Mamusie Majowe 2015-cz.7 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-11, 11:45   #3661
dorka607
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7

Ja na wyjście mam dwa kombinezony- jeden cieplejszy na 56 a drugi polarowy na 62, więc zależy od pogody bo to jednak nie wiadomo. Tylko nie wiem czy ten na 62 nie będzie za wielki ?

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Hehe, ja naszczescie mam bluzy po 3-4 na każdy rozmiar (50,56,62) wiec raczej na początki wystarczy

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

O jaaaa, zobaczcie jak się dziecko poskładało

https://instagram.com/p/0ELM1Iy6a0/
Nasze maleństwa w brzuszku też tak są poskładane

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Hej, melduje sie ze szpitala, wczoraj mialam wszystkie badania, usg i ktg i ponoc wszystko ok. Tetno idealne, wymiary w normie ale brzuszek troche mniejszy, gin mowi ze jak mialam długie cykle to ciaza jest ciut mlodsza i to od tego..poza tym skoro ja bylam malutka to corka tez bedzie i taka jej uroda ze bedzie chudzielcem w kazdym razie dostalam jakies leki na poprawienie przeplywow, maly lobuz zrobi mase i spadamy mam nadzieje ze w piatek nas wypuszcza takze trzymajcie kciuki
Trzymamy cały czas
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 11:46   #3662
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Tylko że teraz nie wiesz, jaka będzie pogoda. W maju bywa mega gorąco
Ja bym ewentualnie przygotowała do tego zestawu dodatkową bluzę z kapturem, można jej potem nie wkładać.

Właśnie przyszedł mi ten kocyk - wczoraj zamawiałam Jest ekstra! I ślicznie zapakowany

Czyli gdyby było ciepło wystarczyłaby czapeczka i kocyk ?

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 11:46   #3663
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
A rożek też prasujecie?

Moja dzidzia chyba bardziej kocha tatusia niz mamusie :-D
chyba przelecę parą, żeby zlikwidować te zagniecenia i tyle

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Dzieki

Prasowalam

No wlasnie cos mi nie.pasowalo.

Wlasnie tz mogl byc chrzestnym .ale z tego co wiem do.komunii nie moze przystapic. A teraz nie wiem jak ja bo mieszkamy razem przed slubem inie woem czy ksiadz da mi rozgrzeszenie i czy moge przyjac komunie
my mieszkaliśmy z TŻ bardzo długo przed ślubem (5,5 roku). na komunię chrześnicy nie dostałam rozgrzeszenia (w maju 2013r.), nie przystąpiłam do komunii.. ksiądz powiedział, że przed samym ślubem obowiązuje nas jedna spowiedź, bo mieszkamy razem. poszliśmy w Nowy Rok do spowiedzi, rozgrzeszenie dostaliśmy, komunia przyjęta

kurde, dałyście do myślenia z tymi ubrankami do kikuta.. mam pełno pajaców, bo to wydaje mi się najpraktyczniejsze śpiochów nie mam praktycznie wcale, tak samo z kaftanikami..
jadę dzisiaj do pepco, może coś kupię w takim razie..

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 11:51   #3664
mzgz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość

Dokładnie, to przecież mały człowieczek. Ja też się bardzo boję, ale tż zawsze mi mówi (a to trochę wkurzające) że przecież będę matką, będę miała instynkt i swojemu dziecku nie zrobię krzywdy, że wszystko będę wiedziała. Poza tym nie tak łatwo dziecku coś połamać - przecież przy takim maleństwie wszystko robi się delikatnie i trochę intuicyjnie. Myślę że będzie dobrze, nie my pierwsze będziemy miały pierwszy raz z noworodkami do czynienia
Ja też sie boję jak to będzie z tym przewijaniem, wiadomo człowiek wszystkiego się nauczy ale zapewne te kilka pierwszych razy bedzie stresujące!! Jagodowa , jakby mi tak Tż powiedział to bym mu powiedziała że skoro taki mądry i się nie boi to niech on to robi od pierwszego dnia....no przecież będzie tata , instynkt chyba ma??!!

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Co do chrzestnych, też mam problem.
Z moim bratem...bo jeśli nie weźmie ślubu, nie będę mogła go wziąć ...
Apropo chrzestnych...tez mam problem, moje rodzeństwo ma już dzieci i sie powymieniali między sobą na chrzestnych ...i nie wiem. no ale ktoś sie musi znaleźć.

Byłam ostatnio w Tkmaxie i kupiłam pajaca który sie zapina na małe magnesy. Mówię Wam jaki patent, dosłownie sam sie zapina - idealny na noc nie trzeba szukać nap
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 11:55   #3665
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry dzień...

Idę zrobić śniadanie synusiowi, ale coś mnie podwozie boli tez mam wrażenie, ze wyląduje w szpitalu w poniedziałek po wizycie
Obyś się myliła

Cytat:
Wracając do tematu ubrania na wyjście ze szpitala.Chciałabym założyć to co na zdjęciach no i wiadomo jakaś czapeczka kocyk. I co jeszcze bo to będzie za cienko chyba
To zależy jaka będzie pogoda, bo jak chłodno to koniecznie musisz jeszcze mieć coś cieplejszego. Ja się nie zastanawiałam nad ubrankami, ale pewnie przygotuję 2 zestawy, na ciepły i chłodniejszy dzień

Kurde! Tż mi oznajmił, że pod koniec miesiąca ogarniemy sesję brzuszkową i mam znaleźć jakieś gadżety/temat przewodni. Ale ja nie mam zupełnie pomysłu na sesję domową

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 11:56   #3666
goskie89
Rozeznanie

Cytat:
Dobry dzień...

Idę zrobić śniadanie synusiowi, ale coś mnie podwozie boli tez mam wrażenie, ze wyląduje w szpitalu w poniedziałek po wizycie
Może nie będzie tak źle. Myśl pozytywnie ☺

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
goskie89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 11:57   #3667
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
Ja też sie boję jak to będzie z tym przewijaniem, wiadomo człowiek wszystkiego się nauczy ale zapewne te kilka pierwszych razy bedzie stresujące!! Jagodowa , jakby mi tak Tż powiedział to bym mu powiedziała że skoro taki mądry i się nie boi to niech on to robi od pierwszego dnia....no przecież będzie tata , instynkt chyba ma??!! :

Apropo chrzestnych...tez mam problem, moje rodzeństwo ma już dzieci i sie powymieniali między sobą na chrzestnych ...i nie wiem. no ale ktoś sie musi znaleźć.

Byłam ostatnio w Tkmaxie i kupiłam pajaca który sie zapina na małe magnesy. Mówię Wam jaki patent, dosłownie sam sie zapina - idealny na noc nie trzeba szukać nap
Haha najsmieszniejsze ze ja już tak mówiłam tż i on nie widzi problemu mówi ze to mały człowiek i do tego własne dziecko więc nie ma czego się bac trochę mnie tym uspokaja ale zobaczymy czy taki chętny będzie jak maluch już będzie
Stary 2015-03-11, 11:59   #3668
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
Ten sweterek boski!

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak się zastanawiam co ubrać takiemu maleństwu na wyjście ze szpitala, bo w sumie nic takiego nie mam tzn na kombinezon za ciepło, ale są takie pajace al'a kombinezon cienki i myślałam żeby takie kupić i ubrać na wierzch co wy planujecie ?
Mam ten sam problem. Za cholerkę nie wiem co ubrać na wyjście ze szpitala.. Jak zrobić, żeby się ani nie przegrzał, ani nie wyziębił
Wezmę kurteczkę w razie czego, kocyk i... nie wiem no

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość

Takie szczescie to tylko ja mam. Pizga, 2 przystanki bez biletu pojechałam i co? Wychodzić chcę i kanar portfel schudł o 90 zł i jeszcze musiałam jechać dalej jak kwit spisywała babka
Wrrrr z kijem dziś nie podchodzic
Ajjjj.. współczuję sytuacji

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
było ale w sumie czy coś nowego powiedzieli?
kikut dezynfekować (octenisept był użyty), przy zmianie pieluchy przemywanie wacikiem z wodą i smarowanie fałdek/zagięć kremem..
Ja wczoraj pytałam położnej o ten kikut.. I mówiła mi, że od niedawna są te zalecenia z Octeniseptem, prawdopodobnie dlatego, że wygrali jakiś przetarg :P Mówiła, że jeżeli przy pierwszym synu sprawdziła się metoda na sucho lub ze zwykłą przegotowaną wodą to, żeby to stosować, a jeżeli coś się będzie babrać to wtedy albo leko albo octenisept

Capriola właśnie do Ciebie chciałam PW pisać, jak się masz
super wieści! trzymam mocno mocno kciuki,żeby w piątek Was wypuścili i żeby wszystko było ok
P.S. cieszę się, że rozbawiła Cię moja historia o jajkach

Witam dziewczyny
Zaraz ruszam od mamy do siebie do domu. A tak mi się nieeee chceeeee...
W ogóle nie wiem czemu, ale zapomniałam Wam napisać wczoraj, że młody niestety tyłkiem ułożony i jeżeli do następnego usg się nie przestawi, to cesarka. Ale liczę na to, że jeszcze się ułoży odpowiednio, bo jakoś boję się tej cesarki, jednak przy naturalnym wiem, co mnie czeka, a cc mnie jakoś przeraża
Stary 2015-03-11, 12:04   #3669
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Haha najsmieszniejsze ze ja już tak mówiłam tż i on nie widzi problemu mówi ze to mały człowiek i do tego własne dziecko więc nie ma czego się bac trochę mnie tym uspokaja ale zobaczymy czy taki chętny będzie jak maluch już będzie
No właśnie, zobaczymy czy taki bohater bd

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Ten sweterek boski!

Mam ten sam problem. Za cholerkę nie wiem co ubrać na wyjście ze szpitala.. Jak zrobić, żeby się ani nie przegrzał, ani nie wyziębił

Ja wczoraj pytałam położnej o ten kikut.. I mówiła mi, że od niedawna są te zalecenia z Octeniseptem, prawdopodobnie dlatego, że wygrali jakiś przetarg :P Mówiła, że jeżeli przy pierwszym synu sprawdziła się metoda na sucho lub ze zwykłą przegotowaną wodą to, żeby to stosować, a jeżeli coś się będzie babrać to wtedy albo leko albo octenisept

super wieści! trzymam mocno mocno kciuki,żeby w piątek Was wypuścili i żeby wszystko było ok

Witam dziewczyny
W ogóle nie wiem czemu, ale zapomniałam Wam napisać wczoraj, że młody niestety tyłkiem ułożony i jeżeli do następnego usg się nie przestawi, to cesarka. Ale liczę na to, że jeszcze się ułoży odpowiednio, bo jakoś boję się tej cesarki, jednak przy naturalnym wiem, co mnie czeka, a cc mnie jakoś przeraża
Oby się przekrecil
Mój główkowo, mam nadzieję że już tak zostanie
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:05   #3670
mzgz
Rozeznanie

Cytat:

No właśnie okaże się...bo mój też tak czasem gada, co do moich różnych zmartwień...że no przecież to nie problem. Chyba trzeba ich zostawić w kilka dni po porodzie na godzinke lub dwie samych z noworodkiem... tylko że nawet wtedy nie przyznali by się że sr*li w gacie ze starchu
Stary 2015-03-11, 12:07   #3671
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
No właśnie okaże się...bo mój też tak czasem gada, co do moich różnych zmartwień...że no przecież to nie problem. Chyba trzeba ich zostawić w kilka dni po porodzie na godzinke lub dwie samych z noworodkiem... tylko że nawet wtedy nie przyznali by się że sr*li w gacie ze starchu
No wlasnie, na bank się nie przyzna
Stary 2015-03-11, 12:08   #3672
ruskaa
Wtajemniczenie

Capriola ciesze sie, ze jest ok i dalej

Ale dzis brzydka pogoda

U mnie tez na razie 9 pralek ale z tetrami, kocykami, rozkami a jeszcze posciel jak kupie to bd prana :P

Ja mam gaziki do pepka i je uzyje i tyle

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:10   #3673
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Ten sweterek boski!

Ja wczoraj pytałam położnej o ten kikut.. I mówiła mi, że od niedawna są te zalecenia z Octeniseptem, prawdopodobnie dlatego, że wygrali jakiś przetarg Mówiła, że jeżeli przy pierwszym synu sprawdziła się metoda na sucho lub ze zwykłą przegotowaną wodą to, żeby to stosować, a jeżeli coś się będzie babrać to wtedy albo leko albo octenisept

Witam dziewczyny
Dzieki

Reszcie z Was tez ocYwiscie dziekuje za kciuki)) mam tu slabego neta wiec ciezko mi nadrabiac ale postaram sie zagladac, trzymajcie sie!
Stary 2015-03-11, 12:13   #3674
mzgz
Rozeznanie

Cytat:

Witam dziewczyny
Moje też nie przekręcone... 3 tygodnie temu lekarka mówiła spokojnie jeszcze czas, w ostatni czwartek dalej bez zmian.No ale jeszcze mi nic nie mówili o CC bo jeszcze może się przekręcić - 26 marca wizyta. Zobaczymy co wtedy powiedza. Zreszta ja sama czuje jak siedzi - bo kopie po pęcherzu a u góry okrągła główka sie wychyla.

Ale ja się na nic nie nastawiam, czy SN czy CC i tak jestem przerażona więc bedzie co bedzie....najlepiej jakby mi bocian przyniósł
Stary 2015-03-11, 12:14   #3675
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
My to.mamy przeczucia ja dziekuje;/
Ech obyśmy się myliły...

Dzięki dziewczyny

Capriola, również trzymam kciuki za szybkie wyjście
Stary 2015-03-11, 12:15   #3676
Santilia
Wtajemniczenie

u Nas teraz dopiero M. się przekręcił. ale czytałam gdzieś, że nawet w 36 tc dziecko potrafi się ułożyć dopiero do porodu

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:15   #3677
weron1
Rozeznanie

Dziewczyny a takie przybory jak smoczek, butelka do szpitala to dezynfekujecie w domu czy bierzecie w oryginalnych opakowaniach i na miejscu się wyparzy?
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:19   #3678
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczyny
Może się jeszcze przekręcić. Położna na SR mówiła, że u jednej z dziewczyn maluch od początku był główką do góry i stawiła się na planowane cc. Przed zrobili jej jeszcze usg i maluch był odwrócony już i rodziła sn, także wszystko jest możliwe

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Instrukcja obsługi kąpania dziecka
https://www.facebook.com/video.php?v...009438&fref=nf

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:20   #3679
moniisia90
Wtajemniczenie

Cytat:
Wracając do tematu ubrania na wyjście ze szpitala.Chciałabym założyć to co na zdjęciach no i wiadomo jakaś czapeczka kocyk. I co jeszcze bo to będzie za cienko chyba
też mam podobny komplekik na wyjście i do tego kocyk, szukam sweterka dodatkowo na chłodniejszy dzień ale coś czuję, że będzie ciepło

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość

kurde, dałyście do myślenia z tymi ubrankami do kikuta.. mam pełno pajaców, bo to wydaje mi się najpraktyczniejsze śpiochów nie mam praktycznie wcale, tak samo z kaftanikami..
jadę dzisiaj do pepco, może coś kupię w takim razie..
ja właśnie wychodzę do Pepco właśnie 3majcie kciuki za udane zakupy
koleżanka mamy tam pracuje i będę mieć rabat 20% więc mogę zaszaleć

a przyszła mi właśnie pościel - jest cudowna
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:20   #3680
201606011622
Konto usunięte

Mój niby glowkowo ale ruchy i tak głównie w okolicy pępka czuje. Czuje te boksy tak samo jak i kopniaki wcześniej :p
Stary 2015-03-11, 12:23   #3681
scotasia
Wtajemniczenie

Asiuk piękny kocyk!
SzaraMyszka ja rożki prasuję (ale mam bawełniane)
Agnes z tym rozgrzeszeniem jak się mieszka razem to może być róznie.. Większość księży nie daje Ja nie dostałam mimo, że ślub już był zaplanowany i w ogóle A mój tż u innego księdza dostał
Weron ja smoczek uspokojający wydezynfekuję, butelki nie biorę. U nas w razie dokarmiania położne dają takie jednorazowe buteleczki, podejrzewam, że w większości szpitali tak jest.

Santi ale pajacyki też będą ok

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2015-03-11 o 12:26
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:29   #3682
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Mój niby glowkowo ale ruchy i tak głównie w okolicy pępka czuje. Czuje te boksy tak samo jak i kopniaki wcześniej
Też tak czułam,nawet się zastanawiałam czy to normalne... ale ostatnio coraz częściej sobie syn pozwala i żebra dostają dawkę kopniaków, a z moich ust wydobywają się nieartykułowane dźwięki gdyby była możliwość pewnie miałabym juz na żebrach siniaki.... A no i wczoraj miałam nawet masaż żołądka gratis
Stary 2015-03-11, 12:31   #3683
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Też tak czułam,nawet się zastanawiałam czy to normalne... ale ostatnio coraz częściej sobie syn pozwala i żebra dostają dawkę kopniaków, a z moich ust wydobywają się nieartykułowane dźwięki gdyby była możliwość pewnie miałabym juz na żebrach siniaki.... A no i wczoraj miałam nawet masaż żołądka gratis
Masaż żołądka mówisz
Po zebarach czulam przez jakieś 2 dni sporadycznie. Teraz znów w okolicy pępka
Stary 2015-03-11, 12:32   #3684
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
No widzisz jak twoj syn o ciebie dba

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-11, 12:35   #3685
201606011622
Konto usunięte

Jakoś tak bolał mnie krok, myślałam że może od wkładki czy cos. Zaglądam a tu mam obrzek, Bożena czerwona trochę opuchnięta laze jakbym w majtki narobila
Stary 2015-03-11, 12:40   #3686
Nadzieja87
Zakorzenienie

Ola się ciesz, bo to się może szybko zmienić

No masaż, masaż... Zreszta dziś z rana tez... Bo miałam ochotę pawia puścić

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Jakoś tak bolał mnie krok, myślałam że może od wkładki czy cos. Zaglądam a tu mam obrzek, Bożena czerwona trochę opuchnięta laze jakbym w majtki narobila
To ty się tam widzisz?
Stary 2015-03-11, 12:42   #3687
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Ola się ciesz, bo to się może szybko zmienić

No masaż, masaż... Zreszta dziś z rana tez... Bo miałam ochotę pawia puścić

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

To ty się tam widzisz?
Troszke widze z wierzchu, pomogłam sobie lusterkiem
Stary 2015-03-11, 12:50   #3688
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Troszke widze z wierzchu, pomogłam sobie lusterkiem
Ja nawet z lusterkiem małym mam problem cokolwiek zobaczyć

A ten obrzęk to chyba normalny, bo moja Bożena tez bułowata jest od paru tygodni...
Stary 2015-03-11, 12:53   #3689
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Ja nawet z lusterkiem małym mam problem cokolwiek zobaczyć

A ten obrzęk to chyba normalny, bo moja Bożena tez bułowata jest od paru tygodni...
Tylko już mnie piecze ten obrzek, otarł się przy chodzeniu.. Masakra
Stary 2015-03-11, 12:58   #3690
Nadzieja87
Zakorzenienie

Majty zaciasne...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości