|
|
#4351 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej już? ![]() Cytat:
raz za wizytę, a raz, za kopniaki! ![]() Cytat:
ja kupiłam bodziaki, 3szt za 8zł i dżinsy, rurki, za 20zł będą na późną jesień ![]() jeszcze czaję się na bluzę bejsbolówkę, ale nie wiem czy tż mnie nie ubije za te zakupy, bo tak naprawdę, najważniejsze są bodziaki, śpiochy itd, a takich wyjściowych ubrań nie jest potrzebne tak dużo... ![]() ![]() przyszedł mi dzis ten komplecik panda piękny
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle witam sie po weekendzie
oby nasze maluszki urodziły sie zdrowe, piekne i pachnace malutkimi bobaskami! ![]() ![]() ja byłam na weekend u siebie w domku i znów zjechałam do rodziców... jak wiecie tż cały czas w delegacji i na razie mieszkamy w tygodniu u moich rodziców w gda, a na weekendy jeździmy na naszą wioche... powiem Wam, że było mi dzis mega smutno, jak wychodziłam od siebie z domku, nie lubie tak zostawiać wszystkich moich rzeczy i w ogóle... a tż cos ostatnio przebakiwał, że ta delegacja to moze byc i nawet ze 3-4 mieisace (jak nie dłużej ) a to moze pokryc sie z datą porodu... a ja tak bardzo nie chcę rodzic w gdańsku ale wracajac do weekendu, to w sobotę ogarnełam całe nasze mieszkanko, tylko niestety wieczorem tak mnie kręgosłup boał po tym sprzataniu, że heeej
|
|
#4354 |
|
Konto usunięte
|
Ja już na szczęście w domu. Dostałam dwa antybiotyki. Jeśli ból by się powtórzył ( a jest duże prawdopodobieństwo) to mam znowu zgłosić się na izbę przyjęć i znów do szpitala
no ale przynajmniej teraz w domu to nie będę patrzeć na te wszystkie przedporodowe akcje bo się stresowałam.
|
|
|
|
#4355 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zastanawiałam się nad jakimś takim wózkiem ale chyba odpuszczę sobie. Jak się maleństwo urodzi to synek będzie miał 1,5 roku, pewnie się już porządnie rozchodzi. My też na wiosce mieszkamy, jak będziemy chodzić na spacer to pewnie do ogrodu albo na plac zabaw, mały nie będzie chciał tylko spokojnie siedzieć. Na wyjazdy będę na bank z mężem więc opanujemy w razie czego dwa wózki i chyba dokupię tylko zwykłą parasolkę Cytat:
może jakaś płukanka z wody z sodą by Ci pomogła? Mnie kiedyś jakiś stan zapalny się zrobił na dziąśle, dentynstka nie chciała dać nic na to bo się bała i poleciła mi tak przepłukiwać przeż 30sek i pomogło! chyba łyżeczka sody na pół szklanki wody Cytat:
Dla starszego wzięłam pajace do spania a tu w domu zonk, paczka była rozpakowana i był tylko 1 z 2
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech to teraz dużo odpoczywaj Kochana
|
|
|
#4357 |
|
Raczkowanie
|
U nas remont w pełni, do maja wynajmujemy mieszkanie i musimy się wyrobić z remontem naszego mieszkania, tak się to ciągnie, że mam obawy, że nie damy rady. Do lipca mam nadzieję, ze wszystko ogarniemy, łącznie z wyprawka dla dzidzi i urządzeniem ogródka, żeby księżniczce nikt w spaniu nie przeszkadzał
|
#4358 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was po weekendzie.
Cały weekend kurowaliśmy się z mężem z kataru i bólu gardła. Nie mam i nie miałam gorączki, nie łamało mnie w kościach... Dzisiaj jednak czuję lekkie podrapywanie w prawym uchu, tak jakby w środku. Nie wiem czy nie powinnam przejść się do internisty... Podobno coś takiego zdarza się pod koniec przeziębienia... Trochę się boję, co to może być? ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Kupiłam: http://allegro.pl/spiochy-pinokio-sp...114766024.html http://allegro.pl/spiochy-little-pon...143578774.html |
|
|
|
#4359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4360 |
|
Rozeznanie
|
Oj ja też bym chciała ale ja często choruje po wyjściu na dwór w mróz;/ a teraz jeszcze przyplątał się katar i kaszel;/
Ale dziś jest +7 stopni jak nigdy i słoneczko i wychodzimy na spacer ![]() Fuertka88 dopiszesz mi następną wizytę na 18 kwietnia( ogólna) nie USG.
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#4361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio też mam dziwne uczucie w uszach, właśnie po moim przeziębieniu podczas którego miałam mega katar i ciągle smarkałam. tak jakby zatyka mi się ucho, słyszę przytłumione dzwięki... Zwykle jak trochę jestem zmęczona, więcej polatam. Nie wiem czy to ciąża czy niewyleczone przeziębienie
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Poplakakam sie na M jak Milosc
|
|
#4363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
no nareszcie Wizaż wraca do żywych ![]() Zaraz Was nadrobię ale mam jedno szybkie pytanie. Otóż dzisiaj robiłam badania: krew, mocz i obciążenie glukozą. No i w moczu wyszła mi duża ilość leukocytów a oprócz tego liczne nabłonki płaskie.. czy jakoś tak.. no już zdążyłam doczytać, że może to świadczyć o zapaleniu pęcherza i układu moczowego.. No ale właśnie ja się czuję świetnie, nic mnie nie boli, nie piecze, nie szczypie, usg nerek miałam tydzień temu robione podczas usg maluszka..i było ok. Więc tak sobie myślę, że mogłam dać jakiś zanieczyszczony materiał... Chyba któraś z Was miała też taką sytuację??? Radzicie mi wpierw powtórzyć badanie czy lecieć od razu do ginka??? Planowałam dopiero za jakieś 2 tygodnie iść.... no bo jednak stan zapalny to niebezpieczny.... ale chyba podejdę do internisty w środę i w piątek powtorze badanie wpierw. ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
szczególnie te komiksowe Ja dzisiaj wrzuciłam do koszyka w Biedrze dwupak bodziaków z motywem z Króla Lwa - jedne z Timonem i Pumbą a drugie z Simbą ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- też oglądałam.. ciekawa jestem co to za "komplikacje" tam wystąpiły konkretnie... tylko mnie zdenerwowali
|
|
|
|
|
#4364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla własnego spokoju kupiłam sobie Femisept Uro i biorę 3x1. I gdzieś pod koniec tygodnia zamierzam powtórzyć badania. Może spróbuj za 3-4 dni powtórzyć i zobaczysz czy coś się poprawiło??
|
|
|
#4365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w pierwsze badanie miałam zanieczyszczone i w badaniu wyszło, że mam ponad normę: leukocyty, nabłonki płaskie i bakterie. Po ponownym badaniu wszystko było w normie.
|
|
#4366 | |
|
Rozeznanie
|
Hejka
Dziś u mnie piękne słoneczko, aż chciało się wstać Jak mąż wróci z pracy koło 13 to koniecznie wybieramy się na spacer, tak jak wczoraj, i przedwczoraj Dobrze się ruszyć z domu i cieszyć "przedwiośniem" Oby zima już nie wróciła.Mistrzyni, bardzo cieszę się że jesteś już w domu Cytat:
![]() Cicha, a jak Ty się czujesz? Lepiej już?
|
|
|
|
|
#4367 |
|
Raczkowanie
|
Mnie to nawet brzuch rozbolał... No i tez się wzruszyłam.
|
#4368 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co do pogody - u mnie dzisiaj też piękne słońce. Ale słyszałam, że jutro w moich okolicach pogoda ma się zkiepścić.... :/ już doczytałam, że ten femisept jak najbardziej w ciąży ok.
Edytowane przez Sarrai Czas edycji: 2015-03-10 o 08:02 |
||
|
|
|
#4369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko żurawina koniecznie suszona bez żadnych dodatków, chyba że znajdziesz w formie soku 100% ale musi być BEZ CUKRU. Wyeliminuj słodycze i duuuuużo pij, najlepiej wody z cytryną Elinka, Aknaa... co tam się w tym serialu zadziało, że tak się wzruszyłyście?
|
|
|
|
|
#4370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie też dziś pięknie i wybieram się na łowy
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak jestem na dworzu, to chodzę w wełnianej czapce i kapturze i niczym się nie przejmuję A co tam, że ciepło, a co tam, że słońce![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Mistrzyni, trzymam kciuki za zdrówko dla Ciebie i maluszka ![]() |
|
|
|
|
#4374 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
głupio to zrobili.. a jeszcze ostatnio pisałysmy tutaj, że same takie historie ostatnio sie słyszy, tojakby było tego mało, jeszcze w m jak miłość dowalili... a mnie brat zawołał, "aguszaaaaa chodź, kaśka umiera" i poleciałam patrzeć
|
|
#4376 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Rzadko tu zaglądam, mam wrażenie że ciągle jestem w pracy, chocć pracuję co 2 dzień. Nareszcie udało mi się zmienić ginekolog i jestem szczęsliwa, bo wkońcu wiem cokolwiek o dziecku, ze jest wszystko dobrze.. I co najwaznijsze wkoncu bedę miala trzecie usg - połówkowe w piątek . Dziś miałam mieć takie zwykle, krókie u strarej lekarki, zastanawiam się jeszcze czy iść ;p kusi mnie, bo chciałabym poznać już płeć !!! Nic dla dzidzi jeszcze nie mam. Ile już dziewczyny przytyłyście? ja 7 kg i wcale nie widac po mnie gdzie to jest, chyba tylko w brzuchu ale brzuch i tak malutki
i o zgrozo - zaczęło mnie ciągnąć do słodyczy... Dzis nawet miałam sen o talerzach ciastek , takim przepysznych, mm m... hahaha
|
#4377 |
|
Raczkowanie
|
Witam.U mnie dziś też piękna pogoda,zaraz biorę sie za porzadki w sypialni i okna umyje żeby już na święta była sypialnia chociaż gotowa,bo dalej mamy remont pokoju dla dziecka i wszedzie kurz z gipsu więc póki co dalej nie mam co sprzątać.
Dziewczyny jakie bło moje zdziwienie w niedziele jak koło południa weszłam,patrze zero nowych wiadomości ale piękna pogoda bła może gdzięs wyruszyłyście.Napisałam dłuugą wiadomośc a tu zonk nie da sie dodać.I wiedziałam czemu tak tu cicho było.Ale powiem Wam że to uzależnienie,jak mi sie nudzi to biorę koma i czytam co tam nowego a w niedziele tak dziwnie bez wizazu było. A pisałam Wam że jakby któraś chciała się zdecydować na wózek Tako i chciałaby podskoczyć do Częstochowy to będa dni otwarte27-29 marca i ma byc bardzo dużo promocji i np zestawy 3 w 1 w cenie 2 w 1 i dużo jakichś gadżetów gratis. Zapomniałam zapytać,bo oglądam rożki i powiedzcie mi które są lepsze te usztywnione czy nie?bo widze ze są 2 rodzaje. Edytowane przez aga00100 Czas edycji: 2015-03-10 o 10:19 |
|
|
|
#4378 |
|
Zadomowienie
|
ja też
. i przestalam ogladac wiadomosci![]() Niezalogowana, pisalas kiedys o sumplementacji w ciazy. chce "zejsc" z zestawu witamin. Co powinnam kupic? Myslalam kwasach DHA, witaminie D3, magnezie i jodzie. Coś jeszcze powinnam brać? Z jakich firm najlepiej kupić? Będę baaardzo wdzięczna
|
#4379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale są też takie podobno, że usztywnienie można wyjąć.... i pewnie taki zakupię ![]() Dobra.. muszę się ogarnąć i iść z psem na spacer.. taka piękna pogoda a potem pojadę rozejrzę się za jakimiś ładnymi rzeczami dla Malucha :P
|
|
|
|
|
#4380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nieprzespana noc mialam tylko z piatku na sobote w sobote plecy jeszcze bolaly ale w nocy w miare spalam. Za to niestety te bole nadbrzusza nadal sie pojawiaja wiec nie wiem. Jutro mam szybsza wizyte wiec zobaczymy co mi powie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

mam tu zostać do poniedziałku i wtedy znowu badania - jesli będzie ok to do domu, jeśli nie - zostaje w szpitalu więc mam nadzieję, że wrócę szybko.
lepiej już? 
raz za wizytę, a raz, za kopniaki! 
oby nasze maluszki urodziły sie zdrowe, piekne i pachnace malutkimi bobaskami!
) a to moze pokryc sie z datą porodu... a ja tak bardzo nie chcę rodzic w gdańsku
no ale przynajmniej teraz w domu to nie będę patrzeć na te wszystkie przedporodowe akcje bo się stresowałam.

Dobrze się ruszyć z domu i cieszyć "przedwiośniem"