|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!
Cytat:
![]() Hmmm,maxi cosi wypada tak samo jak i recaro, romer itd tzn przynajmniej w tej 0-13 bo potem faktycznie spadają. Tzn przynajmniej tka było
|
|
|
|
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ech, narzekam jak jakiś stary pierdziel wybaczcie ale poważnie-nie ma się komu wygadać. Tż o tym wie a dzień na dzień nie chcę mu smęcić i dokładać zmartwień![]() Czekam na paczkę z Gemini. Ciekawe kiedy dotrze
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą ja już też czasem pisałam, że bywa mi ciężko. Tż pracuje, jak wróci to jeszcze po obiedzie zazwyczaj musi coś dokończyć do pracy albo mamy jakąś papierkową robotę odnośnie projektu, który robimy. W każdy weekend ma zjazdy na uczelni. A ja jestem 300 km od wszystkich, swojej rodziny, znajomych, pracy i tutaj nie znam nikogo. Czasem mnie taka frustracja łapie, czasem myślę, że jak Mała się urodzi to ja ciągle będę z nią sama i że nie dam rady z tą jego szkołą i brakiem wolnego czasu. ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Znowu nie działało
|
|
#2045 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po to tu jesteśmy, możesz nam się żalić ile chcesz ![]() Już wiem o co chodzi Chodzi o to, że nikt ni ma od jakiegoś czasu prawa dostać zzo jeśli nie przejdzie przez spotkanie z anestezjologiem jeszcze gdy będzie w ciąży. Takie spotkania są często organizowane przy szpitalu i tylko gdy weźmie się udział w nich to JEST MOŻLIWOŚĆ (ale nie jest to gwarantowane!!!) dostać zzo. W pozostałych dwóch szpitalach nie ma czegoś takiego. Zapytałam (bardziej dla innych niż dla siebie bo ja tam zzo nie chcę ) co jeśli ktoś trafia "z ulicy" bo rodzi a chce dostać zzo. Pani powiedziała, ze nie ma możliwości u nich w szpitalu takiego znieczulenia dostać w takim wypadku. Jest to podyktowane tym, że ludzie biorą na prawo i lewo zzo nie wiedząc dokładnie jakie to niesie za sobą konsekwencje i dlatego dają zzo TYLKO OSOBOM WCZEŚNIEJ UŚWIADOMIONYM PRZEZ ANESTEZJOLOGA. Aaaa i jest wanna z możliwością korzystania z niej, ale bez możliwości porodu DO wody. ![]() I położna mówiła, żeby rozmawiać z położnymi, lekarzami i wszystkimi czego się oczekuje (np. całkiem inaczej będzie przebiegał poród jeśli nie chce się nacięcia) bo rozmowa i wyraźne zaznaczenie czego się chce jest najważniejsza. No cóż, zobaczymy jak w praktyce
|
|
|
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pójdę na to spotkanie jakoś za miesiąc i zobaczymy. Trudno, najwyzej znieczulenia nie dostanę, nie nastawiam się ![]() Szuu a wiesz może jak to jest z położnymi? Zastanawiałam się czy sobie jakiejś nie wykupić, ale nie wiem jak to jest w wojewódzkim. Tylko taka myśl, nie myślałam jeszcze o tym konkretnie. z resztą gdzie takiej położnej szukać? na forach? ![]() Co z tym wizażem ostatnio jest ![]() ![]()
|
|
|
#2047 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale cudna pogoda! Cytat:
Cytat:
Kupowaliście online czy stacjonarnie? Cytat:
Zdradzisz przepis na te muffinki? Zaśliniłam monitor! Wczoraj jadłam lody z oreo i były mega!
|
|
#2048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bylismy we wroclawiu, ale moze znasz ten sklep bo widze, ze jestes z wro sklep nazywa sie mega urwis za wszystko wraz z przewijakiem zaplacilismy nie cale 800 zl - u nas w opolu w sklepie pani chciala za te meble 1100 zl i to bez przewijaka wiec oplacalo nam sie jechac i od razu inne sklepy zaliczyc
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda przepiękna już zrobiłam rundkę po mieście.
Wizaz znowu nie działał a widzę, że wy robiłyście wpisy w tym czasie już nic nie rozumiem ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
byłam dzisiaj na glukozie, przeżylam, nie jest taka zła jutro jadę po wyniki, a w piątek gin ![]() |
||
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, wiem o tym sklepie, ale nigdy tam nie byłam. Różnica bardzo duża, opłacała się wycieczka. A w tym przewijaku można zablokować te kółka? Musieliście wcześniej zamówić te meble czy były "od ręki"? Muszę namówić tż, bardzo chciałabym zobaczyć te mebelki na żywo ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Początkowo chcieliśmy kupić używane meble, ale ludzie za bardzo chcą zarobić Sprzedają stare, zniszczone graty praktycznie w cenie nowych.
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2015-03-09 o 15:23 |
|
|
|
|
#2052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na meble czekalismy 3 tygodnie
Edytowane przez Domincia_1987 Czas edycji: 2015-03-09 o 15:26 |
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cudne są te mebelki
|
|
#2054 |
|
Zadomowienie
|
Moze w jakims innym sklepie byla by mozliwosc, pewnie meble klupsia sa tez u was w innych miejscach
|
|
#2055 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że tż'ta też to okropnie męczy. Prawdopodobnie jego wyjazdy skończą się za niedługo ale wtedy przyjdzie mała I raczej nici z cieszenia się sobą na weekendach tj. byśmy chcieli.Ja go wspieram, staram się przy nim nie rozklejać żeby go bardziej nie dobijać bo on strasznie się o to martwi, że nie dość, że nie miał/nie będzie miał czasu dla mnie to jeszcze nie będzie miał czasu dla małej i zostawi mnie z tym samą. Ale.. wierzymy, że jakoś w końcu da się to pogodzić i będzie tylko lepiej.. ![]() Cytat:
![]() Sama się sobie dziwię, że tak się tutaj otwieram ![]() A co do spotkań i zastosowania zzo, moim zdaniem to fajnie, że tak zrobili. Bo mimo wszystko każda kobieta powinna wiedzieć z czym to się je i jakie są konsekwencje.. Cytat:
Na pewno bym z Wami gdzieś poszła!!![]() Mnie też głowa boli:/ teraz zaczęła ale tak okropnie ;/ a co do oreo to w sumie wrzuciłam to, co miałam w lodówce czyli: na spód muffinek pokruszyłam oreo 500g sera na sernik wymieszałam z 2 jajkami 1/2 szkl cukru szczyptą soli 2 łyżkami śmietany 18% 2 łyżeczkami cukru wanilinowego miałam resztę śmietanki kremówki 30% więc też dodałam i wymieszałam - pod koniec pokruszyłam do masy ok 8 ciasteczek, wymieszałam i zalałam muffinki. Piekłam w 160* ok 40 minut
|
|
#2056 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie orientuję się kompletnie ![]() A już jesteś zdecydowana na Wojewódzki? Cytat:
Ja chyba w przyszłym tygodniu idę na glukozę ![]() Mnie od rana ćmi :/ Ale Ciebie to pewnie z nerwów jeszcze... |
||
|
|
|
#2057 |
|
Raczkowanie
|
U mnie wkoncu tez pięknie
a ja nie mam w co sie ubrać a dokładnie dzis jest 26 tyg i 5 dni tu jest link wydaje mi sie wiarygodnym ten kalkulator [url]http://dziecko.haczewski.pl
Mia Edytowane przez ultraviolwt188 Czas edycji: 2015-03-09 o 16:25 |
|
|
|
#2058 |
|
Zadomowienie
|
Muffinki sernikowe brzmia fajnie
![]() Ja mam jutro wizyte cioci tż i jego rodzicow ![]() Ale ja się wysilac nie będę, nie chce mi się i jadę po gotowcach na caĺego zrobie babeczki kopiec kreta z paczki, małe tartelinki (z gotowych korpusow ) z kremem i swiezymi truskawkami i moze ciasto francuskie z jakims owocem.I musze sobie wino bezalko zamowic. W miescie nigdzie nie ma stacjonarnie, a bedzie wielkanoc,moje urodziny...nawymyślałam pretekstów i coś sobie kupię. Też mi się coś należy od życia....
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem raczej zdecydowana na wojewódzki, bo to jedyny szpital które ma w miare opinie, no i jakaś szansa na zzo jest. Na zaspe mam w sumie najbliżej a do wojewodzkiego najdalej, bo mieszkamy w oliwie, ale do wojewodzkiego spokojnie zdąrzę dojechać, chyba że w godzinach szczytu i będą mega korki wtedy urodzę w aucie
|
|
|
#2060 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio słyszałam że w wojewódzkim jest dużo ludzi z około miastowych wiosek i że czasami niezła patologia jest na oddziałach
|
|
#2062 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki wypuścili mnie do domku
wszystko było ok, badania dobre, z reszta potrzebowali łóżek wiec mnie wypisali. Próbowałam Wam od rana napisać.Dotarłam właśnie do domku. Najgorsze, że moje dziecko mnie totalnie zlalo :/ jakby obca osoba przyszła do domu ![]() Zaraz Was nadrobie.
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że juz w domku |
|
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam dziś studniowke!!!
|
|
#2065 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ode mnie z rodzinnej wiochy wszyscy rodzą na Klinicznej ![]() Ciekawe czy dojechałabym do Kartuz |
|
|
|
|
#2066 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Na reszcie można wrócić na wizaż ![]() wedłuf mojej wiedzy dobrze Ci liczy- 27 tc to już 7 miesiąc Cytat:
Zasysa po prostu- mąż próbował na swoim brzuchu![]() Boże tak strasznie mi przykro... Nawet sobie nie wyobrażam, co Twoja koleżanka teraz przeżywa... co za tragedia ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- [QUOTE=marta1881;50575850W sobotę zamówiliśmy dla Małego fotelik recaro privia także czekamy na jego dostarczenie, a wy jakie foteliki kupujecie?[/QUOTE] maxi cosi cabriofix Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja na krzywą idę w czwartek ![]() [QUOTE=masija;50576396]Dotarła do mnie medela-w końcu!! Już się bałam, że trafiłam na jakiegoś oszusta ![]() Muszę tylko baterie kupić i zobaczę czy wydaje odgłosy jak ten szuuu ![]() QUOTE] a zasilacza nie masz? Ja włączyłam do prądu, bo mi sie nie chciało na ten moment baterii wkładać. Cytat:
Cytat:
|
|
#2067 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny, wybaczcie, ale naprawde nie nadazam...
buziaki dla wszystkich! szuuu biedna ta twoja kolezanka... nie wiadomo co powiedziec...moja znajoma wlasnie urodzila przez cc w 25 tygodniu - miala jakies komplikacje i musieli mala szybko wyciagnac - mowia, ze stan dziecka jest stabilny i "tylko" bedzie musialo 2 miesiace w inkubatorze pomieszkac... ojojo... moj ludzik dzisiaj w nocy obudzil mnie czkawka!
|
|
|
|
#2068 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) i zrobię fotkę.Cytat:
Cytat:
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do uzywanych mebli trzeba po prostu trafic na dobra okazje |
|
|
|
|
#2070 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak znowu poskłada (bo znowu jest w kartonie) to wam nagram to ciumkanie, padniecie, czasem mój kot tak robi przez sen ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mały pewnie chciał być twardzielem ![]()
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.

tzn przynajmniej w tej 0-13 bo potem faktycznie spadają. Tzn przynajmniej tka było

wybaczcie ale poważnie-nie ma się komu wygadać. Tż o tym wie a dzień na dzień nie chcę mu smęcić i dokładać zmartwień

pójdę na to spotkanie jakoś za miesiąc i zobaczymy. Trudno, najwyzej znieczulenia nie dostanę, nie nastawiam się 

06.09.2014 

Jeszcze się wstrzymam...
Sprzedają stare, zniszczone graty praktycznie w cenie nowych.

Mam nadzieję, że nie będę musiała użyć tego
biedna ta twoja kolezanka... nie wiadomo co powiedziec...