|
|
#3632 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7
|
|
|
|
#3633 |
|
Zadomowienie
|
Weron, co prawda ja nie Santi, ale szybko podsumuję:
o pępku tylko tyle, żeby nie zakrywać, nie moczyć i przecierać gazikiem/patyczkiem z octaniseptem (ale bez nazwy) O zmianie pieluszki tyle, że zawsze myjemy od brzuszka w kierunku plecków, żeby nie przenosić bakterii w okolice cewki; żeby wyjąć pieluszkę: 4 palce na brzuszek i przednią stronę uda, kciukiem obejmujemy udo i tak unosimy dziecko na jednym boczku, potem to samo na drugim i wysuwamy pieluszkę. Tak samo wsuwamy świeżą. Dziewczyna zalecała natłuszczanie pachwin i pupy. Pieluszka zapięta nie za ciasno - mają się zmieścić dwa palce.
|
|
|
|
#3634 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3635 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3636 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym, mam za dużo ciuszków Cytat:
Cytat:
Giętkie i małe, to się od byle czego nie połamie.
|
|||
|
|
|
#3637 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
są nadal. |
|
|
|
|
#3638 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Lily ja poniedziałkowego odcinka m jak miłość specjalnie nie oglądałam, żeby się nie dołować.... Też mam problem z chrzestnymi. Mam jedną siostrę, która co prawda nie ma rozwodu, ale nie jest z mężem... I nie wiem sama, co zrobić. Niby matka chrzestna ma być przykładem dla dziecka... Pod względem duchowym, tak jak pisze Myko, nie powinnam jej brać pod uwagę. Ale nie chcę żadnej bratowej na chrzestną ![]() Martuss za wizytę ![]() Pati świetne wiadomości Kciuki za szybkie wyjście ze szpitalaRuskaa ja wyjście w razie gorszej pogody kupiłam właśnie takiego ciut grubszego pajacyka z kapturkiem. A pod spód, hmm jakieś bodziaki i cieniutki pajacyk może Myko gratki za 31 tydzień, chętnie wezmę te 3 co chcesz oddać ![]() Ola ale pech... ciężarnej mogli darować ![]() Baset a próbowałaś tą laktulozę?? U mnie na zaparcia trochę pomaga Capriola świetne wieści kciuki za wyjścieWeron ale Twoja siostra ma unieważnienie ślubu kościelnego?? I nie przysługują jej sakramenty?? Dziwne Mój znajomy też ma taki "rozwód kościelny" i on może brać drugi raz ślub, tylko ta "winna" strona nie.Mimi spokojnie, myślę, że to nie wody Mi zaczęły się sączyć wody właśnie przy sikaniu I to wyglądało tak, że usiadłam na wc i jeszcze nie zaczęłam sikać, a tu coś leci Se myślę, co jest?? Próbowałam zacisnąć mięśnie, żeby nie leciało, ale się nie dało![]() Jagodowa pępek zwykle odpada w ciągu 1-2tyg, ja w tym czasie zakładałam pajacyki albo kaftanik i śpiochy. Spodenki bym odpuściła, niech powietrze sobie swobodnie dochodzi Dalej mnie gardło boli |
|
|
|
#3639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zapomniałam jeszcze o rożku, otulaczu, moich koszulach które już są ogarnięte, i pewnie jedna pralka to będą czapeczki i skarpetki
|
|
#3640 |
|
Konto usunięte
|
A ja oglądalam tamten odcinek i wylam a tz się patrzył jak na idiotke. Ale cicho siedział, taki zamulony. Znając jego pewnie myślał jak by się zachowal na jego miejscu.
|
|
|
|
#3641 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Coś nadrobiłam ale cięzko sie wbić. Nie bujcie sie krzywdy dziecku nie zrobicie. Raz c zy dwa zrobicie nieporadnie cos ale za chwile nabierzecie wprawy. Własnie pisze liste co musze dokupić i szukam otulacza. Motherhood ma bardzo fajne a czy jakies inne ktoś cos znalazł i może polecić? |
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja dzidzia chyba bardziej kocha tatusia niz mamusie :-D
|
|
#3643 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3644 |
|
Konto usunięte
|
Myszonka a co z Twoim tv? :p
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mamy i nie oglądamy tv z wyboru
|
|
|
#3646 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3647 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musze kupić śpiochy i kaftaniki na początek, a potem polecimy ze spodenkami - a spodenki tak bardzo mi się podobają u niemowlaków Też mamy problem z chrzestną - tzn. chrzestnym będzie mój brat (już jest z tego powodu baaardzo dumny! ) a na chrzestną pojęcia nie mam... tż nie ma siostry, nie wiem kogo poprosimy. ale jest jeszcze dużo czasu, myślę że ktoś do głowy jeszcze przyjdzie ![]() Cytat:
|
|
#3648 |
|
Konto usunięte
|
Albo że zagniote w łóżku jak z nami bd spać, ale moja mama twierdzi że nie ma opcji, żebym zagniotla, że instynkt zadziała
, ciekawe czy tz też bd potrafil delikatniej spać? |
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ja nadal w syfie remontowym, bez kuchni ![]() Przeleciałam Was na szybko ![]() Wczoraj zamówiłam kocyk tkany chabrowy oraz torbę na wózek z Color Stories ![]() http://colorstories.pl/produkt/kocyk...zika-chabrowy/ http://colorstories.pl/produkt/torba...ino-bag-mieta/ Moja przyjaciółka uszyje mi ochraniacz na kosz wiklinowy, bo te wszystkie falbaniaste cuda mnie nie przekonują ![]() Ola, u mnie problem z imieniem nadal Tak długo już to rozkminiamy, że nic nas nie przekonuje do końca Możliwe, że jednak będzie Tymoteusz, ale to nic pewnego - a ja już chcę się określić, bo chcę córę przyzwyczajać do braciszka o konkretnym imieniu ![]() Hania, czy coś wiadomo z łożyskiem? Dziewczyny, spokojnie z tym przewijaniem Każda da radę, pierwszy czy drugi raz będzie nieco niezdarny, ale na pewno nie zrobicie dziecku krzywdy ![]() Polecam taką metodę - dla noworodka też jest super, tutaj akurat jest starsze dziecko: https://www.youtube.com/watch?v=blTbNPn0pV0 |
|
|
|
#3650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny- przepraszam- pomyliło mi się/ źle się wyraziłam. Moja siostra ma tylko rozwód cywilny- unieważnienia małżeństwa nie ma. Chciała się o to starać- chociażby ze wzgledu na te sakramenty, ale jakos odpuściła- za długo to wszystko by trwało...Tym bardziej, że mąż nie chciał dać zwykłego rozwodu cywilnego. PRZEPRASZAM ZA MÓJ BUDYŃ W nagrodę jak tż przyjedzie częstuję wszystkich lodami
|
|
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
Co do chrzestnych, też mam problem.
Z moim bratem...bo jeśli nie weźmie ślubu, nie będę mogła go wziąć ...
|
#3652 |
|
Konto usunięte
|
Ja samą bd musiała bierzmowanie zrobic, żeby ochrzcic... Bo pewnie się przywali że nie mam
|
|
|
|
#3653 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Cytat:
![]() Baset, chyba Ty pytałaś a propo zaparć, to mi gin mówił, że można sobie na czczo jabłko pokrojone w cienkie plasterki usmażyć na oliwie i zjeść albo standardowo Laktuloza.Mam dziś dzień lenia, zrobię obiad i idę do wyra Jeszcze jakoś pogoda się pogorszyła
Edytowane przez Sylvie_91 Czas edycji: 2015-03-11 o 11:28 |
|
|
|
|
#3654 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wlasnie tz mogl byc chrzestnym .ale z tego co wiem do.komunii nie moze przystapic. A teraz nie wiem jak ja bo mieszkamy razem przed slubem inie woem czy ksiadz da mi rozgrzeszenie i czy moge przyjac komunie |
|||
|
|
|
#3655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry dzień...
Idę zrobić śniadanie synusiowi, ale coś mnie podwozie boli
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Wracając do tematu ubrania na wyjście ze szpitala.Chciałabym założyć to co na zdjęciach no i wiadomo jakaś czapeczka kocyk. I co jeszcze bo to będzie za cienko chyba
![]()
Wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546 Edytowane przez SzaraaMyszka Czas edycji: 2015-03-11 o 11:34 |
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
My to.mamy przeczucia ja dziekuje;/
|
|
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym ewentualnie przygotowała do tego zestawu dodatkową bluzę z kapturem, można jej potem nie wkładać. Właśnie przyszedł mi ten kocyk - wczoraj zamawiałam Jest ekstra! I ślicznie zapakowany |
|
|
|
|
#3660 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

Poza tym, mam za dużo ciuszków
w kazdym razie dostalam jakies leki na poprawienie przeplywow, maly lobuz zrobi mase i spadamy
mam nadzieje ze w piatek nas wypuszcza takze trzymajcie kciuki
są nadal. 

Mi zaczęły się sączyć wody właśnie przy sikaniu

), przy zmianie pieluchy przemywanie wacikiem z wodą i smarowanie fałdek/zagięć kremem..
Musze kupić śpiochy i kaftaniki na początek, a potem polecimy ze spodenkami - a spodenki tak bardzo mi się podobają u niemowlaków