|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
majka ale super te komplety do wózka
![]() ![]() ![]()
#3482 | |
Zadomowienie
|
Witam się z rana
![]() Dolegliwości dalej mnie męczą, ale sprobuje sie zmusic i zrobic cos w domu... Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba, ze Twój mąż bardzo chce iść, to nie wiem.... Ale ja miałam wizytę w zeszłym tyg i widziałam córeczkę, więc dam radę do tego 23-go ![]()
![]() |
#3484 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() prawda? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz rozumiesz mnie kochana dlaczego chce iśc wczesniej ![]() ![]()
![]() |
#3486 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z tym, że ja pościeli w ogóle nie kupuję ![]() ![]() Do kołyski miałam prześcieradła i rożek, a potem kocyk, do łóżeczka na początku tylko śpiworek i prześcieradło (do LifeNest sa specjalne), teraz prześcieradło, śpiworek, a na drzemkę kocyk. Poduszki dziecko nie potrzebuje, a kołderkę zastępuje śpiwór (Żuk strasznie się kręci w nocy, więc kocyk/kołdra na dłuższą metę nie zdają egzaminu). Śpiworki miałam dwa mniejsze - gruby i cienki, jeden średni, rosnący z dzieciem i teraz mam gruby duży - latem raczej już tylko na kocyk przejdziemy. Za to mam dwa genialne kocyki polarowe z ... Biedronki ![]() Dwa cieniutkie bawełniany z BabyOno, średni bawełniany z Ikei, gruby bawełniany (na prawdę gruby i co się go naszukałam, to moje) z nie pamiętam skąd. Jakiś gruby mieszany - bawełniano sztuczny - dostany. I dodatkowo strasznie gruby, dostany, z takiego misia, którym nigdy Jaśka nie przykryłam, za to genialnie nadawał się do wymoszczenia gondoli w zimie ![]() Generalnie mam ich za dużo, używam biedronkowych do wózka i zimą do drzemki, latem obu cienkich, a Ikeowskiego praktycznie codziennie do drzemania. Reszta robi za wyściółkę, albo zapychacz miejsca w szufladach ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() Krótkie serie/kolekcje i szybko przeceniane ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | ||||
Zakorzenienie
|
Roxana ale cudeńka nakupowałaś... olala
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
buciki bedę używać jesienią ... Niedrapki tylko w szpitalu i być może na noc... Nie wiem... ale z Maja tak używałam... Cytat:
Cytat:
ROXANA 25marca mam prenatalne - dopiszesz mnie kochana???
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3488 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanko, moze troche zbyt wcześnie ale tak sie zastanawialam. Myslicie ze łóżeczko moze byc w pokoju obok, a nie w sypialni? Nie chciałabym budzic męża kilka razy w nocy krzątanina nad dzieckiem, a tak to w osobnym pokoju byloby łóżeczko przewijak, caly arsenal potrzebnych rzeczy plus wygodnu fotel do karmienia. Bede po raz pierwszy mamą, więc nie wiem czy taki system sie sprawdzi, no i czy w ogole uslysze małego jak będzie plakal?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Napisz Roxanie PW, dużo łatwiej jej to wtedy ogarnąć ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3490 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A Wy kiedy macie połówkowe? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3491 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wszystko zależy jakie dziecko urodzimy ![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3492 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie niedrapki to zło - pisałam dlaczego ![]() ![]() ![]() Jak pisałam, u mnie pościel się totalnie nie przydała, ale ja mam LifeNest. Jak Tobie się sprawdziła, to kupuj ![]() Cytat:
Ja nie mam takiego dylematu, bo nie mam pokoju dziecięcego ![]() ![]() ![]() Nie wiem natomiast, czy będzie Ci się chciało kilka razy w nocy ganiać do drugiego pokoju - ja miałam młodego w łóżeczku obok łóżka i wystarczyło do karmienia tylko rękę wyciągnąć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam właśnie wtedy, a dokładnie, to będzie 21t3d. ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Ja tam nie uważam żeby baldachim zabierał powietrze, przecież to woal ![]() ![]() Mi się natomiast baldachimy po prostu nie podobają, u mnie nie będzie ![]()
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja tak sobie myślę i tak robiłam... ale, że coś się u mnie sprawdziło, nie znaczy, że się sprawdzi u kogoś innego ![]() Tak było z kaftanikami - nie używałam, chociaż spróbowałam - męczyłam się z nimi strasznie i w końcu machnęłam ręką, za to moja przyjaciółka je kocha i używa i wychwala pod niebiosa ![]() ![]() Co najwyżej mogę napisać, dlaczego coś się u mnie czy wg. mnie sprawdza czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Rozeznanie
|
Witam po weekendzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz robimy tak... Pokój dzidziuś ma swój a w nim lóżeczko i wszystko. U nas w pokoju będzie kołyska... na kółkach bym łatwo z dzidziom ,,latala,, po domu np gdy będę gotować to kołyska do kuchni itd... Dzidziuś będzie spał w kołysce z nami w nocy... będę go miała na oku itd... ale przewijak i wszystko będzie miał u siebie, fotel do karmienia również tam... W ciągu dnia będzie spal u siebie w pokoiku, kupujemy nianię z monitorem oddechu więc będę słyszała co się dzieje... Po czasie nie wiem jakim... pół roku? 8miesięcy? Jak juz wyrastać będzie z kołyski dzidziuś będzie spał u siebie... Nianie dam pod ucho i bedę słyszała jak się obudzi...
![]() |
#3498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak samo jestem przeciwna wysokim ochraniaczom na łóżeczko - wg. mnie ograniczają cyrkulacje powietrza. Nie chciałam mieć w ogóle, ale jak Żuk zaczął migrować po łóżeczku i tłukł główką, to się złamałam, ale kupiłam najniższy możliwy - akurat u mnie Ikea - tylko na tyle, żeby główka nie uderzała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Posciel jak najbardziej mi sie sprawdzila. Mała jak się odkopala to przykryłam jak kopnęła od razu kołdra to wiedziałam że jej ciepło... I tak jest do tej pory... Śpi z tyłkiem i plecami na wierzchu bo tak lubi ale przykryty ma cały przód...
![]() |
#3501 | |
Raczkowanie
|
Witam się w ten piękny słoneczny i ciepły dzień
![]() Ja miałam weekend na uczelni.. Ale pocieszający jest fakt że aby 3 zjazdy zostały, napisanie pracy i obrona, uff ![]() Cytat:
![]() ![]() Prześliczne ![]() Szalejecie z zakupami ![]() ![]() ![]() Majka świetne są te kocyki z minky, chyba się skuszę ![]() ![]() Ten wizaż se ze mnie jaja robi, znowu chciałam dodać komentarz a tu przerwa techniczna ![]() Edytowane przez Isabelle_26 Czas edycji: 2015-03-09 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
Witam się w20t1d
![]() w sobotę popołudniu tu nie zaglądałam, ale od wczoraj miałam problem z zalogowanie się... ![]() w końcu się udało... lecę nadrobić ![]() edit: Poprawka : witam się w 19t1d ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-03-09 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zadomowienie
|
wpadne wieczorkiem bo lece po malego na obaid,u babci nie chce jesc
vea7 a ja z braku wizazu nadrabialam zaleglosci w lekturze,koncze ,,napisz do mnie'' a jutro lece do biblioteki po 2 czesc ksiazki-wroc do mnie, ![]() ![]() roxy super łowy! dd1dd ja tez juz nie moge sie doczekac...zwlaszcza po tym co pokazujecie lozeczka ciuszki,nakrecam sie jak glupia na te zakupy. ![]()
#3504 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Zakorzenienie
|
Roksana cudne ubranka
![]() ![]() ![]() Pisałyście tu o wizytach - moja tuż tuż ![]() ![]() a tak w ogóle to zanim udało mi się wejść na wizaż, to poczułam mocne kopanie w brzuchu... podniosłam bluzkę do góry i dwa razy zauważyłam takie "wybrzuszenie" w miejsce kopnięcia (lub uderzenia) ![]() ![]() a i w sobotę byliśmy z mężem na zakupach (oczywiście ani on, ani ja nie kupiliśmy butów, bo ta nasza galeria jest do niczego i w czwartek jedziemy chyba na Kraków ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
aaaaa.... chciałam napisać 19t1d, czyli 20tc ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
Haaa... dla małego żeglarza sobie upatrzyłam
![]() http://www.smyk.com/cool-club-body-c...a-dla-dzieci-p |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaaa wszystko jasne ![]() Az musialam w mojej aplikacji sprawdzic czy przypadkiem nie pomylilam sie w liczeniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
Zas cos sie działo... A wrrrr...
Ja miałam sprzątac a z ledwością obiad ugotowałam i tyle :P Pogoda niby ładna ale tak okropnie wieje, ze szkoda gadac ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#3509 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym takiego dziecka nie zostawiała na noc w innym pokoju. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To u nas przeważnie było tak, ze oboje budziliśmy sie w tym samym momencie... A chyba nawet cześciej TŻ ![]() ![]() Ja tam problemu z tym nie mam, TŻ jest sam z siebie tak zaangażowany w to wszystko, ze nawet jakbym malucha dała do osobnego pokoju to i tak byłby pewnie prędzej na nogach niż ja ![]() Pozniej juz mozna maluszka przetransportować do drugiego pokoju ale na początku to ja bym wolała mieć "na oku" ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.