![]() |
#691 |
Raczkowanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X
Pytanie do dziewczyn, które kp: jak często przystawiacie dzieciaczki do piersi? Ja na zaleceniach ze szpitala mam napisane na żądanie, jednak nie rzadziej niż 1,5-2h. Olek potrafi i 4 h spać w nocy to go nie budzę, nie wiem czy dobrze robię...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Raczkowanie
|
ja po wczorajszej wizycie rozwarcie na 4cm... i nakaz lamowania! dzisiaj chyba odszedł mi czop z krwią... tak na 3 razy;/ boli mnie strasznie noga;/ ledwo co chodzę taki promieniujący ból od biodra... i czuję też kręgosłup po raz pierwszy... może to coś da! bo lekarz ma dyzur i smial się że czeka na mnie
![]()
#693 | |
Zakorzenienie
|
witajcie mamusie!
![]() ![]() smv niezly burdel macie, zycze wam obys sie nie rozpakowala przed terminem ![]() ![]() nusiekowa dzis bedziesz tulic swojego skarba , badz dzielna ![]() niunia gratulacje!!!! doczekalas sie nareszcie ![]() ![]() ![]() annett super, szybko poszlo z cc ![]() ![]() ![]() meganka moze dzis sie zacznie u ciebie? ![]() ![]() magiusa ja tez zapieralam sie co do smoczkow, a ostatecznie, mam w domu trzy sztuki. mam nadzieje ze uzywac nie bede musiala, jednak jesli to pomoze to uzyje.... ![]() ![]() edithS powodzenia kochana!!! badz dzielna ![]() ![]() ![]() smv Czesto slyszalam ze pierwsze kp to dziwne uczucia, ale tez najpiekniejsze co moze byc, kiedy masz dziecko na sobie, nie stresuj sie tym w zadnym wypadku ![]() ojustyna ja bym chodzila na ktg kazdego dnia, jesli nie urodze do 20 marca, to zamierzam sama chodzic, chociaz mam sie do kliniki w razie co wstawic 27, mam takie skierowanie, a ktg jest bardzo wazne wg mnie. zwlaszcza jesli termin minal to nie uwazam ze to jest bezpieczny czas dla dziecka w brzuchu. ![]() Rossi niestety na rozstepy juz nie wiele pomoze, ja przy pokrzywce kremuje sie po kilkanascie razy dziennie, grubymi warstwami kremow, i wciaz mi wychodza nowe. ;( ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
super niech sie zaczyna w koncu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
EdithS powodzenia
![]() Ja wrocilam z Rossmanna i kupiłam jeszcze jedną paczkę Babydream 1 i nie wiem czy nie za mało. Mam tych 1 tylko 60 sztuk, chociaż w sumie zawsze można dokupić. Chyba czas przestać schizować ![]() I powiem Wam, że chyba chciałabym już rodzić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#695 |
Raczkowanie
|
ehh jak ta wszytskie które urodził piszą to się dziwię tym mamo które mówią że z dzieckiem to już nawet na laptopa nie ma czasu;p
#696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może ty bedziesz następna ![]() Mój czop jeszcze sie trzyma. EdithS- doczekałaś się! Szybkiego porodu!!!!
![]() |
#697 |
Wtajemniczenie
|
Jestem jak to pani doktor powiedziała pozamykana....zapowiada sie dlugi maraton. Zaraz dostane antybiotyk- o 16 ktg. Nie przeniosą mnie teraz na porodówkę....aaaaa boże jak tu nudno....i jeszcze tz nie mize by
![]()
![]() |
#698 | ||||||||
Zakorzenienie
|
ja wciąż w 2paku
![]() ![]() ![]() katasiaa21, witaj ![]() Cytat:
![]() ja mu nic nie powiem, zrobi jak uważa i wróci o której uzna za stosowne. pytanie czy zastanie mnie w domu. a jak coś się wydarzy w międzyczasie, jak on będzie na kolejnym takim spotkaniu, to też mu nie daruję i mam nadzieję, że po ostatnim ekscesie jest tego świadomy. jak się nie da wytłumaczyć to trzeba łopatologicznie. ewka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a z tym wcześniejszym porodem to nie mów hop, teraz się nic nie dzieje, a za 2 dni możesz się tak o na porodówce znaleźć ![]() BettyBoob, mój się rusza kilka-kilkanaście razy na dzień, ale rzeczywiście już nie tak jak wcześniej. ale momentami, jak się ruszy czy kopnie to rzeczywiście czasem bolesne ![]() crystal, pocieszę Cię, że ja również nie mam kupionego mleka ![]() ![]() ![]() Cytat:
skąd oni w urzędzie tego 5 marca wzięli ![]() zresztą nie dobijajcie mnie z urzędami. ja dziś muszę zahaczyć o um i zapytać, czy to oświadczenie o uznaniu ojcostwa przed porodem to możemy u nich złożyć w g-cach czy musimy się pofatygować tam, gdzie jestem zameldowana. Cytat:
![]() ![]() irish_cream, zielone oko ![]() jak ja lubię czytać, jak to u Was te porody przybiegały ![]() Wy doszukałyście się rozstępów na brzuchu, a ja naliczył 3 takie na piersiach ostatnio ![]() Anneet, gratki! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() EdithS ![]() Cytat:
![]() a psychologa też do mnie nikt nie przysłał. zresztą co z tego, czy to początek ciąży, czy końcówka. dla kobiety to jest dziecko. meganka, olajakzam, jesteście następne ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#700 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawe skad takie uczucie, ostatnio gdzies czytalam ze dzieci potrafia sie kosmicznie rozpychac przed samym porodem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 |
Zadomowienie
|
To kiepsko, że zapowiada się na długi poród. A o której ci odeszły wody? Trochę czasu chyba już minęło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podczas karmienia jest dużo czasu, dobrze, że jest aplikacja na telefonie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
U mnie tez lipa, skurcze sie nie piszą, malutka ma wysokie tętno... wklucia nie mam jeszcze chyba na tyłku. Nie tak miało to wszystko wyglądać :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Wtajemniczenie
|
O 5 rano...ile czasu moze minąć max od odejścia wód ?nie spytałam doktorki... Ale nic nie mowila o wywolywaniu...kurde ... Ja zrobia ktg to będę dzwonić do położnej ..
#707 |
Zakorzenienie
|
a ta aplikacja to chyba tylko na smartfona?? ja mam zwykły i poczytać sobie mogę, ale zalogować się to już się zaloguję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#709 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny co sądzicie o chodzeniu po schodach?Nie zaszkodzi to dziecku?Bo z tej bezradności to zaczełam dziś pomykać sobie po schodach i powiem wam że jakieś takie parcie czuję w dole brzucha więc może to coś daje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wysokie tętno dziecka kwalifikuje sie do cc, czy próbują jej jakos zbijac?
![]() |
#712 |
Zadomowienie
|
No właśnie nie wiem. Ja to bym chciała, żeby od odejścia wód poszło jak najszybciej. Nie będę sprawdzać w internecie, bo pewnie ile ludzi tyle opinii. Kojarzę że Tepsa urodziła długo po odejściu wód. Jak lekarz coś powie to podaj nam sprawdzoną informację.
|
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#714 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam nowe przy kolanach, ale juz mam to gdzies, synek teraz najwazniejszy a pozniej bede plakac nad soba ![]() ![]() To ja kiedy poronilam musze przyznac, ze dobrze trafilam, bo dostalam adresy rozne do poradni psychologicznych, itd. srodki uspokajajace, i w zadnym wypadku kontaktu z ciezarnymi, a chodzilam do szpitala rowno trzy miesiace raz w tygodniu na jakies zastrzyki i pobieranie krwi bo mialam duzy problem z hormonami. I moja lekarka zachowywala sie z sercem, chociaz to tylko lekarz i jej to wisialo pewnie co ja czuje. Tylko jak zwykle ja nie w Polsce.... ale tez nie u siebie ![]() pampersy, mleko, i krem zapisze na liscie dla TZ, i razie co bedzie kical po aptekach i szukal dla swojej zony ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
to napewno nie zaszkodzi malenstwu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- a myslalam ze wy wszystkie kp i przysypiacie sobie na ten czas jak to w nocy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- To ja chyba mojemu TŻ dam takie zalecenie he he:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
a gdzie nasz nouvelek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
Ja obecnie mam maratony na schody na 3 piętro. Pośladki mnie bolą jakbym na siłownię chodziła hihi. Ale ja nie chce rodzic jeszcze matkoooo.
Idę coś zjeść bo mnie ssie i z psem trochu. Nusiekowa oj to se polezysz.. Dziewczyny a co do naszych szpitali - koleżanka w 7tc poronila ale co najlepsze n A początku ja tylko brzuch bolał i mówili że jest ok ok.. Zero leków tylko obserwacja. No a później skurcze i było po. Na zabieg czyszczenia ja zabrali położyli pod pupę miskę i ten pogrzebacz biedna widziała dopiero później ja uspili. A jak już miała wychodzić zapytali ja Czy chce WYSKROBINY DO DOMU Rozumiecie... No szok. Najgorsze ze ja tam idę rodzic ale opinie miałam zawsze dobrą a teraz się stracham ;/
#719 |
Zadomowienie
|
Ja po spacerku, zaliczyłam pocztę, ale czuję, że już nie ta kondycja bo jak wracałam to kręgosłup mnie rozbolał... a brzuch nic.
W sumie za tydzień mogłabym rodzić ![]() ![]() Co do pieluch to kupiliśmy 1 małą paczkę pampersów białych i 1 paczkę dady "jedynek" oraz 1 większą paczkę "dwójek" białych pampersów. Zamierzam jeszcze dokupić "dwójki" z tesco i/lub rossmanna bo chcę wypróbować różne i wybrać te które będą nam najlepiej pasowały tzn. małemu ![]()
#720 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam dwa opakowania 1nek rossmanowskich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.