Marcowe Mamy 2015 cz. X - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-10, 09:42   #301
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
A co do tp, to wyliczal mi ten sam lekarz co byl na obchodzie... z om mialam na 1.03, z usg na 4.03 i cos gadal o nieregularnych cyklach i zeby brac pod uwage termin z usg
Teraz oni się czepiają tp.. Masakra ile to stresu wszystkiego. Co my kobiety musimy znieść

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:43   #302
Tamika24
Przyczajenie

Myślicie że dzień lub dwa przed terminem przyjmą mnie bez problemu na ktg ? czy lepiej coś podkoloryzować? kurcze jestem ciekawa co tam z małym bo już dość dawno u lekarza nie byłam a nie chce jechać i płacić jak w szpitalu mogę mieć za darmo...
Tamika24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:47   #303
201711130954
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
OM jest mniej ważne jezeli miałaś nieregularne cykle - wtedy patrzy sie na termin z usg przeprowadzonego w 12 tyg na podstawie CRL
U mnie to różnica 2 dni np ale ja często miałam problem z określeniem pierwszego dnia okresu bo np miałam lekkie brudzenie zakładałam wkładkę pózniej 2 dni nic i dostawałam okres ;/

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Bole pojawiają sie od oxy bo podali pewnie ci taka próbna mała dawkę i macica sie zaczęła obkurczac.
Najważniejsze ze juz działają w tym kierunku abyś jak najszybciej zobaczyła córeczkę ! ;*
No to u mnie na jedno wychodzi bo z drugiego USG i OM mam ten sam termin więc mogę pomarzyć o wcześniejszym porodzie

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Tamika24 Pokaż wiadomość
Myślicie że dzień lub dwa przed terminem przyjmą mnie bez problemu na ktg ? czy lepiej coś podkoloryzować? kurcze jestem ciekawa co tam z małym bo już dość dawno u lekarza nie byłam a nie chce jechać i płacić jak w szpitalu mogę mieć za darmo...
Wydaje mi się ze jak pojedziesz na IP i cos im nawkręcasz to ktg ci zrobią mają taki obowiązek
201711130954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:48   #304
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Muszą Cie przyjac powiedz ze brzuch boli i tyle..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-03-10, 09:49   #305
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Bedzie będzie dobrze musi. Jeszcze te bole jak na okres.. Masakra ze aż nie mogę iść.. Mam zalecenie chodzenia
kochana dziś juz bedziesz swoje maleństwo miec przy sobie dajesz rade niunia! pomyśl sobie że jesteś za☠☠☠i...a i zaraz to wszytsko się skonczy!!! odblokujesz kolejke i wtedy bede mogła urodzić ja!!!!
Stary 2015-03-10, 09:55   #306
kasia_adm
Rozeznanie

Cześć dziewczyny. Widze że czekamy na kolejne dzieciaczki. Pewnie póki Niunia nie odblokuje kolejki to tak poczekamy
A ja nadal źle się czuję, zawroty głowy plus mdłości. Sama nie wiem co o tym myśleć Powinnam dzwonić do lekarza i pytać o te zawroty? To chyba normalne w ciąży. Mała aktywna jak zwykle, nie zauważam zmian. Może to taki urok mojej końcówki ciąży. Ciśnienie tez raczej ok.
Dziś u mnie 38 +0, równe dwa tygodnie do terminu.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:56   #307
kruszynkaa88
Rozeznanie

Hej dziewczynki, ja również dalej w dwupaku

Ojej współczuję Wam tego czekania w szpitalu i męczenia się, ale tyle czekałyście to i te dni, godziny szybko zlecą! Dziś na pewno się coś ruszy!! Głowa do góry! Im się dłużej czeka- tym większa radość później

MY mamy termin za 8 dni- od 2 dni co chwile telefony, sms czy już urodziłam, kurde to jest wnerwiające tez bym już chciała, no ale to nie ode mnie zależy W sobote odpadł mi czop, mega brunatny i z domieszką krwi, no ale co- nic skurczy nie czuję, mały jak był aktywny tak dalej jest jutro ginekolog więc się dowiem czy coś ruszy wcześniej czy będziemy czekać do terminu Do rodziców dzwonię to oni panika, mąż panika- wszyscy na szpilkach

Trzymam mocne kciuki za "przeterminowane" aby w końcu było po wszystkim
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:57   #308
Hottie07
Zakorzenienie

Witajcie

my wczoraj po pierwszej wizycie poloznej.Mala przybrala 70 g - polozna chciala min 50 g wiec jest dobrze

mam juz ja werandowac - dzis u nas super pogoda , wiec to zrobimy

Cytat:
Po usg dziecko wazy 3400..
niunia trzymam kciuki jestes dzielna i pomysl ze niedlugo zobaczysz mala - a to najcudowniejsze uczucie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-03-10, 10:03   #309
żona_marcina
Rozeznanie

Jak czytam o naszych problemach to widzę, że co ginekolog to inne zdanie na ten sam temat. I bądź tu człowieku mądry
Jedni pilnują wszystkiego a drudzy wszystko olewają. Jeden każe patrzeć na termin USG drugi na OM. Jeden non stop robi usg i ktg a drugi czeka nie wiadomo na co. A już najgorzej jak nie wiadomo co robią i o co pytać.

Tamika - idź na ktg i powiedz, że się słabo czujesz, ze wymiotowałaś itp. i dziecko słabo się rusza. Nie pozwól się zbyć.

Niunia - nie masz innej opcji jak tylko dzisiaj urodzić.

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 10:03   #310
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Lepiej podkoloryzuj, że np. masz brązowawe upławy i nie wiesz czy to normalne, a lekarz polecił Tobie pojechać na IP.

Gdybym ja nie pojechała 26 lutego na KTG mogłoby być nieciekawie. A miałam tylko jakieś dziwne przeczucie, bo miałam właśnie brązowawe śluzowate upławy.
I z pewnością nie znaczą one nic złego, ale przy KTG (pierwsze w ciąży wtedy) okazało się, że niuńka moja przy skurczach ma obniżone tętno i musieli mi zrobić tego samego dnia cesarkę. Nie było na co czekać, bo mogłoby dojść do niedotlenienia.

Więc jeśli masz przeczucie, że powinnaś iść, to koniecznie odwiedź IP.
Nawet, jeśli nie masz żadnych niepewności, KTG zawsze się przyda.

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 10:06   #311
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Widze że czekamy na kolejne dzieciaczki. Pewnie póki Niunia nie odblokuje kolejki to tak poczekamy
A ja nadal źle się czuję, zawroty głowy plus mdłości. Sama nie wiem co o tym myśleć Powinnam dzwonić do lekarza i pytać o te zawroty? To chyba normalne w ciąży. Mała aktywna jak zwykle, nie zauważam zmian. Może to taki urok mojej końcówki ciąży. Ciśnienie tez raczej ok.
Dziś u mnie 38 +0, równe dwa tygodnie do terminu.
Ja mam zwroty głowy już od ponad 4 tygodni. Nawet jak się przekręcam z boku na bok to przez moment czuję zawroty. Mój gin twierdzi, że to normalne. Ale dopytaj Twojego mi daj znać co powiedział, bo ja mam wrażenie, że dla mojego wszystko jest normą.

Stary 2015-03-10, 10:08   #312
Tamika24
Przyczajenie

Dzięki dziewczyny za rady Tak właśnie zrobię bo przynajmniej będę miała pewność że mnie przyjmą. Także jutro lub w czwartek wybiorę się do szpitala
Tamika24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 10:10   #313
EdithS
Zadomowienie

Hej mamusie,

od północy do 4 rano miałam takie skurcze, że się cieszyłam, że się wreszcie coś dzieje. Pierwszy raz poza brzuchem jednocześnie bolał mnie krzyż, w żadnej pozycji nie przechodziło. Bóle pojawiały się co 12minut, potem co 10, ale byłam cierpliwa i czekałam, aż będą dłuższe i częstsze. No i po 4 przeszło, no masakra...

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
A nic mi nie mów :/
o kurcze, to dziwne bardzo...Mo ile biedna możesz leżeć zanim zaczną działać? A masz tam salę do ćwiczeń, idź na piłkę

Cytat:
Mowil ze do lepszego rozwierania szyjki macicy.. Ze gdy wypadnie mam to im zgłosic
to jest właśnie ten balonik Kochana. Jutro z rana mnie on czeka. On wypadnie, jak będziesz miała 4cm rozwarcia.
A bolało jak zakładali? Możesz normalnie z nim chodzić?
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 10:11   #314
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Ja mam zwroty głowy już od ponad 4 tygodni. Nawet jak się przekręcam z boku na bok to przez moment czuję zawroty. Mój gin twierdzi, że to normalne. Ale dopytaj Twojego mi daj znać co powiedział, bo ja mam wrażenie, że dla mojego wszystko jest normą.
Właśnie dokładnie dokuczają, gdy przekręcam się z jednego boku na drugi. A jak położę się na chwilę choć na wznak, to aż biało przed oczami. Spróbuję się dodzwonić do niego, bo wizyta dopiero 23.03
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 10:12   #315
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Teraz oni się czepiają tp.. Masakra ile to stresu wszystkiego. Co my kobiety musimy znieść
Kochana odłóż natychmiast telefon i skup się na rodzeniu. My już czekamy jak na szpilkach aż urodzisz i odblokujesz kolejkę.

Ja trzymam cały czas kciuki za Twój szybki, bezbolesny i bezproblemowy poród

Stary 2015-03-10, 10:13   #316
Lila_17
Rozeznanie

Witajcie Ojej Niunia niech się wreszcie rozkręci, tu wizażowe ciocie mocno kciuki trzymają, a Julcia nic, ale już na pewno niedługo i będziecie razem
Ja zawroty głowy bym zgłosiła, niech gin powie, co i jak.

U Nas dziś kolejny piękny dzień, jak TŻ wróci to długi spacerek nas czeka,szkoda, że jeszcze bez wózeczka;P
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 10:14   #317
Magnifica
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Ja nadal w dwupaku. Choć powiem Wam, że też bym się już chętnie wypakowała Ja mam na tyle szczęście, że u mnie żadnych przepowiadaczy nie ma, dlatego ciekawa jestem porodu.
Nawet dziś pościel zmieniłam, może coś pomoże

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
na miejscu niektórych dziewczyn denerwowałabym się podobnie. niech już te dzieciaki wychodzą

ale ja póki co na poród nie czekam. co najwyżej boję się, że przegapię :P

teraz się bardziej wkurzam, że w sobotę TŻ znów na piwo z ekipą z pracy idzie. naprawdę, mogliby już przystopować, co chwilę na piwo się umawiają, a ten wraca w środku nocy i na tym polu zaczyna dochodzić do spięć. lepiej, jakby nie było to też moi znajomi z pracy, a nikt nawet nie pomyśli, że też chciałabym iść
Ja się dziewczynom nie dziwię, bo też bym się pewnie denerwowała.
A co do wyjścia to nieładnie, że nawet o Tobie nie pomyśleli.

Cytat:
Napisane przez katasiaa21 Pokaż wiadomość
Witam, chciałam do Was dołączyć dziewczyny Termin porodu mam na 18.03 czyli już za kilka dni i czekam z niecierpliwością, dodam, że sama mam urodziny 19.03 i po cichu liczę na urodzinowy prezent Pozdrawiam wszystkich
Witaj napisz coś więcej o sobie. Chłopiec czy dziewczynka? Macie wybrane imię?

Cytat:
Bedzie będzie dobrze musi. Jeszcze te bole jak na okres.. Masakra ze aż nie mogę iść.. Mam zalecenie chodzenia
Może od chodzenia coś się ruszy?
Stary 2015-03-10, 10:14   #318
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
kochana dziś juz bedziesz swoje maleństwo miec przy sobie dajesz rade niunia! pomyśl sobie że jesteś za☠☠☠i...a i zaraz to wszytsko się skonczy!!! odblokujesz kolejke i wtedy bede mogła urodzić ja!!!!
He he spoko.. Oby ruszyło bo to czekanie jest okropne.. Nie chce Wam trzymać kolejki.. Ze to moje dziecko takie Uparte nawet na usg jest he he

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-03-10, 10:17   #319
BettyBoob
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!
Jeszcze równy tydzień do tp. Też mam zawroty głowy, w dodatku na nic nie mam sił... Chciałabym się już rozpakować.
Dziewczyny czy Wasze Maleństwa w brzuszkach są bardzo aktywne? U mnie każdy mówi, że dziecko przed porodem niewiele się rusza a u mnie non stop, aż boli.
Pozdrowionka
BettyBoob jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 10:18   #320
aaakarolina
Wtajemniczenie

Ale dzis cudowna noc wyspalam sie, nawet rano wstalam przed młodą i mężem, ogarnelam poranna toaletę i zjadłam śniadanie teraz znowu jemy

Hottie super, że przybrała! U mnie jutro będzie położna i mam nadzieję, że też tak będzie

My juz 2 dni werandowaliśmy i jutro spacerek 15 minut

Niunia trzymam kciuki żeby sie rozkrecilo!
Stary 2015-03-10, 10:23   #321
niunia_ona
Zakorzenienie

Ja mam krwawienie jeszcze podczas tego cewnika może coś się ruszy

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-03-10, 10:23   #322
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Hej mamusie,

od północy do 4 rano miałam takie skurcze, że się cieszyłam, że się wreszcie coś dzieje. Pierwszy raz poza brzuchem jednocześnie bolał mnie krzyż, w żadnej pozycji nie przechodziło. Bóle pojawiały się co 12minut, potem co 10, ale byłam cierpliwa i czekałam, aż będą dłuższe i częstsze. No i po 4 przeszło, no masakra...
To sobie narobiłaś nadziei, a tu nic... Ale skoro już coś się zaczyna to dobrze
Stary 2015-03-10, 10:26   #323
niunia_ona
Zakorzenienie

Takie czekanie z takimi bolami jest najgorsze kurde.. Boli mnie ale co z tego jak te bole to nie sa porodowe.. Tylko człowiek się meczy no

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Hej mamusie,

o kurcze, to dziwne bardzo...Mo ile biedna możesz leżeć zanim zaczną działać? A masz tam salę do ćwiczeń, idź na piłkę

to jest właśnie ten balonik Kochana. Jutro z rana mnie on czeka. On wypadnie, jak będziesz miała 4cm rozwarcia.
A bolało jak zakładali? Możesz normalnie z nim chodzić?
No bolało jak zakładali.. 4 cm to długa droga o jej.. Ale dobrze ze chociaz coś robią

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-03-10, 10:29   #324
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
To sobie narobiłaś nadziei, a tu nic... Ale skoro już coś się zaczyna to dobrze
no powiem Ci, że narobiłam sobie nadziei... Te bóle były zupełnie inne niż dotychczasowe lekkie przepowiadacze. A w krzyżu czułam, jakby miało mi kości rozerwać... Dziś dam czadu z aktywnością znowu, może się dalej rozkręci

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Takie czekanie z takimi bolami jest najgorsze kurde.. Boli mnie ale co z tego jak te bole to nie sa porodowe.. Tylko człowiek się meczy no

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

No bolało jak zakładali.. 4 cm to długa droga o jej.. Ale dobrze ze chociaz coś robią
oby szybko poszło, trzymam kciuki. DebraM miała ten balonik i z tego co pamiętam to po paru godz. jej wypadł.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 10:29   #325
nouvelle2
Zakorzenienie

Ale tu się dzisiaj dzieje ja w końcu zasnelam i dopiero teraz się obudziłam. Trzymam kciuki za rodzące i za te prawie rodzące, żeby akcja się rozwinela wreszcie!

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 10:30   #326
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam krwawienie jeszcze podczas tego cewnika może coś się ruszy
coś czuję że szybko te 4 cm zostaną zaliczone
Stary 2015-03-10, 10:32   #327
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
no powiem Ci, że narobiłam sobie nadziei... Te bóle były zupełnie inne niż dotychczasowe lekkie przepowiadacze. A w krzyżu czułam, jakby miało mi kości rozerwać... Dziś dam czadu z aktywnością znowu, może się dalej rozkręci

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

oby szybko poszło, trzymam kciuki. DebraM miała ten balonik i z tego co pamiętam to po paru godz. jej wypadł.
Dziwne metody maja by szyjka ruszyła.. 4 cm to juz dużo

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-03-10, 10:33   #328
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Rozkręci Tylko nie przesadzaj z tą aktywnością. Ja to trochę się boję tych bóli...
Stary 2015-03-10, 10:34   #329
niunia_ona
Zakorzenienie

Dobrze ze tu net chociaż jest bo tak to wg lipa i nuda a tak jakoś czas z bolami leci

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Ogólnie bole sa ciężkie a to dopiero początek

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-03-10, 10:40   #330
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrze ze tu net chociaż jest bo tak to wg lipa i nuda a tak jakoś czas z bolami leci

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Ogólnie bole sa ciężkie a to dopiero początek

dasz rade!!! TŻ jest z toba? dzięki temu że masz neta mamy relacje na żywo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości