|
|
#2342 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015, część V :)!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia mój miał 500g w 23tc a to był równo 50 centyl. Julek był zawsze mniejszy i mały się urodził. Najważniejsze żeby mieścił się w normach dla danego tc, na parenting.pl masz normy podane.
|
|
|
|
#2344 |
|
Raczkowanie
|
Wydaje mi sie ze wlasnie w trakcie i podczas karmienia nasze biusty potrzebują dobrego stanika zeby były dobrze podtrzymane i skóra sie nie rozciągała i przy okazji plecy tez maja lżej
|
#2345 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
wiecie co się okazało.. znajoma miała dać nam wózek, ale wczoraj mi powiedziała, że ma zepsute kółko, nie ma torby, ani nosidełka, a do tego miała gondolę w piwnicy bez żadnego okrycia i jej kotka wsadziła tam swoje małe jak się okociła.. mam teraz takie mieszane myśli, bo nastawiłam się na to, że dostaniemy ten wózek (no miał być w super stanie, piękny) i teoretycznie skoro jest za darmo, to mogę to kółko naprawić, fotelik dokupić i gondolę wyprać, ale z drugiej strony boję się, że będzie ta gondola śmierdzieć kotami i chyba szukamy używanego wózka 3w1..
|
|
#2346 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też pogoda do d..y Cytat:
Cytat:
![]() Podziwiam was, że macie ochotę na przytulanki. Ja, jakoś tak nie mogę,jak mi się dziecko w brzuchu rusza blokadę psychiczną mamCytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wczoraj tak pięknie na dworzu a dziś, masakra. Mały mój nadal leniwy...już nie mam pomysłu jak go rozbudzić... |
|||||
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Kejtice no lipa trochę... Może najpierw zobacz w jakim jest stanie. Nosidelko z kompletu wozkowego to najczęściej słaby pomysł wiec wgnie tak czy siak lepiej dokupić
![]() A reszta może jest do ogarnięcia. Moze można ściągnąć orbicie z gondoli i zaniesc do pralni chemicznej?
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2349 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie tez dzis brzydko, spałam dzis 11 godzin masakra co sie dzieje nigdy tak nie miałam powiem Wam, ze ja czasami miałam ochotę, ale moj maz zaczyna miec blokadę odkąd moj brzuszek sie juz wyraźnie uwidocznił, mowi, ze tam jest dziecko, ze ciało by chciało, ale głowa mu co innego mowi, i po próbach nic z tego nie wychodzi
|
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Mój poprzednio zaczął mieć dopiero na 2-3 tygodnie przed porodem
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsze
no jest, ale to przeciez w niczym nie przeszkadza, trochę mi smutno, nigdy nie było z tym problemu, ja tez potrzebuje uwagi, nie jestem tylko mama, ale tez kobieta
|
#2354 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziś przyszedł i jest extra. To będzie jedyne miejsce koło łóżeczka gdzie będę mogła coś włożyć więc mega mi się przyda.
|
|
#2355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupię porządny ale bez brafiterki ![]() Cytat:
ale cóz..
|
||
|
|
|
#2357 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Princesika z jakiego materiału jest ten organizer?
|
#2359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też wróciłam od gina. Mała ma 1200, szyjka ok. Tylko z nerkami mam kłopot bo mam zastój/zator(?) nie wiem jak to on to nazwał.. Nie zapisał mi żadnych nowych leków tylko furagina, nospa zwiększyć dawkę. Noo, i ten skurcz w nodze to mówi, że rwa Skwitował to tylko tym, że mam w zasadzie wszystkie najgorsze dolegliwości ciążowe :brzydal : noo, super.Ale za to śmiał się, że po ciąży mała na pewno będzie aniołkiem i odpocznę
|
|
#2360 |
|
Konto usunięte
|
Country chyba spróbuję przekonać Tżta, że to nie ma sensu w naszym przypadku, zobaczymy czy mi się uda...
Tassia, ja ostatnio jadłam kaczkę z takimi jakby lanymi kluskami i było super, więc mam nadzieję, że z gotowanymi kopytkami pałki też będą smakowały Kejti ja bym chyba zrezygnowała z tego wózka, nie wiadomo czy się w ogóle części dostanie no i czy koszt nie przewyższy kupna jakiegoś używanego... Poza tym nie wiadomo czy kotka tylko przeniosła tam małe czy się przypadkiem nie okociła w nim, a wtedy smród jest niesamowity (odbierałam koci poród )Masija biedaku... Naprasowałam się, a Konrad wierzga teraz |
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba lepiej poszukać używanego wózka, albo kupić nowy, taki no name.
Części mogą przewyższyć koszt, a pewnego smrodku nawet po praniu się nie usunie.
|
#2362 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wizyt
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My kota wyganiamy, ale ciężko koleżanka ma trzy koty i jeden nauczył się spać z dzieckiem, teraz na nianię dodatkową, a jak mały się odkryje i marznie, to kotka.go okrywa sobą. Słodko to wygląda. Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam, wszystko ok. Szyjka zamknięta a te potworne bóle to dlatego że Misiek się zapiera nogami u góry i naciska główką na szyjkę
Gin wyraznie widziala, bo akurat w trakcie usg znów to zrobił a ja myslałam że tam zejdę z bólu Stwierdziła, ze jest bardzo silny, i może też naciskać na jakieś nerwy itp. dlatego taki ból... Bedzie z niego niezły agent coś czuje ![]()
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Prałam wczoraj używane ciuszki (przed porodem wypiorę jeszcze raz w dziecinnym) w zwykłym płynie do prania, ale bez płynu do płukania i po wyschnięciu są strasznie sztywne i nieprzyjemne w dotyku.
Na początku nie chciałabym używać płynu do płukania, boję się uczuleń.
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
szuuu odpocznę po porodzie
I tak się cieszę, że nie muszę leżeć ![]() Pytałam o wizyty, jak to będzie u mnie wyglądało to mówił, że pewnie co 3 tyg. ze wzgl. na moje bóle itp. Proszę więc o wpisanie mi wizyty na 1.04 , kaja? ![]() Tylko, żebym się nie dowiedziała w prima aprilis, że będzie chłopak ![]() Co do tż to mój na szczęście nie ma z tym problemu. Mówi, że niesamowicie mu się z takim brzuchem podobam a mała mu nie przeszkadza bo nawet o niej wtedy nie myśli ![]() fartuch noo!! To dobrze! Tzn. dobrze, że wszystko ok Będziesz miała strongmana ![]() wrrr... od chyba 2 miesięcy szukam torebki, żeby była z paskiem na ramię, bo przy małej nie wyobrażam sobie nosić moich torebek ![]() Taka normalna-nie za elegancka, nie za sportowa. I albo jak jest, to nawet formatu a4 nie zmieści albo cholernie droga albo wielka i brzydka.
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-03-11 o 12:59 |
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że wszystko z szyjką ok.
|
|
#2368 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czesć
Cytat:
![]() Ponoć do niedzieli ma tak być. Miałam wczoraj chęć na małe conieco oo to lipa... U mnie jest teraz mega nawilżenie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja chciałąm z szufladą, ale bardzo często szuflady są odkryte albo mają białe przykrycie, co mi nie odpowiada. Ostatecznie kupiłam bez szuflady.
|
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
Czesć dziewczynki!!!
Nie ma mnie ostatnio, bo taka pogoda ładna, że ciągle na dworze jestem, spacerujemy z mala, latam po sklepach. Ogólnie korzystam póki jestem jeszcze na chodzi a na majówkę jeszcze sobie wymyśliłam wyjazd nad morze W poniedziałek miałam wizytę, z maluchem wszystko ok Ilonuś współczuję atrakcji nocnych a kiedy masz gina?Kejtice szkoda, że z tym wózkiem nie wyszło ![]() U nas kot nie ma wstępu do sypialni gdzie są rzeczy dziecka, łóżeczko itp. wolę nauczyć go tego teraz niż potem po porodzie jeszcze tym się przejmować |
|
|
|
#2370 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie wyganiam i nie będę, ew. później będę drzwi zamykała
![]() A myślałam, że tylko ja mam takie problemy, bo obiecywali takie seksy wspaniałe w II trym |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.

zeby tlumil odglosy.... 

Obudziłam się o 1:30 na siusiu, wracam do łóżka a tu nagle brzuch twardy jak skała, cały dół zaczyna boleć i zaczynają się skurcze. I to takie regularne, jeden odpuszczał, pół minuty przerwy i następny - w pewnym momencie pamiętam że powiedziałam do tż, że jak poród ma boleć mocniej to ja nie wiem jak wytrzymam... Miałam te skurcze przez całe 30 minut! Później brzuch zaczął się rozluźniać i tylko bezboleśnie twardniał co chwilkę i Mały zaczął się bardzo wiercić. Ale mieliśmy stracha 

[/RIGHT]

Kupię porządny ale bez brafiterki
06.09.2014