom zaserwowałam dzis kaszę bulgur pomieszaną z mięsem mielonym i warzywami na patelnię.Zawinełam to w mega nalesnik(z dodatkiem kurkumy i carry) pieczony bez tłuszczu na patelni grilowej.Polałam sosem czosnkowym.Nie miałam jogurtu naturalnego- i sos musiałam zrobic ze smietaną.Zajadali się a mnie było miło,że smakuje

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Juka za tonik nie dałabym 199zł .Pauli niebieki jest moim faworytem,a i tak serce boli-jak płacę http://www.paulaschoice.pl/pl/p/RESI...lex-118-ml/118 Teraz mam ten http://www.paulaschoice.pl/pl/p/Skin...ner-177-ml/114 Tego Oceanic w końcu nie kupłam,ale jak spotkam to wezmę napewno.Cena niska,chwala efekty..

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Na makeup chwalą ten mój.Ocena 4.1. http://www.makeupalley.com/product/s...-Choice/Toners
Stary 2015-03-07, 19:03   #1671
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Aśka rozkopana Łódż -fakt.I brzydka.Jedynie ul.Piotrkowska warta uwagi.
no na Piotrkowskiej też bylismy bo nasi znajomi tam mieszkają... także przy okazji zaliczylismy kawkę

Stary 2015-03-07, 19:13   #1672
JUKA73
Zadomowienie

Miszka, niebieski Pauli - to mój niekwestionowany faworyt Ale wiesz, jak to jest (masz chyba tak samo) - ciągle jakieś nowości kuszą, a kosmetyki, nawet te super - po jakimś czasie się nudzą Poza tym - niebieski Pauli to mój tonik na rano. Na noc muszę mieć coś złuszczającego.

Szkoda, że tak daleko mieszkasz, wpadłabym na kolację
Stary 2015-03-07, 19:46   #1673
Kamlisa
Zakorzenienie

Kolacja Miszki smakowita, ciasto Ukliki też
Johaska, dobrze, ze badanie nic nie wykazało, ale skąds dolegliwości tz się wzięły. Znając mężczyzn - nawet, jak nic nie znajda, to się będzie doszukiwał Przynajmniej mój tak ma. Jak jest chory to mnie do szału doprowadza. jak go bolało gardło to sobie wymyślił, ze to jedna brodawka u podstawy języka Myslałam, ze sobie jaja robi, przez choroby błon śluzowych przechodziliśmy na studiach dokładnie, dobijałam to przy specjalizacjach i mogłam mu przysiegac, ze nie ma choroby brodawki jezyka, przynajmniej takiej, jaka sobie wymyślił. ja to wiem, on to wie...Uparł się Dobrze, ze po Jukowym propolisie zaczęło go bolec trochę inaczej i w innym miejscu
A jak 1% retinol Pauli? Chyba tylko Ilana o nim pisałą...?
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 19:51   #1674
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Kama najgorsze jest to, że w badaniu przez neurologa jak zamknie oczy i wyciąga ręce to go lekko "zwiewa" na prawą stronę.... za cholerkę nie wiem co jest grane, lekarz tez nie wie.... stad własnie rezonans, ktory nie wykazał nieprawidłowości.... i chwała mu za to... ale dlaczego mi chłopem gibie?
ja tak po cichu jeszcze stawiam na błędnik no ale ja nie lekarz

Stary 2015-03-07, 19:55   #1675
Kamlisa
Zakorzenienie

ja tez pomyślałam o błędniku Rezonans takich małych zmian nie wykryje...
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 19:58   #1676
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

ano wlasnie... 18.03 małżon ma wizytę u lekarza, tak myślę żeby mu delikatnie podpowiedzieć i przebadać błędnik....

Stary 2015-03-07, 20:24   #1677
JUKA73
Zadomowienie

Też o błędniku pomyślałam.
Johaśka, zapytaj wprost, tak będzie najprościej

Kama, Retinol Pauli bardzo w porządku. Już go skończyłam. Na koniec rozłożyłam opakowanie na czynniki pierwsze i było tam jeszcze retinolu na 2-3 użycia. Nie wiem jednak, czy na jesień kupię, bo pewnie będą nowości, a poza tym zamierzam zacząć od CSS, a potem to już pewnie mocniejszego będzie mi się chciało, a z tych najsilniejszych to tylko Glymed 5 % znam.

Ten zestaw na przebarwienia dermaquest jest bardzo fajny. Za krótko używam aby oczekiwać działania wybielającego, ale póki co podoba mi się, że skóra rano jest zwarta i gładka.

Po raz pierwszy chyba nie mogę się doczekać kolejnych urodzin, bo mam nadzieję, że mój mąż zaszaleje i kupi mi to wymarzone serum dermaquest. i mógłby jeszcze żel z peptydami do mycia twarzy dorzucić Tak sobie myślę, że taki żel w połączeniu z mia2, to może mieć sens.
Stary 2015-03-07, 21:47   #1678
uklika
Zadomowienie

Kama retinol Pauli 1% uzylam kilka razy, zaprzestalam na razie, bo stwierdzilam, ze musze sesderme wykonczyc, jako, ze ona byla zaczeta wczesniej. Juz jestem na koncowce sesdermy, wiec niedlugo przechodze na retinol Pauli pelna para

Aniolek bardzo dobry, tylko cukru mniej dalam.
Stary 2015-03-07, 21:50   #1679
Michell72
Zakorzenienie

Zapraszam na kolację
Juka Ty zamiast łypac okiem na toniki,pomyśl o podkładzie.Nowym,pieknym-i takim co Miszkę na kolana rzuci..
Dawno nie klęczałam hi hi..
Baby glow próbowałaś?
Stary 2015-03-07, 22:15   #1680
JUKA73
Zadomowienie

Miszka, myślę bezustannie
Baby glow nie próbowałam, nie miałam okazji Tak się zastanawiam co by było jakby go do Academie dodać i w ten sposób rozjaśnić. Zerknę na niego jak będę w Poznaniu, ale kiedy to będzie .......

Na razie mam jeszcze Kanebo Velvet. Jak się skończy, a nic nie wymyślimy, to pewnie Lingerie kupię.
Ten jest interesujący http://www.sklep.bio-med.pl/dermaque...-1w-30-ml.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości