|
|
#691 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X
Pytanie do dziewczyn, które kp: jak często przystawiacie dzieciaczki do piersi? Ja na zaleceniach ze szpitala mam napisane na żądanie, jednak nie rzadziej niż 1,5-2h. Olek potrafi i 4 h spać w nocy to go nie budzę, nie wiem czy dobrze robię...
|
|
|
|
#692 |
|
Raczkowanie
|
ja po wczorajszej wizycie rozwarcie na 4cm... i nakaz lamowania! dzisiaj chyba odszedł mi czop z krwią... tak na 3 razy;/ boli mnie strasznie noga;/ ledwo co chodzę taki promieniujący ból od biodra... i czuję też kręgosłup po raz pierwszy... może to coś da! bo lekarz ma dyzur i smial się że czeka na mnie
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
witajcie mamusie!
![]() smv niezly burdel macie, zycze wam obys sie nie rozpakowala przed terminem bo inaczej TZ bedzie mial co robic na gwalt ![]() nusiekowa dzis bedziesz tulic swojego skarba , badz dzielna ![]() niunia gratulacje!!!! doczekalas sie nareszcie Niestety to wlasnie taki bol, ktorego nie da sie opisac....... ale jaka nagroda jest za to...... glowa do gory juz jestes po, i bedzie coraz lepiej, twoja corcia ci to wynagrodzi, kazdego dnia bedzie dla Ciebie twoim najpiekniejszym skarbem annett super, szybko poszlo z cc a z kp zycze powodzenia, z dnia na dzien bedzie lepiej. ale pamietaj nic na sile.... meganka moze dzis sie zacznie u ciebie? czytalam ze jesli czop jest podbarwiony, to do porodu juz blisko. a bez koloru to nawet do dwoch tygodni a do tego pisalas ze spuchlas na twarzy a to tez czytalam ze przed porodem tak moze byc. magiusa ja tez zapieralam sie co do smoczkow, a ostatecznie, mam w domu trzy sztuki. mam nadzieje ze uzywac nie bede musiala, jednak jesli to pomoze to uzyje.... ![]() edithS powodzenia kochana!!! badz dzielna dzis bedziesz tulic swoje malenstwo smv Czesto slyszalam ze pierwsze kp to dziwne uczucia, ale tez najpiekniejsze co moze byc, kiedy masz dziecko na sobie, nie stresuj sie tym w zadnym wypadku ojustyna ja bym chodzila na ktg kazdego dnia, jesli nie urodze do 20 marca, to zamierzam sama chodzic, chociaz mam sie do kliniki w razie co wstawic 27, mam takie skierowanie, a ktg jest bardzo wazne wg mnie. zwlaszcza jesli termin minal to nie uwazam ze to jest bezpieczny czas dla dziecka w brzuchu. ![]() Rossi niestety na rozstepy juz nie wiele pomoze, ja przy pokrzywce kremuje sie po kilkanascie razy dziennie, grubymi warstwami kremow, i wciaz mi wychodza nowe. ;( ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
super niech sie zaczyna w koncu moja kolezanka z takim rozwarciem chodzila dwa tygodnie ;/ ale jak czujesz bole, odszedl ci czop to moze jeszcze dzis sie u ciebie zacznie ![]() |
|
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
EdithS powodzenia
![]() Ja wrocilam z Rossmanna i kupiłam jeszcze jedną paczkę Babydream 1 i nie wiem czy nie za mało. Mam tych 1 tylko 60 sztuk, chociaż w sumie zawsze można dokupić. Chyba czas przestać schizować ![]() I powiem Wam, że chyba chciałabym już rodzić albo może raczej chciałabym już być po ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
|
|
#695 |
|
Raczkowanie
|
ehh jak ta wszytskie które urodził piszą to się dziwię tym mamo które mówią że z dzieckiem to już nawet na laptopa nie ma czasu;p
|
#696 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może ty bedziesz następna ![]() Mój czop jeszcze sie trzyma. EdithS- doczekałaś się! Szybkiego porodu!!!!
|
|
#697 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem jak to pani doktor powiedziała pozamykana....zapowiada sie dlugi maraton. Zaraz dostane antybiotyk- o 16 ktg. Nie przeniosą mnie teraz na porodówkę....aaaaa boże jak tu nudno....i jeszcze tz nie mize by
|
|
#698 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
ja wciąż w 2paku
ale wczoraj miałąm stracha. idziemy z TŻtem przez miasto a mi zaczyna być dziwnie mokro. przez kilka chwil myślałam, że mi się wody sączą. no to wstąpiliśmy na kawę gdzieś po drodze, ja do łazienki zobaczyć co się dzieje... ale skończyło się na strachu. to tylko więcej wydzieliny niż zwykle za 2h mam wizytękatasiaa21, witaj Cytat:
![]() ja mu nic nie powiem, zrobi jak uważa i wróci o której uzna za stosowne. pytanie czy zastanie mnie w domu. a jak coś się wydarzy w międzyczasie, jak on będzie na kolejnym takim spotkaniu, to też mu nie daruję i mam nadzieję, że po ostatnim ekscesie jest tego świadomy. jak się nie da wytłumaczyć to trzeba łopatologicznie. ewka za mamę.Cytat:
wóz albo przewóz. niech wywołują poród albo niech Cię puszczą do domu. po co mają Cię tyle trzymać![]() Cytat:
jak to nawrzeszczała?? może Ci co najwyżej wytłumaczyć co i jak i dlaczego. zresztą niech nie będzie taka do przodu. nie wiem jak ma być ważne TP wg OM jak ktoś ma nieregularne cykle nie trzeba być lekarzem, żeby to wiedzieć.a z tym wcześniejszym porodem to nie mów hop, teraz się nic nie dzieje, a za 2 dni możesz się tak o na porodówce znaleźć ![]() BettyBoob, mój się rusza kilka-kilkanaście razy na dzień, ale rzeczywiście już nie tak jak wcześniej. ale momentami, jak się ruszy czy kopnie to rzeczywiście czasem bolesne ![]() crystal, pocieszę Cię, że ja również nie mam kupionego mleka i póki co kupować go nie zamierzam. dopiero w ekstremalnych sytuacjach, ale mam nadzieję, że ich nie będzie. chce walczyć o kp![]() Cytat:
skąd oni w urzędzie tego 5 marca wzięli nie no, masakra.zresztą nie dobijajcie mnie z urzędami. ja dziś muszę zahaczyć o um i zapytać, czy to oświadczenie o uznaniu ojcostwa przed porodem to możemy u nich złożyć w g-cach czy musimy się pofatygować tam, gdzie jestem zameldowana. Cytat:
irish_cream, zielone oko jak ja lubię czytać, jak to u Was te porody przybiegały przynajmniej wiem, jak to może być, jak się zacznie.Wy doszukałyście się rozstępów na brzuchu, a ja naliczył 3 takie na piersiach ostatnio ![]() Anneet, gratki! podobno na problemy z piersiami przy kp pomagają liście kapusty, przykładać na skórę. ale ja bym się do położnej laktacyjnej wybrała.Cytat:
Cytat:
długo się męczyłaś, dobrze że już po wszystkim. jak nabierzesz sił to zamelduj jak się czujecie z malutką EdithS ![]() Cytat:
jak ja trafiłam z objawami poronienia do szpitala to leżałam z laską w wysokiej ciąży (wyszła po kilku godzinach do domu), z ciężarną, która miała problem z utrzymaniem czegokolwiek w żołądku tak wymiotowała i ciężarną z zagrożoną ciążą, która zaciążyła dzięki sztucznemu zapłodnieniu, bo w wieku 27lat się okazało, że zaczęła przechodzić menopauzę i to jej jedyna szansa była - notabene, jak wychodziłam następnego dnia to już wiedziałam, że jej się nie udało utrzymać.a psychologa też do mnie nikt nie przysłał. zresztą co z tego, czy to początek ciąży, czy końcówka. dla kobiety to jest dziecko. meganka, olajakzam, jesteście następne kolejka poszła |
||||||||
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#700 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jak z krwią to pewnie się zacznie A ja tak się zastanawiam odnośnie zaleceń, gin mówi wprost, żeby się kochać??:P
|
||
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawe skad takie uczucie, ostatnio gdzies czytalam ze dzieci potrafia sie kosmicznie rozpychac przed samym porodem ja jestem gotowa, moge rodzic nawet teraz |
|
|
|
|
#702 |
|
Zadomowienie
|
To kiepsko, że zapowiada się na długi poród. A o której ci odeszły wody? Trochę czasu chyba już minęło.
|
|
|
|
#703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podczas karmienia jest dużo czasu, dobrze, że jest aplikacja na telefonie a wczoraj jak mała spała to nawet laptopa włączyłam
|
|
|
#704 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tez lipa, skurcze sie nie piszą, malutka ma wysokie tętno... wklucia nie mam jeszcze chyba na tyłku. Nie tak miało to wszystko wyglądać :/
|
|
|
|
#705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak ci wody odeszly to beda dzialac, bo nie maja zbyt duzo czasu bez wod takze tego do jutra napewno bedziesz sciskac sie z maluszkiem swoim ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#706 |
|
Wtajemniczenie
|
O 5 rano...ile czasu moze minąć max od odejścia wód ?nie spytałam doktorki... Ale nic nie mowila o wywolywaniu...kurde ... Ja zrobia ktg to będę dzwonić do położnej ..
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
a ta aplikacja to chyba tylko na smartfona?? ja mam zwykły i poczytać sobie mogę, ale zalogować się to już się zaloguję
|
|
|
|
#708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co lekarz mowil na to tetno? nie mowil nic o cc moze? nie podoba mi sie to ze tak dlugo po terminie bedziesz ;(---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
ona tak miala, ze wody jej odeszly, a nic sie nie dzialo kompletnie, i juz chcieli robic jej cc i nagle skurczy dostala i normalnie sn urodzila
|
||
|
|
|
#709 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny co sądzicie o chodzeniu po schodach?Nie zaszkodzi to dziecku?Bo z tej bezradności to zaczełam dziś pomykać sobie po schodach i powiem wam że jakieś takie parcie czuję w dole brzucha więc może to coś daje
Boję się tylko czy to nie zaszkodzi dzidzi i nie wiem czy dalej chodzić i może coś się ruszy czy jednak odpuścić...
|
|
|
|
#710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wysokie tętno dziecka kwalifikuje sie do cc, czy próbują jej jakos zbijac?
|
|
#712 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie nie wiem. Ja to bym chciała, żeby od odejścia wód poszło jak najszybciej. Nie będę sprawdzać w internecie, bo pewnie ile ludzi tyle opinii. Kojarzę że Tepsa urodziła długo po odejściu wód. Jak lekarz coś powie to podaj nam sprawdzoną informację.
|
|
|
|
#713 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam nowe przy kolanach, ale juz mam to gdzies, synek teraz najwazniejszy a pozniej bede plakac nad soba To ja kiedy poronilam musze przyznac, ze dobrze trafilam, bo dostalam adresy rozne do poradni psychologicznych, itd. srodki uspokajajace, i w zadnym wypadku kontaktu z ciezarnymi, a chodzilam do szpitala rowno trzy miesiace raz w tygodniu na jakies zastrzyki i pobieranie krwi bo mialam duzy problem z hormonami. I moja lekarka zachowywala sie z sercem, chociaz to tylko lekarz i jej to wisialo pewnie co ja czuje. Tylko jak zwykle ja nie w Polsce.... ale tez nie u siebie pampersy, mleko, i krem zapisze na liscie dla TZ, i razie co bedzie kical po aptekach i szukal dla swojej zony ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
to napewno nie zaszkodzi malenstwu ale moze dlugi spacer bylby lepszy i swieze powietrze? ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- a myslalam ze wy wszystkie kp i przysypiacie sobie na ten czas jak to w nocy
|
||
|
|
|
#715 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie z Tobą też tak zrobią zwłaszcza, jak Tobie nie sączą się tylko odeszły, chociaż co szpital to może być inna praktyka.---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- To ja chyba mojemu TŻ dam takie zalecenie he he:P |
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie nasz nouvelek
|
|
|
|
#717 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Ja obecnie mam maratony na schody na 3 piętro. Pośladki mnie bolą jakbym na siłownię chodziła hihi. Ale ja nie chce rodzic jeszcze matkoooo.
Idę coś zjeść bo mnie ssie i z psem trochu. Nusiekowa oj to se polezysz.. Dziewczyny a co do naszych szpitali - koleżanka w 7tc poronila ale co najlepsze n A początku ja tylko brzuch bolał i mówili że jest ok ok.. Zero leków tylko obserwacja. No a później skurcze i było po. Na zabieg czyszczenia ja zabrali położyli pod pupę miskę i ten pogrzebacz biedna widziała dopiero później ja uspili. A jak już miała wychodzić zapytali ja Czy chce WYSKROBINY DO DOMU Rozumiecie... No szok. Najgorsze ze ja tam idę rodzic ale opinie miałam zawsze dobrą a teraz się stracham ;/
|
#719 |
|
Zadomowienie
|
Ja po spacerku, zaliczyłam pocztę, ale czuję, że już nie ta kondycja bo jak wracałam to kręgosłup mnie rozbolał... a brzuch nic.
W sumie za tydzień mogłabym rodzić tylko jeszcze czekam na łóżeczko, przewijak i wózek grrr a tak to z grubsza wszystko mam ![]() Co do pieluch to kupiliśmy 1 małą paczkę pampersów białych i 1 paczkę dady "jedynek" oraz 1 większą paczkę "dwójek" białych pampersów. Zamierzam jeszcze dokupić "dwójki" z tesco i/lub rossmanna bo chcę wypróbować różne i wybrać te które będą nam najlepiej pasowały tzn. małemu
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dwa opakowania 1nek rossmanowskich
chyba pieluch w rozmiarze 1 mam dosyć, prawie 200 sztuk. Z tym, że u mnie zapowiada się maleństwo, wiec trochę na tych jedynkach posiedzimy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.

bo inaczej TZ bedzie mial co robic na gwalt 

juz jestes po, i bedzie coraz lepiej, twoja corcia ci to wynagrodzi, kazdego dnia bedzie dla Ciebie twoim najpiekniejszym skarbem 

ale wczoraj miałąm stracha. idziemy z TŻtem przez miasto a mi zaczyna być dziwnie mokro. przez kilka chwil myślałam, że mi się wody sączą. no to wstąpiliśmy na kawę gdzieś po drodze, ja do łazienki zobaczyć co się dzieje... ale skończyło się na strachu. to tylko więcej wydzieliny niż zwykle
za 2h mam wizytę
wóz albo przewóz. niech wywołują poród albo niech Cię puszczą do domu. po co mają Cię tyle trzymać
.
podobno na problemy z piersiami przy kp pomagają liście kapusty, przykładać na skórę. ale ja bym się do położnej laktacyjnej wybrała.
kolejka poszła
07.07.2012