|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)
dzidzia mnie od rana kpie, po sniadanku hasa jak szalony
![]() my wybraliśmy taki wózek z Tako... Najpierw mieliśmy brać Zagme ale Gosia była wczoraj u producenta i go widziała... mówi że w miarę ok ale fotelik do bani... Potem była w tako i juz kupiła. Ponoć bardzo fajny itd... więc też go chcemy kupić... Czarny w kropki białe. Cena bardzo fajna 1518zl w Sosnowcu...
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie wiesz ile dziecko będzie chciało w gondoli jeździć, moim zdaniem najlepiej kupić porządny wózek 2w1 z rozkładana na płasko spacerówka
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja myślę ostatnio nad Jedo Fyn Memo, ma naprawdę dobre opinie w internecie i kosztuje poniżej 2000zł. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- To prawda dlatego ja szukam wózka które ma unszone dno w gondoli.. jak maluch będzie mi się buntował to go trochę posadzę. Chciałabym żeby zimę w gondoli przejeździł, a nasze maluchy w styczniu będą miały już 5 miesięcy.
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przed nami niestety zimne miesiace, Czy do Xlandera mozna dopiac np. fotelik? czy tylko do kazdego wózka jest dopasowany fotelik? np. Maxi cosi 0-13
|
|
|
#3695 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wow,ale wypasione. Suuuper. Ja gdzieś jeszcze widziałam takie wybajerzone http://szpargaly.pl/styl-zycia/lozko-ze-zjezdzalnia/ . W sumie przypomina mini sale zabaw Cytat:
Co do ubranek z Reserved też mam takie spostrzeżenia. Nacięłam się już kilka razy i przestałam kupować. Iii ubranka jakie ładnie upolowałaś! zazdroszcze,że masz tak dobrze zaopatrzonego lumpka. Naprawdę śliczne te rzeczy Cytat:
Aaaa i piękne te ubranka zakupiłąś! Tyle jest uroczych zestawów dla Małej Księżniczki. Zuzka/Julka będą wyglądały obłędnie! Cytat:
Co do różnicy wieku to u mnie sąsiadka jest teraz w ciaży(córa końcem lutego skończyła rok) i ma termin na maj. Także ma teraz wesoło. Biedna ma już spory brzuszek,a tu Mała zaczyna dreptać,więc trochę sie nalata. Cytat:
. Pamiętam pierwsze chwile w domu ,położyliśmy Małego w łóżeczku i kolejna myśl "co teraz z Nim tu robić?" ![]() Przetrwałam nalot rodzinny! Spaliśmy jak śledzie(dobrze,że to tylko jedna noc . Wszystko się udało bez wtopy(ufff). Tort(w zał).naprawde smakowity i mogę spokojnie polecić. Jak śpiewaliśmy Małemu Sto Lat to oczy i buzia tak Mu się śmiały jak nigdy. Przy jedzeniu tortu sam z siebie wypalił " dziekuje za urodzinki"
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#3696 |
|
Zadomowienie
|
Moja też
![]() Na obiad robię ryż z jabłkami, a po południu zabieram się za kupowanie nasionek. Już nie mogę doczekać się grzebania w ziemi. To jest jak nałóg kiedyś to siłą by mnie nie zaciągnęli do ogródka.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Anevo, trzeba sprawdzić do jakich wózków jakie foteliki pasują. Czasem trzeba dokupić adaptery
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba sprawdzać przy kupnie czy spacerówka ma porządny śpiworek ale wiem ze można też dokupić
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Mravka, ale piękny tort!
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo jaki fajne jest to forum
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszne !!! Biedny mąż koleżanki
|
|
|
|
|
#3702 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę, zjadło mi cześć odpowiedzi
Jess gratuluje udanej wizyty i uparciuszka Najważniejsze jednak,że wszystko jest dobrze Trzymam kciuki za dzisiejszą sprawę beaciorq ja Ci powiem jak to wyglądało u nas ze spaniem z dzieckiem. Pierwsze niecałe 2 tyg spał z nami w sypialni, ale dla mnie to był kosmos. Miałam/mam tak czujny sen,że wystarczyło,że głośniej odetchnął,a ja się budziłam. Doszłam do wniosku,że na dłuższą metę nie dam tak rady . Przenieśliśmy Go do pokoju za ścianą dosłownie także bez problemu słyszałam jak sie budził. Minusem jest konieczność chodzenia do pokoju obok. Dla mnie to jednak było zbawienie,bo musiałam wstać, obudzić się. Nie byłabym w stanie karmić na leżąco,bo wiem,że zasnełabym. Ja osobiście wolałam karmić w fotelu na siedząco-tak mi było wygodniej. Po prostu musicie sobie "potestować" różne rozwiązania,bo trzeba wszystko dopasować do własnych potrzeb. Teraz niestety z konieczności drugi będzie spał z nami w sypialni dopoki nie zacznie w miarę normalnie sypiać w nocy- wtedy przeniesiemy do brata
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny ten tort!!! Nie lubię tortów i nigdy nie jem, ale tego Twojego chętnie bym zjadła
|
|
|
|
|
#3704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Plany to jedno,a dzieć swoje. Trzeba sie przygotować na każdą ewentualność![]() dziękuje . Przyznam,że sama byłam zaskoczona efektem końcowym![]() Tak chyba zdecydowanie lepsiejszy i TZ mówi,że smakowo też ten Mu bardziej podszedł kasperka jak tam przymiarki do auta?
|
|
|
|
#3705 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć Kobitki
![]() W końcu się obudziłam i za oknem piękne słoneczko. Aż chce się więcej ![]() vea7 a mogłabyś podać linka do tego materacyka z ikei? Bo tam jest dużo różnych, a chciałabym wiedzieć który polecasz. Ja właśnie się zastanawiam nad łóżeczkiem. Czy przydatna jest Regulacja wysokości materaca na TRZECH poziomach ? Przerażają mnie ceny łóżeczek w Irlandii. A może któraś ma jakieś łóżeczko z Ikei i mogłaby polecić? Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Komplet mebli odkupiliśmy i łożeczko miało 2 poziomy regulacji. Ja jestem wysoka. Zdecydowanie był moment,że przydałby mi sie ten "środkowy"poziom, bo cieżko mi sie było(po CC jeszcze) schylać na sam dół po już nie tak lekkiego dziecia(a nie ukrywajmy schylać sie będziesz często )Jasne obejdzie się bez 3, w końcu dałam radę na 2. Jednak jakbym miała wybór i nie wiązałoby się to z dużą różnicą w cenie to osobiście brałabym z 3.
|
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3708 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nie mialam zadnej jazdy probnej ; Teraz mam w koncu glowe troche wolniejsza od zamartwiania sie, wiec musze pojezdzic i decyzje podjac
|
|
|
|
|
#3710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski
![]() Taka piękna pogoda, a mi smutno ![]() Cytat:
![]() Ja zasypiam w minutę Przychodzi godzina 20-21 i lulu .Cytat:
Cytat:
![]() A torcik przepiękny, uwielbiam ciasta ![]() Wy tu o wózkach, a ja chyba do porodu nie kupują, bo mam gondolę i chcę kupić samą spacerówkę, która mi się nie przyda na razie. Za to mam problem, bo musze kupić fotelik i nie wiem do którego stelażu wózka dopasować czy do gondoli czy do spacerówki No i mam chęć na tego x landera, ale nie wiem czy xa czy x -move.
|
|
#3711 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja przytyłam 2,5kg, waga stoi w miejscu, mimo coraz większego brzuszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Miejsce na łóżeczko maluszka przy naszym będzie, więc to było czynnikiem, który mnie przekonał ![]() Pralka otwierana od przodu, o taką mi chodziło, a w większości mieszkań, które oglądaliśmy była otwierana od góry, a taka to masakra jak dla mnie ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Czemu Ci smutno ?? Ja zaraz wychodzę i jedziemy po... ehh
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
Jess jak nastawienie psychiczne ? Ładna pogoda to i nastrój w miarę czy się mylę ?
A czemu smutno ? Bo tęsknie za mężem i już mam dosyć, a gdzie tu do jego powrotu do domu.... Jedyne 3,5 miesiąca, oj ciężko będzie
|
#3713 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Xlander mam w opcji 2 w 1 czyli ma wpinaną gondolę i spacerówkę - to normalny wózek z jednym stelażem, czyli dla mnie właśnie typowy ![]() Podejrzewam, że malucha w zimie jeszcze w spacerówkę będziesz przesadzała. Spacerówka jest rozkładana na płasko, ma przedłużaną budkę, dzięki czemu można nieźle osłonić przed wiatrem, no i coś, co ja nazywam "owiewką", czyli dopinaną do siedziska osłonę na całe nóżki - osłona kończy się w okolicy pasa/piersi dziecka. W zimie Żuk jeździł w zimowych ciuchach i owiewce, ewentualnie do spania przykrywałam go dodatkowo kocykiem. W ramach ocieplacza można dokupić mufkę ![]() O fotelikach juz pisałam, nie każdy fotelik pasuje do każdego wózka. Część można bezpiecznie montować na adapterach (warto znaleźć na stronie producenta info, które foteliki są sprawdzone jako bezpieczne połączenie). Do x-landera pasują foteliki maxi cosi - montuje się je na specjalnych adapterach - do kupienia razem z wózkiem. Cytat:
Cytat:
U mnie się nie przydała, to znaczy nie przydał się pierwszy poziom, bo LifeNest wystawał wtedy poza łóżeczko. Korzystałam z drugiego i trzeciego poziomu. Gdyby nie LifeNest, to z samej góry na pewno bym korzystała Jełsi chodzi o Ikeę, to wszystkie są ok - może poza tym najtańszym, bo ono też najmniej stabilne. Zależy na czym Ci zależy - ja chciałam opuszczany bok, co mocno zawęziło pole manewru. Musisz zdecydować, czy chcesz wyjmowane szczebelki, czy szufladę, czy opuszczany bok, czy po prostu łóżeczko i wtedy szukać
|
||||
|
|
|
#3714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja za moim tesknie jak go nie ma a pracuje tylko po 8godzim i wraca o 15, a takto siedze sama w pustym domu, potrafie sobie wyobrazić co czujesz, a macie możliwość porozmawiania na Skype? Dziewczyny co do wagi, to ja odkad pamietam wazylam 55 kg przy 172 cm i nie mogłam przytyć wystarczylo, ze zaczelam spotykac sie z tż i w ciagu roku spaslam sie o 10 kilo kolacyjki, lody, fast foody zrobiły swoje potem marzyłam zeby spasc do 60 kg ale udalo mi sie tylko do 62 no i zaszlam w ciaze i od razu schudlam do 60 :pDzis przespalam całą noc i obudzilam sie przeszczesliwa. Bez pobudek z powodu mdlosci i podjadania, a siku tylko raz kolo północy. Jest tak cieplutko, ze chyba posiedze na balkonie z kindlem i w koncu cos poczytam Milego dnia kochane
|
|
|
|
|
#3715 |
|
Rozeznanie
|
No ja też właśnie zaraz się ogarniam i później na miasto
taka piękna pogoda ze nie chce sie siedziec w domu ) oby juz tak zostało tylko było coraz cieplej
|
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
fiona27 domyślam się, że Ci ciężko
![]() Mój jak wyjedzie na kilka dni to wytrzymać bez Niego nie umiem i smutno mi itd... Tulę mocno Myśl o tym jak będzie pięknie, gdy wróci
|
|
|
|
#3717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mravka Ty zdolniacho!
piękny tort Cytat:
![]() Ja bez względu na to ile ważę - nie odmawiam sobie Nie protestuje póki co ![]() Cytat:
|
|
#3718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem niska, ale nie narzekam też ![]() Póki co tylko mi brzuszek widać i piersi są większe ![]() Zobaczymy jak dalej będzie, ale jeśli nawet przytyje dużo to właśnie po porodzie chcę się wziąść za siebie Z mężem już też umówieni jesteśmy, że do siłowni będę wychodzic, a On w tym czasie z małymbędzie |
|
|
|
|
#3719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mamy możliwość rozmów na gg, ale co z tego ![]() Najgorzej jak przychodzi wiosna ludzie rodzinami na spacerkach przed domem coś robią, a ja będę sama. Myślałam, ze na moje 30 urodziny w maju pojedziemy sobie na weekend nad morze, a tu du.pa spędzę ten dzień pewnie w domu z synkiem eh...
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
Mms tez lubie zumbe ale tylko przed kinectem bo w grupie czuje sie jak pokraka jakos tak nie wygladam chyba korzystnie a w domu przynajmniej nie mam przed soba wielkiego lustra
życzę nam zebysmy miały sile po porodzie jeszcze na ćwiczenia :p
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

kiedyś to siłą by mnie nie zaciągnęli do ogródka.

No i mam chęć na tego x landera, ale nie wiem czy xa czy x -move.

kolacyjki, lody, fast foody zrobiły swoje
piękny tort