|
|
#2161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II
Bazylinka, Ifrit, krowa_bez_mleka, Mercy, phdwao, agatka-a, aajjii, Agosek (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam) - dziękuję
Mało 2-3 x w tygodniu po godzince pilatesa, który uwielbiam ![]() W miarę możliwości codziennie (choć nie zawsze dopisuje pogoda), a już na pewno 5-6 razy w tygodniu ok. 12-15 km na rowerze, dość szybko. Codziennie a6w (była, teraz musiałam przerwać ), skakanka, jak mi się chce.Nie przemęczam się ![]() Cytat:
Teraz zostało mi 2,5 kg, widzę, że i tak nie będę wyglądać idealnie , ale nie chciałabym więcej schudnąć biorąc pod uwagę wzrost - 170.A wymiary... żeby było ładnie. 60 w pasie, mmm Na razie to marzenie ściętej głowy ![]() Cytat:
Na pewno Ci się uda, jestem żywym przykładem na to, że to nic trudnego
|
|
#2162 |
|
Raczkowanie
|
u mnie dziś już nieciekawie(nie wiem co mnie tak na cukier bierze)
I.sałatka z fasolki szparagowej białej i czerwonej,kalafiora,pomid ora,papryki czerwonej i zielonej z otrebami,musztardą i maślanką+2 kromki chlebka mieszańca+filiżanka maślanki II.(masakra)trochę zupki na wywarze warzywnym(eksperymentuje ale była niedogotowana więc musiałam wlać spowrotem do garnka:P) , ~230 ml jogurtu z wisienkami spirytusowymi(tylko pare) ananasem i 4 winogronami+otręby pszenne+ ponad pół melona galia ![]() ![]() będzie: III. talerz fasolki szparagowej+pół puszki tuńczyka wsw+łyżka oleju lnianego(lub pół lnianego, pół rzepakowego) IV.może jakieś lody bo na zakupy z qmpelą idę;P(postaram się powstrzymać) V.pół puszki tuńczyka z papryką i ogórkami |
|
|
|
#2163 |
|
Raczkowanie
|
REDUKCJA
śniadanie: owsianka z cynamonem, krąplą olejku migdałowego, szczyptą cukru waniliowego+3suszone słiwki, serek wiejski(150g) 2śniadanie:znów serek wiejski(150g) z cynamonem i olejkiem migdalowym, sałatka owocowa(gruszka, jabłko, 3 śliwki) 250ml czeronwgo barszczu winiary obiad:piers z kurczaka gotowana, kalafior, kapsułka omega 3 podwieczorek:pomidor+ tuńczyk wsw+1łyżka oliwy z oliwek kolacja: twaróg chudy ok100g, jakies warzywo.
"Jeżeli szukasz Domu, a znajdujesz Piaszczysty Dołek, zacznij szukać Dołka. W ten sposób będziesz pewien, że Dołka więcej nie znajdziesz. Natomiast znajdziesz wtedy być może coś, czego wcale nie szukasz, i może to będzie właśnie to, czego szukasz naprawdę..." |
|
|
|
#2164 |
|
Zadomowienie
|
Moja dzisiejsza redukcja: Prosze o sprawdzenie.
Ś1 wsianka z twarogiem i otrebami plus brzoskwinia i gruszka-sniła mi siew nocy ta owsianka mniamm![]() Ś2:2kanapki chleba razowego(jest w nim soja i słonecznik) z paroma plastrami chudej szynki i pomidorem Obiad:fasolka szparagowa(była z bułka tarta i napewno z masłem ) do tego jajko sadzone i pomidorPodwieczorek i kolacja- nie mam pomysłu,niestety nie mam wiesniakow ani orzechow, sa za to jajka, chudy twarog,tunczyk,pomidory,s łonecznik,siemie lniane.Macie jakies pomysły?A i jeszcze jedno pytanie bo mam brzoskwinie jeszcze jedna i nie wiem czy ja zjesc teraz po obiedzie przed 16 czy lepiej juz nie?
|
|
#2165 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze posiłki
Było : Ś: jajecznica z 2 jajek smażona na teflonie bez dodatku tłuszczu, 2 kromki ciemnego chleba słonecznikowego, pomidor IIś: mleko 1,5%, płatki kukurydziane(kurcze, nie mogłam znaleźć musli, pewnie mama wzięła sobie do pracy) i jabłko - tak wiem, mało białka w tym posiłku Obiad: piersi z kurczaka + warzywa mrożone (cebula-biała, czerwona, papryka, por, czarne grzyby, marchewka) Będzie : P: serek homo (niestety półtłusty) i migdały K: serek wiejski ze szczypiorkiem |
|
|
|
#2166 |
|
Zadomowienie
|
R
JADŁOSPIS NA DZIŚ <jeszcze można dużo zmienić >:ŚNIADANIE:musli naturalne z rodzynkami i orzechami<mają niestety dużo cukru i węglowodanów,ale muszę dokończyć opakowanie,zapomniał am przed kupieniem sprawdzić wartościo dżywczych,ale nic..>+ jogurt naturalny II ŚNIADANIE:trochę pestek dyni i słonecznika,jabłko <wiem,że to nie posiłek,ale ja naprawdę prawie nigdy nie jestem głodna po śniadaniu..> OBIAD:kotlety sojowe z pieczarkami+ryż biały+sałatka<pomidor+sał ata> PODWIECZOREK:Jogurt naturalny 0% KOLACJA:3 kanapki z Wasą+ser+pomidor+jajko+sa łata Czekam na opinie
|
#2167 |
|
Wtajemniczenie
|
Pora na spowiedź :
REDUKCJA: (mało kcal z powodu wychodzenia z diety 1000 kcal) ŚNIADANIE: 2xkromka chleba słonecznikowego [200] czerwona herbata [0] serek linessa [30] pomidor [40] II ŚNIADANIE: małe jablko [50] kefir [110] OBIAD: duuużo surówki(kapusta, pomidory, papryka, ogórek, sos Fit Up! [150] kurczak z rożna [300] PODWIECZOREK: serek Homisio [102] KOLACJA: jajko gotowane na miękko [90] pomidor [40] RAZEM: 1112 KCAL.
|
#2168 |
|
Zadomowienie
|
IŚ:
mala kromka chleba zytniego serek wiejski pomidor brzoskwinia IIŚ: 4śliwki (wiem, ze to nie posilek) O: 80g kaszki kuskus pomidor ogorek kawalek papryki lyzka kukurydzy a dalej nie wiem:/. wychodze do sphinxa i moze jakas salatke zjem, z tunczyka albo grecka, tylko poprosze bez dressingu
|
#2169 |
|
Raczkowanie
|
Mój kolejny jadłospis z pewnością obarczony wielkimi błędami, które (mam nadzieję) zostaną mi wytknięte przez Ather - guru zdrowego odżywiania
![]() S : 100ml jogurtu naturalnego, 250g chudego twarogu, dwa pomidory, 150g marchwi, sałata lodowa (445 kcal) S2 : 20g corn flakes, 200 ml mleka 0,5%, otręby (180 kcal) O : rosół z 20g makaronu, 100g schabu bez panierki smażony na łyżeczce oleju, ziemniak, sałatka z pomidorów, sałaty, cebulki (355kcal) P: grejpfrut (150kcal) - wiem, że to nie posiłek, ale nie mogę cały czas jeść serka, tuńczyka albo pić mleka, bo umrę zdrowa )K (dopiero przede mną) : serek wieśniak 100g, sałata lodowa, pomidor, kilka oliwek (170 kcal) razem: 1300 |
|
|
|
#2170 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() jestem tu nowa i nie wiedzialam za bardzo od czego by tu zaczac a wlasnie zorpoczelam walke ze zbednymi kilogramami i KONIECZNIE MUSZE sie z kims podzielic swoimi wrazeniami jak na razie walcze meznie, zyje glownie warzywami, bialym serem i jogurtem, lecz dzis , niestety moji wspoldomownicy przekleci jedli placki ziemniaczane i wszamalam jednego mam nadzieje, ze od tego nie umre
|
#2171 |
|
BAN stały
|
Słuszna- myślę -oby mniej słusznie- że jednak umrzesz. jak mogłaś?!
zapomniałam dodać, że warzywa, ser biały jogurty toż to grzech! ja żyję MIŁOŚCIĄ...
|
|
|
|
#2172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2173 |
|
Zadomowienie
|
To moj dzisiejszy jadłospis. Niech ktoś fachowym okiem go oceni
Tylko nie krzyczcie, ja sie dopiero ucze![]() śn jogurt z musli II śn owoce (wiem, powinno tu cos jeszcze byc, ale nie bylam w ogole głodna ) obiad dwa jajka z pomidorami z puszki i plastrem sera podwieczorek serek wiejski, pomidor kolacja tunczyk, warzywa
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
R
moj jadłospis z dzisiaj: śniadanie1( ale duża, prawe jak 2 normalne, kromka chleba żytniego pełnoziaristego z szynką drob., twarogiem 4%, pomidirem i papryką 2 śniadanie: omlet z 1 jaja i mleka 3,2% z płaską łyżeczką mąki oraz pół filiżanki twarogu 0,5% z mlekiem 3,2% i oliwkami(!) obiad: talerz barszczu czerwonego zabielanego z płaską łyżka makaronu TU MUSZE ZANACZYĆ że obiad był 45min po 2 śniadaniu ze względu na brak innej mozliwości(praca nie pozawala inaczej) podwieczorek:bułka(biała) z szynką drobiową,twarogiem0,5% z oliwkami, z pomidorem i papryką kolacja:homo(3%) z musli sante,ale prwadopodobnie nie zjem kolacji, bo zarz ide na basen a jakwrócę tood razu idę nyny, a teraz nie wcisnę, bo jestem najedzona tą bułą. w międzyczasie herbata czerwona, czarna i 3 nektarynki-czy można je jeść na redukcji?? |
|
|
|
#2175 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i dodaj NNKT mam nadzieje ze w podw. będą/były.Cytat:
Brak podwieczorka, dziwnie rozkładasz porcje białka. popracuj nad komponowaniem posiłków. Cytat:
Jak możesz tak stresować dziewczynę ? ^^Cytat:
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2176 |
|
Zakorzenienie
|
Mercy, widzisz, Ather już Cię oceniła fachowo
|
#2177 |
|
BAN stały
|
Ather przepraszam. nie wiem jak mogłam być aż tak okrutna -zdawalo mi się, że poczulam aromat prowokacji
|
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mało NNKT, dodaj orzechy, brak II śniadania, kiepskie I śniadanie, mały obiad. Jesz za mało przede wszystkim. z białkiem nie masz problemów, z warzywami też nie - to jest OK. ale jadłospis do poprawki, a szczególnie I i II śn. Podwieczorek i kolacja ładne (do podw. dodaj orzechy, petski, nasiona). |
|
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki za ocene i za powstrzymanie sie przed krzyczeniem na biedną Czapeczkę ![]() Piszesz ze jem za mało, a tu jak na to nie patrzec 1200 kcal wychodzi Myślisz ze moge jesc wiecej, jesli moje zapotrzebowanie to 1700?Orzechy chętnie dodam bo je uwielbiam, tylko tez mnie martwi ich kalorycznosc Jedyne nasiona jakie jem to te w porannym musli, moze faktycznie to za mało.![]() ![]() ![]()
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
nie zapomnijcie o moim jadłospisie
jest trochę wyżej
|
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
ludowa czy zdarzało Ci się czasem "odpuścić sobie" typu: zjadłaś normalny jogurt, albo kosteczke czekoldy, małego batonika, cukiereczka lub loda??
|
|
|
|
#2183 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ależ proszę:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie łączymy tłuszczów i węgli na redukcji, Czapeczko ![]() EDIT! Cytat:
Staram się nie. Raz zjadłam małego loda (sytuacja tego wymagała), a innym razem paczkę suchych herbatników (28g, 120 kcal), ale w ten dzień nie było podwieczorku, więc bilans wyszedł na zero, a nawet na minus ![]() Czekolada... Kiedy ja ją ostatnio jadłam... ![]() BTW, kostka czekolady to jakieś 30-40 kcal, nie tak źle. A 'normalnych' jogurtów niet, bo nie lubię.
|
|
#2184 |
|
Zakorzenienie
|
nie obliczałam,za tempa jestem..tzn. ja sobie zawsze dodaje bo jak nie wiem ile np 5 oliwek ma kalorii to dodaje, kombinuje i nie wiem jakoś....
zupa była na bank ze śmietana bo MAMA robiła , nie wiem kiedy zjeść tą kolację?? może wezme ze soba na basen wieśniaka i zjem w szatnia z obiadem musiałam tak wcześnie bo inaczej musiałabym dac podwieczorek przed obiadem obiad wypadłby o 17.30
|
|
|
|
#2185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kolacja będzie: 100g chudego twarogu z 2lyzkami jogurtu naturalnego dzialkowymi malinkami i jezynami +malutkie rumiane jabłko ![]() myslicie ze OK
|
|
#2186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... .... ..... ZJEŚĆ HERBATNIKI ![]() wybacz Ludowa-musiałam
|
|
|
#2187 | |
|
Zakorzenienie
|
oj tam odrazu nepotyzm
![]() Cytat:
orzechy musisz dodać bo to źródło NNKT, tak jak oliwa z oliwek i ryby. w rozsądnych ilościach ale ważne by się pojawiały w jadłospisie. Z jakiego wzoru wyliczyłaś zapotrzebowanie ? 1700 to niewiele jakby nie patrzeć. Ech... |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2188 |
|
Zadomowienie
|
Widze Ludziu
![]() Dzieki Ather, czyli tylko obiad dzis schrzaniłam i musze popracowac nad warzywami i NNKT bo mi sie czasem o nich zapomina![]() Agolek bardzo dobrze trzeba bic Ludowa za te herbatniki ![]() ![]() Ludowa to ty zes jeszcze loda zjadła?! oooo ty!!!!!LAKOMCZUCH!! ![]()
|
|
#2189 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczy zważyć to co jesz i przemnożyć przez kcal/na 100 g. Wiedza, ile co ma kalorii, jest bardzo przydatna na diecie To może następnym razem chociaż podsuń mamie odtłuszczoną śmietanę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A drugie śniadanie wcześniej? ![]() Cytat:
![]() Przyznałam się lojalnie przecież
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
A Mercy bić za pizzę!
![]() I jakieś ciasto, co jej ciotka zrobiła... Zaraz... kopiec kreta?
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.

), skakanka, jak mi się chce.
jestem w szoku że tak szybko Cisię udało..może i ja do końca września schudnę zdrowo choć 2-3 kg( w sumie na tylu mi zależy)droga do tego jest bardzo smaczna

wsianka z twarogiem i otrebami plus brzoskwinia i gruszka-sniła mi siew nocy ta owsianka mniamm
) do tego jajko sadzone i pomidor
nie mam pomysłu,niestety nie mam wiesniakow ani orzechow, sa za to jajka, chudy twarog,tunczyk,pomidory,s łonecznik,siemie lniane.Macie jakies pomysły?
Akcja: racjonalne odżywianie 

Widzę, że nie możesz przekonać się do wieśniaka na kolację... Jedno jajko dostarcza trochę mało białka, zwłaszcza o tej porze.
, nie wiem kiedy zjeść tą kolację?? może wezme ze soba na basen wieśniaka i zjem w szatni