Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)! - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-09, 11:28   #2041
k a j a
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że u Ciebie już lepiej Oby tak dalej

Też byłam w tesco, w sobotę wieczorem i nic nowego u siebie nie widziałam

U nas też taka piękna pogoda była! I dziś też tak jest. Już zaliczyłam mały spacerek
Mi apka też pokazuje że 27 tydz to 3 trymestr, a w necie piszą, że 28 tydz dopiero... Sama nie wiem jak liczyć.

Bardzo fajne

To strasznie przykre... aż nie wiem co powiedzieć

Ja ostatnio też wszystko przeglądałam i doszłam do wniosku, że jeśli będzie ciepło, to będę nosić kurtkę rozpiętą, szalem się opatulę i już ale nowej nie kupię

Ja chciałam maxi cosi, ale pani w sklepie mi odradziła. Powiedziała, że wcale nie są takie dobre. W ich cenie można znaleźć inne, które dużo lepiej wypadają w tych crash testach. A ludzie kupują te foteliki dlatego, że są popularne i rozreklamowane.

Ja na jednej stronie znalazłam że i od 26tyg to III trymestr

Hmmm,maxi cosi wypada tak samo jak i recaro, romer itd tzn przynajmniej w tej 0-13 bo potem faktycznie spadają. Tzn przynajmniej tka było

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 11:47   #2042
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Faktycznie, jakiś wyjazd razem by wam się przydał A jakieś koleżanki tam u siebie masz? Żeby gdzieś wyjść z nimi, jakąś kawę czy kino czy coś?

Princesika gratuluję laktatora! Dopiero doczytałam, że kupilaś!
Jedną. Ale też pracuje do późna, na weekendach też chce z narzeczonym pobyć. Widziałyśmy się 2 tyg. temu i było fajnie. Czekam aż będzie miała luźniejszy dzień żeby gdzieś wyjść
Ech, narzekam jak jakiś stary pierdziel wybaczcie ale poważnie-nie ma się komu wygadać. Tż o tym wie a dzień na dzień nie chcę mu smęcić i dokładać zmartwień

Czekam na paczkę z Gemini. Ciekawe kiedy dotrze

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 11:55   #2043
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Fartuch jak będziesz to się odezwij bo mam nowe wiadomości o znieczuleniu w wojewódzkim i to z pierwszej ręki, od położnych (na targach były)
Szuuu czekam na info z niecierpliwością !
Stary 2015-03-09, 13:59   #2044
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Jedną. Ale też pracuje do późna, na weekendach też chce z narzeczonym pobyć. Widziałyśmy się 2 tyg. temu i było fajnie. Czekam aż będzie miała luźniejszy dzień żeby gdzieś wyjść
Ech, narzekam jak jakiś stary pierdziel wybaczcie ale poważnie-nie ma się komu wygadać. Tż o tym wie a dzień na dzień nie chcę mu smęcić i dokładać zmartwień

Kochana, to mamy podobną sytuację trochę.
Zresztą ja już też czasem pisałam, że bywa mi ciężko.
Tż pracuje, jak wróci to jeszcze po obiedzie zazwyczaj musi coś dokończyć do pracy albo mamy jakąś papierkową robotę odnośnie projektu, który robimy.
W każdy weekend ma zjazdy na uczelni.
A ja jestem 300 km od wszystkich, swojej rodziny, znajomych, pracy i tutaj nie znam nikogo.
Czasem mnie taka frustracja łapie, czasem myślę, że jak Mała się urodzi to ja ciągle będę z nią sama i że nie dam rady z tą jego szkołą i brakiem wolnego czasu.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Znowu nie działało
Stary 2015-03-09, 14:08   #2045
201710041131
Konto usunięte

Cytat:

Po to tu jesteśmy, możesz nam się żalić ile chcesz

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Szuuu czekam na info z niecierpliwością !
Już wiem o co chodzi Chodzi o to, że nikt ni ma od jakiegoś czasu prawa dostać zzo jeśli nie przejdzie przez spotkanie z anestezjologiem jeszcze gdy będzie w ciąży. Takie spotkania są często organizowane przy szpitalu i tylko gdy weźmie się udział w nich to JEST MOŻLIWOŚĆ (ale nie jest to gwarantowane!!!) dostać zzo. W pozostałych dwóch szpitalach nie ma czegoś takiego. Zapytałam (bardziej dla innych niż dla siebie bo ja tam zzo nie chcę) co jeśli ktoś trafia "z ulicy" bo rodzi a chce dostać zzo. Pani powiedziała, ze nie ma możliwości u nich w szpitalu takiego znieczulenia dostać w takim wypadku. Jest to podyktowane tym, że ludzie biorą na prawo i lewo zzo nie wiedząc dokładnie jakie to niesie za sobą konsekwencje i dlatego dają zzo TYLKO OSOBOM WCZEŚNIEJ UŚWIADOMIONYM PRZEZ ANESTEZJOLOGA.

Aaaa i jest wanna z możliwością korzystania z niej, ale bez możliwości porodu DO wody.

I położna mówiła, żeby rozmawiać z położnymi, lekarzami i wszystkimi czego się oczekuje (np. całkiem inaczej będzie przebiegał poród jeśli nie chce się nacięcia) bo rozmowa i wyraźne zaznaczenie czego się chce jest najważniejsza.

No cóż, zobaczymy jak w praktyce
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 14:17   #2046
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:

Już wiem o co chodzi Chodzi o to, że nikt ni ma od jakiegoś czasu prawa dostać zzo jeśli nie przejdzie przez spotkanie z anestezjologiem jeszcze gdy będzie w ciąży. Takie spotkania są często organizowane przy szpitalu i tylko gdy weźmie się udział w nich to JEST MOŻLIWOŚĆ (ale nie jest to gwarantowane!!!) dostać zzo. W pozostałych dwóch szpitalach nie ma czegoś takiego. Zapytałam (bardziej dla innych niż dla siebie bo ja tam zzo nie chcę) co jeśli ktoś trafia "z ulicy" bo rodzi a chce dostać zzo. Pani powiedziała, ze nie ma możliwości u nich w szpitalu takiego znieczulenia dostać w takim wypadku. Jest to podyktowane tym, że ludzie biorą na prawo i lewo zzo nie wiedząc dokładnie jakie to niesie za sobą konsekwencje i dlatego dają zzo TYLKO OSOBOM WCZEŚNIEJ UŚWIADOMIONYM PRZEZ ANESTEZJOLOGA.

Aaaa i jest wanna z możliwością korzystania z niej, ale bez możliwości porodu DO wody.

I położna mówiła, żeby rozmawiać z położnymi, lekarzami i wszystkimi czego się oczekuje (np. całkiem inaczej będzie przebiegał poród jeśli nie chce się nacięcia) bo rozmowa i wyraźne zaznaczenie czego się chce jest najważniejsza.

O tym spotkaniu z anestezjologiem wiedziałam, bo jest napisane na stronie szpitala Ja tam znieczuleniem nie pogardzę pójdę na to spotkanie jakoś za miesiąc i zobaczymy. Trudno, najwyzej znieczulenia nie dostanę, nie nastawiam się
Szuu a wiesz może jak to jest z położnymi? Zastanawiałam się czy sobie jakiejś nie wykupić, ale nie wiem jak to jest w wojewódzkim. Tylko taka myśl, nie myślałam jeszcze o tym konkretnie.
z resztą gdzie takiej położnej szukać? na forach?

Co z tym wizażem ostatnio jest
Stary 2015-03-09, 14:34   #2047
rybkaa90
Zakorzenienie

Cześć
Ale cudna pogoda! Szkoda tylko, że strasznie mnie boli głowa od wczoraj. Ciśnienie mam ok, więc nie wiem od czego.

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
właśnie sprawdziłam i nie ma go na stronie... Nie ma też kompletu pościeli, z którym było położony w łóżeczku (taki fajny beżyk). Może to nowość i dopiero wrzucą na stronę Jak będę w Ikea w czwartek, to zrobię fotkę i Ci pokażę
Bardzo Ci dziękuję Nie chcę Cię jakoś obarczać, chyba że to nie problem dla Ciebie. Bardzo podobają mi się ażurowe kocyki.

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
A ja nie mogę cytować mam nadzieje, że niedługo też to naprawią

Princeska my z mebli dla małej zdecdowaliśmy sie na komplet z klupsia: https://www.google.pl/search?q=klup%...ml%3B997%3B662

I do tego też kupilśmy biały półko przewijak z Klupsia, ale to już na kosmetyki i takie pierdoły bardziej: https://www.google.pl/search?q=klup%...ml%3B600%3B600

Princeska a co było fajnego w tesco na promocji?? Akurat skończyła nam się woda więc mam pretekst żeby zaciągnąć TŻ na zakupy
Matko, jakie cuda Zdradzisz ile kosztowały te mebelki? Zakochałam się Kupowaliście online czy stacjonarnie?

Cytat:
A ja wczoraj zrobiłam muffinki sernikowe z podróbą oreo z Lidla, zrobiłam się na bóstwo (czyt. nie wyglądałam jak słonica ale jak słoniątko), myślę-wróci tż, miły wieczór na poprawę jego humoru, jakaś niespodzianka dla niego.

no. i skończyło się na (prawie kłótni), poważnych rozmowach, itp.
Nie ma to jak romantic

Ech, za dużo ostatnio mamy problemów, za mało czasu dla siebie a to wszystko tak siedzi z tyłu głowy..
Przesyłam moc pozytywnych myśli! Szkoda, że nie jesteś z Wrocławia zaraz byśmy Cię wyciągnęły z Dziewczynami na jakąś kawę!
Zdradzisz przepis na te muffinki? Zaśliniłam monitor!
Wczoraj jadłam lody z oreo i były mega!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 15:06   #2048
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Cześć

Matko, jakie cuda Zdradzisz ile kosztowały te mebelki? Zakochałam się Kupowaliście online czy stacjonarnie?
!
Rybka kupowalismy przez neta ale nie chcieli nam wyslac wiec bylismy wczoraj odebrac bylismy we wroclawiu, ale moze znasz ten sklep bo widze, ze jestes z wro sklep nazywa sie mega urwis za wszystko wraz z przewijakiem zaplacilismy nie cale 800 zl - u nas w opolu w sklepie pani chciala za te meble 1100 zl i to bez przewijaka wiec oplacalo nam sie jechac i od razu inne sklepy zaliczyc

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 15:10   #2049
country111
Zakorzenienie

Pogoda przepiękna już zrobiłam rundkę po mieście.
Wizaz znowu nie działał a widzę, że wy robiłyście wpisy w tym czasie już nic nie rozumiem

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Rybka kupowalismy przez neta ale nie chcieli nam wyslac wiec bylismy wczoraj odebrac bylismy we wroclawiu, ale moze znasz ten sklep bo widze, ze jestes z wro sklep nazywa sie mega urwis za wszystko wraz z przewijakiem zaplacilismy nie cale 800 zl - u nas w opolu w sklepie pani chciala za te meble 1100 zl i to bez przewijaka wiec oplacalo nam sie jechac i od razu inne sklepy zaliczyc
Różnica spora a przy okazji mieliście wycieczkę
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 15:15   #2050
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
A ja w końcu kupiłam ten długi i mama mnie pyta czy ma mi go skracać po bokach, ale... on jest taki ładny... Jeszcze się wstrzymam...

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

A nie mozesz jakoś wygospodarować więcej czasu dla siebie? Bo takie coś nawartstwia się i potem są wybuchy, wiem po sobie, Tz już też pilnuje żebym jak on to nazywa "nie zamykała się w sobie" bo u mnie to kończy się wielkim dramatem...

Mama zadzwoniła do mnie że zaczęła mi szyć zasłonki i ochraniacze na przewijak
super

Cytat:
A ja nie mogę cytować mam nadzieje, że niedługo też to naprawią

Princeska my z mebli dla małej zdecdowaliśmy sie na komplet z klupsia: https://www.google.pl/search?q=klup%...ml%3B997%3B662

I do tego też kupilśmy biały półko przewijak z Klupsia, ale to już na kosmetyki i takie pierdoły bardziej: https://www.google.pl/search?q=klup%...ml%3B600%3B600

Princeska a co było fajnego w tesco na promocji?? Akurat skończyła nam się woda więc mam pretekst żeby zaciągnąć TŻ na zakupy
piękne

byłam dzisiaj na glukozie, przeżylam, nie jest taka zła jutro jadę po wyniki, a w piątek gin
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 15:18   #2051
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Super, wiem o tym sklepie, ale nigdy tam nie byłam.
Różnica bardzo duża, opłacała się wycieczka. A w tym przewijaku można zablokować te kółka? Musieliście wcześniej zamówić te meble czy były "od ręki"?
Muszę namówić tż, bardzo chciałabym zobaczyć te mebelki na żywo

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Początkowo chcieliśmy kupić używane meble, ale ludzie za bardzo chcą zarobić Sprzedają stare, zniszczone graty praktycznie w cenie nowych.

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2015-03-09 o 15:23
Stary 2015-03-09, 15:25   #2052
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Super, wiem o tym sklepie, ale nigdy tam nie byłam.
Różnica bardzo duża, opłacała się wycieczka. A w tym przewijaku można zablokować te kółka? Musieliście wcześniej zamówić te meble czy były "od ręki"?
Muszę namówić tż, bardzo chciałabym zobaczyć te mebelki na żywo

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Początkowo chcieliśmy kupić używane meble, ale ludzie za bardzo chcą zarobić Sprzedają stare, zniszczone graty praktycznie w cenie nowych.
Hmm nie wiem czy mozna zablokowac kolka bo na razie mamy tylko rozlozona komode. Wiesz co chyba w tym sklepie mebli nie mozna zobaczyc na zywo, jak bylismy po odbior to niestety zadnych nie bylo u nich na stanie w sklepie we wro. Na stronie internetowej maja bardzo duzy wybor mebli
Na meble czekalismy 3 tygodnie

Jedna z wielu

Edytowane przez Domincia_1987
Czas edycji: 2015-03-09 o 15:26
Stary 2015-03-09, 15:32   #2053
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm nie wiem czy mozna zablokowac kolka bo na razie mamy tylko rozlozona komode. Wiesz co chyba w tym sklepie mebli nie mozna zobaczyc na zywo, jak bylismy po odbior to niestety zadnych nie bylo u nich na stanie w sklepie we wro. Na stronie internetowej maja bardzo duzy wybor mebli
Na meble czekalismy 3 tygodnie
Szkoda, wolałabym najpierw obejrzeć.
Cudne są te mebelki

06.09.2014
Stary 2015-03-09, 15:35   #2054
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Szkoda, wolałabym najpierw obejrzeć.
Cudne są te mebelki
Moze w jakims innym sklepie byla by mozliwosc, pewnie meble klupsia sa tez u was w innych miejscach

Jedna z wielu
Stary 2015-03-09, 15:44   #2055
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Kochana, to mamy podobną sytuację trochę.
Zresztą ja już też czasem pisałam, że bywa mi ciężko.
Tż pracuje, jak wróci to jeszcze po obiedzie zazwyczaj musi coś dokończyć do pracy albo mamy jakąś papierkową robotę odnośnie projektu, który robimy.
W każdy weekend ma zjazdy na uczelni.
A ja jestem 300 km od wszystkich, swojej rodziny, znajomych, pracy i tutaj nie znam nikogo.
Czasem mnie taka frustracja łapie, czasem myślę, że jak Mała się urodzi to ja ciągle będę z nią sama i że nie dam rady z tą jego szkołą i brakiem wolnego czasu.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Znowu nie działało
Rozumiem.. i mam takie same obawy.
Wiem, że tż'ta też to okropnie męczy. Prawdopodobnie jego wyjazdy skończą się za niedługo ale wtedy przyjdzie mała I raczej nici z cieszenia się sobą na weekendach tj. byśmy chcieli.
Ja go wspieram, staram się przy nim nie rozklejać żeby go bardziej nie dobijać bo on strasznie się o to martwi, że nie dość, że nie miał/nie będzie miał czasu dla mnie to jeszcze nie będzie miał czasu dla małej i zostawi mnie z tym samą. Ale.. wierzymy, że jakoś w końcu da się to pogodzić i będzie tylko lepiej..
Cytat:

Dziękuję
Sama się sobie dziwię, że tak się tutaj otwieram

A co do spotkań i zastosowania zzo, moim zdaniem to fajnie, że tak zrobili. Bo mimo wszystko każda kobieta powinna wiedzieć z czym to się je i jakie są konsekwencje..
Cytat:
Cześć
Ale cudna pogoda! Szkoda tylko, że strasznie mnie boli głowa od wczoraj. Ciśnienie mam ok, więc nie wiem od czego.

Bardzo Ci dziękuję Nie chcę Cię jakoś obarczać, chyba że to nie problem dla Ciebie. Bardzo podobają mi się ażurowe kocyki.

Przesyłam moc pozytywnych myśli! Szkoda, że nie jesteś z Wrocławia zaraz byśmy Cię wyciągnęły z Dziewczynami na jakąś kawę!
Zdradzisz przepis na te muffinki? Zaśliniłam monitor!
Wczoraj jadłam lody z oreo i były mega!
Dziękuję Na pewno bym z Wami gdzieś poszła!!
Mnie też głowa boli:/ teraz zaczęła ale tak okropnie ;/

a co do oreo to w sumie wrzuciłam to, co miałam w lodówce czyli:
na spód muffinek pokruszyłam oreo

500g sera na sernik wymieszałam z
2 jajkami
1/2 szkl cukru
szczyptą soli
2 łyżkami śmietany 18%
2 łyżeczkami cukru wanilinowego
miałam resztę śmietanki kremówki 30% więc też dodałam
i wymieszałam - pod koniec pokruszyłam do masy ok 8 ciasteczek, wymieszałam i zalałam muffinki.

Piekłam w 160* ok 40 minut

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 16:18   #2056
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
O tym spotkaniu z anestezjologiem wiedziałam, bo jest napisane na stronie szpitala Ja tam znieczuleniem nie pogardzę pójdę na to spotkanie jakoś za miesiąc i zobaczymy. Trudno, najwyzej znieczulenia nie dostanę, nie nastawiam się
Szuu a wiesz może jak to jest z położnymi? Zastanawiałam się czy sobie jakiejś nie wykupić, ale nie wiem jak to jest w wojewódzkim. Tylko taka myśl, nie myślałam jeszcze o tym konkretnie.
z resztą gdzie takiej położnej szukać? na forach?

Co z tym wizażem ostatnio jest
Nie mam pojęcia jak to jest z wykupywaniem położnej... Cały czas liczę, że trafię na "dobrą zmianę", bo nasłuchałam się, że w Woj. wszystko zależy od zmiany na którą się trafi... Ja mam znajomą, która jest położną, ale nie w tym szpitalu, a to musi być ze szpitala czy nie? Nie orientuję się kompletnie
A już jesteś zdecydowana na Wojewódzki?

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj na glukozie, przeżylam, nie jest taka zła jutro jadę po wyniki, a w piątek gin
Ja chyba w przyszłym tygodniu idę na glukozę

Cytat:

Dziękuję Na pewno bym z Wami gdzieś poszła!!
Mnie też głowa boli:/ teraz zaczęła ale tak okropnie ;/
Mnie od rana ćmi :/ Ale Ciebie to pewnie z nerwów jeszcze...
Stary 2015-03-09, 16:24   #2057
ultraviolwt188
Raczkowanie

U mnie wkoncu tez pięknie a ja nie mam w co sie ubrać mam pare ubrań ciążowych ale juz mi sie powoli nudzą, wskoczyłabym w sukienkę i tez mnie głowa zaczyna bolec mi na stronę haczewski kalkulator pokazuje ze 3 trymestr zaczęłam 7 marca a dokładnie dzis jest 26 tyg i 5 dni tu jest link wydaje mi sie wiarygodnym ten kalkulator [url]http://dziecko.haczewski.pl

Edytowane przez ultraviolwt188
Czas edycji: 2015-03-09 o 16:25
ultraviolwt188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 16:36   #2058
Millygirl
Zadomowienie

Muffinki sernikowe brzmia fajnie

Ja mam jutro wizyte cioci tż i jego rodzicow
Ale ja się wysilac nie będę, nie chce mi się i jadę po gotowcach na caĺego zrobie babeczki kopiec kreta z paczki, małe tartelinki (z gotowych korpusow ) z kremem i swiezymi truskawkami i moze ciasto francuskie z jakims owocem.

I musze sobie wino bezalko zamowic. W miescie nigdzie nie ma stacjonarnie, a bedzie wielkanoc,moje urodziny...nawymyślałam pretekstów i coś sobie kupię. Też mi się coś należy od życia....
Stary 2015-03-09, 16:51   #2059
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pojęcia jak to jest z wykupywaniem położnej... Cały czas liczę, że trafię na "dobrą zmianę", bo nasłuchałam się, że w Woj. wszystko zależy od zmiany na którą się trafi... Ja mam znajomą, która jest położną, ale nie w tym szpitalu, a to musi być ze szpitala czy nie? Nie orientuję się kompletnie
A już jesteś zdecydowana na Wojewódzki?
mam dwie siostry które rodziły na zaspie i polecają... łącznie 5 porodów moje siostry tam przeżyły. Mówiły że warunki po porodowe bardzo dobre, najgorzej poród...

Ja jestem raczej zdecydowana na wojewódzki, bo to jedyny szpital które ma w miare opinie, no i jakaś szansa na zzo jest.
Na zaspe mam w sumie najbliżej a do wojewodzkiego najdalej, bo mieszkamy w oliwie, ale do wojewodzkiego spokojnie zdąrzę dojechać, chyba że w godzinach szczytu i będą mega korki wtedy urodzę w aucie
Stary 2015-03-09, 16:52   #2060
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
mam dwie siostry które rodziły na zaspie i polecają... łącznie 5 porodów moje siostry tam przeżyły. Mówiły że warunki po porodowe bardzo dobre, najgorzej poród...

Ja jestem raczej zdecydowana na wojewódzki, bo to jedyny szpital które ma w miare opinie, no i jakaś szansa na zzo jest.
Na zaspe mam w sumie najbliżej a do wojewodzkiego najdalej, bo mieszkamy w oliwie, ale do wojewodzkiego spokojnie zdąrzę dojechać, chyba że w godzinach szczytu i będą mega korki wtedy urodzę w aucie
Ja z Moreny mam 5 minut, ale jeszcze o Kartuzach myślę
Stary 2015-03-09, 17:00   #2061
fartuch
Zakorzenienie

ja ostatnio słyszałam że w wojewódzkim jest dużo ludzi z około miastowych wiosek i że czasami niezła patologia jest na oddziałach
Stary 2015-03-09, 17:01   #2062
anutka171
Rozeznanie

Dziewczynki wypuścili mnie do domku
wszystko było ok, badania dobre, z reszta potrzebowali łóżek wiec mnie wypisali. Próbowałam Wam od rana napisać.

Dotarłam właśnie do domku. Najgorsze, że moje dziecko mnie totalnie zlalo :/ jakby obca osoba przyszła do domu

Zaraz Was nadrobie.
Stary 2015-03-09, 17:08   #2063
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
wszystko było ok, badania dobre, z reszta potrzebowali łóżek wiec mnie wypisali. Próbowałam Wam od rana napisać.

Dotarłam właśnie do domku. Najgorsze, że moje dziecko mnie totalnie zlalo :/ jakby obca osoba przyszła do domu

Zaraz Was nadrobie.

dobrze, że juz w domku
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 17:14   #2064
tassia
Zakorzenienie

A ja mam dziś studniowke!!!

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 17:21   #2065
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
ja ostatnio słyszałam że w wojewódzkim jest dużo ludzi z około miastowych wiosek i że czasami niezła patologia jest na oddziałach
Nie strasz mnie, jak taka patola nawywija to wtedy położne i piguły mogą być wredne bo będą wku***ne Ode mnie z rodzinnej wiochy wszyscy rodzą na Klinicznej

Ciekawe czy dojechałabym do Kartuz
Stary 2015-03-09, 17:48   #2066
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Na reszcie można wrócić na wizaż

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
To czemu apka wprowadza mnie tu w błąd jędza jedna
wedłuf mojej wiedzy dobrze Ci liczy- 27 tc to już 7 miesiąc

Cytat:
Irmusia, też mam medelę (swing) My złożyliśmy, nie bylibyśmy sobą, ale przeraziła mnie Mam nadzieję, że nie będę musiała użyć tego
Dziewczyny dziękuję za kciuki i modlitwę za moją znajomą. Wczoraj siłami natury o 9.30 urodziła małego Kacperka. Niestety żył tylko minutkę, mimo, że neonatolodzy próbowali go ratować... Sama koleżanka ledwo uszła z życiem, prawie się wykrwawiła
ja swoją medelę mini też poskładałąm i włączyłam. I nie robi tak jak twój Zasysa po prostu- mąż próbował na swoim brzuchu

Boże tak strasznie mi przykro... Nawet sobie nie wyobrażam, co Twoja koleżanka teraz przeżywa... co za tragedia

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Hehe dobrze ze forum nie działało bo nie mam tyłów...
Wrocilismy wczoraj z gór i jestem tak psychicznie zmęczona ze chyba będę 3 dni odpoczywać.
a dlaczego jesteś zmęczona psychicznie? Powinno być odwrotnie

Cytat:
A ja wczoraj pochowałam już zimowe kurtkiii Tzn i tak się w nie nie mieszczę i dlatego schowałam, zostawiłam jedną, w którą się mieszczę i powywalałam zimowe buty których tez już nie założę.
I
właśnie z powodu braku kurtki.płaszcza nie cieszę się z tego ocieplenia... Wchodzę tylko w jedną kurtkę i to zimową. A z odkrytym brzuchem chodzić nie będę, co by dzidzi nie przeziębić

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

[QUOTE=marta1881;50575850W sobotę zamówiliśmy dla Małego fotelik recaro privia także czekamy na jego dostarczenie, a wy jakie foteliki kupujecie?[/QUOTE]

maxi cosi cabriofix

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ale wlasnie zrobiłam zakup W biedronce na ostatnich sztukach wyczailam monitor oddechu przeceniony z 399 na 80 zł

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Ja za kupon z allegro kliknę koszulę i szlafrok.
I zrobiłam małe zamówienie u r_p77,pieluszki tetrowe i flanelowe,ręcznik z kapturkiem i parę pierdółek.

A jutro na krzywą z rana

ja na krzywą idę w czwartek

[QUOTE=masija;50576396]Dotarła do mnie medela-w końcu!! Już się bałam, że trafiłam na jakiegoś oszusta
Muszę tylko baterie kupić i zobaczę czy wydaje odgłosy jak ten szuuu
QUOTE]

a zasilacza nie masz? Ja włączyłam do prądu, bo mi sie nie chciało na ten moment baterii wkładać.

Cytat:
Mama zadzwoniła do mnie że zaczęła mi szyć zasłonki i ochraniacze na przewijak
super!

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Ja chciałam maxi cosi, ale pani w sklepie mi odradziła. Powiedziała, że wcale nie są takie dobre. W ich cenie można znaleźć inne, które dużo lepiej wypadają w tych crash testach. A ludzie kupują te foteliki dlatego, że są popularne i rozreklamowane.
a konkretnie jakie foteliki ta pani miała na myśli? Bo jak dla mnie takie gadanie, bez podania konkretnych przykładów to sobie można wcisnąć
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 17:51   #2067
poldzik
Zadomowienie

czesc dziewczyny, wybaczcie, ale naprawde nie nadazam...

buziaki dla wszystkich!

szuuu biedna ta twoja kolezanka... nie wiadomo co powiedziec...
moja znajoma wlasnie urodzila przez cc w 25 tygodniu - miala jakies komplikacje i musieli mala szybko wyciagnac - mowia, ze stan dziecka jest stabilny i "tylko" bedzie musialo 2 miesiace w inkubatorze pomieszkac... ojojo...

moj ludzik dzisiaj w nocy obudzil mnie czkawka!
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 17:58   #2068
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm,maxi cosi wypada tak samo jak i recaro, romer itd tzn przynajmniej w tej 0-13 bo potem faktycznie spadają. Tzn przynajmniej tka było
dokładnie 3 lata temu był najlepiej oceniany.

Cytat:
podejrzewam, ze będę tam w przyszłym tygodniu dopiero. Jeszcze pomacam (bo trochę sztywny mi się wydawał, ale taki oryginalny) i zrobię fotkę.

Cytat:
dokładnie. Ja bym używanych mebli nie kupiła, chyba, ze obejrzałabym je na żywo. Ale łóżeczka niemowlęce są często pogryzione... Ja bym nie wzięła. Na all fajne łóżeczka już za 150 zł są (sama takie lub nawet tańsze kupiłam Leosiowi, a służy mu dobrze)

Cytat:

Zaraz Was nadrobie.
super! A synek na pewno bardzo tęsknił, tylko dzieci mają czasem dziwne i niezrozumiałe dla nas reakcje...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-09, 18:27   #2069
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:

Zaraz Was nadrobie.
Super

Co do uzywanych mebli trzeba po prostu trafic na dobra okazje i codziennie przegladac oferty.
Stary 2015-03-09, 18:46   #2070
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
ja swoją medelę mini też poskładałąm i włączyłam. I nie robi tak jak twój Zasysa po prostu- mąż próbował na swoim brzuchu
Mój przykładał do policzka Jak znowu poskłada (bo znowu jest w kartonie) to wam nagram to ciumkanie, padniecie, czasem mój kot tak robi przez sen

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość

szuuu biedna ta twoja kolezanka... nie wiadomo co powiedziec...
moja znajoma wlasnie urodzila przez cc w 25 tygodniu - miala jakies komplikacje i musieli mala szybko wyciagnac - mowia, ze stan dziecka jest stabilny i "tylko" bedzie musialo 2 miesiace w inkubatorze pomieszkac... ojojo...
No tej mojej znajomej dzieciaczek był bardzo chory, pewnie dlatego tak krótko żył
Cytat:

Zaraz Was nadrobie.
Super, że jesteś A mały pewnie chciał być twardzielem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości