|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIII
Szminki u Bogusi.
https://www.youtube.com/watch?v=tbRd1tgiA6Y Cofnęłam się do jej filmu ślubnego, żeby zobaczyć, jak został odebrany. Dla mnie to był jeden z jej lepszych filmików z tej serii. AniolNaResorach4 dni temu +africanaMrs kochana to jest norma ... wiele jest takich aut poszperaj w internecie ! Ja nigdy się nie przesiadam na siedzenie To w końcu ma problem czy nie ma? ![]() Wszystko oczywiście załatwiła sama, bez Bartka. ![]() AniolNaResorach4 dni temu przygotowania zaczęliśmy pod koniec lipca 2014 a ślub jest w maju. w pierwszym miesiącu załatwiłam praktycznie wszystko więc nie sądzę bym zabierała się za to za późno kwestia organizacji. My najpierw ustaliliśmy termin w kościele bo to było dla nas najważniejsze. pozdrawiamA już przy sukience to w ogóle złapałam się za głowę... Bogusia pisze, że ma gotową suknię w rozmiarze 36, która wymagała tylko niewielkich poprawek. Na facebooku pod filmem znalazłam podobny komentarz. ![]() ![]() Nie chcę sprawiać jej przykrości, wytykać niepełnosprawności, ale suknia z gorsetem w rozmiarze 36 (o takiej mówiła) wygląda na przykład tak: czy tam tak: http://sukienkaslubna.pl/p/2013/10/s...3625855001.jpg Jak można ją łatwo przerobić na Bogusię? Serio pytam. JAK? ![]() Swoją drogą, na tej imprezie wyglądała bardzo ładnie, ta sukienka (może oprócz szerokich, trochę babcinych rękawów) miała bardzo korzystny krój, dobrze leżała, wyszczuplała. Miałam nadzieję, że i ze swoją ślubną pójdzie w tym kierunku.
|
|
|
|
#4382 |
|
psy-chopatka
|
RGP i jej tłuste włosy w ulubieńcach lutego
https://www.youtube.com/watch?v=3g5UXTb-yjw
|
#4383 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dobra, chwalę się Gabiobiadkiem - Gabciu! Zrobię jeszcze nie raz i nie dwa! Było - jak to mawia Frykas - przepysznie przepyszne! co to w ogóle za tytuł u szusz? CO JEST W MOJEJ KOSMETYCZCE Z KAROLINĄ Bo że jest w niej Karolina, to już wiemy... https://www.youtube.com/watch?v=jaZNV5Ti9yc Jak tak to oglądam, to szkoda mi, że takie wartościowe osoby jak Lulu przestały kręcić, a zostały jakieś Sziinsajdy i tematy typu "co jest w mojej kosmetyczce" i "co jest w moim lewym bucie"... Edytowane przez 201605301559 Czas edycji: 2015-03-11 o 18:42 |
|
|
|
|
#4384 |
|
Dossisława I
|
Jajajamajka nie będę cytować tego wpisuna pół strony, ale nie rozumiesz co znaczy słowo "przeróbka"?
"Przeróbka sukienki" - poszerzenie, skrócenie itd sukienki, która w katalogu jest w rozmiarze 36. Jedyna rzecz, która mi się nie podoba, to to że jest ona bez rękawów. Jeśli chodzi o gorset, to chya chodzi bardziej o wzór sukienki, a nie zrobienie tali, podkreślenie brzucha czy cokolwiek innego.
|
#4385 |
|
Konto usunięte
|
Edytowane przez 201605301111 Czas edycji: 2015-03-11 o 18:44 |
|
|
|
#4386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4387 |
|
Life is a drink ...
|
Myślę, że ze względów zdrowotnych Bogusia nie powinna mieć gorsetu... ale to jej sprawa jak chce sapać jak przy filmie z prezentacja beGlossy Men
|
#4388 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oczywiście, że rozumiem słowo przeróbka. O ile zwężenie czy poszerzenie 2 cm (da się czasami przecież wypuścić przy szwie) nie robi problemu, obcięcie to już w ogóle przecież , o tyle dopasowanie małego, wąziutkiego gorseciku do Bogusi wydaje mi się niemożliwe. Napisała przecież konkretnie, ma suknię zamówioną z katalogu, gotową, kupioną, rozmiar 36, wymagała poprawek krawcowej (jak w większości przypadków). Nie chodziło przecież o to, że zamówiła suknię, która w katalogu jest w rozmiarze 36, ale będzie uszyta na nią (a tak zrozumiałam Twój post). To tak wygląda, zamawiasz suknię na swój wzrost i o rozmiarze najbardziej zbliżonym do Twojego, na przykład 40 (w przypadku Bogusi oczywiście 36) i jak przyjdzie to jest dopasowywana już konkretnie do Twoich kształtów, centymetr tu, centymetr tam, 10 cm z długości. Takie suknie nawet nie z typowym gorsetem, a usztywnieniem na górze, mają konkretny fason, wcięcia w konkretnych miejscach, biust konkretnie ułożony. Zmniejszenie jest łatwe, powiększenie nie. Rozmiar 36 to jakieś 65 cm w talii i przy sukni nie ma jak tam dodać drugiego tyle. Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2015-03-11 o 18:51 |
|
|
|
|
#4389 |
|
Life is a drink ...
|
Nie wiem czy ja bym się w 36 zmiesciła w sukienke KATALOGOWĄ a co dopiero Bogusia XDDDDDDDDDDDDDDDD
|
#4390 | |
|
Dossisława I
|
Cytat:
W tym przypadku chodzi raczej o sposób ubrania, czyli te wstążeczki przy sukience z tyłu, więc to chyba jej nie powinno przeszkadzać. Jak się nazywa ta dziwna fryzura z najnowszego filmiku RGP. Cebula i szczypiorek?
|
|
#4391 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4392 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po co to tak... Po co to wystawianie rozmiaru 36 na ołtarzyk? Czy goście patrząc na pannę młodą będą zastanawiać się, jaką tam ma metkę wszytą? Komu i PO CO ona chce coś udowodnic? Bo siebie nie oszuka przecież, nie oszuka...
|
|
|
|
|
#4393 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sukienki gorsetowe niekoniecznie mają wstążeczki z tyłu. http://2.bp.blogspot.com/-3qnExOqY4x...WA/s1600/5.jpg http://whiteday.pl/pics/t/5829.jpg http://img36.olx.pl/images_tablicapl...psk_rev008.jpg Wszelkie usztywnienia są pochowane, a sznurowanie może być w środku, na tym suwak lub rząd guziczków. ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2015-03-11 o 19:00 |
||
|
|
|
#4394 | |
|
Dossisława I
|
Cytat:
Ta przedstawiona wyżej ma wstążeczki, więc podejrzewam, że nie będzie miała problemu z ubraniem jej. Kiedy jest ten wielki dzień?
|
|
#4395 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4396 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4397 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozumiem, jakby wspomniała o tym rozmiarze w kontekście tego, że jej wybrany rozmiar da się łatwo przerobić (i tu pisze, że ma 42 czy ile tam #NieBijBogusiu), a sprzedawcy niemili i nie chcą.
|
|
|
|
#4398 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4399 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W ogóle Bogusia tak mówiła z uwielbieniem o swojej krawcowej, że spodziewałam się finalnie sukienki szytej przez nią, a nie zamówienia gotowej katalogowej. ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4400 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://munka-blog.blogspot.com/2015/...a-chwil-w.html już mnie nie dopadają rozkminy typu "co jutro ugotować" ![]() Spacerowiczka się znalazła ![]() https://www.youtube.com/watch?v=GuwxJ72nQPk dobra, Dziołchy - było miło, czas na Edytowane przez 201605301559 Czas edycji: 2015-03-11 o 19:19 |
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4402 |
|
Wtajemniczenie
|
Offtop dla fanek śmierdziuszkowego jedzenia:
Upiekłam dziś przypadkiem coś pysznego, chleb cukiniowo-cebulowy (Jedna duża cukinia zmiksowana z jedną dużą cebulą, do tego dwa jajka, szklanka mąki - ja używam tapioki, kokosowej i kukurydzianej, łyżeczka sody, przyprawy. Ale dobre. #RolnikSzukaŻony?)
Edytowane przez MostlyAhhhs Czas edycji: 2015-03-11 o 19:31 |
|
|
|
#4403 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Znam od dawna, robię czasem dla gości. ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niedługo będzie mistrz potrawa - słodko-ostra potrawka z kurczaka z orzechami ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4405 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a co do Sary.. bardzo jestem ciekawa jak te jej wyrysowane usta wyglądają na żywo :/ Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzmi wybornie - zapisuję! Cukinię miksujesz z cebulą? Blenderem czy ścierasz na tarce? ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Mocno mnie ta przemiana fascynuje ![]() https://www.facebook.com/CELEBUZZ/ph...type=1&theater |
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4408 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Robię też wersję chlebo-pasztetu z marchwi, kaszy gryczanej,ostrej musztardy, jajka, mąki mieszanki i gotowanego selera+pietruszki. Gotowane miksuję, marchewkę ścieram. Też jest pyszne. ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Około 180, około godzina w piekarniku. Aż się zrumieni. ![]() A! Dodałam jeszcze oliwę truflową - 3 łyżki. |
|
|
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
hiszpańskojęzyczna youtuberka
francuskojęzyczne youtuberki
|
#4410 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Babcie mają zawsze najlepsze przepisy! ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
nooo! To się nazywa danie konkret!Jako wierna fanka czekam z niecierpliwością. I zakwasami ![]() Jak sobie dodać 40 lat szminką https://www.youtube.com/watch?v=uavqIXqdQaM Edytowane przez 201605301559 Czas edycji: 2015-03-11 o 20:34 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

poszperaj w internecie ! Ja nigdy się nie przesiadam na siedzenie 

Gabciu!

O ile zwężenie czy poszerzenie 2 cm (da się czasami przecież wypuścić przy szwie) nie robi problemu, obcięcie to już w ogóle przecież 

)

nooo! To się nazywa danie konkret!