|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
Dzień dobry w ten piękny słoneczny dzień
![]() Widzę, że nastała przymusowa weekendowa cisza, ale mam nadzieję, że wszystkie wypoczęłyście ![]() Jakie termometry polecacie? Powoli kompletuję już wszystkie potrzebne sprzęty ![]() aaa i chciałam się pochwalić, że wczoraj chyba chyba coś poczułam. Taki mały bulgotek, a później coś jakby smyranie ![]()
30.07.2015 - Milenka i Zuzia ![]() ![]() Edytowane przez springtime Czas edycji: 2015-03-09 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez magdowe Czas edycji: 2015-03-09 o 08:33 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Wtajemniczenie
|
mi własnie oprócz MAMY i siostry, wszyscy inni córkę.Mama z siorą wkręcaja mi syna, więc już cała ogłupiała jestem
![]()
#3424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja F&F kiedyś kupowałam na potęgę.. ale jakoś super jakościowe to te ciuszki według mnie nie są.. za taką samą cenę można kupić o wiele lepszej jakości w innych sklepach... dlatego większość dziś z wyprzedaży zabrałam :P ale cudowne są... ![]()
![]() |
#3425 | |
Zadomowienie
|
Witam się i ja w 20 tc
![]() haha a mi TŻ kupił kilka pudełek lodów;d Śmiał się, że więcej korzyści z tego dla mnie;d i w sumie racja. Objadłam się aż miło;d Cytat:
Dziękuję za listę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie tylko teściowa wielce pewna chodzi, że będzie dziewczynka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3428 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do pogrubionego - to gdzie np? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Zakorzenienie
|
majka, na co, prezent na dzień kobiet mi zrobił
![]() ![]() ![]() A zdjęcia się dodały ![]() Roxana, a pooookaż co upolowałaś w tesco ![]() ![]() magdowe, jestem przekonana, że po prostu Ci się poprawiło samopoczucie, ja tez tak miałam - pisałam Ci, że i u Ciebie będzie poprawa ![]() ![]()
#3430 |
Zadomowienie
|
magdowe nie martw się, może te nieprzyjemne sprawy ciążowe zaczynają Cię odpuszczać. Też nie zawsze mam zgagę, właściwie to się zastanawiam od czego to zależy.Czasem zjem pół kanapki i pali a czasem ogromny obiad i nic.
majka242007 gdzie takie fajne kocyki znalazłaś? Szukam czegoś w wyraziste kolory, i jakbym mogła to pewnie ze trzy wzory sobie wybrała. Tylko co na to by tż powiedział? sprigtime ja używam termometru na czoło. To jest taki pasek co zmienia temperaturę i jest do niego skala. On jest trochę taki pi razy drzwi i trochę zależy od interpretacji własnej, ale te szpitalne na podczerwień też są średnio dokładne. On kosztuje w aptece ok 2-3 zł i pomiar jest dosyć szybki. Tylko nie śmiejcie się ze mnie, ze takich wynalazków używam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja też nie wiem czy wytrzymam do początku kwietnia... może gdzieś pójdę ukradkiem przed moim ginem na usg
![]() ![]()
#3432 |
Zakorzenienie
|
Witam sie I ja dopiero włączam i działa jupii .. wczoraj pogoda fajna była. Dziś już gorsza choć ciepło nadal . Ja się czuje dobrze. Zjadłam śniadanko zaraz ogarnąć chałupe musze
#3433 |
Zakorzenienie
|
Co dziś na obiad planujecie? Ja spaghetti bolognese zrobię, jakoś mam ochotę
![]() Muszę tylko skoczyć do mięsnego po mięsko, kupię przy okazji na targu jakieś owoce i tulipanki żeby trochę wiosny do mieszkania wprowadzić ![]()
#3434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Zakorzenienie
|
Juz się zaczyna hihi ja mam z wczoraj zupkę
#3436 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
No wreszcie ? Taki psikus nam zrobili w Dzień Kobiet ![]() Majka zaszalałaś z tymi zakupami, a zdjęcia ciuszków jak przyjdą zrobisz ? Cytat:
![]() Z drugiej strony, to i takiemu noworodkowi nie założy się ich zbyt wiele razy, bo zaraz są za małe. Tym samym jakoś bardzo też się nie zdążą zniszczyć. Choć bywają takie materiały, że człowiek wypierze ubranko 2-3 razy i robi się z nich szmata. Cytat:
![]() Moja teściowa ma dwóch wnuków i bardzo czekała na wnuczkę, a zresztą u męża w rodzinie są sami chłopacy. Jak zadzwoniliśmy z inf o wnuczce, to aż krzyczała z radości i tego samego dnia obdzwoniła całą rodzinę . Jak u mnie wyjdzie jakims sposobem, ze jednak synek, to ja nie wiem co zrobię z tymi ciuchami co kupiłam, bo wszystko dla dziewczynki, a po synku rzeczy oddałam koleżance tydzień temu, ale będą jaja ![]()
![]() |
#3437 | |
Rozeznanie
|
czyli to pewnie to
![]() Cytat:
Ja pewnie poszłabym gdzieś wcześniej, ale ja to niecierpliwa jestem. Zresztą też z tego powodu w końcu przeniosłam się do właściwego lekarza.
![]() |
#3438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3439 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wady siatkówki są, ale tylko niektóre i nie bardzo jest jak je ściemnić ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I to niezależnie od tego jak będziesz rodziła. Szkoła jest rodzenia raczej z nazwy - owszem o porodzie trochę jest, ale przede wszystkim o opiece nad maluchem, o opiece nad kobietą w połogu, o diecie, karmieniu piersią, etc... poza tym gimnastyka dla ciężarnych. Teoretycznie o tym wszystkim powinna położna powiedzieć, ale nigdy nie wiesz, na jaką trafisz (ja trafiłam na koszmarną, wredną pudernicę z minionej epoki). No i przede wszystkim u nas baaardzo się to przydało Bartkowi -niby matka działa intuicyjnie (tiaaa...), ale tatuś niekoniecznie. Sam mówił, że szkoła dużo go nauczyła i uświadomiła w kilku kwestiach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moje stoją w normalnych, ceramicznych a kwitną na okrągło ![]() Cytat:
![]() Mnie z kolei urzekła bluzeczka? z motylem ![]() Ambiwalentna, oj tam chłopiec ![]() ![]() ![]() Mirabelka, znowu do Sroki odsyłam ![]() Ja do Żuka używam żelu/szamponu do mycia Babydream na zmianę z Hipp, chusteczek nawilżanych z Netto - firma Tibbelly, do pupy znowu Babydream, a na odparzenia Sudocrem, na wiatr Babydream albo Hipp, na słońce Ziaję z lwem ![]() ![]() Pieluszek używałam na początku Rossmannowskich, ale od trójek już Pampków - zielonych na dzień, białych na noc. Niestety Dady Żuka uczuliły (chociaz to różnie bywa), a Tescowe przeciekały. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Zakorzenienie
|
roxana, mogę Wam wrzucić moją "wyprawkową" z ciąży z Żukiem - już po zweryfikowaniu
![]() ![]() F&F ma fajne ciuszki ![]() Sugarbaby, u mnie plastikowe się nie sprawdziły - sztywne, Żuk się wkurzał no i jednym zgrabnym ruchem wylewał z nich zawartość. Poza tym moje dziecko je tak, że całe rękawy uwalone ![]() Fajne ciuszki ![]() ![]() beatrix, ja tęskniłam ![]() ![]() majka, kolejna widzę szaleje z zakupami ![]() Lista fajna, ale u mnie kaftaniki i półśpiochy się totalnie nie sprawdziły, a niedrapki uważam za niepotrzebne, a wręcz szkodliwe. Czapeczek po kąpieli też nie używałam, za to na dwór owszem i najlepiej takie z uszkami. Zastanowiłabym się też nad ilością bodziaków 56. Za to brakuje mi rampersów - rodzimy latem, cieplutko będzie, więc rampek jak znalazł ![]() No i buciki na 62 też się u mnie nie sprawdziły - w ogóle Jaśko zaczął nosić buciki, jak zaczął chodzić - wcześniej skarpetki z abs. Śpiworek do wózka owszem, ale do spacerówki, jak mało zabudowana - do gondoli wygodniejszy kocyk ![]() Acka, dobry tatar nie jest zły ![]() fiona, zdrówka dla Młodego ![]() springtime, ja mam dwa Brauny - do ucha i osobny do pupy - oba bardzo polecam ![]() Mi weekend upłynął pod hasłem zakupów, ale dla Żuka ![]() Zrobiliśmy w sobotę przegląd garderoby i całe 86 do schowania - witaj 92 ![]() Kupiliśmy mu buty wiosenne (swoją drogą droższe od moich ![]() ![]() Dzisiaj najazd na Tesco - szukamy bojówek i generalnie spodni ![]() Bodziaki na szczęście kupiliśmy wcześniej, dziadostwo się też na zakupy wybrało i kilka dokupiło, więc niewiele zostało. A w ogóle byliśmy w Smyku i Bartek wyczaił bodziaka - biały w różowo zielone rybki, z krótkim rękawkiem takim falowanym... no chłop zgłupiał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zwłaszcza że na poczekalni do gin poznałam mamę która zaczęła się też tak dobrze czuć i powiedziała o tym wcześniejszemu gin że jak by objawy ciąży jej nie dokuczaja i ma wrażenie że wszystko minęło a ten zamiast jej usg zrobić t powiedział że ma się cieszyć... Potem poszła do właśnie mojej gin bo się wkurzyła i okazało się że dzidzia 10dni już nie żyła... Przeszła masakre, zakażenia itd... Teraz szczęśliwie urodziła drugiego dzidziusia i poznałyśmy się przyszła na badanie popołogowe.
![]() |
#3443 |
Zakorzenienie
|
Co jakiś czas tesco robi taką promocję, a kody są albo w gazetach przy okazji jakichś "weekendowych zniżek" "szaleństwo zakupów" itd, albo na końcu gazetki promocyjnej tesco
![]()
#3444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Magdowe dziewczyny dobrze piszą. Dolegliwości mijają i przychodzą inne z czasem ![]() Co do ruchów, to też tak miałam. Czułam je prawie co dzień , aż któregoś dnia przestałam czuć i dzidzia odezwała się po około 2 tyg dopiero. Powiem Wam, że te ruchy u mnie są stają sie takie bardziej konkretne i bardziej odczuwalne, to nie jest już smyranie tylko normalne kopniaki ![]()
![]() |
#3445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3446 |
Zakorzenienie
|
Mniam .. za mna chodzi surówka
#3448 |
Zakorzenienie
|
#3449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja bym zjadła pomidorówkę.hmm, a nawet nie ma do sklepu jak wyjść tak leje..;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.