Sierpniowe mamusie 2015 - część III :) - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-10, 09:12   #3691
majka242007
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część III :)

dzidzia mnie od rana kpie, po sniadanku hasa jak szalony

my wybraliśmy taki wózek z Tako...
Najpierw mieliśmy brać Zagme ale Gosia była wczoraj u producenta i go widziała... mówi że w miarę ok ale fotelik do bani... Potem była w tako i juz kupiła. Ponoć bardzo fajny itd... więc też go chcemy kupić...

Czarny w kropki białe. Cena bardzo fajna 1518zl w Sosnowcu...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tako.jpg (76,6 KB, 22 załadowań)
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:16   #3692
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
vea7 A jak sobie spacerówka radzi dorównuje typowym wózka spacerowym?
My jesteśmy mamusie sierpniowe tak że zima w gondolce, a na wiosne juz spacerówka.
Czy lepiej zainwestować w porzadna spaacerówkę ?
Nigdy nie wiesz ile dziecko będzie chciało w gondoli jeździć, moim zdaniem najlepiej kupić porządny wózek 2w1 z rozkładana na płasko spacerówka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:18   #3693
Nicole`_
Zakorzenienie

Cześć

Ja myślę ostatnio nad Jedo Fyn Memo, ma naprawdę dobre opinie w internecie i kosztuje poniżej 2000zł.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Nigdy nie wiesz ile dziecko będzie chciało w gondoli jeździć, moim zdaniem najlepiej kupić porządny wózek 2w1 z rozkładana na płasko spacerówka
To prawda dlatego ja szukam wózka które ma unszone dno w gondoli.. jak maluch będzie mi się buntował to go trochę posadzę. Chciałabym żeby zimę w gondoli przejeździł, a nasze maluchy w styczniu będą miały już 5 miesięcy.
Stary 2015-03-10, 09:24   #3694
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację tylko czy spacerowka ma w wyposazeniu ocieplacze na zime czy to extra trzeba dokupic?
Przed nami niestety zimne miesiace,
Czy do Xlandera mozna dopiac np. fotelik? czy tylko do kazdego wózka jest dopasowany fotelik? np. Maxi cosi 0-13

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:25   #3695
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Ooo tez bym zjadła krokiety. Ale dziś Krupnik, jutro ryba wiec zrobię na czwartek
To mamy dziś/jutro ten sam obiad
Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
jeszce raz fota
wow,ale wypasione. Suuuper. Ja gdzieś jeszcze widziałam takie wybajerzone http://szpargaly.pl/styl-zycia/lozko-ze-zjezdzalnia/ . W sumie przypomina mini sale zabaw
Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Pewnie, że tak.
Zarówno zarobki, jak i wydatki sa zupełnie inne, dlatego nie warto przeliczać ile co by kosztowało w pl

Już nie taka chudzinka choć nie narzekam jakoś bardzo na wagę
Obecnie 62-62,5 kg i prawie 170 cm.
Oj Fiona Ty jesteś szczupła i zgrabną kobietką,także tylko się cieszyć!

Co do ubranek z Reserved też mam takie spostrzeżenia. Nacięłam się już kilka razy i przestałam kupować.

Iii ubranka jakie ładnie upolowałaś! zazdroszcze,że masz tak dobrze zaopatrzonego lumpka. Naprawdę śliczne te rzeczy
Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
A ja dziewczyny sie coraz cześciej i coraz bardziej śpiąca robie... Jak na początku były nieprzespane noce tak teraz o 19.00 mi juz oczy lecą... A i o 15.00/16.00 kryzys mam...

TŻ kupił mi książkę na dzien kobiet, plan był zacny, zeby czytać a ja tylko ciagle i spaniu mysle

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Aha - kasperka - no ja tak myslalam, ze cos jednak jest na rzeczy ale super, ze juz wszytsko wróciło do normy !! no i mamy Cie tutaj z powrotem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
może organizm sie upomina żeby wyrównać te niedobory snu,które zrobiłaś do tej pory

Aaaa i piękne te ubranka zakupiłąś! Tyle jest uroczych zestawów dla Małej Księżniczki. Zuzka/Julka będą wyglądały obłędnie!

Cytat:
Anevo raz jeden w życiu coś wygrałam a może raczej mój SYNEK coś wygrał dla siebie :brzyda l:
powiem Ci,że miałaś niezłego fuksa! takie zakupy to ja rozumiem!
Co do różnicy wieku to u mnie sąsiadka jest teraz w ciaży(córa końcem lutego skończyła rok) i ma termin na maj. Także ma teraz wesoło. Biedna ma już spory brzuszek,a tu Mała zaczyna dreptać,więc trochę sie nalata.

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Tusia a podpytaj je o wady tych wózków jak możesz bo moje powiedziały ze trochę mała gondola ale do przeżycia

Wiecie co? Ja juz sie nie mogę doczekać narodzin wiem ze jeszcze jestem daleko w polu z zakupami ale juz tak sie cieszę na myśl narodzin ze hej! niech juz bedzie ten 24.08!!!!
hehe jest takie słodkie oczekiwanie i ekscytacja w tym wszystkim. Choć mi się zdarza jeszcze czasem zapomnieć,że jestem w ciąży. To chyba wynika z natłoku zajęć.
Pamiętam pierwsze chwile w domu ,położyliśmy Małego w łóżeczku i kolejna myśl "co teraz z Nim tu robić?"

Przetrwałam nalot rodzinny! Spaliśmy jak śledzie(dobrze,że to tylko jedna noc. Wszystko się udało bez wtopy(ufff). Tort(w zał).naprawde smakowity i mogę spokojnie polecić.
Jak śpiewaliśmy Małemu Sto Lat to oczy i buzia tak Mu się śmiały jak nigdy. Przy jedzeniu tortu sam z siebie wypalił " dziekuje za urodzinki" , a potem się przytulił i dodał " dziękuje za piękny tort mamusiu". No po prostu się rozpłynęłam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (80,5 KB, 17 załadowań)
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:26   #3696
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Moja też
Na obiad robię ryż z jabłkami, a po południu zabieram się za kupowanie nasionek. Już nie mogę doczekać się grzebania w ziemi. To jest jak nałóg kiedyś to siłą by mnie nie zaciągnęli do ogródka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:26   #3697
Nicole`_
Zakorzenienie

Anevo, trzeba sprawdzić do jakich wózków jakie foteliki pasują. Czasem trzeba dokupić adaptery
Stary 2015-03-10, 09:28   #3698
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację tylko czy spacerowka ma w wyposazeniu ocieplacze na zime czy to extra trzeba dokupic?
Czy do Xlandera mozna dopiac np. fotelik? czy tylko do kazdego wózka jest dopasowany fotelik? np. Maxi cosi 0-13
Ja właśnie zdecydowałam się na bebetto bo w spacerowce jest porządny śpiworek który dobrze ochrania, moja siostra kupiła samą spacerowke bebetto nico i jest bardzo zadowolona stąd mój wybór ze spacerowke będę też długo używać trzeba sprawdzać przy kupnie czy spacerówka ma porządny śpiworek ale wiem ze można też dokupić

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:28   #3699
Nicole`_
Zakorzenienie

Mravka, ale piękny tort! Chyba jeszcze ładniejszy niż poprzedni
Stary 2015-03-10, 09:30   #3700
Anev0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Anevo, trzeba sprawdzić do jakich wózków jakie foteliki pasują. Czasem trzeba dokupić adaptery
Aha czyli jak coś można sie ratowac adapterem ooo jaki fajne jest to forum

Ślub

ŻONKA
Anev0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:31   #3701
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
Hello
Kasperka w takim razie super,że już wszystko dobrze swoja drogą mojej koleżance w ciąży wyszedł pozytywnie wynik na Kiłę... była załamana, męża odejrzewała nawet od zdradę bo skąd nagle pozytywny wynik! Jedna po wysłaniu wyników do specjalistycznego laboratorium wszystko wyszło dobrze. Pradopodobnie hormony w ciązy zafalszowały wynik. Teraz znowu jets w ciązy i znowu wyszlo pozytywnie ale ponownie po wyslaniu wszystko ok. Także czasme można naprawdę nabawić się niepotrzebnego stresu..

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

jess - brawo za wizytę.. jestem w lekkim szoku,że następny ktosiek nie chciał się pokazać

Straszne !!! Biedny mąż koleżanki
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:32   #3702
Mravka
Zadomowienie

Kurczę, zjadło mi cześć odpowiedzi
Jess gratuluje udanej wizyty i uparciuszka Najważniejsze jednak,że wszystko jest dobrze I super,że znalezliście w końcu mieszkanie, napiszesz coś wiecej?
Trzymam kciuki za dzisiejszą sprawę

beaciorq ja Ci powiem jak to wyglądało u nas ze spaniem z dzieckiem. Pierwsze niecałe 2 tyg spał z nami w sypialni, ale dla mnie to był kosmos. Miałam/mam tak czujny sen,że wystarczyło,że głośniej odetchnął,a ja się budziłam. Doszłam do wniosku,że na dłuższą metę nie dam tak rady. Przenieśliśmy Go do pokoju za ścianą dosłownie także bez problemu słyszałam jak sie budził. Minusem jest konieczność chodzenia do pokoju obok. Dla mnie to jednak było zbawienie,bo musiałam wstać, obudzić się. Nie byłabym w stanie karmić na leżąco,bo wiem,że zasnełabym. Ja osobiście wolałam karmić w fotelu na siedząco-tak mi było wygodniej. Po prostu musicie sobie "potestować" różne rozwiązania,bo trzeba wszystko dopasować do własnych potrzeb.
Teraz niestety z konieczności drugi będzie spał z nami w sypialni dopoki nie zacznie w miarę normalnie sypiać w nocy- wtedy przeniesiemy do brata
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2015-03-10, 09:34   #3703
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

wow,ale wypasione. Suuuper. Ja gdzieś jeszcze widziałam takie wybajerzone http://szpargaly.pl/styl-zycia/lozko-ze-zjezdzalnia/ . W sumie przypomina mini sale zabaw

Co do ubranek z Reserved też mam takie spostrzeżenia. Nacięłam się już kilka razy i przestałam kupować.

Iii ubranka jakie ładnie upolowałaś! zazdroszcze,że masz tak dobrze zaopatrzonego lumpka. Naprawdę śliczne te rzeczy

może organizm sie upomina żeby wyrównać te niedobory snu,które zrobiłaś do tej pory

Aaaa i piękne te ubranka zakupiłąś! Tyle jest uroczych zestawów dla Małej Księżniczki. Zuzka/Julka będą wyglądały obłędnie!

Co do różnicy wieku to u mnie sąsiadka jest teraz w ciaży(córa końcem lutego skończyła rok) i ma termin na maj. Także ma teraz wesoło. Biedna ma już spory brzuszek,a tu Mała zaczyna dreptać,więc trochę sie nalata.

hehe jest takie słodkie oczekiwanie i ekscytacja w tym wszystkim. Choć mi się zdarza jeszcze czasem zapomnieć,że jestem w ciąży. To chyba wynika z natłoku zajęć.
Pamiętam pierwsze chwile w domu ,położyliśmy Małego w łóżeczku i kolejna myśl "co teraz z Nim tu robić?"

Przetrwałam nalot rodzinny! Spaliśmy jak śledzie(dobrze,że to tylko jedna noc. Wszystko się udało bez wtopy(ufff). Tort(w zał).naprawde smakowity i mogę spokojnie polecić.
Jak śpiewaliśmy Małemu Sto Lat to oczy i buzia tak Mu się śmiały jak nigdy. Przy jedzeniu tortu sam z siebie wypalił " dziekuje za urodzinki" , a potem się przytulił i dodał " dziękuje za piękny tort mamusiu". No po prostu się rozpłynęłam!

Piękny ten tort!!!
Nie lubię tortów i nigdy nie jem, ale tego Twojego chętnie bym zjadła
Stary 2015-03-10, 09:35   #3704
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
podpisuje sie pod tym. Plany to jedno,a dzieć swoje. Trzeba sie przygotować na każdą ewentualność
Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Mravka, ale piękny tort! Chyba jeszcze ładniejszy niż poprzedni
dziękuje. Przyznam,że sama byłam zaskoczona efektem końcowym
Tak chyba zdecydowanie lepsiejszy i TZ mówi,że smakowo też ten Mu bardziej podszedł

kasperka jak tam przymiarki do auta?
Stary 2015-03-10, 09:37   #3705
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cześć Kobitki
W końcu się obudziłam i za oknem piękne słoneczko. Aż chce się więcej
vea7 a mogłabyś podać linka do tego materacyka z ikei? Bo tam jest dużo różnych, a chciałabym wiedzieć który polecasz.
Ja właśnie się zastanawiam nad łóżeczkiem. Czy przydatna jest Regulacja wysokości materaca na TRZECH poziomach ? Przerażają mnie ceny łóżeczek w Irlandii. A może któraś ma jakieś łóżeczko z Ikei i mogłaby polecić?
Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Witam z rana.
Widzę, że rozmawiacie o wózkach. Ja nic nie doradzę, bo mam wózek po córci. Takiego starszego Adbora, ale wszędzie nim przejadę, duże pompowane koła, przekłada na rączka i mi pasował. Teraz tylko za jakiś czas muszę go ściągnąć ze strychu i zobaczyć czy się jeszcze nadaje. Jak nie będzie się już nadawał to pomyślimy nad innym.

Idę ogarniać się na wizytę. Proszę o kciuki.
Powodzenia na wizycie
Cytat:

my wybraliśmy taki wózek z Tako...
Najpierw mieliśmy brać Zagme ale Gosia była wczoraj u producenta i go widziała... mówi że w miarę ok ale fotelik do bani... Potem była w tako i juz kupiła. Ponoć bardzo fajny itd... więc też go chcemy kupić...

Czarny w kropki białe. Cena bardzo fajna 1518zl w Sosnowcu...
Ale ładny ten wózeczek. ach TŻ by się nie zgodził na taki;d
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 09:40   #3706
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Cześć Kobitki
vea7 a mogłabyś podać linka do tego materacyka z ikei? Bo tam jest dużo różnych, a chciałabym wiedzieć który polecasz.
Ja właśnie się zastanawiam nad łóżeczkiem. Czy przydatna jest Regulacja wysokości materaca na TRZECH poziomach ? Przerażają mnie ceny łóżeczek w Irlandii. A może któraś ma jakieś łóżeczko z Ikei i mogłaby polecić?

Powodzenia na wizycie

Ale ładny ten wózeczek. ach TŻ by się nie zgodził na taki;d
co do regulacji to ja sie wypowiem jak to było u nas.
Komplet mebli odkupiliśmy i łożeczko miało 2 poziomy regulacji. Ja jestem wysoka. Zdecydowanie był moment,że przydałby mi sie ten "środkowy"poziom, bo cieżko mi sie było(po CC jeszcze) schylać na sam dół po już nie tak lekkiego dziecia(a nie ukrywajmy schylać sie będziesz często)Jasne obejdzie się bez 3, w końcu dałam radę na 2. Jednak jakbym miała wybór i nie wiązałoby się to z dużą różnicą w cenie to osobiście brałabym z 3.
Stary 2015-03-10, 09:49   #3707
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Aha czyli jak coś można sie ratowac adapterem ooo jaki fajne jest to forum
Tyle, że nie wiem czy do każdego wózka są adaptery do każdego fotelika to już pewnie trzeba w sklepie z wózkami zapytać - na pewno są "obcykani"
Stary 2015-03-10, 10:25   #3708
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z rana.
Widzę, że rozmawiacie o wózkach. Ja nic nie doradzę, bo mam wózek po córci. Takiego starszego Adbora, ale wszędzie nim przejadę, duże pompowane koła, przekłada na rączka i mi pasował. Teraz tylko za jakiś czas muszę go ściągnąć ze strychu i zobaczyć czy się jeszcze nadaje. Jak nie będzie się już nadawał to pomyślimy nad innym.

trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja u nas slonko swieci tak pieknie mam nadzieje ze popoludnie bedzie tez cieple i piekne... Ja wczoraj rozpoczelam 19tydz. Juz juz niedlugo polmetek ;-) mam nadzieje ze na nastepnej wizycie poznamy mego ktosia ;-) juz nie mozemy sie doczekac zwlaszcza Lukasz bo juz popada w szal i chcialby wszystko kupowac dla konkretnej plci ;-) wizyta dopiero 31 po poludniu wiec jeszcze poczekamy...
Cytat:
hej laseczki

widzę że humorki dziś dopisują
wczoraj dostałam energii i ogarnęłam balkon, wyszorowałam, kwiatuszki posadziłam i liczę na to że nie będzie przymrozków
wyszorowałam okno w dużym pokoju.... jej kto wymyślił okna na całą ścianę??? 3 duże + balkon... zmieniłam firanki, pościel i padłam

dziś już od 6 na nogach, leciałam rano na badania toxo, krew, mocz i jutro do gin...
\wow ty to szalejesz.. ja jesli pogoda sie utrzyma to tez dzis umyje okna i moze balko jak nie to jutro.. bedzie jedno z glowy

Cytat:
dokladnie tez tak mysle

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Piękny ten tort!!!
Nie lubię tortów i nigdy nie jem, ale tego Twojego chętnie bym zjadła
noo to samo pomyslalam sliczny torcik ja za tortami nie przepadam ale ten bym skosztowała!!
Stary 2015-03-10, 10:29   #3709
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
podpisuje sie pod tym. Plany to jedno,a dzieć swoje. Trzeba sie przygotować na każdą ewentualność

dziękuje. Przyznam,że sama byłam zaskoczona efektem końcowym
Tak chyba zdecydowanie lepsiejszy i TZ mówi,że smakowo też ten Mu bardziej podszedł

kasperka jak tam przymiarki do auta?

Jeszcze nie mialam zadnej jazdy probnej ;
Teraz mam w koncu glowe troche wolniejsza od zamartwiania sie, wiec musze pojezdzic i decyzje podjac
Stary 2015-03-10, 10:49   #3710
fiona27
Zakorzenienie

Cześć laski

Taka piękna pogoda, a mi smutno

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
A ja dziewczyny sie coraz cześciej i coraz bardziej śpiąca robie... Jak na początku były nieprzespane noce tak teraz o 19.00 mi juz oczy lecą... A i o 15.00/16.00 kryzys mam...
Teraz będziesz odsypiała te nieprzespane noce
Ja zasypiam w minutę Przychodzi godzina 20-21 i lulu .
Cytat:
Witam z rana.

Kciuki oczywiście

Cytat:

Widzę, że nie tylko ja nie do końca zachwycam się reserved, a raczej materiałami, bo wzory mają super

A torcik przepiękny, uwielbiam ciasta

Wy tu o wózkach, a ja chyba do porodu nie kupują, bo mam gondolę i chcę kupić samą spacerówkę, która mi się nie przyda na razie. Za to mam problem, bo musze kupić fotelik i nie wiem do którego stelażu wózka dopasować czy do gondoli czy do spacerówki No i mam chęć na tego x landera, ale nie wiem czy xa czy x -move.
Stary 2015-03-10, 10:56   #3711
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, że tak.
Zarówno zarobki, jak i wydatki sa zupełnie inne, dlatego nie warto przeliczać ile co by kosztowało w pl

Już nie taka chudzinka choć nie narzekam jakoś bardzo na wagę
Obecnie 62-62,5 kg i prawie 170 cm.
To ładna waga, zazdroszczę, to moja wymarzona

Ja przytyłam 2,5kg, waga stoi w miejscu, mimo coraz większego brzuszka

Cytat:
Nie caly czas karmilam cyckiem wiec nie moglam sie odchudzac

no ale ponad 12 zgubilam w pierwszym miesiacu po porodzie
no i ja mam tendencje do tycia i jak chce schudnac to musze zdecydowanie ograniczac ilosc jedzenia i cwiczyc duzo a na to teraz nie mam ani czasu, ani sily
Oo mam to samo, tendencja do tycia ogromna, a zrzucenie tego to koszmar, ale cóż się nie zrobi dla tego małego uparciuszka

Cytat:
A mówią, że jak się karmi cycem, to szybciej o spadek wagi . Ale wiadomo na każdego działa co innego.
Tak jak piszesz po drugim dziecku będzie większa motywacja do zrzucenia [COLOR="Silver"]

A ja wcinam pełne chemii truskawki
Też wczoraj jadłam z jogurtem naturalnym i cukrem

Cytat:
Jestem spowrotem z Wami

Cytat:

Wzruszyłam się normalnie ! Słodko

Cytat:
Kurczę, zjadło mi cześć odpowiedzi
Jess gratuluje udanej wizyty i uparciuszka Najważniejsze jednak,że wszystko jest dobrze I super,że znalezliście w końcu mieszkanie, napiszesz coś wiecej?
Trzymam kciuki za dzisiejszą sprawę

beaciorq ja Ci powiem jak to wyglądało u nas ze spaniem z dzieckiem. Pierwsze niecałe 2 tyg spał z nami w sypialni, ale dla mnie to był kosmos. Miałam/mam tak czujny sen,że wystarczyło,że głośniej odetchnął,a ja się budziłam. Doszłam do wniosku,że na dłuższą metę nie dam tak rady. Przenieśliśmy Go do pokoju za ścianą dosłownie także bez problemu słyszałam jak sie budził. Minusem jest konieczność chodzenia do pokoju obok. Dla mnie to jednak było zbawienie,bo musiałam wstać, obudzić się. Nie byłabym w stanie karmić na leżąco,bo wiem,że zasnełabym. Ja osobiście wolałam karmić w fotelu na siedząco-tak mi było wygodniej. Po prostu musicie sobie "potestować" różne rozwiązania,bo trzeba wszystko dopasować do własnych potrzeb.
Teraz niestety z konieczności drugi będzie spał z nami w sypialni dopoki nie zacznie w miarę normalnie sypiać w nocy- wtedy przeniesiemy do brata
Mieszkanie 2 pokojowe, ale bardzo rozstawne, kuchnia z jadalnią i łazienka. Nie jestem jakoś strasznie zachwycona, ale chciałam to mieć za sobą już i się zdecydowaliśmy. Jedyny minus to 3 piętro, ale schody fajne, że nie czuć, że się wchodzi tak wysoko
Miejsce na łóżeczko maluszka przy naszym będzie, więc to było czynnikiem, który mnie przekonał
Pralka otwierana od przodu, o taką mi chodziło, a w większości mieszkań, które oglądaliśmy była otwierana od góry, a taka to masakra jak dla mnie Mieliśmy taką teraz i już dziękuję. (mieszkanie w pełni umeblowane i właściciele nie zgadzają się na wyniesienie mebli, dlatego wszystko musi zostać, więc pralka była dla mnie bardzo ważna.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Cześć laski

Taka piękna pogoda, a mi smutno
Czemu Ci smutno ??

Ja zaraz wychodzę i jedziemy po... ehh
Stary 2015-03-10, 11:12   #3712
fiona27
Zakorzenienie

Jess jak nastawienie psychiczne ? Ładna pogoda to i nastrój w miarę czy się mylę ?

A czemu smutno ? Bo tęsknie za mężem i już mam dosyć, a gdzie tu do jego powrotu do domu.... Jedyne 3,5 miesiąca, oj ciężko będzie
Stary 2015-03-10, 11:21   #3713
vea7
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
vea7 A jak sobie spacerówka radzi dorównuje typowym wózka spacerowym?
My jesteśmy mamusie sierpniowe tak że zima w gondolce, a na wiosne juz spacerówka.
Czy lepiej zainwestować w porzadna spaacerówkę ?
Cytat:
Ale co rozumiesz przez "typowa spacerówka"?
Xlander mam w opcji 2 w 1 czyli ma wpinaną gondolę i spacerówkę - to normalny wózek z jednym stelażem, czyli dla mnie właśnie typowy
Podejrzewam, że malucha w zimie jeszcze w spacerówkę będziesz przesadzała.
Spacerówka jest rozkładana na płasko, ma przedłużaną budkę, dzięki czemu można nieźle osłonić przed wiatrem, no i coś, co ja nazywam "owiewką", czyli dopinaną do siedziska osłonę na całe nóżki - osłona kończy się w okolicy pasa/piersi dziecka. W zimie Żuk jeździł w zimowych ciuchach i owiewce, ewentualnie do spania przykrywałam go dodatkowo kocykiem.
W ramach ocieplacza można dokupić mufkę

O fotelikach juz pisałam, nie każdy fotelik pasuje do każdego wózka. Część można bezpiecznie montować na adapterach (warto znaleźć na stronie producenta info, które foteliki są sprawdzone jako bezpieczne połączenie). Do x-landera pasują foteliki maxi cosi - montuje się je na specjalnych adapterach - do kupienia razem z wózkiem.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Cześć Kobitki
Mam ten Vyssa Skont bałam się trochę pianki, ale się nie odkształca, nie zwija, a pokrycie można zdejmować i prać.

U mnie się nie przydała, to znaczy nie przydał się pierwszy poziom, bo LifeNest wystawał wtedy poza łóżeczko. Korzystałam z drugiego i trzeciego poziomu. Gdyby nie LifeNest, to z samej góry na pewno bym korzystała
Jełsi chodzi o Ikeę, to wszystkie są ok - może poza tym najtańszym, bo ono też najmniej stabilne. Zależy na czym Ci zależy - ja chciałam opuszczany bok, co mocno zawęziło pole manewru. Musisz zdecydować, czy chcesz wyjmowane szczebelki, czy szufladę, czy opuszczany bok, czy po prostu łóżeczko i wtedy szukać

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-10, 11:24   #3714
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Jess jak nastawienie psychiczne ? Ładna pogoda to i nastrój w miarę czy się mylę ?

A czemu smutno ? Bo tęsknie za mężem i już mam dosyć, a gdzie tu do jego powrotu do domu.... Jedyne 3,5 miesiąca, oj ciężko będzie
Bardzo biedna jestes ze bez meza ja za moim tesknie jak go nie ma a pracuje tylko po 8godzim i wraca o 15, a takto siedze sama w pustym domu, potrafie sobie wyobrazić co czujesz, a macie możliwość porozmawiania na Skype?

Dziewczyny co do wagi, to ja odkad pamietam wazylam 55 kg przy 172 cm i nie mogłam przytyć wystarczylo, ze zaczelam spotykac sie z tż i w ciagu roku spaslam sie o 10 kilo kolacyjki, lody, fast foody zrobiły swoje potem marzyłam zeby spasc do 60 kg ale udalo mi sie tylko do 62 no i zaszlam w ciaze i od razu schudlam do 60 :p

Dzis przespalam całą noc i obudzilam sie przeszczesliwa. Bez pobudek z powodu mdlosci i podjadania, a siku tylko raz kolo północy. Jest tak cieplutko, ze chyba posiedze na balkonie z kindlem i w koncu cos poczytam

Milego dnia kochane
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 11:28   #3715
asienka_182
Rozeznanie

No ja też właśnie zaraz się ogarniam i później na miasto taka piękna pogoda ze nie chce sie siedziec w domu ) oby juz tak zostało tylko było coraz cieplej
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 11:58   #3716
kasperka
Zakorzenienie

fiona27 domyślam się, że Ci ciężko
Mój jak wyjedzie na kilka dni to wytrzymać bez Niego nie umiem i smutno mi itd...
Tulę mocno
Myśl o tym jak będzie pięknie, gdy wróci
Stary 2015-03-10, 12:12   #3717
mms_22
Zakorzenienie

Mravka Ty zdolniacho! piękny tort

Cytat:

Patrząc na Twoją fotkę w K to nie wiem, albo byłaś mega chuda zanim zaszłaś, albo te dodatkowe kg masz hmm własne gdzie
No właśnie ja sama nie wiem... Bo wydaje mi się, że oprócz tego, że zniknęła m gdzieś talia, to nie zmieniłam się wiele... fakt faktem w jeansy ledwo wchodzę, ale jakoś te dodatkowe kg tak mi się równomiernie rozkładają na całym ciele, że nie widać dużej różnicy oprócz brzuszka, który w końcu rośnie no i piersi

Cytat:
Ja niby od 11-13, wiec jeszcze moge jesc bez odmawiania sobie
Ja bez względu na to ile ważę - nie odmawiam sobie może też dlatgo, że jestem wysoka i tych dodatkowych kg nie widać tak jak pisałam aleeee.... teraz jest czas łakomstwa i tycia Odchudzała będę się po porodzie a powiem Wam, że chętnie zapiszę się na jakąś zumbe lub coś w tym stylu wszyscy się śmieją, że przy dziecku nie będę miała na to siły, ale ja właśnie uważam, że do będzie dobry pretekst do oderwania się od codzienności, bo choć dzieci są cudne i najukochańsze, to na pewno dają nieźle w kość zresztą ja już mężowi oznajmiłam, że 2x w tygodniu mam wychodne wieczorami tak na 2h Nie protestuje póki co

Cytat:
ja też właśnie szukam wózka 2w1

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-10, 12:19   #3718
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Mravka Ty zdolniacho! piękny tort

No właśnie ja sama nie wiem... Bo wydaje mi się, że oprócz tego, że zniknęła m gdzieś talia, to nie zmieniłam się wiele... fakt faktem w jeansy ledwo wchodzę, ale jakoś te dodatkowe kg tak mi się równomiernie rozkładają na całym ciele, że nie widać dużej różnicy oprócz brzuszka, który w końcu rośnie no i piersi

Ja bez względu na to ile ważę - nie odmawiam sobie może też dlatgo, że jestem wysoka i tych dodatkowych kg nie widać tak jak pisałam aleeee.... teraz jest czas łakomstwa i tycia Odchudzała będę się po porodzie a powiem Wam, że chętnie zapiszę się na jakąś zumbe lub coś w tym stylu wszyscy się śmieją, że przy dziecku nie będę miała na to siły, ale ja właśnie uważam, że do będzie dobry pretekst do oderwania się od codzienności, bo choć dzieci są cudne i najukochańsze, to na pewno dają nieźle w kość zresztą ja już mężowi oznajmiłam, że 2x w tygodniu mam wychodne wieczorami tak na 2h Nie protestuje póki co

ja też właśnie szukam wózka 2w1

Ja jestem niska, ale nie narzekam też
Póki co tylko mi brzuszek widać i piersi są większe
Zobaczymy jak dalej będzie, ale jeśli nawet przytyje dużo to właśnie po porodzie chcę się wziąść za siebie Z mężem już też umówieni jesteśmy, że do siłowni będę wychodzic, a On w tym czasie z małym
będzie
Stary 2015-03-10, 12:20   #3719
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Bardzo biedna jestes ze bez meza ja za moim tesknie jak go nie ma a pracuje tylko po 8godzim i wraca o 15, a takto siedze sama w pustym domu, potrafie sobie wyobrazić co czujesz, a macie możliwość porozmawiania na Skype?

Cytat:
fiona27 domyślam się, że Ci ciężko
Mój jak wyjedzie na kilka dni to wytrzymać bez Niego nie umiem i smutno mi itd...
Tulę mocno
Myśl o tym jak będzie pięknie, gdy wróci
Dzięki dziewczyny

Mamy możliwość rozmów na gg, ale co z tego
Najgorzej jak przychodzi wiosna ludzie rodzinami na spacerkach przed domem coś robią, a ja będę sama. Myślałam, ze na moje 30 urodziny w maju pojedziemy sobie na weekend nad morze, a tu du.pa spędzę ten dzień pewnie w domu z synkiem eh...
Stary 2015-03-10, 12:26   #3720
beaciorq
Zadomowienie

Mms tez lubie zumbe ale tylko przed kinectem bo w grupie czuje sie jak pokraka jakos tak nie wygladam chyba korzystnie a w domu przynajmniej nie mam przed soba wielkiego lustra życzę nam zebysmy miały sile po porodzie jeszcze na ćwiczenia :p
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości