Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-09, 08:30   #3421
springtime
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

Dzień dobry w ten piękny słoneczny dzień

Widzę, że nastała przymusowa weekendowa cisza, ale mam nadzieję, że wszystkie wypoczęłyście Spędziłam weekend leniwie, trochę pospacerowałam i odwiedziliśmy teściową teściową (na szczęście jest w porządku). Umówiłam się już do lekarza ze szpitala, w którym zamierzam rodzić i mam nadzieję, że 19 marca będę miała prawie pewność co do płci drugiego bąbla, ponieważ tak jak wy, również i ja nie próżnuję na zakupach i trochę się obłowiłam w lumpkach. Oczywiście prawie wszystko na dziewczynki.

Jakie termometry polecacie?
Powoli kompletuję już wszystkie potrzebne sprzęty

aaa i chciałam się pochwalić, że wczoraj chyba chyba coś poczułam. Taki mały bulgotek, a później coś jakby smyranie

Edytowane przez springtime
Czas edycji: 2015-03-09 o 08:34
springtime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 08:32   #3422
magdowe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
dd1dd ja chyba nie wytrzymam do 1 kwietnia w tej niepewności.. tzn mnie nawet kręci ta wielka niewiadoma..kto tam w brzuchu jest . Najbardziej ciekawskie są mama i siora... już bym chyba chciała szybciej wiedziec bo wszyscymi wkręcaja córkę
Mi wszyscy wkręcają syna a mi to trudno uwierzyć.

Edytowane przez magdowe
Czas edycji: 2015-03-09 o 08:33 Powód: literówka
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 08:38   #3423
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Mi wszyscy wkręcają syna a mi to trudno uwierzyć.
mi własnie oprócz MAMY i siostry, wszyscy inni córkę.Mama z siorą wkręcaja mi syna, więc już cała ogłupiała jestem
Stary 2015-03-09, 08:40   #3424
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
roxana bo te ciuszki F&F tez są fajne niektóre. Ja akurat nie mam dostępu do tesco ale w lumpku czasem zdarzają się ładne z tej firmy na allegro też nie zamawiam.. miałam tak jak Ty.. na zdjeciach super a w domu średnio takie do noszenia raczej po domu..Musze jednak dotknąc zobaczyc itp
no właśnie...

ja F&F kiedyś kupowałam na potęgę.. ale jakoś super jakościowe to te ciuszki według mnie nie są.. za taką samą cenę można kupić o wiele lepszej jakości w innych sklepach... dlatego większość dziś z wyprzedaży zabrałam :P
ale cudowne są...

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 08:42   #3425
Mirabelka_90
Zadomowienie

Witam się i ja w 20 tc
Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
ja tez dostalam kwiatki i czekoladki..
haha a mi TŻ kupił kilka pudełek lodów;d Śmiał się, że więcej korzyści z tego dla mnie;d i w sumie racja. Objadłam się aż miło;d
Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
beatrix28 cieszy cieszy te ciuszki są takie śliczne... ja wpadłam w szał zakupowy choć jak widziałam te dziewczęce maleńkie sukienusie .... ech
Ale już mam dziewczynkę więc sprawiedliwe będzie mieć chłopca.... Choć moja mała już sama wybiera sobie ciuszki które kupujemy i za dużo do gadania nie mam...

Zamowiłam już też łóżeczko, materac i kołyskę i dużo ciuszków.... Czekam na dostawy

Teraz szperam za pościelą...

Moi faworyci do kołyski i wózka

zdj 1 i 2 kołyska zdj 3 wózek ale jeszcze zastanawiam się nad wzorami i kolorami...
A na jakiej stronie znalazłaś te pościele?

Dziękuję za listę
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 08:45   #3426
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
dd1dd ja chyba nie wytrzymam do 1 kwietnia w tej niepewności.. tzn mnie nawet kręci ta wielka niewiadoma..kto tam w brzuchu jest . Najbardziej ciekawskie są mama i siora... już bym chyba chciała szybciej wiedziec bo wszyscymi wkręcaja córkę
mi też będzie ciężko do tego 1. ale tak jak mówię, nawet nie będę się nastawiać, że na pewno się dowiem
u mnie tylko teściowa wielce pewna chodzi, że będzie dziewczynka ale ona wie wszystko najlepiej więc nie będę jej tłumaczyć, że to nic pewnego. Na szczęście jutro ją wywozimy miałam nie jechać ale mąż zawozi ją do Krynicy więc i ja się zabiorę to sobie pochodzę trochę, powdycham powietrza
Stary 2015-03-09, 08:49   #3427
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
mi też będzie ciężko do tego 1. ale tak jak mówię, nawet nie będę się nastawiać, że na pewno się dowiem
u mnie tylko teściowa wielce pewna chodzi, że będzie dziewczynka ale ona wie wszystko najlepiej więc nie będę jej tłumaczyć, że to nic pewnego. Na szczęście jutro ją wywozimy miałam nie jechać ale mąż zawozi ją do Krynicy więc i ja się zabiorę to sobie pochodzę trochę, powdycham powietrza
moja teściowa to samo.. w ogole nie przyjmuje do wiadomości,że może będzie drugi wnuk. Aż mnie drażni..powiedzialam jej najwyżej się popłaczesz, że znowu wnuk w sumie rozumiem ,że chce wnuczkę ma dwóch synów.. z czego jedne chyba nie chce dzieci.
Stary 2015-03-09, 08:52   #3428
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
aaa i chciałam się pochwalić, że wczoraj chyba chyba coś poczułam. Taki mały bulgotek, a później coś jakby smyranie
ja też czuję coś takie właśnie delikatne smyranie
Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
no właśnie...

ja F&F kiedyś kupowałam na potęgę.. ale jakoś super jakościowe to te ciuszki według mnie nie są.. za taką samą cenę można kupić o wiele lepszej jakości w innych sklepach... dlatego większość dziś z wyprzedaży zabrałam :P
ale cudowne są...
ja kupiłam bodziaki w f&f zwykłe białe i z kubusiem
co do pogrubionego - to gdzie np?
Stary 2015-03-09, 08:55   #3429
Nicole`_
Zakorzenienie

majka, na co, prezent na dzień kobiet mi zrobił I nawet nie marudził Nie no kochany jest ten mój TŻ

A zdjęcia się dodały

Roxana, a pooookaż co upolowałaś w tesco Mi się tam bardzo podobają rzeczy i takie milutkie w dotyku są, byłam pewna, że są dobrej jakości... Ja poczekam na kupon -30%, na 100% będzie

magdowe, jestem przekonana, że po prostu Ci się poprawiło samopoczucie, ja tez tak miałam - pisałam Ci, że i u Ciebie będzie poprawa No i jest. Jeśli będziesz miała tak jak ja to niestety wieczorem zgaga wróci, ale mdłości będą już odpuszczały
Stary 2015-03-09, 08:55   #3430
moniska139
Zadomowienie

magdowe nie martw się, może te nieprzyjemne sprawy ciążowe zaczynają Cię odpuszczać. Też nie zawsze mam zgagę, właściwie to się zastanawiam od czego to zależy.Czasem zjem pół kanapki i pali a czasem ogromny obiad i nic.
majka242007 gdzie takie fajne kocyki znalazłaś? Szukam czegoś w wyraziste kolory, i jakbym mogła to pewnie ze trzy wzory sobie wybrała. Tylko co na to by tż powiedział?
sprigtime ja używam termometru na czoło. To jest taki pasek co zmienia temperaturę i jest do niego skala. On jest trochę taki pi razy drzwi i trochę zależy od interpretacji własnej, ale te szpitalne na podczerwień też są średnio dokładne. On kosztuje w aptece ok 2-3 zł i pomiar jest dosyć szybki.
Tylko nie śmiejcie się ze mnie, ze takich wynalazków używam
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 08:55   #3431
Nicole`_
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja też nie wiem czy wytrzymam do początku kwietnia... może gdzieś pójdę ukradkiem przed moim ginem na usg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-09, 09:02   #3432
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Witam sie I ja dopiero włączam i działa jupii .. wczoraj pogoda fajna była. Dziś już gorsza choć ciepło nadal . Ja się czuje dobrze. Zjadłam śniadanko zaraz ogarnąć chałupe musze
Stary 2015-03-09, 09:04   #3433
Nicole`_
Zakorzenienie

Co dziś na obiad planujecie? Ja spaghetti bolognese zrobię, jakoś mam ochotę

Muszę tylko skoczyć do mięsnego po mięsko, kupię przy okazji na targu jakieś owoce i tulipanki żeby trochę wiosny do mieszkania wprowadzić
Stary 2015-03-09, 09:05   #3434
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
moja teściowa to samo.. w ogole nie przyjmuje do wiadomości,że może będzie drugi wnuk. Aż mnie drażni..powiedzialam jej najwyżej się popłaczesz, że znowu wnuk w sumie rozumiem ,że chce wnuczkę ma dwóch synów.. z czego jedne chyba nie chce dzieci.
no ale nie zawsze jest tak jak się chce w sumie moja też ma dwóch synów więc może też stąd ta chęć posiadania chociaż wnuczki jak córki nie ma
Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Roxana, a pooookaż co upolowałaś w tesco Mi się tam bardzo podobają rzeczy i takie milutkie w dotyku są, byłam pewna, że są dobrej jakości... Ja poczekam na kupon -30%, na 100% będzie
skąd kupon można dostać?
Stary 2015-03-09, 09:05   #3435
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:

Muszę tylko skoczyć do mięsnego po mięsko, kupię przy okazji na targu jakieś owoce i tulipanki żeby trochę wiosny do mieszkania wprowadzić
Juz się zaczyna hihi ja mam z wczoraj zupkę
Stary 2015-03-09, 09:05   #3436
fiona27
Zakorzenienie

Hej
No wreszcie ? Taki psikus nam zrobili w Dzień Kobiet

Majka zaszalałaś z tymi zakupami, a zdjęcia ciuszków jak przyjdą zrobisz ?
Cytat:
no właśnie...

ale cudowne są...
Mam parę ciuszków z tej firmy i kupiłam właśnie w lumpku i dosyć fajnie wyglądają i wydają sie być niezłe jakościowo
Z drugiej strony, to i takiemu noworodkowi nie założy się ich zbyt wiele razy, bo zaraz są za małe. Tym samym jakoś bardzo też się nie zdążą zniszczyć. Choć bywają takie materiały, że człowiek wypierze ubranko 2-3 razy i robi się z nich szmata.

Cytat:
Do 1 kwietnia też by mi było ciężko wytrzymać, więc rozumiem Twoją niecierpliwość

Moja teściowa ma dwóch wnuków i bardzo czekała na wnuczkę, a zresztą u męża w rodzinie są sami chłopacy. Jak zadzwoniliśmy z inf o wnuczce, to aż krzyczała z radości i tego samego dnia obdzwoniła całą rodzinę .

Jak u mnie wyjdzie jakims sposobem, ze jednak synek, to ja nie wiem co zrobię z tymi ciuchami co kupiłam, bo wszystko dla dziewczynki, a po synku rzeczy oddałam koleżance tydzień temu, ale będą jaja
Stary 2015-03-09, 09:06   #3437
springtime
Rozeznanie

Cytat:
czyli to pewnie to ale to musiałam się mocno w siebie wsłuchać i przyłożyć dłoń, żeby coś poczuć. Podobno na szybkość odczuwania ruchów ma wpływ miejsce łożyska, jeżeli jest z przody- ruchy odczuwa się później i słabiej, jeżeli z tyłu- szybciej. No ja mam i tak i tak, więc pewnie na mocniejsze ruchy będę musiała poczekać

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
sprigtime ja używam termometru na czoło. To jest taki pasek co zmienia temperaturę i jest do niego skala. On jest trochę taki pi razy drzwi i trochę zależy od interpretacji własnej, ale te szpitalne na podczerwień też są średnio dokładne. On kosztuje w aptece ok 2-3 zł i pomiar jest dosyć szybki.
Tylko nie śmiejcie się ze mnie, ze takich wynalazków używam
Myślałam raczej własnie o takim bezdotykowym, ponieważ ten pasek to wg mnie bardzo słabo wskazuje temp. Wiadomo, że najlepiej pokazuje zwykły rtęciowy, ale potrzebny jest taki, który szybko zmierzy temp dziecku

Cytat:
Dziewczyny, ja też nie wiem czy wytrzymam do początku kwietnia... może gdzieś pójdę ukradkiem przed moim ginem na usg
Ja pewnie poszłabym gdzieś wcześniej, ale ja to niecierpliwa jestem. Zresztą też z tego powodu w końcu przeniosłam się do właściwego lekarza.
Stary 2015-03-09, 09:06   #3438
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

ja kupiłam bodziaki w f&f zwykłe białe i z kubusiem
co do pogrubionego - to gdzie np?
h&m, reserved..

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-09, 09:06   #3439
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goooosienka Pokaż wiadomość
A coś lekarz wymyśli może być choroba oczu bo mam wysoką wadę, a przy okazji można coś z siatkówką pościemniać
Wysoka wada nie jest wskazaniem do cc
Wady siatkówki są, ale tylko niektóre i nie bardzo jest jak je ściemnić Za to można ściemnić, że się panicznie boisz porodu sn - moja koleżanka tak miała, bała się na prawdę i lekarz wystawił skierowanie na cc ze względu na silne lęki matki

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Czy któraś z was marzy o synku ? Jest chociaż taka jedna ? Mam dziwne wrażenie że wszystkie chcą córcie .. no chyba że sie myle
Ja bym chciała drugiego szkodnika

Cytat:
Napisane przez belleza_ines Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko... zastanawiam się nad szkołą rodzenia, czy jest sens się zapisywać, jak myślicie? Może macie już jakieś doświadczenia w tym temacie?
Ja byłam i zdecydowanie polecam
I to niezależnie od tego jak będziesz rodziła. Szkoła jest rodzenia raczej z nazwy - owszem o porodzie trochę jest, ale przede wszystkim o opiece nad maluchem, o opiece nad kobietą w połogu, o diecie, karmieniu piersią, etc... poza tym gimnastyka dla ciężarnych. Teoretycznie o tym wszystkim powinna położna powiedzieć, ale nigdy nie wiesz, na jaką trafisz (ja trafiłam na koszmarną, wredną pudernicę z minionej epoki). No i przede wszystkim u nas baaardzo się to przydało Bartkowi -niby matka działa intuicyjnie (tiaaa...), ale tatuś niekoniecznie. Sam mówił, że szkoła dużo go nauczyła i uświadomiła w kilku kwestiach

Cytat:
ja się szykuje na cc więc nie zapisuje się. U mnie w szpitalu też jest bezpłatna
Patrz wyżej - wg. mnie warto.

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Musza miec przezroczysta doniczke
. Bledy polelniane przeze mnie podczas pielęgnacji za duxo wody zbrzybial. Za duzo odżywki padł
Nie muszą
Moje stoją w normalnych, ceramicznych a kwitną na okrągło

Cytat:
Udało mi sie zrobic małe zakupy, ale frajda !
No i urzekły mnie balerinki... Chyba za rok je bedziemy nosić ale co tam - nie wyobrażałam sobie ich nie kupic
Śliczne ciuszki
Mnie z kolei urzekła bluzeczka? z motylem

Ambiwalentna, oj tam chłopiec Dla mnie ciuszki bardzo uni A w ogóle śliczne

Mirabelka, znowu do Sroki odsyłam
Ja do Żuka używam żelu/szamponu do mycia Babydream na zmianę z Hipp, chusteczek nawilżanych z Netto - firma Tibbelly, do pupy znowu Babydream, a na odparzenia Sudocrem, na wiatr Babydream albo Hipp, na słońce Ziaję z lwem Od czasu do czasu ddoleję mu do kąpieli oliwki Hipp... i tyle
Pieluszek używałam na początku Rossmannowskich, ale od trójek już Pampków - zielonych na dzień, białych na noc. Niestety Dady Żuka uczuliły (chociaz to różnie bywa), a Tescowe przeciekały.

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-09, 09:07   #3440
vea7
Zakorzenienie

roxana, mogę Wam wrzucić moją "wyprawkową" z ciąży z Żukiem - już po zweryfikowaniu A weryfikacja polegała na tym, że powypitalałam rzeczy, które mi się nie przydały w ogóle - robiłam dla koleżanki ciężarówki
F&F ma fajne ciuszki Ja całą "podstawę" - bodziaki, bezrękawniki, pajace - mam z F&F i bardzo chwalę. Reszta zależy co mi się spodoba, ale oni jako jedni z nielicznych mają w miarę wąskie spodnie, a z Młodego i tak wszystko leci...

Sugarbaby, u mnie plastikowe się nie sprawdziły - sztywne, Żuk się wkurzał no i jednym zgrabnym ruchem wylewał z nich zawartość. Poza tym moje dziecko je tak, że całe rękawy uwalone Teraz używam Ikeowskich fartuchów do malowania - mają rękawy, są dosyć miękkie i nie przeciekają.
Fajne ciuszki I widzę, że masz kostkę z Rossa - Jaśko ją uwielbia, książeczkę zresztą też

beatrix
, ja tęskniłam Dużo zdrowia dla synka

majka, kolejna widzę szaleje z zakupami
Lista fajna, ale u mnie kaftaniki i półśpiochy się totalnie nie sprawdziły, a niedrapki uważam za niepotrzebne, a wręcz szkodliwe. Czapeczek po kąpieli też nie używałam, za to na dwór owszem i najlepiej takie z uszkami.
Zastanowiłabym się też nad ilością bodziaków 56. Za to brakuje mi rampersów - rodzimy latem, cieplutko będzie, więc rampek jak znalazł
No i buciki na 62 też się u mnie nie sprawdziły - w ogóle Jaśko zaczął nosić buciki, jak zaczął chodzić - wcześniej skarpetki z abs.
Śpiworek do wózka owszem, ale do spacerówki, jak mało zabudowana - do gondoli wygodniejszy kocyk

Acka, dobry tatar nie jest zły

fiona, zdrówka dla Młodego

springtime, ja mam dwa Brauny - do ucha i osobny do pupy - oba bardzo polecam

Mi weekend upłynął pod hasłem zakupów, ale dla Żuka
Zrobiliśmy w sobotę przegląd garderoby i całe 86 do schowania - witaj 92
Kupiliśmy mu buty wiosenne (swoją drogą droższe od moich ), kilka koszulek z krótkim rękawem, ale na tapecie nadal najważniejsze, czyli wiatrówka - no nie możemy nic znaleźć... bo chcę bawełnianą, nie ocieplaną, najlepiej z odpinanym kapturem i ściągaczem... i właśnie takiej nie ma Aaa... no i cienka czapka na uszy...
Dzisiaj najazd na Tesco - szukamy bojówek i generalnie spodni
Bodziaki na szczęście kupiliśmy wcześniej, dziadostwo się też na zakupy wybrało i kilka dokupiło, więc niewiele zostało.

A w ogóle byliśmy w Smyku i Bartek wyczaił bodziaka - biały w różowo zielone rybki, z krótkim rękawkiem takim falowanym... no chłop zgłupiał Chciał kupić i z duuużym trudem go przekonałam, żeby jeszcze poczekał... no a przecie Kubusia w falbanki nie ubiorę

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 09:07   #3441
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

u nas dzisiaj rosołek, polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, ziemniaczki i surówka z białek kapusty

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-09, 09:09   #3442
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieje Tyle mnie meczyło że teraz jak czuje się prawie normalenie to odrazu zaczełam sie niepokoić czy wszystko ok z dzieckem.
Dobrze ze mam wizytę w tym tygodniu.
Moze dowiem się płci to i mnie najdzie ochota na jakieś zakupy
nie martw się miałam tak samo... Jak zaczęłam się dobrze czuć od razu wkrętka czy z dzidziusiem wszystko ok... Jak wpadłam do gin od razu krzyczalam że chce usg bo ruchów nie czuję
Zwłaszcza że na poczekalni do gin poznałam mamę która zaczęła się też tak dobrze czuć i powiedziała o tym wcześniejszemu gin że jak by objawy ciąży jej nie dokuczaja i ma wrażenie że wszystko minęło a ten zamiast jej usg zrobić t powiedział że ma się cieszyć... Potem poszła do właśnie mojej gin bo się wkurzyła i okazało się że dzidzia 10dni już nie żyła... Przeszła masakre, zakażenia itd... Teraz szczęśliwie urodziła drugiego dzidziusia i poznałyśmy się przyszła na badanie popołogowe.
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 09:10   #3443
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
skąd kupon można dostać?
Co jakiś czas tesco robi taką promocję, a kody są albo w gazetach przy okazji jakichś "weekendowych zniżek" "szaleństwo zakupów" itd, albo na końcu gazetki promocyjnej tesco
Stary 2015-03-09, 09:10   #3444
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnei ja bym tak zrobiła
Cytat:

U mnie będą naleśniki z jabłuszkiem. Na mięso nie mam w ogóle chęci

Magdowe dziewczyny dobrze piszą. Dolegliwości mijają i przychodzą inne z czasem
Co do ruchów, to też tak miałam. Czułam je prawie co dzień , aż któregoś dnia przestałam czuć i dzidzia odezwała się po około 2 tyg dopiero.

Powiem Wam, że te ruchy u mnie są stają sie takie bardziej konkretne i bardziej odczuwalne, to nie jest już smyranie tylko normalne kopniaki
Stary 2015-03-09, 09:10   #3445
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Mam parę ciuszków z tej firmy i kupiłam właśnie w lumpku i dosyć fajnie wyglądają i wydają sie być niezłe jakościowo
Z drugiej strony, to i takiemu noworodkowi nie założy się ich zbyt wiele razy, bo zaraz są za małe. Tym samym jakoś bardzo też się nie zdążą zniszczyć. Choć bywają takie materiały, że człowiek wypierze ubranko 2-3 razy i robi się z nich szmata.
no właśnie ja tak miałam z ciuszkami z f&f... może źle trafiałam... ale ile razy kupiłam juniorowi jakąś koszulkę to za chwile zwyczajnie szla na szmaty. teraz kupiłam dla malutkiej bo tak jak piszesz - tylko na chwilę więc i tak się nie zdążą zniszczyć

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-09, 09:10   #3446
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
u nas dzisiaj rosołek, polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, ziemniaczki i surówka z białek kapusty
Mniam .. za mna chodzi surówka
Stary 2015-03-09, 09:12   #3447
dd1dd
Zakorzenienie

Majka fajne te kocyki minky też nad nimi myślałam
Stary 2015-03-09, 09:12   #3448
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Mniam .. za mna chodzi surówka
zapraszam

Synuś i Córcia
Stary 2015-03-09, 09:14   #3449
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Mirabelka, znowu do Sroki odsyłam
Ja do Żuka używam żelu/szamponu do mycia Babydream na zmianę z Hipp, chusteczek nawilżanych z Netto - firma Tibbelly, do pupy znowu Babydream, a na odparzenia Sudocrem, na wiatr Babydream albo Hipp, na słońce Ziaję z lwem Od czasu do czasu ddoleję mu do kąpieli oliwki Hipp... i tyle
Pieluszek używałam na początku Rossmannowskich, ale od trójek już Pampków - zielonych na dzień, białych na noc. Niestety Dady Żuka uczuliły (chociaz to różnie bywa), a Tescowe przeciekały.
Właśnie widzę, że sporo kosmetyków będę musiała z Polski ściągnąć. Tutaj tylko johnsons... Też właśnie się do hippa przymierzam, ale czytałam, że coraz więcej mam zamienia oliwkę na olej np migdałowy. Ale ja się na tym nie znam i nie wiem czy to lepsze czy nie..
Cytat:
A ja bym zjadła pomidorówkę.hmm, a nawet nie ma do sklepu jak wyjść tak leje..;/
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 09:16   #3450
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze, ale mnie teraz zainspirowałaś do jutrzejszego obiadu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości